Hogyan válassz terapeutát a reiki kezeléshez?

Hogyan válassz terapeutát a reiki kezeléshez?

A reiki terapeuta azt személyt jelöli, aki Usui mester reiki módszerével végez kezeléseket megelőzés vagy célzott tünetek esetén. Ha természetes megoldást szeretnél valamilyen fizikai vagy lelki eredetű problémádra, vagy aktívan szeretnél tenni egészségedért a stressz csökkentése érdekében, hatékony segítség lehet számodra a reiki kezelés. Ez az írás abban nyújt segítséget mire számíthatsz a reiki terápia során és hogyan találd meg a számodra legmegfelelőbb kezelő személyt, mikre figyeljél. Fontos figyelembe venned, hogy a magyarországi törvények szerint a reiki közérzetjavító kezelésnek számít. Hivatalosan csak orvos gyógyíthat és diagnosztizálhat. Mindazonáltal személyesen is megtapasztalhatod a reiki kezelések erőteljes pozitív hatását, melyről magad is megbizonyosodhatsz.

Milyen képzésben részesült a reiki terapeuta?

Nem szükséges mester szintűnek lenni, akár egy 2-es fokozatú gyakorló is igen hatékony reiki kezelést adhat. Sőt egy első szintű gyakorló kezeiből sokkal erősebben jöhet a reiki energia, mint egy olyan mesteréből, aki nem használja. Hivatalosan nincsen standard képzés erre, mindazonáltal érdeklődhetsz hol és mit tanult.

Sokkal fontosabb szempont, hogy rendszeresen használja a reikit, napi szinten kezelje önmagát, legyen gyakorlata a kezelésben, legyen képes jól érzékelni a blokkokat, felhalmozott toxinokat. Ideálisan a kezelőnek van tapasztalata a segítő területen, azaz tudja, hogyan kell emberekkel foglalkozni, tud aktívan hallgatni, kezelni a különböző helyzeteket.

Hogyan válaszd ki a reiki terapeutát?

Egy rövid beszélgetés keretében faggasd ki a reiki útjáról, tapasztalatairól, hogy mióta gyakorolja a reikit. A legideálisabb, ha nyitott alkalom keretében személyesen is tudsz vele találkozni és / vagy másoktól hallasz véleményt róla. Elengedhetetlen, hogy szimpatikus legyen, hogy képes legyél elfogadni a segítségét, megfogadni a tanácsait. Mindazonáltal hallgass a szívedre és a megérzéseidre. Ha úgy érzed megfelelő, foglalj időpontot. Ha nem vagy megelégedve a válaszokkal vagy a reiki kezelés nem volt megfelelő, keressél bátran mást.

Mi történik a reiki kezelés során?

A kezelő egy rövid tájékoztatást fog adni, mi fog veled történni a terápia során: hogyan történik, mikre számíthatsz. Ha ez elmarad, ne habozzál érdeklődni, különösen, ha ez az első ilyen kezelésed. Az első kezelés előtt mindenképpen érdemes tájékoztatni a kezelőt a problémád orvosi hátteréről: mi az amit diagnosztizáltak, milyen gyógyszer / kezelés alatt állsz. Ha problémáddal még nem kerested fel háziorvosod – különösen, ha súlyosnak ítéled meg – mindenképpen tedd, hogy pontos képet kapj állapotodról. A reiki ugyanis egyszerűen összeegyeztethető mind a hagyományos és más alternatív gyógymódokkal, növelve azok hatásosságát, csökkentve pl. a gyógyszerek mellékhatását.

A kezelés minden esetben ruhában történik, a cipőn kívül semmit nem kell levenni, csak ha valami rontja a komfort érzeted az ellazulásban. (pl. szoros öv meglazítása). Az energia keresztül hatol a ruhán, takarón, nem befolyásolja a hatékonyságot az se, ha pl. ékszert, nemes kövekből készült nyakláncot, réz karkötőt, stb. viselsz. A reiki kezelés általában masszázs kezelőágyon történik, de néhány esetben praktikus a szék is.

Az energia közvetítése az érintett területek finom érintésével történik. Ez általában a fejtől indul, majd a mellső oldal, majd a háti oldallal folytatódik. Az egyes területeken különböző időt tölthet el a terapeuta szükség szerint. Ha valamely pozíció nem kényelmes, ezt bátran jelezd a kezelő felé! Általában kellemes sugárzó meleget, ellazultságot tapasztalhatsz, mely feltölt és felfrissít a kezelés végére. Az sem baj, ha netán elaludnál, ez teljesen természetes. Végül egy frissítő reiki masszázs technikával ér véget a terápia, valamint lehetőség van a tapasztalatok és a felmerülő kérdések megbeszélésére is.

Egy reiki kezelés általában 1,5-2 órig tart, de bizonyos esetekben akár 1 óra is elégséges lehet. Érdemes a terápiát követően bőségesen tiszta vizet inni, mely megtámogatja a kezelés hatását. A kezelés után enyhe tisztulási reakciók, feljövő érzelmek, intenzív álmok előfordulhatnak, de ez nem gyakori. Ha ezzel kapcsolatban kérdésed merülne fel, bátran fordulj a kezelőhöz tanácsért!

Kell-e aggódni rossz diagnózis miatt?

Bár a kezelő képes érzékelni a különböző energetikai blokkokat, a testben felhalmozódott toxinok mennyiségét, reiki terapeuta hivatalos diagnózist nem adhat a magyarországi törvényeknek megfelelően. Javasolhatja azonban, hogy menj el szűrésre, orvosi vizsgálatra. Valamint, ha szeretnél pontos képet kapni egészség állapotodról, keresd fel a háziorvosodat, aki ki fogja vizsgáltatni a problémád.

Hány reiki kezelés szükséges?

Ez személytől és probléma típusától függhet. Általában egynél több kezelés szükséges. Akut esetekben pár kezelés gyors és látványos eredményeket hoz, míg hosszú ideje tartó probléma esetén a kezelés több időt vehet igénybe.

A kezelő javasolhatja, hogy egymást követő napokon adjon 3-4 kezelést, de mindenképpen érdemes heti 2-3 kezeléssel számolni. Ezt érdemes megbeszélni a terapeutával, aki tanácsot fog adni a kezelés rendszerességét illetően is. Végső soron azonban te vagy a felelős saját egészségedért, így a döntés a te kezedben van.

Mennyibe fog kerülni?

Az ár általában más komplementer terápiákhoz hasonló (pl. masszázs, aromaterápia, reflexológia, stb). Rendszeres kezelés esetén szóba jöhet kedvezmény. Ideálisan a reiki kezelés ára megfizethető mértékű, sok reikis rugalmas ebben a kérdésben. Az ár az energiacserét szimbolizálja.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító