Hogyan hat a Reiki kezelés?

És miért lehet ez számodra is segítség?

reiki japán eredetű kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer, melynek legkönnyebben megtapasztalható formája a reiki kezelés, mely az energiagyógyászat egyik legismertebb formája. Mikao Usui az 1920-as évek elején dolgozta ki módszerét, miután 1922-ben, 21 napos elvonulása során megtapasztalta a megvilágosodottság állapotát. Az alábbi linkekre kattintva megismerheted a reikihez kapcsolódó legfontosabb információkat:

A reiki kezelés sok millió embernek segít a világ minden táján, hogy megőrizze az egészségét, hatékonyan kezeljen különböző eredetű problémákata módszer gyakorlásával megteremtse a belső békét és harmónia állapotát.
Reiki kezelésre lenne szükséged?

Jikiden Reiki tanfolyam Budapesten

A TERMÉSZETES GYÓGYULÁSI FOLYAMAT ÉS A REIKI KEZELÉS

vérnyomás mérés - reiki kezelés

Szervezetünk veleszületett képessége a regenerálódás és a gyógyulás. Amikor egészségesek vagyunk a testünk természetes módon képes áramoltatni azt a finom energiát, mely felelős a folyamatos egyensúly állapot fenntartásáért. Legtöbbször ezt észre se vesszük a mindennapok során, csak ha már megbillent az egyensúly és a különböző fizikai tünetek elkezdenek jelentkezni.

Ha az életünkben túl sok a stressz, a negatív érzelmi feszültség, a túlhajszoltság következtében nincs idő a megfelelő regenerációra először a szervezetünk energetikai rendszere merül le, majd az immunrendszer legyengülésével különböző tünetek formájában megjelenik a betegség, ahogy a köznyelv fogalmaz.

MIKÉNT HAT A REIKI ENERGETIKAI KEZELÉS ILYEN ESETEKBEN?

Míg a hagyományos orvoslás főként a tünetek enyhítésére (elnyomására) koncentrál, addig a reiki kezelés a toxinok és az energetikai blokkok feloldásával a szervezet öngyógyító képességét támogatja, ezzel végső soron a gyökérok oldódik meg. Vitalizál, energiával tölt fel, erősíti az immunrendszered. Sőt ennél is több! Harmonizál, kiegyensúlyoz, megszünteti a zavaró gondolatokat, elcsitítja a hullámzó érzelmeket, önmagad lényegéhez térsz vissza a Jikiden Reiki energetikai kezelés segítségével.

Egyaránt igénybe veheted ezt a terápiát megelőzésre épp úgy, mint  a legkülönbözőbb fizikai és pszichés tünetek enyhítésére, a gyógyulási folyamatok felgyorsítására.  Biztonságosan együtt alkalmazható az orvosi kezelésekkel és más terápiák kiegészítéseként is.

A javulás akut esetekben legtöbbször igen gyors, de ez függ attól is, szervezeted természetes védekező rendszere mennyire aktív. Ha túl sok gyógyszert szedsz/ túl egészségtelenül táplálkozol és emiatt sok toxin van lerakódva a testedben, a gyógyulás folyamata lassabb lehet. Általában néhány általános vagy speciális reiki kezeléssel (pl. lázcsillapítás, méregtelenítés, mentális oldás) igen gyors a közérzet javulása. Krónikus betegségek esetében több idő szükséges a kívánt állapot eléréséhez és ilyenkor mindenképpen többször kell a kezelést megismételni.

Kíváncsi vagy a reiki kezelés azonnal megmérhető energetikai hatásaira?
Készült egy kísérlet, melyről ITT olvashatsz + VIDEÓ anyag!

MI MINDENRE JÓ MÉG A REIKI KEZELÉS?

jikiden reiki szitakötő

Érdekel mások mit tapasztaltak a kezelés során?

KELL-E SZÁMOLNI MELLÉKHATÁSOKKAL?

A reiki kezelés teljesen biztonságosBármilyen állapotú, korú emberen alkalmazható minden helyzetben. Nincsenek speciális kivételek sem. Eszköznélkülisége, egyszerűsége révén mindenki képes használni önmagán és másokon egyformán.

KELL-E HINNI A REIKI KEZELÉSBEN?

Nem szükséges. Hittől függetlenül bárki megtapasztalhatja annak pozitív hatását. Bár nem mindenki érzékeli egyformán az energia érzetet, a reiki kezelés vitalizáló, ellazító hatása, hogy javul a közérzet kézzelfoghatóan tapasztalható jelenség. Energia kezelés adható állatoknak és növényeknek is, ahol eleve kizárható a hit kérdése. Próbáld ki a reikit!

ALKALMAZHATÓ-E GYÓGYSZEREK, MÁS KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉSEK A REIKI TERÁPIA MELLETT?

A reiki kezelés egyértelműen önállóan is megállja a helyét a hatékonyságában és számos fizikai és pszichés eredetű problémánál hatékony segítség.

Hasonlóan támogatja a hagyományos orvosi kezeléseket és felerősíti az alternatív gyógymódok hatását, így azokkal együtt is alkalmazható. Csökkenthető vele a gyógyszerek mellékhatása. Ha valamilyen gyógyszert szedsz, vagy kezelés alatt állsz pl. kemo/sugárterápia, akkor is biztonságosan használható.

Azonban a reiki kezelő nem adhat diagnózist, nem javasolhatja az orvos által előírt gyógyszer, terápia elhagyását, módosítását. Egészségügyi állapotod, annak javulása és a pontos diagnózis kérdésében a kezelőorvosod az illetékes.

Bár a köznyelv a reiki kezelést gyakran összekapcsolja a „gyógyítás” kifejezéssel, jogi értelemben közérzet javító kezelésnek számít. Ez akkor is így van, ha a személyes tapasztalatok, a pozitív változások messze túlmutatnak a fizikai és pszichés közérzet javulásán.

A reiki kezelésnek van egy célzott, mentális egyensúlytalanságokra kifejlesztett technikája is. Ez nem egyfajta kognitív pszichoterápia, nem coaching, nem tanácsadás, hanem egy célzott energia kezelés a zavaró gondolatok és érzelmek elcsendesítésére, mely azonban hatékonyan kiegészítheti a hagyományos pszichológiai terápiákat.

MENNYI A REIKI KEZELÉS ÁRA, HÁNY ALKALOMMAL KELL SZÁMOLNI?

A 1,5 órás reiki kezelés ára 15.000 Ft. 

Általános közérzet javítás, stressz, kimerültség vagy kisebb problémák esetén már 1-2 kezelés is pozitív változásokat hozhat. Azonban minden eset egyéni, így a hosszabb ideje fennálló vagy súlyosabb tünetek esetén több kezelés lehet szükséges a kívánt állapot eléréséig.

Kezelőként törekszem arra, hogy a legjobb tudásom szerint tájékoztassalak, hogy milyen hatást várhatsz a reiki kezelés(ek)től és ezt milyen időtávban érheted el és tudok-e neked segíteni.  

férfi kerékpáron könyököl egészséges

REIKI KEZELÉS MENETE, MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Szabó Gábor reiki kezelés

A terápia felöltözve, utcai ruhában történik – elég csak a szoros övet meglazítani – hogy kényelmesen el tudj lazulni. Általában egy rövid beszélgetéssel kezdünk, melyben elmondod mire szeretnéd a reiki kezelést és elmondom mire számíthatsz a kezelés során. Ha valamilyen kérdésed lenne, ezekre is kapsz választ mielőtt elkezdjük.

Maga a kezelés történhet masszázságyon fekve, de akár széken ülve is. A fő szempont a Te kényelmed illetve a kezelt probléma specifikussága. (pl. van, aki nem tud feküdni hason/háton)  Az energia adása legtöbbször az érintett területek finom érintésével történik. Nincs szükség mentális erőfeszítésre, sőt előkészületekre sem. A kezelés alatt csak behunyt szemmel kényelmesen lazulj el, miközben fogadod az energia kezelést, mely egy mély ellazultban fog eljuttatni.

A reiki kezelés során nagy szerephez jut a finom érzékelés és az intuíció, mely során a terapeuta képes érzékelni az energetikai blokkokat és a felgyülemlett toxinokat és azokat célzottan feloldani. Először a fej, majd a test elülső később a hátsó része kerül energetizálásra, lefedve az egész testet. Célzott területekre és problémákra is adható kezelésA terápia vérfrissítő masszázs technikával zárul, mely tovább fokozza a kezelés hatékonyságát és segít éberré válni a kezelést követően.

A reiki kezelés menete sokféle lehet, nincs két azonos kivitelezési mód. Eltérően a nyugati megközelítéstől, itt nincsenek fixen meghatározott kézpozíciók és arra definiált időtartamok. Értelemszerűen egészen más területeket kell kezelni a különböző tünetek esetén. Ebben nagyon sokat segít a „byosen” koncepciója, melyről részletes hallhatsz a képzésen.

A teljes kezelés 90 percig tart, melyet követően érdemes több tiszta vizet fogyasztani a nap folyamán támogatva, hogy a méreganyagok kiürüljenek a testből. Igény szerint megbeszéljük a tapasztalataid, kérdéseid a kezeléssel kapcsolatban.

AZ ENERGIA KEZELÉS JÓTÉKONY HATÁSAI, MIKÉNT TAPASZTALHATOD MEG?

Sokan különféleképpen érzékelik a reiki energiát. A kezelt területén érzett forróság, nagyon kellemes ellazult állapot az, amiről a legtöbb ember beszámol. A belső egyensúlyt tapasztalva, frissnek, feltöltődve érzik magukat a vendégeim a kezelés végére.

Ha voltak fizikai vagy pszichés panaszaid, akkor a legtöbb esetben Te is azonnal érzékelheted a javulást, közérzeted javulását. Azonban vedd kérlek figyelembe, hogy komolyabb problémák esetén az energia kezelés fizikai hatása hosszabb időbe telhet. Valamint időnként előfordulhat, hogy a test öngyógyító folyamatainak aktiválására miatt időlegesen felerősödhetnek a fájdalmak vagy épp tisztulási tüneteket tapasztalsz. Ez normális, nem kell megijedni. Érdemes odafigyelni a szokásosnál több mennyiségű tiszta víz fogyasztására a kezelést követően.

Minden nap reiki önkezelést vegzek

ÖNMAGAM IS TUDOM KEZELNI?

Önkezelés csak a reiki tanfolyam elvégzését követően lehetséges, mivel a kezelés működtető eleme a reiki energia átadás (japánul, Reiju). Ennek hiányában egy reiki gyakorlótól érdemes kezelést kérned.

A behangolást követően azonban képes vagy alkalmazni önmagadon és másokon. Önmagad reiki kezelése teljesen azonos mások kezelésével: a problémás területekre helyezve a kezed megtapasztalhatod az energia jótékony hatását. Sőt, ahelyett, hogy lemerülnél, mások kezelésével magad is töltődsz!

A kezeddel is hasonló módon érezheted önmagadon a blokkokat, toxinokat. Reiki kezelés mindig kéznél van: akár ébredés után / lefekvés előtt, akár utazás közbenBármikor feltöltheted magad, amikor szükségét érzed, fenntartva a vitalitásod.

HÁNY ALKALOM SZÜKSÉGES?

Minden eset egyedi, klienstől, állapottól függ a reiki kezelés hossza. Akut esetekben akár elég lehet 30 perc kezelés is pl. fájdalomcsillapításra, de a leggyakoribb eset az, hogy egy kezelés 1-1,5 óráig tart.

gyakoriság lehet eseti jellegű, pl. ha csak stresszes vagy csak szeretnél feltöltődni, ekkor elég lehet heti 1 kezelés vagy ritkábban. Azonban, ha a problémád komoly, akkor legalább heti 2-3x ismétlés szükséges. De akár naponta is fogadhatsz reiki kezelést, nincsen limitje. Ez különösen akkor egyszerű, ha már megtanultad a módszert és önmagad kezeled, ilyenkor a kezed mindig kéznél van.

Ha szeretnél feltöltődni, elengedni a mindennapos stresszt, netán valamilyen akut vagy régóta tartó problémával küzdesz, megoldás lehet számodra a reiki kezelés, mely hatékony ugyanakkor mellékhatásoktól mentes komplementer terápia.

További érdekességeket olvasnál a reiki kezelésről? Tekintsd meg kérlek reiki gyógyítás legérdekesebb kérdései és válaszai c. írásom.

Fontos információ! Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat és diagnosztizálhat, így a kezelés jogi szempontból közérzetjavító tevékenységnek minősül.

REIKI KEZELÉS BUDAPEST, VII. KER. HELYSZÍNEN

Stresszesek a mindennapjaid? Valamilyen fizikai problémára keresel szelíd kezelési módszert? Úgy érzed összecsaptak fejed felett a hullámok és szeretnél újra önmagaddal egyensúlyba kerülni? Mindezen témákban segítséget nyújthat számodra a Reiki kezelés, az alábbi típusok közül választhatsz.

TELJES REIKI KEZELÉS

Teljes testet érintő 1,5 órás kézrátéttel, melynek célja a testben felhalmozódott toxinok feloldására és a szervek energetizálásával a test öngyógyító folyamatainak támogatása. Minden reiki kezelés a Ketsueki Kokan-ho vérfrissítő masszázzsal zárul, mely növeli a kezelés hatékonyságát.

A 90 perces teljes reiki kezelés olyan esetekben ajánlható, ha valamilyen akut vagy komolyabb problémával küzdesz vagy a hagyományos kezelés mellé keresel kiegészítő komplementer módszert, ami támogatja a gyógyulásod. A kívánt eredmény érdekében ajánlott gyakorisága: hetente 1-3x. A teljes terápia hossza az egyéni igényétől és a kezelt problémától függően változó lehet.

Alkalmazható:

MENTÁLIS REIKI KEZELÉS

A fej területére fókuszáló 1,5 órás energia kezelés a japán Jikiden Reikiben használt szimbólum és mantra alkalmazásával a különböző pszichés eredetű problémák hatékony kezelésére. Ennél a reiki kezelés típusnál szükséges, hogy röviden meg tudd fogalmazni a problémád és nélkülözhetetlen annak az őszinte szándéka, hogy Te is akard a kívánt változást az energia kezelés által.  Válaszd ezt a kezelés típust, ha valamilyen negatív gondolati / érzelmi mintát szeretnél megváltoztatni  vagy szeretnél megszabadulni valamilyen káros szokásodtól.

Alkalmazható:

MÉREGTELENÍTŐ REIKI KEZELÉS

Teljes testet érintő 1,5 órás kézrátétel, mely során a fő fókusz az immunrendszer valamint a máj, vese, emésztőrendszer és a szív kezelésén van. Ez egy általános közérzet és teljesítmény fokozó reiki kezelés, mely aktivizálja a tested méregtelenítő funkcióit. A teljes kezeléshez hasonlóan itt is japán vérfrissítő masszázzsal zárul a reiki kezelés. Válaszd ezt a kezelést, ha szeretnél tenni az egészségedért, elengedni a mindennapos stresszt, méregteleníteni a tested. Ha böjtölsz, léterápiát tartasz e kezelés ideális kiegészítője lehet tested megújulásának.

Alkalmazható:

Szabó Gábor Jikiden Reiki tanár

SZABÓ GÁBOR REIKI KEZELŐ ÉS TANÁR

  • 2000 óta foglalkozok tradicionális reikivel, alkalmam nyílt több irányzat szemszögén keresztül megismerni ezt a japán kézrátételes gyógymódot.
  • 2009-2012. Jikiden Reiki képzések, jelenleg shihan (tanár) szinten vagyok
  • 2007. óta foglalkozom terápiás reiki kezelésekkel. Saját gyógyulásom illetve a másoknak segítés szándéka vitt a kezelés és később a reiki tanítása útjára.
  • Fontosnak tartom a betegségek holisztikus megközelítését, hogy a lélekkel épp úgy kell foglalkozni, ahogy a fizikai testtel. A reikit egy nagyszerű terápiának tartom, mivel univerzális alkalmazási területe miatt bárhol, bármilyen helyzetben alkalmazható, mellékhatások nélkül, mely mindig kéznél van.
RENDELÉSI IDŐ ÉS TUDNIVALÓK

IDEIGLENESEN, 2024. AUGUSZTUS 31-IG NEM TUDOK IDŐPONTOT ADNI.  

Budapesten mester tanítványomnál tudsz időpontot foglalni, akit jó szívvel ajánlok:

Walker-Kádár Klaudia:

1021 Budapest, Széher út 76.
https://harthealinghub.hu/a-terapeutad/

Detailed english language prospectus, if you need reiki treatment in Budapest, VII. district,

Lemondási feltétel: ha bármilyen személyes ok miatt le kell mondanod a kezelést, kérlek min. 2 nappal előtte szólj! Ellenkező esetben 3.000 Ft lemondási díjat kell fizetned. Köszönöm az együttműködésed.

Kapcsolat

JELENTKEZÉS

Számlázási adatok

Dátum

Helyszín

1075 Budapest, Károly körút 3/A

Az általad megadott személyes adatokat bizalmasan kezelem, harmadik félnek nem adom át, és azokat kizárólag csak kapcsolattartásra használom fel. Kéretlen levelet nem küldök. Részletes adatkezelési szabályzat.

A jelentkezéssel elfogadom a reiki kezelést érintő jogi tájékoztatót. Reiki kezelés jogi útmutató.

Tapasztalatok a kezelés során