Usui mester kézrátételes gyógymódjának a szimbólumok mellett egyik legjellemzőbb eleme a reiki beavatás, mely megkülönbözteti más energetikai módszerektől. Ez egy rövid szertartás, mely segítségével azonnal aktivizálható és megnövelhető az energia átadó képesség. Óriási előnye, hogy a leendő reikisnek nem kell hosszú évekig keményen gyakorolnia, elérni a megvilágosodást (ahogy ezt Usui sensei, a reiki megalapítója tette), hogy megkapja a reiki energia közvetítés képességét. Ez bármennyire is hihetetlen, azonnal kialakul, aki a Reiju (behangolás) átadásban részesül. Innentől fogva már nem a saját energiád adod bioenergetikai szinten, hanem tiszta csatornán közvetíted az univerzális energiát, mely végtelen és nem fáradsz el az adásában, sőt magad is töltődsz, amikor másnak reikit adsz.

A reiki beavatás lényegében egy erőteljes energetikai tisztítás.

reiki beavatasÚgy kell ezt a folyamatot elképzelni, mint egy homokórában lefele csorgó homokot, melyben az áramlási mennyiséget a beavatás egyre jobban és jobban növel. Többé-kevésbé mindenki rendelkezik a kézrátételes gyógyítás képességével. A reiki beavatás csak megnöveli és konzerválja ezt a képességet. Sokan azt mondják, ilyenkor megemelkedik a rezgésszám és átrendeződik a test energetikai rendszere, az energetikai blokkok feloldódnak, mely járhat a test méreganyagainak eltávozásával is.

Ezt a szertartást csak egy olyan reiki tanár tudja elvégezni, akik élő tanátadási vonalon csatlakozik az alapítóhoz és ismeri annak pontos végrehajtását, kellő gyakorlattal rendelkezik és tiszta csatornaként tud funkcionálni a beavatás során. A Jikiden iskolában a shihan-kaku (tanár asszisztens) és tanár (shihan) (tanár) fokozatú oktatói jogosultak ezen szertartás – japánul Reiju – adására.

Érdekes jellemzője a reiki beavatásnak, hogy maga az alapító (Usui sensei) sem tudta megmagyarázni, hogyan adódik át a képesség. A folyamat alatt a reiki kezeléshez hasonlóan ugyanabba az üresség és elmélyült állapotba lehet kerülni, másrészt energetikailag igen intenzív, melyet az emberek különböző tapasztalatok formájában élnek meg. Akkor is kialakul a reikizés képessége, ha valaki nem érzékel semmit a szertartás során, hinni sem kell benne. Mindenkinél működik.

Van-e különbség a reiki avatás, behangolás, átadás szavak jelentésében?

Megközelítési különbség van a nyugati és a japán elgondolás mögött. A nyugati irányzatokban úgy gondolják, hogy a reiki beavatás során létrejön a csatorna, így ez az alkalom egyszeri és nem szükséges megismételni. Hasonló, de lágyabb jelentéssel bír a reiki behangolás szó is.

Ezzel szemben a japán iskolákban úgy vélekednek az energia szint növekedése egy folyamatos fejlődés, így az átadást – japánul Reiju – a tanfolyamot követő gyakorlásokon is megismétlik és hallgatók részesülnek ennek áldásából. A fejlődés fontos részét képezi a rendszeres meditáció, önmagunk és mások kezelése és a technikák gyakorlása is.

Létezik-e táv reiki beavatás?

táv reiki beavatásTradicionális irányzatokban, így a Jikiden iskolában is mindig személyesen történik az átadás, mely mindig a tanfolyam vagy az ilyen célú gyakorlás során szerepel a tematikában. Néhány nem tradicionális mester csinál táv reiki behangolást, de a tradicionális irányzatokban elvetik ezt a koncepciót, ahogy nincs online tanfolyam, távoktatás sem. Nem állítható, hogy nem működik a táv reiki beavatás folyamata, de ezt a tradicionális irányzatokban egy szentséges dolognak tartjuk, így elengedhetetlen, hogy személyesen jelen legyen mind a tanítvány, mind az oktató.

Hogyan tanulható meg a reiki behangolás folyamata?

A szertartás folyamatáról, körülményeiről a szemináriumon kaphatsz bővebb információt. A reiki beavatás – Reiju – elsajátítása a shihan-kaku tanfolyam tananyaga, melyre a Jikiden Intézet által lefektetett követelmény teljesítését követően lehetséges jelentkezni.

 

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.