Reiki tanfolyam tájékoztató – Budapest

Ébreszd fel a benned szunnyadó intuitív gyógyító erőt!

A Jikiden Reiki tanfolyam a benned lévő képességek aktiválásáról szól, mellyel pozitív változásokat indíthatsz el az életedben, megőrizheted a testi-lelki egészséged és megteremtheted a vágyott harmóniát, a belső békét.

Ez egy valóban tiszta forrásból származó rendszer. A reiki képzés során azokat az eredeti megközelítéseket, kezelés technikákat fogod elsajátítani, amit Chujiro Hayashi mester tanított az 1930-as években Japánban.

Ráébredhetsz arra, hogy a reiki egyszerű és mindig kéznél van. Megtanulod alkalmazni az intuíciód, hogyan érzékeld az energetikai gócpontokat, azaz hogyan érheted el a legjobb kezelés eredményt. Mindezt úgy, hogy képes leszel fenntartani az ellazult meditatív állapotot, azaz valódi öröm legyen számodra a reikizés!

Sajátítsd el ezt a gyakorlatias tudást, szerezz mélyreható tapasztalatokat egy támogató kis csoportos formában, ahol kiemelt figyelemmel segítem a tanulási folyamatod. Sőt, az oktatást követően is számos segítséget kapsz az otthoni gyakorláshoz!

Jikiden Reiki tanfolyam Budapesten

Induló tanfolyam időpontok Budapesten:

További felmerülő kérdésed van a reiki szemináriummal kapcsolatban? Keress bizalommal az oldal alján található elérhetőségeimen.

Felnőttképzés nyilvántartási szám:  B/2020/000038

A JIKIDEN REIKI MEGTANULÁSA EGY KIEGYENSÚLYOZOTTABB ÉLET KEZDETE LEHET SZÁMODRA

SZELLEMI OLDAL
FIZIKAI OLDAL

Összefoglalva: a reiki tanfolyam egy fontos kezdő lépés a fizikai-mentális egészséged megőrzésében, javításában, a lelki egyensúly megteremtésében.  Ahogy gyakorolsz önmagadon és másokon, szerzel tapasztalatokat a módszerrel, úgy leszel egyre inkább képes integrálni a reikit a mindennapokba, mely olyan természetessé válik, mint a fogmosás.

Egy hatékony eszközt kapsz a kezedbe a különféle eredetű betegségek kezelésére, megelőzésére és a gyógyulási folyamat felgyorsítására és támogatására. A reiki terápia minden esetben hatékony és mellékhatásoktól mentes megoldás, mely hitrendszertől függetlenül működik!

Szellemi aspektusból megközelítve akár már fél-egy év gyakorlás távlatából megláthatod mennyit változik pozitív irányba az életminőséged, az emberi kapcsolataid, a látásmódod. Ahogy az elme és szív harmonizálódik, úgy lesz egyre több békesség és szeretet a szívedben, mely elvezet a belső boldogság állapotába.

REIKI KÉPZÉS: MELYIK ÉLETHELYEZET ILLIK RÁD?

Testi-lelki egyensúly stresszoldás

Sok stressz ér a mindennapokban és úgy érzem nap végére teljesen kimerülök … Változtatni kell az eddigi életemen és ehhez plusz erőre, működő megoldásokra van szükségem. Tudom, hogy a boldogulásom rajtam múlik és hajlandó vagyok tenni azért, hogy jobbá tegyem az életem.

Egészség megőrzés a családban

Szeretném önmagamon és a családomon alkalmazni a reikit, szükségem van egy természetes és hatékony módszerre, ami mindig kéznél van.  Egészség megőrzése, vitalitás fokozása, a gyógyulás támogatása, fájdalom és láz csillapítása, belső egyensúly fenntartása… 

Belső harmónia és meditáció

Szeretném a belső harmóniát megtalálni, megtanulni meditálni, elcsendesíteni az elmém, spirituálisan fejlődni… Érdekel a reiki japán kulturális gyökerei, a szimbólumok eredete, magyarázatai, a technikák mögött megbúvó koncepciók

Energiagyógászat és hatékony technikák

Érdekel az energiagyógyászat vagy kiegészíteném az eddigi ismereteimet. Szeretnék mélyebb ismeretet, eredményesebb technikákat elsajátítani, amivel hatékonyabban tudok kezelni. Manuálterapeuta, masszőr vagyok és fokoznám a kezelésem hatásosságát az energiakezeléssel.

Ellenben nem neked való a Jikiden Reiki, ha:

Mit nyerhetsz a 2 napos reiki képzés elvégzésével?

 1. Az önfejlesztés és a mások segítésének hatékony módszeréhez jutszElsajátíthatsz egy olyan energetikai gyógymódot, mellyel segíthetsz magadnak és másoknak a testi-lelki problémák leküzdésében és mely kompatibilis a hagyományos és az alternatív gyógyászattal, fokozva azok hatékonyságát.
 2. Élethosszig képes leszel a reiki energia áramoltatására. A személyesen végzett energetikai avatás, japánul Reiju, a képzés része, mely aktiválja és jelentősen felerősíti a gyógyító erőd, mely képesség életed végéig tart. Emelkedik a rezgés szinted, tiszta csatornájává választ az Univerzális energiának.
 3. Egy új, kiegyensúlyozottabb, spirituális élet kezdődhet el számodra. Ahogy elkezded gyakorolni a meditációt és a többi technikát, elindulsz egy pozitív változás útján: megújulsz, harmonikusabbá válnak a gondolataid, emberi kapcsolataid, életminőséged szinteket lép felfele, véghezviheted a rég tervezett változtatásokat az életedben, melyhez erőt kapsz.

AKI A KURZUST TARTJA: SZABÓ GÁBOR REIKI TANÁR

Szabó Gábor Jikiden Reiki tanár

Nemzetközi tanár képesítésemet a kiotói székhelyű Jikiden Reiki Intézet képzésében szereztem.

73. Hitelesített Shihan Képzés (Aug 8. 2012)

Abban hiszek, hogy a reikivel mindenki képes egyensúly teremteni saját életében, elérve a kívánt testi-lelki egészségét, boldogságot.  Ebben igyekszem támogatni a hozzám fordulókat a kezeléssel és az oktatással.

2000-ben ismertem meg a reikit és a segítségével kigyógyultam sok éve tartó asztmámból és az allergiából. Ha visszanézek a múltbeli énemre, ennél is sokkal többet kaptam a személyiségem fejlődéséhez, ahogy ez a japán módszer az életem részévé vált. Ez a folyamat különösen felgyorsult, miután 2009-ben találkoztam a Jikiden Reiki tanításával, majd néhány évvel később elkezdtem tanítani.

10+ év kezelés és oktatás tapasztalattal elhivatott vagyok abban, hogy átadjam számodra a reikiről elérhető teljes elméleti és gyakorlati tudást és ehhez minden segítséget megadjak. Azt szeretném, hogy olyan hallgatók kerüljenek ki a kezeim alól, akik magas szinten képesek használni a reikit és azt élik a mindennapjaikban. Akár Te is lehetsz ezen tanítványok egyike.

Büszke vagyok arra, hogy mentorálásom eredményeképpen számos tanítványom jutott el a reiki terapeuta szintre és ma már önállóan vállalnak vendégeket, segítve hatékonyan az embereknek. Te is elérheted ezt a professzionális szintet! De, ha csak a saját életeden változtatsz, akkor máris többet tettél, mint a legtöbb ember!

Neked is tudok segíteni hatékonnyá és könnyeddé tenni a reiki gyakorlásod

VALÓBAN MINDEN REIKI KÉPZÉS EGYFORMA?

Biztos benned is felmerül a kérdés, hogy a különböző reiki tanfolyamok közt van-e különbség?

Bár sokan állítják, hogy reiki az reiki bárhol végzed. De várj, ez nem olyan egyszerű…

 • Megfordult már a fejedben, hogy nem ugyanazokat a technikákat fogod megtanulni?
 • Mekkora a különbség a megszerezhető tudás és készségszintek mélységében?
 • Hány órád lesz a kurzuson gyakorolni a tanultakat?
 • Lesz-e partner, akin kipróbálhatod a különböző kezelés technikákat és ehhez kapsz-e segítséget?
 • Mennyire használható a jegyzetet, amit kaptál és milyen további támogatást kapsz a szemináriumot követően?
 • Bár a jó bornak nem kell cégér… de a működő tudás mellett az okleveled tanúsítja, hogy egy valóban elismert nemzetközi képzést végeztél el!

 

 

reiki tanfolyam jegyzet

JIKIDEN REIKI: TRADICONÁLIS USUI REIKI TANFOLYAM KÖZVETLENÜL JAPÁNBÓL

Ez egy valóban autentikus japán gyökerű reiki irányzat. Mentes a nyugati new age hatástól, a reiki eredeti formáját képviseli. Dr. Chujiro Hayashi sensei (mester) 1930-as években oktatott tanítását viszi tovább, aki a reiki megalapítójának Mikao Usui mesternek volt a tanítványa. Így az oklevélen is szerepel az „Usui Reiki Gyógymód az Elme és a Test Fejlesztésére” kifejezés, mely ezt a hagyományt fejezi ki.

Ha a Jikiden Reikit választod, a reiki tradicionális japán ágát ismered meg, amely a számos szállal kötődik a japán kultúrához és mély spirituális háttérrel rendelkezik. A Jikiden Reiki az életmódoddá válhat, szellemi és fizikai oldalról is páratlan segítség tudatosságod növeléséhez, önmagad megismeréséhez, az egészség fenntartásához és megteremtéséhez.

A Jikiden Reiki kurzusok jellegzetes karakterei az alábbiak:

 A Yamaguchi család által megőrzött számos eredeti korabeli fénykép, dokumentum, forrás anyagok segítik a kurzus során az elméleti ismeretek elsajátítását, melyek nagyon sokáig nem voltak ismertek Nyugaton és Magyarországon csak a Jikiden Reiki révén érhetőek el magyar nyelven.

 • Meglepő módon a Jikiden Reiki tananyaga ma is ugyanaz, ahogyan az 1930-as években tanították.
 • A hatékony, autentikus japán kezelés, meditációs, energia érzékelés, masszázs technikák, melyek egyszerű elgondolásokon alapulnak és világos magyarázatuk és kivitelezésük mindenki számára érthetőek és megtanulhatóak. (ezeket egyáltalán nem vagy módosítva tanítják máshol )
 • Tiszta, japán energia átadási vonal. Megfigyelheted, hogy a Jikiden Reiki tanátadási vonala igen rövid. Ez biztosítja a tanítás autentikusságát. Számos hallgató tapasztalata megerősíti a Jikiden behangolás (reiju) energetikai tisztaságát és erőteljességét, mely átható és forró ugyanakkor lágy energetikai érzetként tapasztalható a kezelések során.
 • A Jikiden Reikit világszerte egységes tananyag szerint oktatják és a tanári követelményrendszer is ugyanaz mindenhol, ami biztosítja a képzés színvonalát. A Jikiden Reiki Intézet minőségi angol és japán rizspapír oklevelet bocsát ki a hallgatók számára (pont olyat, ami Chujiro Hayashi adott a tanítványainak az 1930-as években), melyet világszerte elismernek.

MIT FOGSZ ELSAJÁTÍTANI A REIKI TANFOLYAMON?

A két napos (2×8 óra) szeminárium elmélet és gyakorlati aránya kb. 50-50%, mely alapos elméleti hátteret ad és magabiztos készségeket szerzel a technikák önálló végrehajtásában, a reiki 1. képzés tananyagát otthon is tudod használni mind önmagadon, mind másokon.

Elmélet:
Gyakorlat:

HOGYAN ZAJLIK A REIKI KÉPZÉS?

reiki tanfolyam reiki mawashi gyakorlás

INDULÓ REIKI TANFOLYAM IDŐPONTOK BUDAPESTEN

Nem találod a megfelelő időpontot? Kérlek írj emailt nekem!

Helyszín: AUM Jógaközpont – Budapest, VII. ker., Károly krt. 3/a (Astoria M2-től 5 percre)

MIRE SZÁMÍTHATSZ A KURZUST KÖVETŐEN, MILYEN TOVÁBBI TÁMOGATÁST KAPSZ?

Szemben más típusú reiki tanfolyamokkal, az első fokozatú Jikiden képzés rendszere messze túlmutat az alapokon és az önkezelésen. Ha elég gyakorlatot szerzel, már az első szint két napos anyaga terápiás jellegű kezelések kivitelezésére is alkalmas és nagyon hatékony kezelővé válhatsz.

Nincsenek “sok lépcsős fizetős kiegészítő képzések”, minden elméleti tudást és gyakorlati tudnivalót megkapsz a kurzuson a hatékony használathoz.

A szemináriumok után havi rendszerességű  zárt körű gyakorlás alkalmakon, személyes mentorálás keretében további lehetőség van a készségek további elmélyítésére, a kérdések megbeszélésére, felkészítve akár a terapeuta és tanár szintre is. Bármikor fordulhatsz hozzám emailben és telefonon is kérdéseiddel.

reiki tanfolyam jegyzet

További BÓNUSZ ajándékok!

A képzést követően a sztenderd reiki tanfolyami anyagokon felül megkapod:

Jikiden Reiki lótusz ikon

HOGYAN FOLYTATHATOD A TANULMÁNYAID A JIKIDEN REIKI RENDSZERÉBEN?

A shoden – reiki 1 tanfolyam – elvégzését követően úgy tudsz fejlődni, hogy a kapott anyagok és stabil készségek birtokában elkezded otthon gyakorolni a tanultakat és természetesen bármikor fordulhatsz hozzám a kérdéseiddel.

Valamint lehetőséged van részt venni a 4 órás időtartamú zárt körű gyakorlásfoglalkozásokon, amit havi rendszerességgel tartok. Itt lehetőséged személyes kérdések feltevésére, elméleti blokk átismétlésére, a behangolás – reiju – újra fogadására, ami tovább erősíti az energia áramlásod és természetesen a gyakorlati technikákat is gyakorolhatod a többi Jikidenes hallgató segítségével. További kezelés tapasztalatokat gyűjthetsz a nyílt napokon, ahol a támogatásom mellett tudsz kezelni vendégeket.

Amikor úgy érzed elég stabilak a megszerzett készségeid – ez rendszeres gyakorlás mellett néhány hónap – akkor sok szeretettel várlak az okuden  reiki 2 tanfolyam – kurzuson. Itt már jóval haladóbb és speciális technikákat és ismereteket sajátíthatsz el, melyek messze túlmutatnak a mindennapos használaton. Úgy mint: távkezelés, rossz szokások, traumák kezelése, szervek, csontok speciális kezelése, elsajátítva és megismerve egy további shirushit (szimbólum) , egy kotodamát (erővel feltöltött szó) és egy Jumont (“varázsige”).

Terapeutává kezelési tapasztalataid bővülése és mélyülése függvényben válhatsz, melyhez kérhetsz személyes mentorlást.

reiki tanár szint felkészüléshez is kaphatsz segítséget tőlem, de ehhez számos feltételnek kell megfelelned, mielőtt valaki elkezdheti tanítani ezt a japán rendszert. (ez a nyugati rendszerben a reiki mester szint)

MI MINDEN INSPIRÁLHAT A KURZUS ELVÉGZÉSÉRE?

jikiden reiki szitakötő

Tanítványaim a legkülönbözőbb motivációkkal jönnek el a Jikiden Reiki tanfolyamra, talán Rád is igaz az alábbi állítások egyike:

Hallgatóim kivétel nélkül (akik a tanfolyam után is gyakorolnak!) sokféle pozitív tapasztalatról adnak visszajelzést a tanfolyamot követő időszakban. Mindig nagy örömmel tölt el, amikor egy tanítványomtól levelet kapok megosztva az élményét (és kérdéseiket is, amire igyekszem a válaszolni):

Az alábbi linkre kattintva néhány végzett tanítványom gondolatát olvashatod:

Gyakran felmerülő kérdések

A Jikiden Reiki tanfolyam tematikája olyan elemekből épül fel, amit mindenki képes elsajátítani a 2 nap során. A reiki behangolás (reiju) pedig kivétel nélkül mindenkiben aktivizálja a gyógyító erőt, az energia áramoltatását és érzékelését. 

Mivel a Jikiden Reiki jóval többet tanít, mint néhány kezelés kézpozíció, így néhány technika magas szintre fejlesztése időbe telhet.

A tanfolyam végére azonban képes leszel teljes önállóan alkalmazni a tanultakat. Ehhez minden segítséget megkapsz a kis csoportos oktatás keretében, a személyes támogatásom mellett, ahol számos alkalmad lesz gyakorolni és meg is tapasztalni a technikák hatását, melyre elégséges idő jut a 2×8 órás kurzuson. Az elmélet – gyakorlat aránya 50-50%.

A képzést követően sem hagylak magadra: a kiegészítő anyagok, a jegyzeteid mind támogatják, hogy otthon is tudj gyakorolni. Sőt, bármikor fordulhatsz hozzám segítségért és bármikor jöhetsz gyakorolni a zárt klubfoglalkozásokra. Így könnyű lesz felidézni a tanultakat és fejlődni hétről hétre!

Sőt, ha tovább gyakorolsz egyre nagyobb magabiztosságot szerzel, sikereid lesznek a reiki kezeléssel, tapasztalod, ahogy belül egyensúlyba kerülsz, a külső körülményeid is harmónikusabb lesz. A reikivel képes leszel segíteni szűkebb-tágabb környezetednek, ami táplálja benned az örömöt és a hálát. Akár ez lehet egy második szakmád, amit örömmel végzel és mások is elismernek.

 

A reiki nem a hiten, nem a placebón alapuló módszer. A behangolás szertartás (reiju) kivétel nélkül mindenkiben felébreszti az Univerzális Energia csatornázásának képességét már az első szinten. Ezt az egész testből, különösen a kezekből sugárzó spirituális energiát, erőt a fogadó fél (akit kezelnek) egy intenzív átható, átsugárzó hőérzet formájában szokta megtapasztalni, ami azonban nem a bőrből kisugárzó fizikai hő, hanem annak megtapasztalható érzete, ahogy az energia hat a fizikai testben.

A reiki nem vallás és nem is new age technika. Bár Japánból ered és több alkalommal hivatkozok pl. a szimbólum, a technikák kulturális eredetére, a reiki gyakorlásához és hogy magadnak érezd ezt a technikát nem kell megváltoztatnod a világnézeted. A Jikiden Reikiben nincsenek guruk, dogmák, vallásos gyakorlatok. Nem kell hinned valamiben. Mentes a new age féle ezoterikus sallangoktól, nem ígéri, hogy különleges leszel vagy mágikus képességeid lesznek vagy hogy egy csapásra megváltozik az életed.

A Jikiden Reiki egyszerű, tiszta rendszer a testi & lelki harmónia megteremtésére és megőrzésére, önmagad fejlesztésére.

A reiki összeegyeztethető más technikákkal, így nem probléma, ha már tanultál más módszereket, netán máshol reikit. A Jikiden Reiki világnézetileg semleges, annyit használsz a megszerzett teljes tudásból, amire szükséged van. Az sem gond, ha csak a kezelést, a technikák egy részét használod. Ne legyen rossz érzésed, ha úgy érzed a meditáció, a reiki szellemi része egyelőre nem a te utad.

A reiki kezelés kombinálható a hagyományos orvosi kezelésekkel, más alternatív terápiákkal és önmagában is hatékonyan megállja a helyét.

Számos kifejezés terjedt el a magyar nyelvben: az Usui reiki tanfolyam megnevezés hasonlóan a tradicionális reiki kifejezéshez e japán módszer nyugati stílusú tanításának megnevezése, míg a Jikiden Reikit nem befolyásolta az Egyesült Államokban kialakult szemléletmód és gyakorlat, mivel ez a japán ág nem hagyta el Japánt.

Nincsenek szigorú szabályai a reiki gyakorlásának és kezelést sem ronthatod el, mivel az egyszerűségen alapul ez a japán rendszer. A kezelés, az avatás teljesen biztonságos, mely 80 év hagyományon alapuló autentikus japán iskola tanítása.

Épp ellenkezőleg, mennél több reikit adsz másoknak, önmagadnak. minél többet gyakorolsz, annál energikusabbá válsz.

Nem kell tárgyi eszközökbe beruháznod, hogy gyakorold a reikit. Mindössze időt kell szakítanod, hogy tovább fejleszd a tanultakat.

A Jikiden Reikiben nincsenek extra kiadásra kapacitáló kiegészítő kurzusok. Minden szükséges tudást és számos törzsanyagon felüli plusz anyagot megkapsz a sikeres tanuláshoz és gyakorláshoz. 

Bármikor díjmentesen  fordulhatsz hozzám kérdéseddel, emailben/telefonon. Sőt, havi rendszerességgel egész délutános gyakorló foglalkozást tartok, ahol közösen gyakorlunk és  melynek csak jelképes 2000 Ft-os terembérleti hozzájárulási díja van, ha szeretnél részt venni. (opcionális)

A magyar jog szerint a reiki M.N.S. egyéb oktatás, ami hivatalos állami végzettséget nem ad. Így az korlátozás nélkül használható Önmagadon és másokon magán céllal. Ha hivatás szinten szeretnéd alkalmazni, ehhez érdemes a bioenergetikus végzettséget megszerezned és számlaképessé válnod. Ha masszázs vagy más technikák kiegészítéseként használnád a reikit, akkor az azokra vonatkozó jogszabályok az irányadóak.

A reiki tanfolyam elvégzéséről japán és angol nyelvű tanúsítványt fogsz kapni, melyet a kyotoi székhelyű Jikiden Reiki Intézet állít ki számodra.

A kurzusra a jelentkezési űrlapot kitöltve tudsz jelentkezni. A jelentkezésről és a további tudnivalókról emailben kapsz tájékoztatást néhány percen belül. A jelentkezésed azonban csak akkor válik érvényessé, ha az előleget is átutaltad.

Az előleg átutalásáról elektronikus számlát és email visszaigazolást fogsz kapni, hogy sikeres volt a regisztráció és várlak szeretettel a tanfolyamon.

Kényelmes utcai öltözékben gyere. Speciális előkészület nem szükséges, csak érkezz kipihenten és hozz magaddal tollat.

Ha gépkocsival jössz, a parkolásra érdemes időt szánni. 13:00 óra körül  50 perces ebédszünet lesz, hozhatsz szendvicset, de a közelben is számos gyorsétterem található pl. török étterem.

A lemondás és időpont módosítás feltételeit a tanfolyam ÁSZF oldalán találod.

Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot emailben és egyeztessünk egy másik időpont lehetőségéről.

Igen, a képzés árának befizetése után ajándékutalványt állítok ki az ajándékozott részére, mely 1 éven belül beváltható. Kérlek a jelentkezési űrlapon a megjegyzés rovatban jelezd ezt.

A reiki tanfolyam ára 80.000 Ft, mely tartalmazza a 62 oldalas magyar nyelvű nyomtatott jegyzetet és a japán + angol nyelvű tanúsítványt is.

ÍGY TUDSZ REGISZTRÁLNI!

Kattints az alábbi gombra, ahol a jelentkezési űrlap kitöltésével tudod elküldeni a jelentkezésed.

Az alábbiakban néhány végzett tanítványom gondolatát olvashatod: