A reiki gyakorlása valóban megváltoztathatja az életed

A reiki gyakorlása valóban megváltoztathatja az életed

Tapasztalatom szerint sokan nagyon sokféle motivációval jönnek reiki tanfolyamra. Különböző emberek, sorsok találkoznak pár napra… ahol egy kicsit meg is ismerjük egymást. Számomra igen megtisztelő és igen különleges minden képzés, hiszen ekkor vetem el a magokat az oktatás formájában, melyek  különböző személyiség és motivációs talajokon, sorsokon keresztül egyedi tapasztalatokká növekednek. Mindenkiben benne van a potenciál, kivétel nélkül. Még azokban is, akik kétkednek vagy kissé távolságkezeléssel vagy csak kíváncsiságból jönnek el egy ilyen kurzusra. Hiszem, hogy a reiki gyakorlása képes megváltoztatni az életet, melyre Te is lehetsz egy pozitív példa.

Személyes történetem

Fontosnak érzem, hogy először egy személyes tapasztalatot osszak meg mielőtt rátérnék a reikivel elérhető célokra és buktatókra.  Ahogy a bemutatkozásomban is említettem, 2000 novembere óta vagyok kapcsolatban e japán módszerrel. Noha ez a kötelék hol szorosabb, hol tágabb volt az elmúlt 21 évben, azt hiszem bátran kijelenthető, hogy aki egyszer részt vett tanfolyamon, magát az energia átadás képességét nem fogja elveszíteni, mely egy életre szól. A reiki hatékonyságát és a létrejött változásokat viszont a belefektetett idő és energia függvényében látom.

Hálás vagyok e módszernek, mert egészségi állapotom drasztikus mértékben változott pozitív irányba azáltal, hogy elkezdtem azt alkalmazni:

  • meggyógyultam a sok éve tartó asztmából és allergiából
  • immunrendszerem és szervezetem nagy mértékben megerősödött a rendszeres önkezelés hatására
  • gyakorlatilag elvétve van szükségem láz/fájdalom csillapítóra és más gyógyszerekre
  • képes vagyok megelőzni, visszafordítani a betegségeket; a vírusos fertőzéseken az influenzán igen gyorsan túlesem vagy el sem kapom sok esetben.
  • sokkal több energiám van a mindennapokban

Nehezebben megfogható az a személyiség és életminőség változás, amin keresztülmentem. Nem lenne őszinte, ha csupán ezt a reikinek tulajdonítanám, ugyanakkor az sem lenne igaz, ha nem lett volna közvetett szerepe. A lelki blokkok oldása ugyanis szép lassan változásokat indított el. Úgy mondanám az életben egy biztos pont van: a változás, a fejlődés folyamata. Mindannyian folyamatosan rajta vagyunk az úton, akár tudatában vagyunk vagy sem. Az élet tapasztalatok és tanulási folyamatok összessége, mellyel mindenki maga fukarkodik mennyi teret és lehetőséget enged be az életébe, hova akar eljutni.

Közel sem vagyok tökéletes, se nem megvilágosodott, de tapasztalhatóvá és külső szemmel is látható vált több kis siker, ami már jelen van az életemben:

És Te mit érhetsz el a reikivel?

Amikor most a lehetőségekről írok, ez soha nem kőbe vésett, ellenben mindig személyre szabott fejlődési folyamat, mely Rólad szól. Minden módszer, így például a reiki is akkor tud neked segíteni, ha azt aktívan alkalmazod és a mindennapjaid részévé tudod tenni. Nem arról van szó hogy minden nap órákat kell meditálnod és hosszú órákon át keresztül kezelned… különösen, ha most kezded. Ellenben nap mint nap tenned kell kis lépéseket, hogy előrébb juss és megtapasztalhasd a kis csodákat az életedben. Türelemre is szükséged lesz ezen az úton. Lehet bizonyos dolgok igen hamar bekövetkeznek, míg más eredményekre hosszabban kell várnod, többet kell tenned.

Az egyik hatása a reiki rendszeres gyakorlásának a fizikai állapotban bekövetkező javulás. Lehet valamilyen problémával, betegséggel küzdesz jelen pillanatban. A reiki igen sok esetben eredményes segítség a gyógyulás folyamatában.

Ha egészséges vagy, akkor is sokat tudsz a reikivel tenni önmagadért és másokért: a megelőzés, a mindennapos stressz oldása, az energiával feltöltés nagyobb fizikai és pszichés teljesítményt ad a mindennapok kihívásaihoz. Az önkezelések jelentősen hozzájárulnak, hogy jól működjön az immunrendszered ezért tanácsolom váljon napi rutinoddá legalább 15-30 percet fordítva rá például lefekvés előtt vagy ébredést követően.

Magad is meg fogod tapasztalni, hogy nem fogsz kidőlni a téli járvány és influenza szezonban vagy annak lefolyása gyorsabb és kevesebb kellemetlenséggel fog járni. Ez csökkenti a gyógyszer fogyasztásod is.

A reiki mindig kéznél van, ha gyorssegélyre van szükséged:

  • fájdalomcsillapítás
  • lázcsillapítás
  • gyulladás lehúzása
  • égés, vágás, horzsolás, zúzódás és törés (orvosi ellátás mellett) hatékony kezelése

Mindamellett, ha rendszeresen gyakorlod a tanfolyamon tanult meditációt, kezeled magad nap mint nap, dolgozol önmagadon a seiheki technikával pozitív változás fog elindulni az életedben.

Először lehet csak azon kapod magad, hogy nyomasztanak a kavargó gondolatok, kevésbe vagy kitéve az érzelmi hullámzásnak, majd fokról fokra elindulsz az önismeret és a saját boldogságod megvalósításának útján. Átalakulnak, rendeződnek az emberi kapcsolataid azáltal, hogy magad változol. Ahogy elengeded a lelki blokkjaid úgy változik az élted. Talán kezdetben nem annyira látványos ez a változás, de ha visszatekintesz majd pár év távlatára meg fogod látni honnan hova haladtál. Megtapasztalhatod a pozitív gondolatok és a derű érzését, az aggodalom nélküliséget, képes leszel hálát érezni egyre gyakrabban és egyre ritkábban kerülsz ki az egyensúlyi állapotodból, bármi is történjen körülötted.

A reiki gyakorlásának végső célja önvalód megtalálása, isteni Buddha (tudat)állapotod megtapasztalása. Nem véletlen, hogy Mikao Usui az a reiki megalapítója így fogalmaz: „a boldogság meghívásának titkos módszere, minden betegség szellemi gyógyszere.”  Ezt mind megkaphatod, ha kitartóan haladsz az úton.

Ne feledd benned is ott van a lehetőség és a potenciál, hogy a tanfolyamon elvetett magok kicsírázzanak. Locsold (gyakorolj) szorgalmasan és magad leszel a példa, miként változik meg az életed a reiki gyakorlása hatására! Sok sikert és kitartást kívánok a spirituális utadhoz!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító