Mi a Reiki?

Mi a reiki?

A Reiki (kiejtve: rejki)  egy kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. Japánból ered, mely az 1980-as évektől kezd igen népszerűvé válni a világon annak egyszerűsége és sokszínű használati lehetősége miatt. A Reiki egy kiváló eszköz arra, hogy megteremtsed a testi-lelki egyensúlyt. Éppúgy alkalmazható megelőzésre, mint akut és krónikus tünetek kezelésére, fizikai vagy lelki eredetű problémák kezelésére. Nagyszerű módszer a belső harmónia megteremtésére és folyamatos fenntartására.

reiki kanjiAz alapelv mindig ugyanaz: a csatornázott univerzális energia segítségével feloldjuk a testben lévő toxinok, az energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét. Eltérően az allopatikus gyógymódoktól, a Reiki energia, mindig a gyökér okot szünteti meg, ugyanakkor nem kell tartanunk a mellékhatásoktól sem, teljesen biztonságosan alkalmazható minden helyzetben. Használatához nincs szükség eszközökre, különleges képességek meglétére, bonyolult tréningekre. Szépsége egyszerűségében rejlik. A Reikit mindenki tudja alkalmazni önmagán és másokon segítve.

A Reiki megalapítója Mikao Usui, aki 21 napig böjtölve a Kurama-hegyen a satori (megvilágosodottság) állapotát megtapasztalva kapta a gyógyítás képességét és dolgozta ki az 1920-as években az elmét és testet harmonizáló módszerét, melyet Usui Reiki Kezelés Módszer az elme és a test fejlesztésére néven hívott.

Mi a reiki lényege? A rendszeres gyakorlással, a reiki meditációval a végső cél a gondolatok és érzések kiegyensúlyozott állapotának megteremtése és fenntartása. Ez elvezet minket a belső béke és harmónia állapotába, mely boldogságot és nyugodtságot visz a hétköznapjainkba, mely pozitívan hat emberi kapcsolatainkra is. A reiki kezelés alkalmazásával fenntartható és helyreállítható a testi-lelki egyensúly, kezelhető számos tünet, támogathatóak az öngyógyító folyamatok.

Interjú a reikiről a Sportrádió műsorában

A hanganyag meghallgatásához kattints a lejátszás gombra!

A reiki gyakorlatának jellegzetes karakterei

  • A reiki kezelés / önkezelés révén elősegíti a test, az elme és a lélek gyógyulását. Az energia közvetítése történhet finom érintéssel, fókuszált nézéssel vagy ráfúvással. A japán irányzatok gyakorlói különböző ruhában végzett masszázs elemeket is használnak a hatékonyabb alkalmazás érdekében.
  • A reiki energia közvetítése egy bennünk szunnyadó természetes képesség, amelyet a reiki mester ébreszt fel / aktivál a beavatással és e adottság, spirituális gyógyító erő tovább fejleszthető, mélyíthető a módszer rendszeres gyakorlásával.
  • A reiki egy élő hagyomány és gyakorlat, melynek az átadása mindig személyesen történik és a mestertől tanítványra átszálló tradíció minden esetben visszavezethető egészen Mikao Usui alapítóig, aki 1922-ben dolgozta ki a technikát, miután megvilágosodás tapasztalata volt a szent Kurama-hegyen.
  • A reikiben való előrehaladás több fokozatokon keresztül sajátítható el. Ezen haladó szinteken különböző új kezelés technikákat, szakrális reiki szimbólumokat tanul meg a tanítvány.
  • A reiki nemcsak egy kézrátételes gyógymód, hanem szellemi út is, ezen célból a hallgatók az alapító által megfogalmazott öt életszabályt követik és munkálkodnak a lelki egyensúly mindennapos megteremtésén.

A Reiki használatának sokoldalúsága

  • A testi-lelki egészség megőrzésére, a különféle betegségek megelőzésére
  • Stressz, szorongások oldására
  • Lazításra, egy fáradt nap után energiával feltöltésre
  • Különféle eredetű akut vagy régóta tartó fájdalmak hatékony kezelésére
  • Hatékony eszköz balesetek esetén – pl. horzsolás, vágás, zúzódás, rovarcsípések, stb.
  • Hatásos módszer a zavaró gondolatok lecsendesítésére
  • A különféle reiki gyakorlatok végzése, hozzájárul a belső harmónia megteremtéséhez
  • Lelki blokkok, traumák feloldására, régi rossz szokások megváltoztatására
  • Eredményesen használható éppúgy önmagunkon mint másokon, alkalmazható növ

A rendszeres gyakorlással nemcsak a fizikai és lelki jó közérzetet érhetjük el, emberi kapcsolataink is harmonikusabbá válnak azáltal, hogy mi változunk pozitív irányba. Növekszik tudatosságunk, képességeink kibontakoznak, optimista életszemlélet felé indít. Az évek során egyfajta életmóddá válik, mely segít minket abban, hogy elfogadóbb, jobb emberré váljunk, rálássunk önmagunkra és a világra és megtaláljunk a belső békénk.

Mit tanít a Jikiden Reiki?

Megtapasztalhatóvá teszi számodra a japán gyökerű tradiconális reiki élő tanítását és eredeti technikáit, ahogyan azt 1930-as években gyakorolták. Chiyoko Yamaguchi asszony ugyanis változatlan formában, további technikák hozzáadását mellőzve őrizte meg a módszert, ahogyan azt Usui mester közvetlen tanítványától, Dr. Chujiro Hayashi senseitől tanulta. Így a Jikiden Reiki tisztán és hitelesen mutatja be ezt a módszert, mely sokkal több mint egy relaxációs terápia. Hatékonyságát, biztonságát számos kezelés esettanulmány bizonyítja.

Nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatok átadására, mély betekintést ad a reiki japán kulturális gyökereibe, ugyanakkor mentes a változtatásoktól. Letisztultsága révén könnyen megérthető a mai kor embere számára és hatékonyan alkalmazható a legkülönbözőbb helyzetekben. Vallási felhangoktól mentes, így bárki számára ajánlható és működőképes technika.

Jellegzetes karakterei:

  • a Reiki írásos forrásokra alapozott történetét, módszerét tanítja
  • a rövid tanátadás vonal révén megőrződött a tanítás tisztasága
  • tanítja a japán reiki számos eredeti technikáját, melyek elvesztek vagy módosultak a nyugati stílusoknál
  • egységes tananyag, követelményrendszer, bizonyítvány, melyet világszere elismernek
  • egyszerűség a technikákban
  • a gyakorlati elemek és szimbólumok mögött rejlő spirituális háttér tanítása és azok eredeti formában történő használata
  • a byosen (toxinok érzékelése) a kezelések során, így azt nagyon eredményessé téve azt
  • a ketsueki kokan ho (vérfrissítő masszázs technika) alkalmazása

A Jikiden Reiki számodra is megtapasztalhatóvá teszi a Reiki tisztaságát, egyszerűségét és hatékonyságát, eredeti technikáit.

Találkozzunk személyesen a következő tanfolyamon vagy nyílt napon és ismerd meg a japán tradicionális Jikiden Reiki tanítását, győződj meg annak hatékonyságáról a testre-lélekre gyakorolt pozitív hatásáról!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító