Frank Arjava Petter: A Hayashi Reiki kézikönyv

Reiki tanfolyam tájékoztató
Ha még csak ismerkedsz a reikivel, netán már végeztél reiki tanfolyamot, nagy hasznodra válhat az alábbi (egyelőre csak angol és német nyelven elérhető) reiki könyv, mely a szemináriumi tananyagon túl segíti a további elmélyedést a reiki japán gyökereiben, a különböző technikák alkalmazásában, ezért reiki mesterek számára is ideális a következő kiadvány olvasása.

A Hayashi Reiki Kézikönyv: Tradicionális japán gyógyító technikák a nyugati rendszer megalapítójától

The Hayashi Reiki Manual: Traditional Japanese Healing Techniques from the Founder of the Western Reiki System

Hayashi reiki kézikönyvEz az igazán gyakorlatias, gyönyörű fotókkal gazdagon illusztrált reiki kézikönyv nem hiányozhat egyetlen reiki gyakorló könyvespolcáról sem. Szemben a legtöbb könyvvel, mely az érdeklődőket veszi célba, ez könyv főként már reiki gyakorlóknak íródott. Tadao Yamaguchi és Frank Arjava Petter Dr. Chujiro Hayashi által írt kezelési útmutató könyvét tárja az olvasó elé számos eredeti dokumentummal, magyarázattal bővítve, segítve az elmélyedést. E könyv célja, hogy bemutassa Dr. Hayashi életútját, azt a szemléletet, ahogyan tanította a reikit, és általa tanított kezelési technikákat, mely előfutára volt Hawayo Takata által kidolgozott nyugaton elterjedt reikinek.

A könyv három fő részre tagolható: történelmi és gyakorlati részre, valamint a fotó függelékre.

Az első nagy fejezet Dr. Chujiro Hayashi életútjával foglalkozik, melynek bemutatása szorosan összefonódik a Yamaguchi család történetével. Chiyoko Yamaguchi, aki maga is tanítványa volt Chujiro Hayashi senseinek visszaemlékezésében részletesen tárja elénk, hogyan és mit tanított Hayashi sensei. Hogyan folyt az oktatás, milyen hasonlatokat használt a reiki minél jobb bemutatására, megismerhetjük, hogyan folyt a behangolás szertartása, miért volt fontos a byosen (toxinok érzékelés) technika alkalmazása és néhány megdöbbentő kezelési eredményről is olvashatunk. Ez a fejezet elmeséli Hayashi sensei halálnak körülményeit, hogyan folyt halála után a reiki oktatása, majd miért lehetetlenült el a Hayashi Reiki Intézet működése az 1950-es években. Végül egy 1928-ban írt újságcikk kerül bemutatásra, mely a módszer hatékonyságát és Dr. Hayashi munkásságát mutatta be az olvasónak.

japan-mount-fujiA második gyakorlati részben részletes útmutatást kapatsz a reiki kezelés gyakorlati kivitelezéséhez, hogyan foglalkozzunk a klienssel, mikre figyeljünk a terápia során. A könyv végigvezet, hogyan végezd a toxinok érzékelését és további ajánlásokat ad az érzékelés fejlesztésére és azt hogyan használd a kezelés során.

A leírásból megtanulhatod a vérfrissítő masszázs technika végrehajtását sok színes illusztráció segítségével. A gyakorlati rész utolsó gondolati egysége Hayashi sensei kezelési útmutatója, mely különböző területek és betegségek javasolt kezelését mutatja be. A jobb megértést számos színes ábra segíti.

A könyv utolsó fejezete a fotó függelék, mely a Hayashi Reiki Ryoho Shihsin kézpozíciót mutatja be. Ezekből alakultak ki a 1970-es, 80-as években a Hawayo Takata reiki rendszerében a kötött kezelési pozíciók, melyek még jobban leegyszerűsítették a kliens kezelését.

Ha a könyv elolvasása során valami nem világos, vagy kérdéseid lennének, a Jikiden Reiki tanárai készséggel adnak felvilágosítást, valamint szemináriumi keretek között megtanulhatóak az ismertetett technikák.

 

Ha szeretnél egy magyar nyelven olvasható, átfogó kézikönyvet, had ajánljam figyelmedbe Reiki A-tól Z-ig címmel megjelent munkám, mely tartalmazza a legfrissebb idegen nyelven megjelent kutatások összefoglalóját, a reiki érthető, letisztult magyarázatát és közel 10 év Jikiden Reiki gyakorlati tapasztalat tükrében számos olyan gyakorlati tippet, tanácsot, ami hasznodra válik, hogy igazán hatékonyan tudd alkalmazni ezt a japán módszert, mit tegyél ha elakadsz, hogyan fejleszd magad professzionális szintre.

Bemutatkozás

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Telefon: +36 70 414 0508

Email: gabor@jikidenreiki.hu

Rendeld meg a saját példányod a képre kattintva!

Tanfolyam időpontok

Reiki tanfolyam tájékoztató »

Reiki 1. tanfolyam

Bővebben »

2019. november 16-17. (szo-va)
2019. december 7-8. (szo-va)

Budapest, VII. ker.

Reiki 2. tanfolyam

Bővebben »

Budapest, VII. ker.

Reiki kezelés

Kérlek kérj időpontot elérhetőségeimen!
Helyszín: Budapest
Bővebb tájékoztató »
English prospectus: Reiki treatment in Budapest »

Értesülj a legfrissebb reikis hírekről!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Csatlakozz Te is!

Minden nap reiki önkezelést végzek

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.