William Lee Rand: A reiki bizonyítékokon alapuló története – Könyvajánló

A reiki bizonyítékokon alapuló története
Ha már tanultál korábban reikit, esetleg tanítod is, akkor a Reiki Képzés Nemzetközi Központ kiadásában megjelent A reiki bizonyítékokon alapuló története c. könyv igazán neked való. William Lee Rand és Marianne Streich összefoglaló írásai részletes hátteret adnak a reiki történeti aspektusához, bemutatva jeles személyiségeit, számos eredeti forrás bizonyítékot és igazi gyöngyszem Hiroshi Doi sensei-jel készült 2003-as és 2014-es interjú, valamint Hawayo Takata jegyzete. A könyv viszont nem tartalmaz technikákat és a gyakorlással kapcsolatos tudnivalókat. És szintén nem javaslom olyanok számára, akik még nem hallottak a reikiről, sokkal inkább már reiki gyakorlók számára íródott mintegy 110 oldalnyi terjedelemben, melyet 2014-ben adtak ki.

William Lee Rand: A reiki bizonyítékokon alapuló története (An Evidence Based History of Reiki)

An Evidence Based History of Reiki by William Lee Rand
Az első fejezet a reiki történetének forrásainak megjelölésével foglalkozik.

A második fejezet témája a reiki átfogó története, mely végigveszi a főbb történelmi eseményeket, a reiki rendszerének változásait a kezdetektől Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata életén át egészen a napjainkig számos forrás, más hiteles, de kevésbé ismert szerző írásait is megjelölve mintegy 16 oldal terjedelemben.

A harmadik fejezet a Reiki Ryoho Hikkei szemelvényinek válogatása, így:

  • Gokai, az öt életszabály
  • Kokai Denju, Usui mester nyilvános tanítása (teljes szöveg)

A negyedik fejezet a Reiki korai, Usui előtti szakaszával foglalkozik. Hiroshi Doi és Toshitaka Mochizuki szerzőkre hivatkozva ugyanis kiderül több gyógyító rendszer is használta a reiki és ryoho kifejezéseket (különböző szókapcsolatokban) és ebben a fejezetben a reiki szó magyarázatát is megismerheti az olvasó. Valamint, hogy ténylegesen miként nevezte Usui mester a rendszerét.

Az ötödik fejezet Dr. Chujiro Hayashi sensei életével és rendszerével foglalkozik. Ezen rész áttekinti Hayashi mester életét, rendszerét, miként tartotta a tanfolyamokat, szó esik a kezelési könyvéről, fokozatokról, szimbólumokról és kezelési rendszeréről. Ez azért is lényeges, mert a legtöbb tanfolyamon minimális információ hangzik Hayashi senseiről, noha fontos kiindulópontja a reiki további fejlődésének.

A hatodik és hetedik fejezet, Hiroshi Doi mesterrel készült 2014-es és 2003-as interjúkat közli, mely igazi csemege minden reiki gyakorló számára, aki kíváncsi a reiki mélyebb aspektusainak megismerésére és többek között sok információ elhangzik a Gakkai és Usui eredeti rendszerével kapcsolatban is és sok félreértést tisztáz, mely nyugaton szárnyra kapott a reikivel kapcsolatban. (Szerk.: Hirsohi Doi a Gakkai szervezet tagja, de maga az általa kifejlesztett saját rendszerét oktatja, ez a Gendai Reiki Ho)

A nyolcadik fejezet a DKM mester reiki szimbólum eredetével foglalkozik, mellyel kapcsolatban én is írtam.

A kilencedik fejezet Hawayo Takata életét és rendszerét mutatja be. Ez egy szintén olyan fejezet, melyről nem jelent meg magyar nyelvű könyv. Az írás bemutatja a Takata koncepcióit a reikiről, kezelésének felépítését és hogy miként oktatta a reikit az 1970-es években. Ha még többet szeretnél megtudni erről a témáról, akkor olvasd el Robert Fueston: The History and System of Usui Shiki Reiki Ryoho (Reiki: Transmissions of Light) c. 2016. februárban megjelent könyvét, mely még ennél bővebb tájékoztatást nyújt.

A tizedik fejezet Hawayo Takata kezelési útmutatója, melyről én is írtam már egy összefoglalót.

Összefoglalva: ha nem akarsz több száz oldalt átrágni, hogy megismerd a reikivel kapcsolatos legfrissebb és legfontosabb információkat, akkor ez a jól felépített és átfogó reiki könyv neked íródott és mindenképpen érdemes áttanulmányoznod.
Bemutatkozás

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Telefon: +36 70 414 0508

Email: gabor@jikidenreiki.hu

Rendeld meg a saját példányod a képre kattintva!

Tanfolyam időpontok

Reiki tanfolyam tájékoztató »

Reiki 1. tanfolyam

Bővebben »

2019. november 16-17. (szo-va)
2019. december 7-8. (szo-va)

Budapest, VII. ker.

Reiki 2. tanfolyam

Bővebben »

Budapest, VII. ker.

Reiki kezelés

Kérlek kérj időpontot elérhetőségeimen!
Helyszín: Budapest
Bővebb tájékoztató »
English prospectus: Reiki treatment in Budapest »

Értesülj a legfrissebb reikis hírekről!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Csatlakozz Te is!

Minden nap reiki önkezelést végzek

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.