Mire jó a Reiki?

Mire jó a Reiki?

A reikivel kapcsolatosan az egyik legtöbbet felett kérdés az, hogy pontosan mire is jó, milyen területeken lehet alkalmazni, kinek javasolt megtanulni és hogyan lehet beleintegrálni a mindennapok gyakorlatába. Azért is tartom fontosnak ennek a területnek a körbejárását,  mert a reikinek gyakran csak a kézrátételes gyógymód oldala ismert, noha sokkal többről van szó.

A REIKI egy olyan olyan japán eredetű technika, mely a test, az elme és a lélek harmóniáját hivatott egyensúlyban tartani, annak mindennapos gyakorlásán keresztül, mely végül elvezet ahhoz az áhított boldogsághoz, megelégedéshez és kiegyensúlyozottsághoz, amire vágyunk a hétköznapokban. Nem kell megvilágosodott bódhiszattvákká válnunk, mégis minőségi változásra leszünk képesek, melyet mindenki képes megtapasztalni.

A legkönnyebben megtapasztalható hatása – a reiki kezelés

Nagyon sok ember ember számára a KEZELÉS a legelső találkozása a reikivel. Nyílt napon, egészség fesztiválon vagy személyes terápiás kezelés során szereznek sokan személyes élményt. A kliens számára óriási élmény érzékelni, hogy hittől, elme működéstől függetlenül működik: forróság / bizsergő érzés az érintett területen, az ellazultság, álmosságba csúszó érzése, mely nagyon mély relaxált állapotba visz igen hamar. A kezelést záró vérfrissítő masszázs pezsdítő, élénkítő, a feloldott blokkokat lesöprő letisztító érzése szinte mindenkit magával ragad.

Az érdeklődők nagyon meglepődnek amikor a reiki kezelést követően megkérdezik, hol volt a legnagyobb szükségük reikire és ténylegesen azokat a testrészeket nevezem meg, ahol a problémája van, noha arról nem tettek említést. Mindig elmondom, hogy a reiki nem csak a különböző fizikai tünetek kezelésére jó, hanem megelőzésre is kiváló! És ehhez nem szükséges megvárnunk, hogy megbetegedjünk.

Igen sokféle és erőteljes a kezelések hatása is. Nincs két egyforma tapasztalat. Több esetben igen látványos a pozitív javulás már 1-2 kezelést követően, súlyos esetekben akár hónapokig tartó kezeléssorozat szükséges. Minden kezelés egyedi egyedi tapasztalás. Mindössze nyitott hozzáállás szükséges, ha nem is hiszel benne, akkor is működik.

A legmegdöbbentőbb tény az, hogy önmagunk és mások reiki energiával való kezelésére, a testből sugárzó frekvenciák érzékelésére mindenki képes közvetlenül a tanfolyamot követően, hisz a képzés végére magabiztos készségeket és olyan technikákat tanulnak a hallgatók, melyet mindenki végre tud hajtani és képes alkalmazni.

Számos pozitív visszajelzést kapok a reiki mindennapos hatékony alkalmazását illetően:

 • stresszoldás, energetizálás
 • betegségmegelőzés
 • fájdalomcsillapítás
 • lázcsillapítás
 • a test méregtelenítő folyamatainak támogatása
 • influenza, vírusos megbetegedések lefolyásának drasztikus lecsökkenése
 • különböző pszichés és fizikai eredetű problémák hatékony kezelése
 • a mindennapos önkezelések hatására nagyobb teljesítmény a munkában, a sport területén
 • stresszel való könnyebb megbirkózás
 • akut sérülések (vágás, égés, horzsolás, zúzódás, duzzanat) hatékony kezelése
 • kiegyensúlyozottabb mentális állapot
 • a rendszeres használat eredményeként kevesebb gyógyszer használat

A pozitív sikerélmények arra ösztökélik a hallgatókat, hogy egyre bátrabban és magabiztosabban használják a reiki technikát, melyet valóban egyszerű alkalmazni. Innen a következő lépcső az, amikor valaki egyre tágabb körben és egyre súlyosabb problémákkal találkozik elindulva a reiki terapeutává válás útján, melyhez segítség az okuden haladó fokozat elvégzése és a rendszeres gyakorlásokon való részvétel, ahol jelentősen elmélyíthetőek az ismeretek és a megszerzett tapasztalatok.

A reiki mint spirituális út

Természetesen a reiki sokkal több mint egy terápiás módszer. A végső cél a test, elme és lélek transzformálása. Ehhez csak az első lépcső a rendszeres gyakorláson keresztül megvalósítható fizikai egészség és kiegyensúlyozott állapot. Mikao Usui mester, a reiki alapítója, meditáció technikát tanított tanítványainak az elme kiüresítésére. Az elme csendjét fenntartani sok gyakorlást igényel. Az öt életszabály – Gokai – követése és a mindennapokban eszerint élése sem tartozik az egyszerű gyakorlatok közé, noha az útmutatások igen egyszerűnek tűnnek.

Minél jobban  képesek vagyunk az elme és az érzelmek hullámzásának lecsendesítésére és ezen állapot fenntartására a mindennapokban, annál közelebb kerülünk a célhoz. A zen buddhizmus ismert kifejezése az „An Jin Ryu Mei” , mely az elme azon állapotát jelöli, amikor valaki bármilyen körülmény ellenére se esik ki tökéletes béke és csend állapotából, bármi is történik vele. Rálát mi az a helyzet, amiben van, vagy tudja mi van számára elrendelve. Ez a mindennapokra lefordítva azt jelenti, hogy nem leszünk dühösek, nem aggódunk bármilyen körülménnyel is találkozunk, bízva a Teremtőben vagy tudva a helyzetet, amiben jelen pillanatban vagyunk.

Ez hozza magával a külső szemmel kevésbé látványos, ám belül történő tudatosság növekedését, szív megnyílását, a rejtett képességek felébredését, az életminőség emelkedését. Ez egy élethosszig tartó spirituális út, mely végső célja a belső boldogság megteremtése…

Kinek ajánlható a Reiki?

Dogmamentessége révén bárkinek ajánlható, kortól, nézettől függetlenül bárki képes használni és beépíteni a mindennapi életébe. Nem szükséges ezoterikus nézeteket vallani sem, nem kell feltétlen vonzódni a spiritualitáshoz, nem kell japánnak lenni sem. Egyszerűsége és a tanítás univerzális volta révén bárki kamatoztathatja a tanultakat és képes azt a reiki tanfolyam során elsajátítani. Élni kell vele.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító