Tadado Yamaguchi: Rátalálás a reiki gyökereire

Tadado Yamaguchi: Rátalálás a reiki gyökereire
Ha még csak ismerkedsz a reikivel, netán már végeztél reiki tanfolyamot, nagy hasznodra válhat az alábbi (egyelőre csak angol és német nyelven elérhető) reiki könyv, mely a szemináriumi tananyagon túl segíti a további elmélyedést a reiki japán gyökereiben, a különböző technikák alkalmazásában, ezért reiki mesterek számára is ideális a következő kiadvány olvasása.

Rátalálás a Reiki gyökereire: Kézikönyv Usui és Hayashi eredeti Reikijének gyakorlásához

(Light on the Origins of Reiki: A Handbook for Practicing the Original Reiki of Usui and Hayashi)

Rátalálás a reiki gyökereireTadao Yamaguchi 2007-ben megjelent könyve elsőként foglalkozott a reiki japán gyökereivel, annak kulturális hátterének bemutatásával. Ez a könyv számos korábban nem ismert eredeti fényképet is publikál, melyek jelentősen gazdagítják azokat a forrásokat, amelyeket korábban az átlagember ismert a reikiről. Részletes betekintést kaphatsz a Yamaguchi család történetébe, a Jikiden Reiki tanításába is, melyről átfogó képet kapsz, ha elolvasod ezt a könyvet. Bár viszonylag terjedelmes, olvasása igen élvezetes. Számos személyes történet, beszámoló, korabeli fényképek, visszajelzések gazdagítják a japán reikivel való ismerkedést. A könyv az alábbi témaköröket érinti:

Az első fejezetben egy áttekintést kaphatsz a reiki történetéről, a nyugati és japán reiki közti különbségekről, arról, hogy miért volt jelentős, hogy elindult a Jikiden Reiki tanítása intézményes keretek között.

A második fejezetben betekintést nyerhetsz Chiyoko Yamaguchi asszony élettörténetén keresztül, hogyan jutott el a reiki a Sugano családba Wasaburo Sugano úron keresztül és hogyan terjedt el a széles rokonságban. Ez a fejezet részletesen elmeséli Chiyoko behangolás élményét és tapasztalatait a reikivel, mely segített átvészelni a háborús időket, információkat tudhatsz meg a Yamaguchi család szamuráj őseiről is. Tadao Yamaguchi beszámolójában számos érdekes történettel megfűszerezve meséli el tapasztalatait a reikivel, mely egészen kisgyermek kora óta elkíséri. Megtudhatod, hogy miért volt “néhéz” a háborút követően gyakorolni a reikit, milyen spirituális csoportokkal került kapcsolatba és hogyan döbbent rá, hogy a reiki, amit édesanyjától tanult, mennyire értékes. Megismerhetjük Chiyoko békés eltávozásának történetét is.

A harmadik fejezet részletesen foglalkozik a reikit alapinformációival:

  • Usui sensei ráébredése a reikire, melyet a Kurama-hegyen tapasztalt megvilágosodás-élménye indított el benne.
  • Az Usui Reiki Ryoho Gakkai szervezet megalakulása, terjeszkedése és működése napjainkban.
  • Chujiro Hayashi sensei és az általa alapított kutatóintézet, mely 16 kezelővel és 8 kezelőággyal működött.
  • Hayashi sensei hasonlata az iszapos folyómederről és az utolsó héj lehántásáról; a toxinok összegyűlésének koncepciója és a byosen technika alkalmazása a kezelés során.
  • Megismerheted a természetes és a kiegyensúlyozott tisztulás elméletét, hogyan segíthetjük reikivel a gyógyulást.
  • A Vérfrissítő-masszázs technika.
  • Az öt életszabály és Meiji császár waka stílusú versei.

japan2A negyedik fejezet a reiki kulturális, spirituális hátterével foglalkozik. Így megismerheted a japán gondolkodás, társadalmi érintkezési szokások hátterét, a japán embereknek a shinto vallással való kapcsolatát. A tradicionális mester-tanítvány viszonyról is szó esik. Olvashatsz a kotodama (erővel feltöltött szó) elméleti hátteréről, ennek alkalmazásáról a reikiben, kulturális és tudományos hátteréről Masaro Emoto professzor írása segítségével.

Az öt életszabály és a Meiji waka versek értelmezése szintén segíti azok megértését és használatát a reikiben. Részletes magyarázatot kaphatsz a reiki japán írásjelének megértéséhez, ehhez érthető összegfoglalóban olvashatsz a japán írásrendszerről. Egy angol hölgy, Amanda Jayne tapasztalatain keresztül megérheted a japán és a nyugati kulturális különbségeket, hasonlóságokat, a Japánban töltött 5 év tapasztalatának tükrében.

Az ötödik fejezet célja a reiki gyakorlatának bemutatása. Megismerheted a Ryoho Shishin (Kezelési útmutató) használatát, hogy mi a különbség Usui és Hayashi sensei által kiadott verzió között. Számos praktikus tanácsot, alkalmazási módját fedezheted fel a japán reikinek.

A hatodik fejezet a Jikiden Reiki rendszerének bemutatásáról szól. Megtudhatod, hogyan folynak a szemináriumok, az egyes szinteken mit tanítanak a Jikiden Reiki tanárai, milyen követelményszintek szükségesek a magasabb fokozatok eléréséhez. Megismerheted a kapcsolódási pontokat és a különbségeket a nyugati reikihez képes, információt kaphatsz a szimbólum és mantra eltérő használatának okairól. Megismerheted a mentális kezelés japán koncepcióját, min alapul ez a Jikiden Reikiben. Bemutatásra kerül a könyvben a reiki-kicserélődés gyakorlat, melyet Hayashi sensei dolgozott ki tanítványai számára.

Nem lenne teljes a Jikiden Reiki bemutatása visszajelzések nélkül, melynek a hetedik fejezet ad helyet. Számos reiki gyakorló, Jikiden Reiki tanár tapasztalatait olvashatod el ebben a részben.

Ha a könyv elolvasása során valami nem világos, vagy kérdéseid lennének, a Jikiden Reiki tanárai készséggel adnak felvilágosítást, valamint szemináriumi keretek között megtanulhatóak az ismertetett technikák.

 

Ha szeretnél egy magyar nyelven olvasható, átfogó kézikönyvet, had ajánljam figyelmedbe Reiki A-tól Z-ig címmel megjelent munkám, mely tartalmazza a legfrissebb idegen nyelven megjelent kutatások összefoglalóját, a reiki érthető, letisztult magyarázatát és közel 10 év Jikiden Reiki gyakorlati tapasztalat tükrében számos olyan gyakorlati tippet, tanácsot, ami hasznodra válik, hogy igazán hatékonyan tudd alkalmazni ezt a japán módszert, mit tegyél ha elakadsz, hogyan fejleszd magad professzionális szintre.

Bemutatkozás

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Telefon: +36 70 414 0508

Email: gabor@jikidenreiki.hu

Rendeld meg a saját példányod a képre kattintva!

Tanfolyam időpontok

Reiki tanfolyam tájékoztató »

Reiki 1. tanfolyam

Bővebben »

2019. november 16-17. (szo-va)
2019. december 7-8. (szo-va)

Budapest, VII. ker.

Reiki 2. tanfolyam

Bővebben »

Budapest, VII. ker.

Reiki kezelés

Kérlek kérj időpontot elérhetőségeimen!
Helyszín: Budapest
Bővebb tájékoztató »
English prospectus: Reiki treatment in Budapest »

Értesülj a legfrissebb reikis hírekről!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Csatlakozz Te is!

Minden nap reiki önkezelést végzek

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.