Az auralátás és reiki energia érzékelése

Aura és reiki energia érzékelése

Aki energiagyógyászattal foglalkozik, annak elengedhetetlen, hogy képes legyen érzékelni a test finom vibrációját (aura) és az ebből fakadó különböző reiki energia érzeteket. Míg régebben a fizikai testet körülvevő aura érzékelése csak igen kevesek kiváltsága volt, mára ez sokkal hétköznapibbá vált a kvantumfizikai leírása segítségével és sokan ismerik az aurafotó készüléket, mely láthatóvá teszi a testünket körülölelő energiát. Így pl. láthatóvá válik a reiki energia kezelés hatása is, mely feloldja az energetikai blokkokat. Ezen oknál fogva az energetikai módszerek a holisztikus gyógyítás részeivé váltak.

Mi az aura és miként érzékelhető? Az auralátás lényege

A legújabb tudományos kutatások szerint minden energiából áll, a különbség csupán abban van, mennyire sűrű ez az energia, mely így láthatóvá válik a szemünk segítségével. Az az energia, mely nagyon finom rezgésű, láthatatlan a normál érzékelés számára.

A bioenergetikusok szerint a fizikai testet körülveszi egy láthatatlan, tojás formájú burok, az aura. Ennek átlagos kiterjedése 1,5-2 méter és különböző nagyságú és sűrűségű rétegekből áll:

aura rétegeiÉtertest: 0-2,5 centiméterig terjed a test körül. Kékesfehér színű energiavonalakból áll, és ez alakítja ki és tartja össze a fizikai test anyagát. Ehhez a szinthez kapcsolódik az öröm, az élni akarás, a fizikai érzetek és a fájdalom.

Érzelmi test: 2,5-10 centiméterig  öleli körbe testet. Ezen a szinten tárolódnak a különböző érzelmek lenyomatai. Pozitív érzelmek esetén fényes, míg ha a negatív érzelmek a meghatározóak, vékonnyá/szakadozottá, piszkossá válik.

Mentális test: 10-20 centiméterig terjed a vastagsága. A gondolatok és a mentális folyamatok tartoznak ide valamint az egészséggel kapcsolatos információkat tartalmazza. Ha valakinek tiszták a gondolatai fényes rétegként jelenik meg és erőteljesebben látszik glória.

Asztrális test: Hasonlóan az előzőhöz, itt is érzelmek nyilvánulnak meg, de magasabb szinten. Ez a tartós, mély érzések rétege (pl. szeretet), mely összekapcsolódik a szív-csakrával.

Éterikus test:  Ez a réteg tartalmazza az aura teljes struktúráját, beleértve a csakrákat, a test szerveit, a test alakját, végtagokat negatív formában.

Mennyei test: A felsőbbrendű természetes szeretettel van összefüggésben, a minden életet átölelő, minden élő védelmének és gondoskodásának szintje.

Keterikus test: Ezen a szinten az isteni tudat integrálódik a fizikai és a spirituális tudat között.

Az aura látása / érzékelése bizonyos szintig tanulható, fejleszthető képesség, amit elsajátíthatsz egy erre szakosodott spirituális tanfolyam képzésen. Sőt magad is próbálkozhatsz az auralátás otthoni gyakorlásával, ha részletese áttekinted ezt a cikket.

Azonban a teljes sprektum érzékeléséhez magasan fejlett tisztánlátó képességre van szükség. Az aura érzékelése történhet pl. kéz érzékeléssel, valamilyen radiesztézia eszköz segítségével pl. inga, lengyel pálca, vagy belső intuíciós képességgel, úgynevezett „látással”.

Az emberi energiatestek kapcsán gyakran szóba kerülő fogalom az úgy nevezett csakrák, melyek olyan fő energia központok, mely az ember fizikai, szellemi működéséért felelős az indiai megközelítés szerint. Az aura szerkezeteinek látásának, érzékelésének képessége is összefügg azzal, hogy az adott személy tudatossága milyen szinten van. Például a testet körülvevő éterikus test fehér köpenyét egy kis gyakorlással bárki könnyen megtanulhatja, a magasabb síkok energia terének a látása már nem ilyen magától értetődő.

A 7 csakra megnyitása nem feltétlen instant folyamat: hosszú út vezethet addig, míg a tudatosságodat és ezzel az energiaszinted, a belső érzékelésed egy jóval magasabb szintre emeled különböző légzőgyakorlattal, meditációval. Reiki szempontból azonban az a jó hír, hogy nem kell birtokolni különleges képességet, hogy az intuitív érzékelés alapjait elsajátítsd.

Kell-e látni az aurát a reiki energia gyógyításhoz?

A tradicionális japán reikiben nincsen tanítás a csakrákról, auráról azon egyszerű oknál fogva, hogy a korabeli Japánban nem ismerték ezeket a fogalmakat. Ez a nyugati típusú reiki tanfolyamokhoz képest lehet csalódottságra adhat okot, azonban a japán rendszer is teljes és foglalkozik az energiával, de más megközelítésből.

A reiki energia definíciója, az energiával történő gyógyítás a shintó, a buddhizmus és a bushido elemeihez kapcsolható. Maga a reiki szó japán írásjelének (kanji) jelentése: láthatatlan, misztikus nagy erejű energia. A módszert illetően Usui sensei így fogalmaz:

„A Reiki Ryoho egyedülálló kezelési módszer, mely  az Univerzum spirituális energiájából származik, segít az emberek fizikai egészségének javításában, és ennek eredményeképpen a belső béke és boldogság elérésében.”

A japán energia rendszerben az egyik legfontosabb energetikai központ a tanden (köldök alatt 2-3 -re lévő terület), ahol az energia is akkumulálódik. A magyarázata szerint, az energia belép a fejtetőn majd összegyűlik ezen az alhasi területen, majd a reiki energia kiáramlik a kezeken keresztül (vagy közvetíthető ráfúvással / szemmel is).

Feltehető a kérdés, ha a japán reiki nem használja se az aura, se a csakrák rendszerét és még az aurát sem kell látni az eredményes érzékeléshez, akkor mi alapján tájékozódik a kezelő? A válasz a belső intuíció és a testből sugárzó érzetek tenyérrel való érzékelése.

byosen - toxinok energetikai érzékeléseEz látszólag sokkal nehezebbnek tűnhet, holott nem az. A test rezgése és a reiki energia érzékelése azonnal felerősödik a behangolást (Reiju) követően. Természetesen ezt a képességet szükséges fejleszteni, és valaki minél többet gyakorolja a byosen (toxin/rög érzékelése) technikát, annál gyakorlottabbá válik és annál finomabb szinten képes érzékelni. Ezt lehet akár belső intuíciónak is nevezni, mely velünk született képesség és fejleszthető.

A byosen technika azonban az alap szint, ha gyakorlottá válsz képes leszel a belső intuíciód vezetése által kezelni használva a Reiji-ho (reiki hívása) és Byogen Reiki-ho (betegség okának kezelése) technikákat. A belső intuíció fejlesztésének gyakorlatilag nincs határa, Chujiro Hayashi senseiről azt mesélték képes volt így diagnosztizálni a vér összetételét is.

Miért szükséges a reiki energia érzékelése és az hogyan fejleszthető?

Bár a kezelés során nincs diagnosztizálás, ennek ellenére a reiki energia érzékelés fejlesztése nagyon fontos, ha növelni akarod a kezelésed hatékonyságát. Bár nyugaton igen elterjedt a Hawayo Takata asszonytól eredő kötött sorrend szerinti kézpozíciók egységnyi időn (pl. 3-5 perc) át tartó kezelése, ez nem hatékony, ha komoly problémáról van szó. Miért?

Tegyük fel valakinek a test 2-4 pontján van nagyobb energetikai blokkja. Ha a kezelő kötött pozíciók szerint halad akkor ezekre a területekre koncentráltan alig 3-5 percnyi reiki energia jut. Igaz ugyan, hogy a test általánosan energetizálva lesz, de a szükséges területekre igen kevés idő jut. Ha valaki érzékeli a test finom vibrációját, képes a reiki energiát célzottan a problémás területekre irányítani, annak gyökerét feloldani, így sokkal gyorsabb lesz a javulás.

Ez a képesség fejleszthető pl. a két tenyér közelítése és távolítása gyakorlat segítségével. A leghatékonyabb módja azonban, ha a meditáció során Gassho pozícióban tartjuk a kezünket. Elengedhetetlen a kezelés rendszeres gyakorlása, a szerzett tapasztalatok lejegyzése és összevetése a korábban észleltekkel. A reiki tanfolyam során a behangolás (reiju) mellett különböző érzékelésfejlesztő gyakorlatok gyakorlása és a közös kezelés gyakorlás segítségével igen hamar megtanulható a test finom vibrációinak és a reiki energia érzékelése. A kurzust követően a nyílt nap / klub foglalkozások abban segítenek, hogy sokféle emberen megtapasztald az érzetek sokféleségét és sokszínű tapasztalatot szerezz a reikivel és egyre magasabb szinten művelhesd a belső intuíciódon alapuló érzékelést.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító