Tégy a változásért, vedd kezedbe az életed!

Tégy a változásért, vedd kezedbe az életed!

Mindenki sikeres és boldog életre vágyik. Talán azt érzed nincsen minden rendben, esetleg úgy látod összecsaptak a fejed fölött a hullámok. A jó hír az, hogy a megoldás kulcsa a Te kezedben van. Nem mindegy ugyanis, hogy csak sodródsz a hullámokkal, vagy Te magad kormányozod a hajót az élet tengerén. Ahhoz, hogy elérd a kívánt célod vagy egészség állapotod, elengedhetetlen, hogy te is energiát fektessél bele. Szemléletmód változásra, aktív cselekvésre, meghatározott lépésekre van szükség, hogy megvalósítsd a kívánt eredményt. Ebben segíthet téged egy coach, egy terapeuta vagy egy reiki tanfolyam vagy más kurzus elvégzése, de a változás kimenetele főként a Te erőfeszítéseden múlik, amiért elsősorban Te vagy a felelős.

Sok ember úgy gondolja az élet szerencsés, máskor kevésbé jó kimenetelű véletlenek sorozata, melyre nem sok hatással van. Ha belegondolsz a mostani helyzetedbe legyen az anyagi, lelki, egészségi állapot jellegű, mindig egy következménye a múlt eseményeinek. Általában nem egyik pillanatról a másikra változik meg az életkörülményed: hetek, hónapok, gyakan évek kellenek míg például valaki komolyan megbetegszik életvitele miatt.

A mondás szerint a gondolataid határozzák meg a beszéded, a beszéd a szavaid, a szavaid a tetteid, a tetteid a sorsod. Ezért nem lebecsülendő semmilyen apró lépés, amit teszel az életben. Lehet, hogy a jelen pillanatban nem látod a jelentőségét, de óhatatlanul hatással vagy az életedre. Teljesen mindegy, hogy milyen magot vetsz el, legyen az pozitív vagy negatív, egyszer az kihajt és meg fog mutatkozni az életedben.

Hogyan irányítsd az életed?

Az első és legfontosabb lépés életed sikeresebbé, harmónikusabbá válásában, ha felvállalod azt az állapotot amiben most vagy. Anélkül, hogy beismernéd és megvizsgálnád, hogy mi az oka, hogy valamilyen területen rosszul mennek a dolgok, nem fogod meglátni a helyes megoldást, merre kell elindulnod, hogy megold a problémát. Ez őszinteséget kíván a helyzet elfogadásával és  elemzésével kapcsolatban, mellyel nem mindig egyszerű szembenézni.

Ha megvan a rálátásod, hogy most hol vagy, szükségszerű egy olyan vízió, mit akarsz elérni, hova szeretnél eljutni végül és hogy ebben eltökélt légy! Nem elég önmagában a cél, őszintén vágyjál arra, hogy elérd. Azaz légy motivált!

Egy cél elérésének sikerében ugyanis döntő értékű, hogy mennyi a lelkesedésed, mekkora energiát vagy képes beletenni az elérendő célba.

A kívánt cél elérésében kulcsfontosságú, hogy tudjad hogyan érheted el, amit meg kívánsz valósítani. Ehhez érdemes több apró lépésre, feladatra bontani a kívánt célt. Több kisebb erőfeszítést könnyebb véghezvinni, mint egy nagyot egyszerre megugrani, igaz?

Ha ismered a részfeladatokat, akkor már csak egy dolog van hátra: következetesen végigmenni a kijelölt úton. Gyakran ez a legnehezebb lépés, mert különböző helyzetek elterelhetik a fókuszod, vagy úgy érzed nem vagy sikeres a megoldásban. Azonban, ha erősen előtted van a célod fókusza és képes vagy következetesen, folyamatosan időt és energiát beletenni a megvalósítandó tervedbe, egészen biztos sikerrel jársz.

A folyamat nem lenne teljes, ha nem említeném meg a siker értékelését. Sokan gyakran elfelejtik megélni a sikert, nem tudnak neki örülni, ürességet éreznek miután elértek/megkaptak valamilyen vágyott dolgot. Sokkal boldogabb lesz az életed, ha képes vagy hálát érezni. Becsüld meg, élvezd ki a siker ízét, ha sikerült valamilyen vágyott dolgot megvalósítani.

Beteg vagyok, hogyan gyógyulhatok meg?

Igen gyakori elvárás a gyógyulni vágyó kliensektől, hogy a különféle hagyományos és alternatív terápiák rövid időn belül hozzanak teljes gyógyulást, úgy hogy a páciens nem igazán kíván változtatni korábbi életvitelén. (mely végül elvezetett a nem kívánt állapothoz) A hagyományos gyógyászatban gyakran nem is vizsgálják a kiváltó okot, vagy a mögötte megbújó pszichés hátteret, rendszerint nincs is idő eleget foglalkozni a beteggel.

Mikao Usui sensei, a reiki megalkotója ezért építette be tanításába az öt életszabályt és hívta fel a figyelmet az elme gyógyítására (és az egyén szerepére a gyógyulásba). „Amikor egy ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség természetesen következik be” – mondja Usui sensei. Ez a fajta holisztikus gondolkodás ma is érvényes és a legtöbb természetes gyógymód foglalkozik a betegségek pszichés okaival is. Az is törvényszerű, hogy sokkal hatékonyabbak azok a típusú kezelések, melyekbe aktívan bele van vonva a kliens, amiben aktívan részt kell venni, erőfeszítéseket kell tennie.

Ezért érdemes például természetgyógyászt, dietetikust, életmód-tanácsadót megkérdezni, ha nem tudod, mit kell tenned a gyógyulásod érdekében. A változások nagy valószínűséggel érinteni fogják életed minden területét:

  • Étrend
  • Mozgás
  • Belső konfliktusok, zavaró gondolatok és negatív érzelmek harmonizálása
  • Emberi kapcsolatok rendezése

Elengedhetetlen, hogy megvizsgáld, hogy mi vezetett ide. Fontos, hogy nem segít sem a bűntudat, sem más hibáztatása, amikor az okokat keresed. Az sem mindegy, hogyan tekintesz mostani állapotodra: egy passzív szenvedésnek fogod fel, vagy mint lehetőséget, hogy egy új életminőséget nyerj. A betegség egy erős figyelmeztető jel, hogy hosszú ideje valami nincs rendjén. A gyógyulási folyamat egy nagy potenciál arra, hogy magad mögött hagyd régi rossz szokásaid és ezzel párhuzamosan új és jó szokásokra tegyél szert.

Ezért értelmezésem szerint a gyógyulás gyakorlatilag egyenlő kellene legyen a szemlélet és életmódváltozással.
Miután végighaladtál következetesen a gyógyulási szakaszon, akár kríziseket is megélve, egy sokkal erőteljesebb és egészségesebb életet kapsz. Rengeteg történet szól olyan emberekről, akik meggyógyulva egy súlyos betegségből óriási változásokon mentek keresztül. Ami közös ezekben az, hogy meggyógyulva utólag hálásak voltak a betegségért, mely hozzásegítette őket egy jelentős pozitív átalakuláshoz.

Ezért, amikor nehézség jön az életedbe, állj meg egy kicsit, vizsgáld meg a helyzetet és meg fogod látni, mit tudsz belőle tanulni. Az élet ugyanis nem más mint folyamatos változás és tapasztalás, melynek minősége attól, függ te hogyan irányítod a saját sorsod.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító