Mire jó a Reiki?

Mire jó a Reiki?

A reikivel kapcsolatosan az egyik legtöbbet felett kérdés az, hogy pontosan mire is jó, milyen területeken lehet alkalmazni, kinek javasolt megtanulni és hogyan lehet beleintegrálni a mindennapok gyakorlatába. Azért is tartom fontosnak ennek a területnek a körbejárását,  mert a reikinek gyakran csak a kézrátételes gyógymód oldala ismert, noha sokkal többről van szó.

A REIKI egy olyan olyan japán eredetű technika, mely a test, az elme és a lélek harmóniáját hivatott egyensúlyban tartani, annak mindennapos gyakorlásán keresztül, mely végül elvezet ahhoz az áhított boldogsághoz, megelégedéshez és kiegyensúlyozottsághoz, amire vágyunk a hétköznapokban. Nem kell megvilágosodott bódhiszattvákká válnunk, mégis minőségi változásra leszünk képesek, melyet mindenki képes megtapasztalni.

A legkönnyebben megtapasztalható hatása – a reiki kezelés

Nagyon sok ember ember számára a KEZELÉS a legelső találkozása a reikivel. Nyílt napon, egészség fesztiválon vagy személyes terápiás kezelés során szereznek sokan személyes élményt. A kliens számára óriási élmény érzékelni, hogy hittől, elme működéstől függetlenül működik: forróság / bizsergő érzés az érintett területen, az ellazultság, álmosságba csúszó érzése, mely nagyon mély relaxált állapotba visz igen hamar. A kezelést záró vérfrissítő masszázs pezsdítő, élénkítő, a feloldott blokkokat lesöprő letisztító érzése szinte mindenkit magával ragad.

Az érdeklődők nagyon meglepődnek amikor a reiki kezelést követően megkérdezik, hol volt a legnagyobb szükségük reikire és ténylegesen azokat a testrészeket nevezem meg, ahol a problémája van, noha arról nem tettek említést. Mindig elmondom, hogy a reiki nem csak a különböző fizikai tünetek kezelésére jó, hanem megelőzésre is kiváló! És ehhez nem szükséges megvárnunk, hogy megbetegedjünk.

Igen sokféle és erőteljes a kezelések hatása is. Nincs két egyforma tapasztalat. Több esetben igen látványos a pozitív javulás már 1-2 kezelést követően, súlyos esetekben akár hónapokig tartó kezeléssorozat szükséges. Minden kezelés egyedi, emberenként különböző. Mindössze nyitott hozzáállás szükséges.

A legmegdöbbentőbb tény az, hogy önmagunk és mások reiki energiával való kezelésére, a testből sugárzó frekvenciák érzékelésére mindenki képes közvetlenül a tanfolyamot követően, hisz a képzés végére magabiztos készségeket és olyan technikákat tanulnak a hallgatók, melyet mindenki végre tud hajtani és képes alkalmazni.

Számos pozitív visszajelzést kapok a reiki mindennapos hatékony alkalmazását illetően:

 • stresszoldás, energetizálás
 • betegségmegelőzés
 • fájdalomcsillapítás
 • lázcsillapítás
 • a test méregtelenítő folyamatainak támogatása
 • influenza, vírusos megbetegedések lefolyásának drasztikus lecsökkenése
 • különböző pszichés és fizikai eredetű problémák hatékony kezelése
 • a mindennapos önkezelések hatására nagyobb teljesítmény a munkában, a sport területén
 • stresszel való könnyebb megbirkózás
 • akut sérülések (vágás, égés, horzsolás, zúzódás, duzzanat) hatékony kezelése
 • kiegyensúlyozottabb mentális állapot
 • a rendszeres használat eredményeként kevesebb gyógyszer használat

A pozitív sikerélmények arra ösztökélik a hallgatókat, hogy egyre bátrabban és magabiztosabban használják a reiki technikát, melyet valóban egyszerű alkalmazni. Innen a következő lépcső az, amikor valaki egyre tágabb körben és egyre súlyosabb problémákkal találkozik elindulva a reiki terapeutává válás útján, melyhez segítség az okuden haladó fokozat elvégzése és a rendszeres gyakorlásokon való részvétel, ahol jelentősen elmélyíthetőek az ismeretek és a megszerzett tapasztalatok.

A reiki mint spirituális út

Természetesen a reiki sokkal több mint egy terápiás módszer. A végső cél a test, elme és lélek transzformálása. Ehhez csak az első lépcső a rendszeres gyakorláson keresztül megvalósítható fizikai egészség és kiegyensúlyozott állapot. Mikao Usui mester, a reiki alapítója, meditáció technikát tanított tanítványainak az elme kiüresítésére. Az elme csendjét fenntartani sok gyakorlást igényel. Az öt életszabály – Gokai – követése és a mindennapokban eszerint élése sem tartozik az egyszerű gyakorlatok közé, noha az útmutatások igen egyszerűnek tűnnek.

Minél jobban  képesek vagyunk az elme és az érzelmek hullámzásának lecsendesítésére és ezen állapot fenntartására a mindennapokban, annál közelebb kerülünk a célhoz. A zen buddhizmus ismert kifejezése az “An Jin Ryu Mei” , mely az elme azon állapotát jelöli, amikor valaki bármilyen körülmény ellenére se esik ki tökéletes béke és csend állapotából, bármi is történik vele. Rálát mi az a helyzet, amiben van, vagy tudja mi van számára elrendelve. Ez a mindennapokra lefordítva azt jelenti, hogy nem leszünk dühösek, nem aggódunk bármilyen körülménnyel is találkozunk, bízva a Teremtőben vagy tudva a helyzetet, amiben jelen pillanatban vagyunk.

Ez hozza magával a külső szemmel kevésbé látványos, ám belül történő tudatosság növekedését, szív megnyílását, a rejtett képességek felébredését, az életminőség emelkedését. Ez egy élethosszig tartó spirituális út, mely végső célja a belső boldogság megteremtése…

Kinek ajánlható a Reiki?

Dogmamentessége révén bárkinek ajánlható, kortól, nézettől függetlenül bárki képes használni és beépíteni a mindennapi életébe. Nem szükséges ezoterikus nézeteket vallani sem, nem kell feltétlen vonzódni a spiritualitáshoz, nem kell japánnak lenni sem. Egyszerűsége és a tanítás univerzális volta révén bárki kamatoztathatja a tanultakat és képes azt a reiki tanfolyam során elsajátítani. Élni kell vele.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36 70 414 0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

 • 2020. április 18-19. (Szo-V)
 • 2020. május 2-3. (Szo-V)
 • Helyszín: AUM Jógaközpont PEST – Budapest, VII. ker.

KÖVESS ENGEM

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Scroll Up
Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!