Reiki GYIK

Reiki GYIK
Oktatóként az alábbi GYakran Ismételt Kérdésekkel találkozom legtöbbször nyitott napokon, melyek ismerete segít a mélyebb megértésében.

Mi is az a Reiki?

A köznyelv legtöbbször univerzális energiaként definiálja, de ez nem teljesen pontos. Ha megvizsgáljuk a háború előtti kanji (írásjel) mélyebb tartalmát, ezt találjuk:

A REI szó három részre tagolható: eső, kehely, médium. Ha összeolvassuk őket, azt az üzenetet kapjuk, hogy az ember rendelkezik azzal a képességgel, hogy az isteni szférához kapcsolódjon és onnan energiát csatornázzon, ami egyaránt használható fizikai és lelki tünetek kezelésére. A KI szó két jelentést is hordoz: áramlás és hogy az minden irányba szétáramlik. (Tadao Yamaguchi: The light on the origins of Reiki c. könyve alapján)

A köznyelv szintén sokszor hívja magát a módszert is reikinek, de ez sem teljesen pontos. Usui mester a következő szókapcsolattal nevezte, amit felfedezett: Usui Reiki Kezelés Módszer az Elme és a Test Fejlesztésére.

A Reiki vallás? Milyen módon kapcsolódik az ezotériához?

vallasA Reiki nem vallás, noha szorosan kapcsolódik a japán kultúra elemeihez (Shintó, japán Buddhizmus, Zen, Bushido). A reiki módszer filozófiája, technikái, a szimbólumok mögött fellelhető a különböző japán kulturális elemek esszenciája, melyek leegyszerűsített, ráutaló formában jelennek meg.

A nyugati típusú irányzatokban gyakran említik a Reikivel együtt az ezotériában gyakran használt csakrákat, az aurát, a reinkarnációt, a kristályokat, szellemi segítőket, tibeti gyökereket, stb . A valóság azonban az, hogy a Reikiben eredetileg nem szerepeltek ezek az ezoterikus fogalmak, így a Jikiden Reiki sem tanítja ezeket.

A reikinek nincsenek dogmái, azt bármely nézetű ember gyakorolja. Nincsenek merev szabályai sem.

Könyvekből megtanulható a Reiki?

Bár minden emberben ott van az öngyógyítás és az energia átadás képessége, ez az adottság a legtöbb emberben elfelejtődött, ezért pusztán reiki könyvek olvasásával nem leszel képes a reiki energia csarornázására. Az alapító, Mikao Usui az 1920-as években kialakított egy olyan energia átadási rendszert (ez Reiju avagy behangolás), mely segítségével mindenkinél aktiválható ez a képesség. Így mindenki képes csatlakozni az univerzum energiájához és azt tisztán csatornázni önmaga és mások gyógyítására, a belső harmónia kifejlesztésére.

Ez a tradíció 90 éve hagyományozódik tovább. A szemináriumon számos hatékony technika és készség sajátítható el, mellyel újra aktiválható ez az öngyógyító és energia átadó képesség. Azt is meg fogod tanulni, hogyan alkalmazd a reikit természetes gyógymódként, a mindennapok hasznos segítőjeként.

Hogyan történik a Reiki kezelés?

A kliens lehet fekve vagy ülve, széken vagy kezelőágyon, a lényeg, hogy teljesen ellazuljon. A kezelés kényelmes ruhában történik, nem kell levetkőzni sem. Az energia átadása finom érintéssel történik. Általában a fejtől indul a terápia, majd az elülső, majd a hátsó test kezelése történik, végül egy vérfrissítő masszázs technikával zárul. Speciális esetekben célzott reiki kezelés adható különböző testrészekre, problémákra. Általában 1-2 órát érdemes rászánni, de akut esetekben akár 15-30 is elég lehet. A kezelést problémától függően többször is érdemes lehet megismételni a teljes javulás érdekében.

El lehet fáradni a reiki energia átadásban?

Eltérően a bioenergia használatától, amikor a bioenergetikus a saját energiáját adja át, a Reiki terapeuta a csatornázással az univerzum végtelen energiáját hívja le, így abban nem fárad el. Sőt, az energia magát az adó felet is tölti, revitalizálja.

Számolni kell-e mellékhatásokkal?

natureSokan kérdezik, hogy átvehető e negatív energia a pácienstől vagy fordítva, vagy más síkokról? Mivel a reiki nem bioenergia, és egy tiszta, egyirányú csatornán történik az energia közvetítése, teljesen kizárható bármilyen ilyen feltételezés.

A Reiki terápia teljesen biztonságosan alkalmazható bármilyen korú, állapotú emberen. Támogatja az élő szervezetet annak javára válik, így bármikor alkalmazható. A Reiki energia végső soron a szervezet öngyógyító képességét támogatja az által, hogy segíti a toxinok és az energetikai blokkok feloldását.

Kell e hinni a Reikiben?

Elsőre hihetetlennel tűnhet, de nem lehet elrontani a kezelést sem. A Reiki használatához nem szükséges eszköz, orvosi ismeretek sem.

Hinni sem kell a kezelésben, annak erőteljes hatása megtapasztalható. Növényeknél, állatoknál is működik, ahol eleve kizárható a hit.

Mennyit kell gyakorolni a Reikit?

Nincsen kötelező penzum, hogy mennyit kell vele foglalkoznod. Természetesen mennél több gyakorlatod van benne, annál hatékonyabb eszközzé válik a kezedben. Ideálisan jó, ha minden nap jut valamennyi idő az önkezelésre és/vagy van időd gyakorolni a tanfolyamon tanult meditációt. Ha elbizonytalanodtál vagy kérdéseid vannak rendszeres gyakorlás alkalmakon bátorítást, segítséget kaphatsz. A rendszeres időközönként kapott Reiju (behangolás) segít fenntartani a tiszta csatornát, hogy még erőteljesebben áramoltathasd az energiát.

Van olyan kérdés, amire nem kaptál választ? Kérlek írj nekem e-mailt!

Kérlek tekintsd meg új cikkem, mely újabb kérdéseket jár körbe >>>  Mi a bizonyíték a reiki működésére?

Bemutatkozás

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Telefon: +36 70 414 0508

Email: gabor@jikidenreiki.hu

Rendeld meg a saját példányod a képre kattintva!

Tanfolyam időpontok

Reiki tanfolyam tájékoztató »

Reiki 1. tanfolyam

Bővebben »

2019. november 9-10. (szo-va)
2019. december 7-8. (szo-va)

Budapest, VII. ker.

Reiki 2. tanfolyam

Bővebben »

Budapest, VII. ker.

Reiki kezelés

Kérlek kérj időpontot elérhetőségeimen!
Helyszín: Budapest
Bővebb tájékoztató »
English prospectus: Reiki treatment in Budapest »

Értesülj a legfrissebb reikis hírekről!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Csatlakozz Te is!

Minden nap reiki önkezelést végzek

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.