A reiki energia

A reiki energia

Honnan származik a reiki energia? A kvantumfizika szerint minden energiából áll, így a körülöttünk lévő környezet, sőt magunk is egyfajta összesűrített energia halmazt alkotunk. Ez mindenütt jelen van, mely finom kölcsönhatásban van, noha gyakran nem is tudunk róla. Ez mára láthatóvá vált az aurafotózás révén, mely megjeleníti ezt a finom energetikai mezőt.
A távol keleti kultúrák különböző írásjelekkel jelölik ezt a kifejezést, de jelentésük azonos: Kínában „Chi”, Indiában „Prána”, Japánban “Ki” szó jelöli az energiát.

A reiki energia kifejezést leggyakrabban “kozmikus / univerzális energia” néven fordítják, noha rejtett jelentése sokkal többet is elárul. A kínai eredetű japán kanji írásjelek a szó mélyebb tartalmát is hordozzák, ugyanis egyfajta képírásról van szó.
Ez sajnos elveszett az utolsó 1946-os japán írásreformot követően, amikor egyszerűsítették az írásrendszert.
A REI szó három fő részből áll: eső, kehely, és médium. Összeolvasva őket egy nagyon fontos információt közöl számunkra. Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy kapcsolódjunk az isteni szférával és onnan energiát csatornázzunk, amit fizikai és lelki eredetű tünetek kezelésére egyaránt csodálatos módon alkalmazhatunk.
A KI szó az áramlás, és a minden irányba szétterjedést jelentését hordozza. *
 * Tadao Yamaguchi: The light on the origins of Reiki c. könyve alapján
A REIKI szó teljes jelentése: láthatatlan energia, mely misztikus, nagy erőt hordoz. Az egyes jellemzők jelentés tartama:

1. Láthatatlan:

A Reiki energia bár nem érzékelhető a fizikai érzékszerveinkkel, ugyanakkor megtapasztalható számos rejtett formában. Valaki az áramlás érzetét tapasztalja meg a reiki kezelés alatt, mások melegséget, bizsergést érzékelnek. Nincs két egyforma tapasztalat. Ezek az érzetek a reiki energia és a fizikai test kölcsönhatásaként jelennek meg. Akkor is érzékelhetőek, ha hideg a kéz a külső hőmérséklet miatt, így teljesen kizárható, hogy csupán a kézi fizikai melegét éreznék sokan.
A reiki energia érzékelése számos gyakorlattal fejleszthető, mely segítségével a terapeuta képes különféle érzetek megkülönböztetésére is. Minél erősebben áramlik a reiki energia a tenyérből, és mennél nagyobb a toxin felhalmozódás, úgy növekszik az érzet erőssége is. Számos ilyen energia és érzékelés fejlesztő gyakorlatot tanulhatsz a szeminárium során.

2. Misztikus:

A reiki energia transzcendens minőségéhez két fő dolog kapcsolódik: szimbólumok és a titkos átadás rendszere.
A szimbólumok eredetéről, levezetéséről, tradicionális használatáról részletesen a reiki tanfolyamon hallhatsz többet megcáfolva számos legendát melyek az interneten, könyvekben keringenek.
A reiki behangolás avagy reiju szerepe az energia rendszer megtisztítása és segítségével egész életre konzerválódik a reiki energia csatornázás képessége, mely immár nem bioenergetikai szinten áramlik. A rendszeres gyakorlással, meditációval, az ismételt behangolással egyre jobban fokozható a reiki energia átadás képessége a csatorna tisztasága révén.

3. Nagy erejű:

A reiki kezelés során a Reiki energia hatékonyan feloldja a lerakódott toxinokat és energetikai blokkokat, ezzel támogatva a szervezet öngyógyító és méregtelenítő képességét.
Hatására felgyorsul a gyógyulás folyamata, a test regenerálódik. Épp úgy alkalmazható a reiki energia fizikai mint lelki eredetű problémáknál, hozzájárul az elme lecsendesítéséhez is.

Megjegyzés:

Ezen univerzális vagy isteni energia fogalma különböző kultúrákban eltérő kifejezéssel bír: kínai eredetű a Csi, mely jelen van a kínai orvoslásban, harcművészetben és a feng shuiban is (nemzetközi átírásban Qi, illetve japánban a KI energia). Illetve az indiai eredetű szó a prána, melyet gyakran használ a jóga és az ayurvéda is. Hasonló koncepciók alapján próbálják tudományos alapon megmagyarázni a kvantumgyógyítás fogalmát.

A Reiki energia jellemzői még, mely megkülönbözteti a bioenergiától:

  • Az univerzum a forrása annak az energiának, amit használunk. Tiszta csatornán adódik át, így nem kell energetikai védelmet alkalmazni. A kliens sem vesz át semmilyen negatív töltést.
  • A reiki energia adása szándék nélküli. Nincs szüksége semmilyen mentális erőfeszítésre, sőt az elme épp úgy elcsendesül, mint a meditáció során.
  • Nincs szükség a reiki gyógyító energia lekérésére sem. Amikor valakit megérintünk,  az spontán elindul a fogadó irányába szükséglete szerint, ugyanígy abbamarad, amikor elvesszük a kezünk.
  • Nem kell vizualizálni, koncentrálni, semmilyen módon használni az elmét. Sőt épp ellenkezőleg: a reiki energia áramlás akkor a legerősebb, ha a reiki kezelő az üres elme, a meditáció állapotában tartózkodik a kezelés során.
  • A reiki energia használata eszköz nélküli, különleges képessége megléte sem szükséges mindennapos alkalmazásához.
  • Míg a bioenergia átadása korlátozott mennyiségű, addig reikivel bármennyi embert megkezelhetünk egymás után, sőt mi is töltődünk az energia csatornázása során.
  • A reiki energia azonban nem a szeretet energiája, << olvasd el ezt a témát teljes körűen körüljáró írásom.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító