Reiki Tanár képzés a Jikiden Reikiben

Miután elvégezted a Shoden és Okuden kurzusokat és úgy érzed szeretnéd megtanítani másoknak is ezt a japán módszert, elindulhatsz a reiki tanárrá válás útján. Ehhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyél az első két szint anyagával és megfelelő gyakorlatod is legyen benne, valamint képes legyél japánul helyesen kiejteni a Gokai-t (Usui mester öt életszabálya).
A Jikiden Reikiben a reiki tanári szintnek – Shinpiden (misztikus tanítás) – három fokozatát különböztetik meg.

Jikiden Reiki tanfolyam Budapesten

SHIHAN KAKU – REIKI TANÁR ASSZISZTENS

(az első szintet oktató tanár)

Ha szeretnél Shihan Kaku – tanár asszisztens – tanfolyamra jelentkezni, az alábbi dolgokat kell teljesítened:

A cél az, hogy a leendő Shihan Kaku hallgató elég magabiztosságot és kompetenciát szerezzen az említett első szint tanítására és képes legyen átadni annak elméleti és gyakorlati ismereteit.

Ha teljesítetted a feltételeket, egy Dai Shihan fokozatú tanárnál egy egész napos képzés keretében megkapod a shinpidenátadást, azaz megtanulod hogyan végezd a Reiju (reiki behangolás) szertartást, valamint részletes tájékoztatást kapsz arról, hogyan tartsd a szemináriumokat a Jikiden Reiki Intézet követelményeinek megfelelően.

SHIHAN – REIKI TANÁR *

(az első és második szintet oktató tanár)

Ha szeretnél Shihan Kaku – tanár asszisztens – tanfolyamra jelentkezni, az alábbi dolgokat kell teljesítened:

Ezen a szinten nem történik újabb ismeretanyag átadása, sokkal inkább az eddig tanultak elmélyítése és pontosítása a cél. Miután egy nemzetközi szemináriumon végigismételted Tadao Yamaguchival a shoden, okuden, shihan-kaku fokozatokat, be kell a számolnod a tanultakból. Sikeres vizsgát követően jogosult leszel az 1. és 2. szint oktatására.

* jelentés tartalmában megegyezik az elterjedt reiki mester kifejezéssel, azonban követve a hagyományokat a Jikiden iskolában a japán eredetű shihan (reiki tanár) szó használatos.

DAI SHIHAN

Nincs szeminárium ezen szint elérésére, Tadao Yamaguchi úr ad engedélyt először Shihan Kaku, később Shihan fokozatok oktatására, ha a jelölt kellő tapasztalatot szerzett és teljesítette a feltételeket.

További megválaszolatlan kérdéseid vannak?

Kérlek keress meg elérhetőségemen és szívesen válaszolok.

Reiki 1. képzésről az alábbi gombra kattintva tudsz tájékozódni.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító