A Reiki beavatás szerepe

A Reiki beavatás szerepe

Usui mester kézrátételes gyógymódjának a szimbólumok mellett egyik legjellemzőbb eleme a reiki beavatás, mely megkülönbözteti más energetikai módszerektől. Ez egy rövid szertartás, mely segítségével azonnal aktivizálható és megnövelhető az energia átadó képesség már a reiki 1. tanfolyamon. Óriási előnye, hogy a leendő reikisnek nem kell hosszú évekig keményen gyakorolnia, elérni a megvilágosodást (ahogy ezt Usui sensei, a reiki megalapítója tette), hogy megkapja a reiki energia közvetítés képességét. Ez bármennyire is hihetetlen, azonnal kialakul, aki a Reiju (behangolás) átadásban részesül. Innentől fogva már nem a saját energiád adod bioenergetikai szinten, hanem tiszta csatornán közvetíted az univerzális energiát, mely végtelen és nem fáradsz el az adásában, sőt magad is töltődsz, amikor másnak reikit adsz.

A reiki beavatás lényegében egy erőteljes energetikai tisztítás

Úgy kell ezt a folyamatot elképzelni, mint egy homokórában lefele csorgó homokot, melyben az áramlási mennyiséget a beavatás egyre jobban és jobban növel. Többé-kevésbé mindenki rendelkezik a kézrátételes gyógyítás képességével. A reiki beavatás csak megnöveli és konzerválja ezt a képességet. Sokan azt mondják, ilyenkor megemelkedik a rezgésszám és átrendeződik a test energetikai rendszere, az energetikai blokkok feloldódnak, mely járhat a test méreganyagainak eltávozásával is.

Ezt a szertartást csak egy olyan reiki tanár tudja elvégezni, akik élő tanátadási vonalon csatlakozik az alapítóhoz és ismeri annak pontos végrehajtását, kellő gyakorlattal rendelkezik és tiszta csatornaként tud funkcionálni a beavatás során. A Jikiden iskolában a shihan-kaku (tanár asszisztens) és tanár (shihan) (tanár) fokozatú oktatói jogosultak ezen szertartás – japánul Reiju – adására.

Érdekes jellemzője a reiki beavatásnak, hogy maga az alapító (Usui sensei) sem tudta megmagyarázni, hogyan működik a jelenség. A Nyilvános tanításban így ír erről:

Én ezt a módszert nem tanultam senkitől, sőt nem is tanulmányoztam, hajszoltam a természetfeletti képességgel járó erők megszerzését. Böjtölés alatt volt egy misztikus élményem – intenzív energiát éreztem – és vele együtt azt a felismerést, hogy megkaptam a gyógyítás spirituális ajándékát. Ezért, bár én vagyok a módszer alapítója, nehéz világosan megmagyaráznom a működését.

A beavatás folyamat alatt a reiki kezeléshez hasonlóan ugyanabba az üresség és elmélyült állapotba lehet kerülni, másrészt energetikailag igen intenzív, melyet az emberek különböző tapasztalatok formájában élnek meg. Akkor is kialakul a reikizés képessége, ha valaki nem érzékel semmit a szertartás során, hinni sem kell benne. Mindenkinél működik.

Van-e különbség a reiki avatás, behangolás, átadás szavak jelentésében?

Míg a míg a magyar nyelv leggyakrabban a beavatás (12.000 google találat) szót használja vö. – behangolás (1.200 google találat), érdekes módon az angol nyelv különböző jelentéstartalmú szavakat használ, ha összehasonlítjuk a magyar nyelvben használt kifejezésekkel.  Szerk. a reiki átadás a magyar nyelvben az energia átadást is jelenti így az avatás szempontjából mégis kevésbé releváns.

  • attunement – behangolás / ráhangolódás (1.080.000 google találat)
  • initiation – beavatás / (energia) megidézés/elindítás (1.680.000 google találat)
  • empowerment – felhatalmazás (a képességgel) (5.850.000 google találat)

A japán nyelv a „Rei-Ju” kifejezést használja, amit misztikus képesség átadásának lehet fordítani.

Megközelítési különbség van a nyugati és a japán elgondolás mögött. A nyugati irányzatokban úgy gondolják, hogy a reiki beavatás során létrejön a csatorna, így ez az alkalom egyszeri és nem szükséges megismételni. Hasonló, de lágyabb jelentéssel bír a reiki behangolás szó is.

Ezzel szemben a japán iskolákban úgy vélekednek, hogy a Rei-ju nem egy egyszeri aktus, sőt nem is egy nem létező képesség létrehozása.Hanem az ember egy elválaszthatatlan kapcsolatban van a kozmosszal, Univerzummal, felsőbb tudatossággal és behangolás szertartás csak megerősíti, megtisztítja ezt a kapcsolatot, aminek az eredménye az intenzív energia áramoltatás és érzékelés képessége. Az az elgondolás, hogy az energia szint növekedése egy folyamatos fejlődés, így az átadást – japánul Reiju – a tanfolyamot követő gyakorlásokon is megismétlik és hallgatók részesülnek ennek áldásából. A fejlődés fontos részét képezi a rendszeres meditáció, önmagunk és mások kezelése és a technikák gyakorlása is.

Reiki beavatás utáni tapasztalatok

A reiki beavatás utáni tapasztalatok sokfélék lehetnek attól függően, ki mennyire érzékeny. A skála elég széles: van, aki nem érzékel semmi különöset, más valamilyen energetikai vagy fizikai érzetet érzékel, más színeket lát, valaki valaki mély érzelmeket él át. Az is normális lehet, ha az intenzív energetikai beavatás hatására egy enyhe tompa nyomást érez valaki a fejben, mely legtöbbször hamarosan elmúlik. Olyan visszajelzést is adtak hallgatók, hogy a több beavatás, kezelés hatására az első nap végén a szokottnál fáradtabb voltak. Bármit is tapasztalsz, pozitívat vagy kevésbé kellemeset, teljesen rendben van.

A reiki beavatást követően hamarosan létrejön az új egyensúlyi állapot, mely során erősebbé válik a testet körülölelő aura és azonnal jelentősen megnő a kezekből kiáradó reiki energia kapacitása. Ahogy folytatod a reiki gyakorlását úgy lesz egyre erősebb az energia meződ. Ezért nagyon fontos a tanfolyamot követő időszak, hogy minél többet gyakorolj és erősítsd az energetikai szinted. A reiki beavatás utáni tapasztalatok tehát nem korlátozódnak kizárólag a behangolásra, vagy azt követő rövid időszakra, megfigyelheted önmagadon azt a fizikai, érzelmi, energetikai pozitív változást, amit az avatást követő gyakorlás hoz az életedbe.

Létezik-e táv reiki beavatás?

Tradicionális irányzatokban, így a Jikiden iskolában is mindig személyesen történik az átadás, mely mindig a tanfolyam vagy az ilyen célú gyakorlás során szerepel a tematikában. Néhány nem tradicionális mester csinál táv reiki behangolást, de a tradicionális irányzatokban elvetik ezt a koncepciót, ahogy nincs online tanfolyam, távoktatás sem. Nem állítható, hogy nem működik a táv reiki beavatás folyamata, de ezt a tradicionális irányzatokban egy szentséges dolognak tartjuk, így elengedhetetlen, hogy személyesen jelen legyen mind a tanítvány, mind az oktató.

Hogyan tanulható meg a reiki behangolás folyamata?

A szertartás folyamatáról, körülményeiről a szemináriumon kaphatsz bővebb információt. A reiki beavatás – Reiju – elsajátítása a shihan-kaku tanfolyam tananyaga, melyre a Jikiden Intézet által lefektetett követelmény teljesítését követően lehetséges jelentkezni.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító