Hogyan hat a Reiki kezelés?

És miért lehet ez számodra is segítség?

reiki japán eredetű kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer, melynek legkönnyebben megtapasztalható formája a reiki kezelés, mely az energiagyógyászat egyik legismertebb formája. Mikao Usui az 1920-as évek elején dolgozta ki módszerét, miután 1922-ben, 21 napos elvonulása során megtapasztalta a megvilágosodottság állapotát. Az alábbi linkekre kattintva megismerheted a reikihez kapcsolódó legfontosabb információkat:

A reiki kezelés sok millió embernek segít a világ minden táján, hogy megőrizze az egészségét, hatékonyan kezeljen különböző eredetű problémákata módszer gyakorlásával megteremtse a belső békét és harmónia állapotát.
Reiki kezelésre lenne szükséged?

Jikiden Reiki tanfolyam Budapesten

A TERMÉSZETES GYÓGYULÁSI FOLYAMAT ÉS A REIKI KEZELÉS

vérnyomás mérés - reiki kezelés

Szervezetünk veleszületett képessége a regenerálódás és a gyógyulás. Amikor egészségesek vagyunk a testünk természetes módon képes áramoltatni azt a finom energiát, mely felelős a folyamatos egyensúly állapot fenntartásáért. Legtöbbször ezt észre se vesszük a mindennapok során, csak ha már megbillent az egyensúly és a különböző fizikai tünetek elkezdenek jelentkezni.

Ha az életünkben túl sok a stressz, a negatív érzelmi feszültség, a túlhajszoltság következtében nincs idő a megfelelő regenerációra először a szervezetünk energetikai rendszere merül le, majd az immunrendszer legyengülésével különböző tünetek formájában megjelenik a betegség, ahogy a köznyelv fogalmaz.

MIKÉNT HAT A REIKI ENERGETIKAI KEZELÉS ILYEN ESETEKBEN?

Míg a hagyományos orvoslás főként a tünetek enyhítésére (elnyomására) koncentrál, addig a reiki kezelés a toxinok és az energetikai blokkok feloldásával a szervezet öngyógyító képességét támogatja, ezzel végső soron a gyökérok oldódik meg. Vitalizál, energiával tölt fel, erősíti az immunrendszered. Sőt ennél is több! Harmonizál, kiegyensúlyoz, megszünteti a zavaró gondolatokat, elcsitítja a hullámzó érzelmeket, önmagad lényegéhez térsz vissza a Jikiden Reiki energetikai kezelés segítségével.

Egyaránt igénybe veheted ezt a terápiát megelőzésre épp úgy, mint  a legkülönbözőbb fizikai és pszichés tünetek enyhítésére, a gyógyulási folyamatok felgyorsítására.  Biztonságosan együtt alkalmazható az orvosi kezelésekkel és más terápiák kiegészítéseként is.

A javulás akut esetekben legtöbbször igen gyors, de ez függ attól is, szervezeted természetes védekező rendszere mennyire aktív. Ha túl sok gyógyszert szedsz/ túl egészségtelenül táplálkozol és emiatt sok toxin van lerakódva a testedben, a gyógyulás folyamata lassabb lehet. Általában néhány általános vagy speciális reiki kezeléssel (pl. lázcsillapítás, méregtelenítés, mentális oldás) igen gyors a közérzet javulása. Krónikus betegségek esetében több idő szükséges a kívánt állapot eléréséhez és ilyenkor mindenképpen többször kell a kezelést megismételni.

Kíváncsi vagy a reiki kezelés azonnal megmérhető energetikai hatásaira?
Készült egy kísérlet, melyről ITT olvashatsz + VIDEÓ anyag!

MI MINDENRE JÓ MÉG A REIKI KEZELÉS?

jikiden reiki szitakötő

Érdekel mások mit tapasztaltak a kezelés során?

KELL-E SZÁMOLNI MELLÉKHATÁSOKKAL?

A reiki kezelés teljesen biztonságosBármilyen állapotú, korú emberen alkalmazható minden helyzetben. Nincsenek speciális kivételek sem. Eszköznélkülisége, egyszerűsége révén mindenki képes használni önmagán és másokon egyformán.

KELL-E HINNI A REIKI KEZELÉSBEN?

Nem szükséges. Hittől függetlenül bárki megtapasztalhatja annak pozitív hatását. Bár nem mindenki érzékeli egyformán az energia érzetet, a reiki kezelés vitalizáló, ellazító hatása, hogy javul a közérzet kézzelfoghatóan tapasztalható jelenség. Energia kezelés adható állatoknak és növényeknek is, ahol eleve kizárható a hit kérdése. Próbáld ki a reikit!

ALKALMAZHATÓ-E GYÓGYSZEREK, MÁS KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉSEK A REIKI TERÁPIA MELLETT?

A reiki kezelés egyértelműen önállóan is megállja a helyét a hatékonyságában és számos fizikai és pszichés eredetű problémánál hatékony segítség.

Hasonlóan támogatja a hagyományos orvosi kezeléseket és felerősíti az alternatív gyógymódok hatását, így azokkal együtt is alkalmazható. Csökkenthető vele a gyógyszerek mellékhatása. Ha valamilyen gyógyszert szedsz, vagy kezelés alatt állsz pl. kemo/sugárterápia, akkor is biztonságosan használható.

Azonban a reiki kezelő nem adhat diagnózist, nem javasolhatja az orvos által előírt gyógyszer, terápia elhagyását, módosítását. Egészségügyi állapotod, annak javulása és a pontos diagnózis kérdésében a kezelőorvosod az illetékes.

Bár a köznyelv a reiki kezelést gyakran összekapcsolja a „gyógyítás” kifejezéssel, jogi értelemben közérzet javító kezelésnek számít. Ez akkor is így van, ha a személyes tapasztalatok, a pozitív változások messze túlmutatnak a fizikai és pszichés közérzet javulásán.

A reiki kezelésnek van egy célzott, mentális egyensúlytalanságokra kifejlesztett technikája is. Ez nem egyfajta kognitív pszichoterápia, nem coaching, nem tanácsadás, hanem egy célzott energia kezelés a zavaró gondolatok és érzelmek elcsendesítésére, mely azonban hatékonyan kiegészítheti a hagyományos pszichológiai terápiákat.

MENNYI A REIKI KEZELÉS ÁRA, HÁNY ALKALOMMAL KELL SZÁMOLNI?

A 1,5 órás reiki kezelés ára 15.000 Ft. 

Általános közérzet javítás, stressz, kimerültség vagy kisebb problémák esetén már 1-2 kezelés is pozitív változásokat hozhat. Azonban minden eset egyéni, így a hosszabb ideje fennálló vagy súlyosabb tünetek esetén több kezelés lehet szükséges a kívánt állapot eléréséig.

Kezelőként törekszem arra, hogy a legjobb tudásom szerint tájékoztassalak, hogy milyen hatást várhatsz a reiki kezelés(ek)től és ezt milyen időtávban érheted el és tudok-e neked segíteni.  

férfi kerékpáron könyököl egészséges

REIKI KEZELÉS MENETE, MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Szabó Gábor reiki kezelés

A terápia felöltözve, utcai ruhában történik – elég csak a szoros övet meglazítani – hogy kényelmesen el tudj lazulni. Általában egy rövid beszélgetéssel kezdünk, melyben elmondod mire szeretnéd a reiki kezelést és elmondom mire számíthatsz a kezelés során. Ha valamilyen kérdésed lenne, ezekre is kapsz választ mielőtt elkezdjük.

Maga a kezelés történhet masszázságyon fekve, de akár széken ülve is. A fő szempont a Te kényelmed illetve a kezelt probléma specifikussága. (pl. van, aki nem tud feküdni hason/háton)  Az energia adása legtöbbször az érintett területek finom érintésével történik. Nincs szükség mentális erőfeszítésre, sőt előkészületekre sem. A kezelés alatt csak behunyt szemmel kényelmesen lazulj el, miközben fogadod az energia kezelést, mely egy mély ellazultban fog eljuttatni.

A reiki kezelés során nagy szerephez jut a finom érzékelés és az intuíció, mely során a terapeuta képes érzékelni az energetikai blokkokat és a felgyülemlett toxinokat és azokat célzottan feloldani. Először a fej, majd a test elülső később a hátsó része kerül energetizálásra, lefedve az egész testet. Célzott területekre és problémákra is adható kezelésA terápia vérfrissítő masszázs technikával zárul, mely tovább fokozza a kezelés hatékonyságát és segít éberré válni a kezelést követően.

A reiki kezelés menete sokféle lehet, nincs két azonos kivitelezési mód. Eltérően a nyugati megközelítéstől, itt nincsenek fixen meghatározott kézpozíciók és arra definiált időtartamok. Értelemszerűen egészen más területeket kell kezelni a különböző tünetek esetén. Ebben nagyon sokat segít a „byosen” koncepciója, melyről részletes hallhatsz a képzésen.

A teljes kezelés 90 percig tart, melyet követően érdemes több tiszta vizet fogyasztani a nap folyamán támogatva, hogy a méreganyagok kiürüljenek a testből. Igény szerint megbeszéljük a tapasztalataid, kérdéseid a kezeléssel kapcsolatban.

AZ ENERGIA KEZELÉS JÓTÉKONY HATÁSAI, MIKÉNT TAPASZTALHATOD MEG?

Sokan különféleképpen érzékelik a reiki energiát. A kezelt területén érzett forróság, nagyon kellemes ellazult állapot az, amiről a legtöbb ember beszámol. A belső egyensúlyt tapasztalva, frissnek, feltöltődve érzik magukat a vendégeim a kezelés végére.

Ha voltak fizikai vagy pszichés panaszaid, akkor a legtöbb esetben Te is azonnal érzékelheted a javulást, közérzeted javulását. Azonban vedd kérlek figyelembe, hogy komolyabb problémák esetén az energia kezelés fizikai hatása hosszabb időbe telhet. Valamint időnként előfordulhat, hogy a test öngyógyító folyamatainak aktiválására miatt időlegesen felerősödhetnek a fájdalmak vagy épp tisztulási tüneteket tapasztalsz. Ez normális, nem kell megijedni. Érdemes odafigyelni a szokásosnál több mennyiségű tiszta víz fogyasztására a kezelést követően.

Minden nap reiki önkezelést vegzek

ÖNMAGAM IS TUDOM KEZELNI?

Önkezelés csak a reiki tanfolyam elvégzését követően lehetséges, mivel a kezelés működtető eleme a reiki energia átadás (japánul, Reiju). Ennek hiányában egy reiki gyakorlótól érdemes kezelést kérned.

A behangolást követően azonban képes vagy alkalmazni önmagadon és másokon. Önmagad reiki kezelése teljesen azonos mások kezelésével: a problémás területekre helyezve a kezed megtapasztalhatod az energia jótékony hatását. Sőt, ahelyett, hogy lemerülnél, mások kezelésével magad is töltődsz!

A kezeddel is hasonló módon érezheted önmagadon a blokkokat, toxinokat. Reiki kezelés mindig kéznél van: akár ébredés után / lefekvés előtt, akár utazás közbenBármikor feltöltheted magad, amikor szükségét érzed, fenntartva a vitalitásod.

HÁNY ALKALOM SZÜKSÉGES?

Minden eset egyedi, klienstől, állapottól függ a reiki kezelés hossza. Akut esetekben akár elég lehet 30 perc kezelés is pl. fájdalomcsillapításra, de a leggyakoribb eset az, hogy egy kezelés 1-1,5 óráig tart.

gyakoriság lehet eseti jellegű, pl. ha csak stresszes vagy csak szeretnél feltöltődni, ekkor elég lehet heti 1 kezelés vagy ritkábban. Azonban, ha a problémád komoly, akkor legalább heti 2-3x ismétlés szükséges. De akár naponta is fogadhatsz reiki kezelést, nincsen limitje. Ez különösen akkor egyszerű, ha már megtanultad a módszert és önmagad kezeled, ilyenkor a kezed mindig kéznél van.

Ha szeretnél feltöltődni, elengedni a mindennapos stresszt, netán valamilyen akut vagy régóta tartó problémával küzdesz, megoldás lehet számodra a reiki kezelés, mely hatékony ugyanakkor mellékhatásoktól mentes komplementer terápia.

További érdekességeket olvasnál a reiki kezelésről? Tekintsd meg kérlek reiki gyógyítás legérdekesebb kérdései és válaszai c. írásom.

Fontos információ! Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat és diagnosztizálhat, így a kezelés jogi szempontból közérzetjavító tevékenységnek minősül.

REIKI KEZELÉS BUDAPEST, VII. KER. HELYSZÍNEN

Stresszesek a mindennapjaid? Valamilyen fizikai problémára keresel szelíd kezelési módszert? Úgy érzed összecsaptak fejed felett a hullámok és szeretnél újra önmagaddal egyensúlyba kerülni? Mindezen témákban segítséget nyújthat számodra a Reiki kezelés, az alábbi típusok közül választhatsz.

TELJES REIKI KEZELÉS

Teljes testet érintő 1,5 órás kézrátéttel, melynek célja a testben felhalmozódott toxinok feloldására és a szervek energetizálásával a test öngyógyító folyamatainak támogatása. Minden reiki kezelés a Ketsueki Kokan-ho vérfrissítő masszázzsal zárul, mely növeli a kezelés hatékonyságát.

A 90 perces teljes reiki kezelés olyan esetekben ajánlható, ha valamilyen akut vagy komolyabb problémával küzdesz vagy a hagyományos kezelés mellé keresel kiegészítő komplementer módszert, ami támogatja a gyógyulásod. A kívánt eredmény érdekében ajánlott gyakorisága: hetente 1-3x. A teljes terápia hossza az egyéni igényétől és a kezelt problémától függően változó lehet.

Alkalmazható:

MENTÁLIS REIKI KEZELÉS

A fej területére fókuszáló 1,5 órás energia kezelés a japán Jikiden Reikiben használt szimbólum és mantra alkalmazásával a különböző pszichés eredetű problémák hatékony kezelésére. Ennél a reiki kezelés típusnál szükséges, hogy röviden meg tudd fogalmazni a problémád és nélkülözhetetlen annak az őszinte szándéka, hogy Te is akard a kívánt változást az energia kezelés által.  Válaszd ezt a kezelés típust, ha valamilyen negatív gondolati / érzelmi mintát szeretnél megváltoztatni  vagy szeretnél megszabadulni valamilyen káros szokásodtól.

Alkalmazható:

MÉREGTELENÍTŐ REIKI KEZELÉS

Teljes testet érintő 1,5 órás kézrátétel, mely során a fő fókusz az immunrendszer valamint a máj, vese, emésztőrendszer és a szív kezelésén van. Ez egy általános közérzet és teljesítmény fokozó reiki kezelés, mely aktivizálja a tested méregtelenítő funkcióit. A teljes kezeléshez hasonlóan itt is japán vérfrissítő masszázzsal zárul a reiki kezelés. Válaszd ezt a kezelést, ha szeretnél tenni az egészségedért, elengedni a mindennapos stresszt, méregteleníteni a tested. Ha böjtölsz, léterápiát tartasz e kezelés ideális kiegészítője lehet tested megújulásának.

Alkalmazható:

Szabó Gábor Jikiden Reiki tanár

SZABÓ GÁBOR REIKI KEZELŐ ÉS TANÁR

  • 2000 óta foglalkozok tradicionális reikivel, alkalmam nyílt több irányzat szemszögén keresztül megismerni ezt a japán kézrátételes gyógymódot.
  • 2009-2012. Jikiden Reiki képzések, jelenleg shihan (tanár) szinten vagyok
  • 2007. óta foglalkozom terápiás reiki kezelésekkel. Saját gyógyulásom illetve a másoknak segítés szándéka vitt a kezelés és később a reiki tanítása útjára.
  • Fontosnak tartom a betegségek holisztikus megközelítését, hogy a lélekkel épp úgy kell foglalkozni, ahogy a fizikai testtel. A reikit egy nagyszerű terápiának tartom, mivel univerzális alkalmazási területe miatt bárhol, bármilyen helyzetben alkalmazható, mellékhatások nélkül, mely mindig kéznél van.
RENDELÉSI IDŐ ÉS TUDNIVALÓK

Detailed english language prospectus, if you need reiki treatment in Budapest, VII. district,

Lemondási feltétel: ha bármilyen személyes ok miatt le kell mondanod a kezelést, kérlek min. 2 nappal előtte szólj! Ellenkező esetben 3.000 Ft lemondási díjat kell fizetned. Köszönöm az együttműködésed.

Kapcsolat

JELENTKEZÉS

Számlázási adatok

Dátum

Helyszín

1075 Budapest, Károly körút 3/A

Az általad megadott személyes adatokat bizalmasan kezelem, harmadik félnek nem adom át, és azokat kizárólag csak kapcsolattartásra használom fel. Kéretlen levelet nem küldök. Részletes adatkezelési szabályzat.

A jelentkezéssel elfogadom a reiki kezelést érintő jogi tájékoztatót. Reiki kezelés jogi útmutató.

Tapasztalatok a kezelés során