Reiki tanfolyam tájékoztató – Budapest

Ébreszd fel a benned szunnyadó intuitív gyógyító erőt!

A Jikiden Reiki tanfolyam a benned lévő képességek aktiválásáról szól, mellyel pozitív változásokat indíthatsz el az életedben, megőrizheted a testi-lelki egészséged és megteremtheted a vágyott harmóniát, a belső békét.

Ez egy valóban tiszta forrásból származó rendszer. A reiki képzés során azokat az eredeti megközelítéseket, kezelés technikákat fogod elsajátítani, amit Chujiro Hayashi mester tanított az 1930-as években Japánban.

Ráébredhetsz arra, hogy a reiki egyszerű és mindig kéznél van. Megtanulod alkalmazni az intuíciód, hogyan érzékeld az energetikai gócpontokat, azaz hogyan érheted el a legjobb kezelés eredményt. Mindezt úgy, hogy képes leszel fenntartani az ellazult meditatív állapotot, azaz valódi öröm legyen számodra a reikizés!

Sajátítsd el ezt a gyakorlatias tudást, szerezz mélyreható tapasztalatokat egy támogató kis csoportos formában, ahol kiemelt figyelemmel segítem a tanulási folyamatod. Sőt, az oktatást követően is számos segítséget kapsz az otthoni gyakorláshoz!

jikiden reiki lótusz logo

Legközelebb indul Budapesten:

Ebben a részletes tájékoztató anyagban minden felmerülő kérdésedre választ kaphatsz a reiki tanfolyammal kapcsolatban. Ha valamiben bizonytalan vagy, fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

Felnőttképzés nyilvántartási szám:  B/2020/000038

MIRE TUDOD HASZNÁLNI A REIKI TANFOLYAMON TANULTAKAT?

SZELLEMI OLDAL
FIZIKAI OLDAL

Összefoglalva: a reiki tanfolyam egy fontos kezdő lépés a fizikai-mentális egészséged megőrzésében, javításában, a lelki egyensúly megteremtésében.  Ahogy gyakorolsz önmagadon és másokon, szerzel tapasztalatokat a módszerrel, úgy leszel egyre inkább képes integrálni a reikit a mindennapokba, mely olyan természetessé válik, mint a fogmosás.

Egy hatékony eszközt kapsz a kezedbe a különféle eredetű betegségek kezelésére, megelőzésére és a gyógyulási folyamat felgyorsítására és támogatására. A reiki terápia minden esetben hatékony és mellékhatásoktól mentes megoldás, mely hitrendszertől függetlenül működik!

Szellemi aspektusból megközelítve akár már fél-egy év gyakorlás távlatából megláthatod mennyit változik pozitív irányba az életminőséged, az emberi kapcsolataid, a látásmódod. Ahogy az elme és szív harmonizálódik, úgy lesz egyre több békesség és szeretet a szívedben, mely elvezet a belső boldogság állapotába.

MIKOR AJÁNLOM NEKED A KURZUST?

Ellenben nem neked való a Jikiden Reiki, ha:

Mit nyerhetsz a 2 napos reiki képzés elvégzésével?

 1. Az önfejlesztés és a mások segítésének hatékony módszeréhez jutszElsajátíthatsz egy olyan energetikai gyógymódot, mellyel segíthetsz magadnak és másoknak a testi-lelki problémák leküzdésében és mely kompatibilis a hagyományos és az alternatív gyógyászattal, fokozva azok hatékonyságát.
 2. Élethosszig képes leszel a reiki energia áramoltatására. A személyesen végzett behangolás, japánul Reiju, a képzés része, mely aktiválja és jelentősen felerősíti a gyógyító erőd, mely képesség életed végéig tart.
 3. Egy új, kiegyensúlyozottabb, spirituális élet kezdődhet el számodra. Ahogy elkezded gyakorolni a meditációt és a többi technikát, elindulsz egy pozitív változás útján: megújulsz, harmonikusabbá válnak a gondolataid, emberi kapcsolataid, életminőséged szinteket lép felfele, véghezviheted a rég tervezett változtatásokat az életedben, melyhez erőt kapsz.

AKI A KURZUST TARTJA: SZABÓ GÁBOR REIKI TANÁR

jikiden reiki szabó gábor

Nemzetközi tanár képesítésemet a kiotói székhelyű Jikiden Reiki Intézet képzésében szereztem.

73. Hitelesített Shihan Képzés (Aug 8. 2012)

Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám fordulókat, így téged is. Amikor 2000-ben megismertem a Reikit, a segítségével kigyógyultam sok éve tartó asztmámból és az allergiából. Aztán fokozatosan, a mindennapos gyakorlás, kezelés és tanítás által életmódommá vált. Ma már úgy érzem, ez a szellemi utam is.

Elhivatott vagyok abban, hogy átadjam számodra a reikiről elérhető teljes elméleti és gyakorlati tudást és ehhez minden segítséget megadjak. Azt szeretném, hogy olyan hallgatók kerüljenek ki a kezeim alól, akik magas szinten képesek használni a reikit és azt élik a mindennapjaikban.

Akár Te is lehetsz ezen tanítványok egyike.

 • 2009. nyarán vettem részt először Jikiden szemináriumon Budapesten, ezután nem volt kérdés, hogy ez a tradicionális szemlélet és technika az, amelyet szeretnék tanítani is.
 • 2010. decemberében szereztem meg Nishina Masaki senseinél a shihan-kaku (tanár asszisztens) szintet.
 • 2012. júniusában tanítási tapasztalataim birtokában Tadao Yamaguchi és Frank Arjava Petter senseiek szemináriumán teljesítettem a shihan (tanári szint) követelményeit is.
 • 2019. márciusában elvégeztem Frank Arjava Petter (a Jikiden Intézet alelnöke) “japán reiki technikák” képzését, mely jelentősen elmélyítette a tapasztalataimat ezen japán tradicionális módszerekkel.

Eddig több mint 150 szakmai cikket publikáltam weboldalamon a reiki elméletéről és gyakorlatáról, több médiamegjelenésem volt és tucatnyi cikket írtam a témáról számos portálra. 2009. óta végzek rendszeresen terápiás reiki kezeléseket, melynek tapasztalatait szintén megosztom a reiki tanfolyamon.

Büszke vagyok arra, hogy mentorálásom eredményeképpen számos tanítványom jutott el a reiki terapeuta szintre és ma már önállóan vállalnak vendégeket, segítve hatékonyan az embereknek. Te is elérheted ezt a professzionális szintet!

Nem állítom, hogy a Jikiden Reiki a te utad is. Csak azt, hogy sokaknak segített már megbirkózni a mindennapok kihívásaival és számos tanítványom élete vett már igen pozitív fordulatot.

AMIÉRT A JIKIDEN REIKI KÉPZÉSÉT AJÁNLOM

Biztos benned is felmerül a kérdés, hogy a különböző reiki tanfolyamok közt van-e különbség?

Bár sokan állítják, hogy reiki az reiki bárhol. De jelentős eltérések vannak:

 • a képzés tematikájában
 • a megszerezhető tudás és készségszintek mélységében
 • a kurzus időtartamában
 • a jegyzetet részletességében és milyen további támogatást kapsz a szemináriumot követően
 • a kiállított oklevél elismertségét illetően

A Jikiden Reiki, tradicionális japán gyökerű reiki irányzat. Mentes a nyugati new age hatástól, a reiki eredeti formáját képviseli. Dr. Chujiro Hayashi sensei (mester) 1930-as években oktatott tanítását viszi tovább, aki a reiki megalapítójának Mikao Usui mesternek volt a tanítványa.

Ha a Jikiden Reikit választod, a reiki tradicionális japán ágát ismered meg, amely a számos szállal kötődik a japán kultúrához és mély spirituális háttérrel rendelkezik. A Jikiden Reiki az életmódoddá válhat, szellemi és fizikai oldalról is páratlan segítség tudatosságod növeléséhez, önmagad megismeréséhez, az egészség fenntartásához és megteremtéséhez.

Amiért a Jikiden Reiki képzés rendszerét ajánlom neked az alábbiak:

 

jikiden reiki tanfolyami jegyzet

MIT FOGSZ ELSAJÁTÍTANI A REIKI TANFOLYAMON?

A két napos (2×8 óra) szeminárium elmélet és gyakorlati aránya kb. 50-50%, mely alapos elméleti hátteret ad és magabiztos készségeket szerzel a technikák önálló végrehajtásában, melyet otthon is tudsz használni mind önmagadon, mind másokon.

Elmélet:
Gyakorlat:

HOGYAN ZAJLIK A REIKI KÉPZÉS?

reiki tanfolyam reiki mawashi gyakorlás

INDULÓ REIKI TANFOLYAM IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

Nem találod a megfelelő időpontot? Kérlek írj emailt nekem!

Helyszín: AUM Jóga Központ PEST – Budapest, VII. ker.

MIRE SZÁMÍTHATSZ A KURZUST KÖVETŐEN, MILYEN TOVÁBBI TÁMOGATÁST KAPSZ?

Szemben más típusú reiki tanfolyamokkal, az első fokozatú Jikiden képzés rendszere messze túlmutat az alapokon és az önkezelésen. Ha elég gyakorlatot szerzel, már az első szint két napos anyaga terápiás jellegű kezelések kivitelezésére is alkalmas és nagyon hatékony kezelővé válhatsz.

Nincsenek “sok lépcsős fizetős kiegészítő képzések”, minden elméleti tudást és gyakorlati tudnivalót megkapsz a kurzuson a hatékony használathoz.

A szemináriumok után havi rendszerességű  zárt körű gyakorlás alkalmakon, személyes mentorálás keretében további lehetőség van a készségek további elmélyítésére, a kérdések megbeszélésére, felkészítve akár a terapeuta és tanár szintre is. Bármikor fordulhatsz hozzám emailben és telefonon is kérdéseiddel.

reiki tanfolyam bónuszok

Amiben a Jikiden Reiki többet ad:

A képzést követően a sztenderd reiki tanfolyami anyagokon felül megkapod:

HOGYAN FOLYTATHATOD A TANULMÁNYAID A JIKIDEN REIKI RENDSZERÉBEN?

A shoden – reiki 1 tanfolyam – elvégzését követően úgy tudsz fejlődni, hogy a kapott anyagok és stabil készségek birtokában elkezded otthon gyakorolni a tanultakat és természetesen bármikor fordulhatsz hozzám a kérdéseiddel.

Valamint lehetőséged van részt venni a 4 órás időtartamú zárt körű gyakorlásfoglalkozásokon, amit havi rendszerességgel tartok. Itt lehetőséged személyes kérdések feltevésére, elméleti blokk átismétlésére, a behangolás – reiju – újra fogadására, ami tovább erősíti az energia áramlásod és természetesen a gyakorlati technikákat is gyakorolhatod a többi Jikidenes hallgató segítségével. További kezelés tapasztalatokat gyűjthetsz a nyílt napokon, ahol a támogatásom mellett tudsz kezelni vendégeket.

Amikor úgy érzed elég stabilak a megszerzett készségeid – ez rendszeres gyakorlás mellett néhány hónap – akkor sok szeretettel várlak az okuden  reiki 2 tanfolyam – kurzuson. Itt már jóval haladóbb és speciális technikákat és ismereteket sajátíthatsz el, melyek messze túlmutatnak a mindennapos használaton. Úgy mint: távkezelés, rossz szokások, traumák kezelése, szervek, csontok speciális kezelése, elsajátítva és megismerve egy további shirushit (szimbólum) , egy kotodamát (erővel feltöltött szó) és egy Jumont (“varázsige”).

Terapeutává kezelési tapasztalataid bővülése és mélyülése függvényben válhatsz, melyhez kérhetsz személyes mentorlást.

reiki tanár szint felkészüléshez is kaphatsz segítséget tőlem, de ehhez számos feltételnek kell megfelelned, mielőtt valaki elkezdheti tanítani ezt a japán rendszert. (ez a nyugati rendszerben a reiki mester szint)

MI MINDEN INSPIRÁLHAT A KURZUS ELVÉGZÉSÉRE?

jikiden reiki szitakötő

Tanítványaim a legkülönbözőbb motivációkkal jönnek el a Jikiden Reiki tanfolyamra, talán Rád is igaz az alábbi állítások egyike:

Hallgatóim kivétel nélkül (akik a tanfolyam után is gyakorolnak!) sokféle pozitív tapasztalatról adnak visszajelzést a tanfolyamot követő időszakban. Mindig nagy örömmel tölt el, amikor egy tanítványomtól levelet kapok megosztva az élményét (és kérdéseiket is, amire igyekszem a válaszolni):

Az alábbi linkre kattintva néhány végzett tanítványom gondolatát olvashatod:

Gyakran felmerülő kérdések

A Jikiden Reiki tanfolyam tematikája olyan elemekből épül fel, amit mindenki képes elsajátítani a 2 nap során. A reiki behangolás (reiju) pedig kivétel nélkül mindenkiben aktivizálja a gyógyító erőt, az energia áramoltatását és érzékelését. 

A reiki nem a hiten, nem a placebón alapuló módszer. A behangolás szertartás (reiju) kivétel nélkül mindenkiben felébreszti az Univerzális Energia csatornázásának képességét már az első szinten. Ezt az egész testből, különösen a kezekből sugárzó spirituális energiát, erőt a fogadó fél (akit kezelnek) egy intenzív átható, átsugárzó hőérzet formájában szokta megtapasztalni, ami azonban nem a bőrből kisugárzó fizikai hő, hanem annak megtapasztalható érzete, ahogy az energia hat a fizikai testben.

A reiki nem vallás és nem is new age technika. Bár Japánból ered és több alkalommal hivatkozok pl. a szimbólum, a technikák kulturális eredetére, a reiki gyakorlásához és hogy magadnak érezd ezt a technikát nem kell megváltoztatnod a világnézeted. A Jikiden Reikiben nincsenek guruk, dogmák, vallásos gyakorlatok. Nem kell hinned valamiben. Mentes a new age féle ezoterikus sallangoktól, nem ígéri, hogy különleges leszel vagy mágikus képességeid lesznek vagy hogy egy csapásra megváltozik az életed.

A Jikiden Reiki egyszerű, tiszta rendszer a testi & lelki harmónia megteremtésére és megőrzésére, önmagad fejlesztésére.

A reiki összeegyeztethető más technikákkal, így nem probléma, ha már tanultál más módszereket, netán máshol reikit. A Jikiden Reiki világnézetileg semleges, annyit használsz a megszerzett teljes tudásból, amire szükséged van. Az sem gond, ha csak a kezelést, a technikák egy részét használod. Ne legyen rossz érzésed, ha úgy érzed a meditáció, a reiki szellemi része egyelőre nem a te utad.

A reiki kezelés kombinálható a hagyományos orvosi kezelésekkel, más alternatív terápiákkal és önmagában is hatékonyan megállja a helyét.

Nincsenek szigorú szabályai a reiki gyakorlásának és kezelést sem ronthatod el, mivel az egyszerűségen alapul ez a japán rendszer. A kezelés, az avatás teljesen biztonságos, mely 80 év hagyományon alapuló autentikus japán iskola tanítása.

Épp ellenkezőleg, mennél több reikit adsz másoknak, önmagadnak. minél többet gyakorolsz, annál energikusabbá válsz.

Nem kell tárgyi eszközökbe beruháznod, hogy gyakorold a reikit. Mindössze időt kell szakítanod, hogy tovább fejleszd a tanultakat.

A Jikiden Reikiben nincsenek extra kiadásra kapacitáló kiegészítő kurzusok. Minden szükséges tudást és számos törzsanyagon felüli plusz anyagot megkapsz a sikeres tanuláshoz és gyakorláshoz. 

Bármikor díjmentesen  fordulhatsz hozzám kérdéseddel, emailben/telefonon. Sőt, havi rendszerességgel egész délutános gyakorló foglalkozást tartok, ahol közösen gyakorlunk és  melynek csak jelképes 2000 Ft-os terembérleti hozzájárulási díja van, ha szeretnél részt venni. (opcionális)

ÍGY TUDSZ

A képzés ára: 60.000 Ft (kérhetsz részletfizetést)

Az alábbiakban néhány végzett tanítványom gondolatát olvashatod: