Önismeret, önfejlesztés és reiki kapcsolata a teljes élethez

Önismeret és reiki kapcsolata a teljes élethez

Nincs ma már olyan ember, aki ne hallott volna az önismeret és önfejlesztés fontosságáról. Ismerni önmagad, tudni a gyengeséged és erősséged, tisztában lenni a benned zajló folyamatokról és ez hogyan hat az életedre. Ez az önismeret igazi lényege. Mivel képes vagy rálátni életedre, ezért képes vagy az önismeret segítségével kicsiszolni hiányosságaid éppúgy, ahogy tovább növelni és megerősíteni azokat a dolgokat, amiben igazán jó vagy. Az önismeret célja ugyanis nem más mint a teljes és boldog élet, mely személyre szabott. Hogy jól érezd magad a bőrödben, miközben szárnyalsz. És ehhez hogyan kapcsolódik a reiki? Ha tovább olvasol, megtudhatod.

Az önismeret, önfejlesztés és reiki kapcsolata

A reiki megalapítója, Mikao Usui sensei módszerét úgy definiálta, melynek célja az elme és a test fejlesztése. Nem véletlen ez, hiszem az elméből indul ki minden. A gondolatok azok a magvak, melyek kihajtanak és valóságként megjelennek az életünkben. Ennek kapcsolatáról sokan nincsenek sokan tudatában. És igazából itt lép be az önismeret, mint szemléletmód a képbe. Ezért elengedhetetlen, hogy fókuszt helyezz az önfejlesztésre, mely biztosítja azt, hogy ne ragadj bele egy stagnáló állapotban.

Természetesen 90 éve Usui korában nem beszéltek abban az értelemben vett önismeretről, ahogy a köznyelv ma fogalmaz. Azonban a belső béke, az elmének a csendes állapotának megtalálása pont ugyanazt definiálja, mely az önismeretnek is végső célja. Régen ezért gyakorolták a különböző aszkézissel járó gyakorlatokat, a meditációt, ezért volt fontos az elvonulás azok számára, akik fejlődést szerettek volna elérni a szellemi életben.

Természetesen ma már nem kell feltétlen elvonulni a világ elől, hiszen egy teljesen más társadalmi közegben élünk, mint régen a reiki megalapítója.Bár hasonlóan ugyanúgy különféle pszichés és fizikai problémákkal küszködnek az emberek, az életritmus, a társadalmi szokások és elvárások radikálisan megváltoztak közel 100 év távlatából.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Japán egy teljesen más világ és európai szemmel nem mindig egyszerű megérteni az ott élő emberek gondolkodását.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a reiki túlhaladott lenne, sőt. Kényelmesen beleilleszthető a modern életvitelbe, növelve az életminőséget.

A reiki bár japán gyökerű, mégsem dogmatikus és összeegyeztethető számos módszerrel kiegészítve azokat. Így a reiki és az önismeret is összekapcsolható, ha megérted az önmagadon dolgozás lényegét és tudod ezt hogyan végezd a reikivel!

Reiki alkalmazása az önismeretben

Az önismeret tömören önmegértés. Azt mutatja meg ki vagy én milyen vagy igazából. Akkor rendelkezel jó önismerettel, ha világos képpel rendelkezel személyiséged összetevőiről, határaidról, lehetőségeidről, rálátsz viselkedésed mozgatórugóira, motívumaira, helyesen megítélve a szereped és hatásod az emberi kapcsolatokban.

Ha megvan ez a világos kép önmagadról, akkor azzal is tisztában leszel, mi az amin változtatni kell, miben kell fejlődnöd. És itt léphet be a reiki, mint módszer, melyet a legkülönfélébb pszichés problémákra, negatív viselkedés mintákra, vagy a psziché pozitív állításokkal való megerősítésére lehet alkalmazni. Néhány minta, amivel sikeresen tudsz dolgozni, ha a reikit alkalmazod:

  • Önbizalomhiány
  • Szégyenlősség
  • Valamilyen rossz szokás leküzdése
  • Döntésképtelenség
  • Határozatlanság
  • Valamilyen múltból eredő probléma, ami most negatívan hat ki az életedre
  • Stb.

Mit kell tenned? Először is tarts önvizsgálatot, őszintén. Ha úgy érzed híján vagy önmagad ismeretének, kérd meg a legjobb barátaid, hogy mondják el milyennek látnak. Mennél több embert kérdezel meg, annál több véleményt gyűjthetsz be, mely együtt valós összképet ad rólad.

A második lépés annak felismerése, miben kell változtatnod az önismeret segítségével.Mik a gyenge pontjaid? Mi az, ami leginkább akadálya a személyes fejlődésednek? Mi blokkolja a jelenlegi életed? Mely életterületek azok, melyekben nem vagy sikeres?

Ne feledkezz meg az erősségeidről sem! Miben vagy sikeres? Mik az erősségeid? Milyen problémákat oldottál már meg sikeresen a múltban? Pozitív éned felhasználva gyorsabban érhetsz el kitűzött céljaid felé.

Ha ez mind megvan, már csak a hogyant kell kitalálnod, miként lesz a tervből valóság. Eszközök, melyek segíthetnek:

Gondolkodás és érzelmek tudatos átformálása

Figyeld meg milyen gondolatatok és érzelmek vannak veled a nap folyamán. Légy tudatában minden kimondott szónak. Ha kibillensz az egyensúly állapotából, tudatosítsd a helyzeted és térj oda vissza minél hamarabb. Így megelőzöd, hogy tudattalanul ugyanabban az érzelmi/gondolati mókuskerékben ragadj.

De nem elég pusztán a negatív dolgok megváltoztatása, tudatosan keresd és élj a pozitív gondolatok és érzelmek hatalmával. Mennél többet tartózkodsz ebben az állapotban annál elégedettebb és boldogabb leszel. Ne feledkezz meg a hála érzéséről sem, mely tovább doppingolhat a spirituális átalakulásod folyamán.

Pozitív önszuggesztió

Tükör előtt vagy ellazult állapotban ismételgess pozitív és rövid állításokat. Pl. „Én egy ……….. nő/férfi vagyok.” Minél több érzelmet, beleélést viszel bele, annál hatékonyabb lesz. Használd a vizualizációd. Éld át, hogy már eljutottál a kívánt célig: éled és élvezed a végeredményt!

A kineziológiából ismert technika, hogy szendvicsbe fogod a fejed megérintve egyik kezeddel a tarkót, másikkal a homlokot miközben kimondod a pozitív állításokat. Így közvetítve az üzenetet az elme felé.

Ha végeztél reikit, szintén alkalmazhatod ezt a tartást, hogy az energia támogatásával a kívánt célod hamarabb célba érjen. A reiki energia ugyanis nagyon fogékonnyá tesz, egy olyan ellazult állapotba visz, ahol nagyon könnyen kommunikálhatsz a nem tudatos éneddel. Mellesleg segít ellazítani, feloldani a kavargó gondolatokat és hullámzó érzéseket is.

Mentális energia kezelés reikivel

Az seiheki kezelés egy japán mantrával és szimbólummal működő reiki technika, melyet rendszeresen alkalmazva még gyorsabban célba érhetsz. Ezt az okuden, reiki 2-es tanfolyamon sajátíthatod el.

Záró gondolatul. A japán reiki azt tanítja, hogy mindenki eleve kapcsolódva van az Univerzummal / felsőbb énnel, amiben Te hiszel. Ezért nekünk embereknek megvan az a magasabb képességünk, hogy irányítsuk az életünk és kijavítsuk a hibáink. Ragadd meg hát ezt a lehetőséget és változtasd meg azokat a dolgokat, melyek jelen pillanatban akadályai a boldog és egészséges életnek! Mire vársz? Kezd el most!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító