Frank Arjava Petter: Ez REIKI

Frank Arjava Petter: Ez REIKI

Ha még csak ismerkedsz a reikivel, netán már végeztél reiki tanfolyamot, nagy hasznodra válhat az alábbi (egyelőre csak angol és német nyelven elérhető) reiki könyv, mely a szemináriumi tananyagon túl segíti a további elmélyedést a reiki japán gyökereiben, a különböző technikák alkalmazásában, ezért reiki mesterek számára is ideális a következő kiadvány olvasása.

Ez REIKI: A test, elme és lélek átalakítása a gyökerektől a gyakorlatig

(This is REIKI: Transformation of Body, Mind and Soul from the Origins to the Practice)

konyv3Minden elfogultság nélkül elmondható, hogy ez az egyik legteljesebb, legrészletesebb könyv, melyet a reiki történelméről, spirituális hátteréről és annak gyakorlatairól olvashattál. Nem túlzás a cím, sőt… ha találkoztál már Frank Arjava Petterrel, olyan, mintha ő maga olvasná a könyvet. A szavakból árad a reiki iránti szenvedély, mely megérinti az olvasó szívét, olvasás közben könnyen elvesztheted az időérzéked. Ez nem csak egy részletes útikalauz a reikihez, hanem Arjava számos személyes története, tapasztalata, humora egészíti ki. Számos fotó, ábra színesíti a könyvet, így igen élvezetes olvasni. A könyv elsősorban reiki tanároknak, gyakorlóknak íródott, értékes forrásként segít tovább mélyíteni, pontosítani a tanultakat, könnyen felhasználható a tanítás során is.

A bevezető részben részletes áttekintést kaphatsz a reiki kanji írásjel jelentéséről, megtudhatod mit jelent a Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho kifejezés és honnan ered. Majd a Gokai, az öt alapelv magyarázata következik. A reiki japán gyökereit bemutató könyv nem lenne teljes a reikiben használt japán kifejezések értelmezése nélkül. Így megismerheted a Ki, az Anjin Ryumei, Reiju, Ryoho, Reiho, Shoden, Okuden, Shinpiden, Sensei, Kanji, Shirushi, Kotodama, Jumon, Tanden, Gassho, Kokoro kifejezéseket is, melyeket a könyv többször használ a különböző fejezetekben.

A reiki történetét taglaló fejezetben alapos részletességgel feltárul Usui sensei és őseinek története, a reiki felfedezése, az Usui Reiki Ryoho Gakkai megalakulásának körülményei, jelentős személyiségei. Usui senseitől származó írást is megtalálunk itt, melyben arról faggatták korabeli újságírók, miért tanítja nyilvánosan a reikit. (Kokai-denju) Hayashi sensei és a Hayashi Reiki Kenyukai bemutatását követően Arjava személyes kutatómunkájáról számol be, hogyan próbált rátalálni a reiki japán gyökereire, hogyan sikerült kapcsolatba lépnie Koyama sensei-jel, hogyan találkozott Fumio Ogawa-val és végül hogyan bukkant rá a Yamaguchi családra és hogyan kezdett el japán reikit tanulni Chiyoko Yamaguchi kezei alatt, milyen élményei voltak ezen a szemináriumon és hogyan vált a Jikiden Reiki tanárává, majd Tadao Yamaguchi jobbkezeként alelnökké a Jikiden Reiki Intézetben.

path_kurama_mountain_kyoto_japanA következő nagy részben Arjava sensei a Kurama-hegyre kalauzol el, bemutatva számos szent helyét ennek a misztikus hegynek, számos gyakorlati tudnivalót, útmutatást kaphatsz, ha egyszer turistaként felkeresnéd. Szintén bemutatásra kerül Usui mester síremlékműve, és hogy hogyan viselkedjünk a temetőben. Arjava fordításban megtaláljuk a szív-szutra fordítását, melyet a mai napig recitálnak a Gakkai szervezetben. Végül Usui sensei szülőfalujáról, Tanai faluról olvashatsz egy kis leírást sok képpel bemutatva.

A harmadik nagy fejezet a reiki történeti, kulturális és vallási hátterével foglalkozik. Így megismerheted a mentális gyógyítás, a sei heki technika eredetét a buddhizmus történetén keresztül. Arjava bemutat számos Usui idejében működött reikihez hasonló csoportot és azok hasonlóságát a reikivel.

A negyedik fejezet a reiki gyakorlatainak leírásával foglalkozik, melyek nem csupán a technikák leírása, hanem azok ezoterikus elméleti háttere is elolvasható. Részletesen olvashatsz a reiki kezelés holisztikus szemszögéből, működési mechanizmusáról, miért esszenciális a “byosen“, a toxinok érzékelése a kezelések során, hogyan fejlesszük az érzékelésünk. A könyv ezen fejezete a következő japán technikákat ismerteti:

 • Hatsurei-ho (Gassho meditáció),
 • Joshin Kokyu-ho (A szellem megtisztítása a légzés segítségével),
 • Reiji-ho (A reiki meghívása),
 • Kenyoku (Száraz fürdés),
 • Nentatsu-ho (Méregtelenítés technika),
 • Reiki mawashi (Reiki áramlás csoport gyakorlat),
 • Shu Chu reiki (Koncentrált reiki csoport gyakorlat),
 • Enkaku chiryo (Táv gyógyítás kezelés),
 • Seiheki chiryo (Rossz szokás gyógyítás kezelés),
 • Gyoshi-ho (Gyógyítás a szemekkel),
 • Koki-ho (Gyógyítás a lélegzettel),
 • Reiki undo (Reiki gyakorlat),
 • Hesso chiryo (Köldök gyógyítás kezelés),
 • Jacki-kiri Joka-ho (A negatív energia átalakítása),
 • Genetsu-ho (Technika a láz csillapítására),
 • Byogen chiryo (A betegség gyökerének kezelése),
 • Hanshin chiryo (Fél-test kezelés),
 • Hanshin Koketsu-ho (Fél test vérkicserélődés gyakorlat),
 • Tanden chiryo (Tanden kezelés),
 • Gedoku-ho (Méregtelenítés technika),
 • Ketsuei Kokan-ho (Vérkicserélődés technika).

A függelék számos érdekes dokumentumot tartalmaz úgy mint:japan-pilgrim-book-and-blessings-002

 • Koyama sensei kézikönyvéből származó írás
 • Gizo Tomabechi: Az én módszertanom és a Reiki Ryoho
 • Interjú Fumio Ogawa-val
 • Interjú Chiyoko Yamaguchi-val

Személyesen is nagy szeretettel ajánlom ezt a könyvet, mely hozzám a legközelebb áll.

 

Ha szeretnél egy magyar nyelven olvasható, átfogó kézikönyvet, had ajánljam figyelmedbe Reiki A-tól Z-ig címmel megjelent munkám, mely tartalmazza a legfrissebb idegen nyelven megjelent kutatások összefoglalóját, a reiki érthető, letisztult magyarázatát és közel 10 év Jikiden Reiki gyakorlati tapasztalat tükrében számos olyan gyakorlati tippet, tanácsot, ami hasznodra válik, hogy igazán hatékonyan tudd alkalmazni ezt a japán módszert, mit tegyél ha elakadsz, hogyan fejleszd magad professzionális szintre.

Bemutatkozás

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Telefon: +36 70 414 0508

Email: gabor@jikidenreiki.hu

Rendeld meg a saját példányod a képre kattintva!

Tanfolyam időpontok

Reiki tanfolyam tájékoztató »

Reiki 1. tanfolyam

Bővebben »

2019. november 16-17. (szo-va)
2019. december 7-8. (szo-va)

Budapest, VII. ker.

Reiki 2. tanfolyam

Bővebben »

Budapest, VII. ker.

Reiki kezelés

Kérlek kérj időpontot elérhetőségeimen!
Helyszín: Budapest
Bővebb tájékoztató »
English prospectus: Reiki treatment in Budapest »

Értesülj a legfrissebb reikis hírekről!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Csatlakozz Te is!

Minden nap reiki önkezelést végzek

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.