A gyógyító energia felébresztése és fejlesztése

A gyógyító energia fejlesztése felébresztése

A reikire sokan hivatkoznak úgy, mint a gyógyító energia és számos emberben merül fel az a kérdés, hogyan lehet ezt a képességet felébreszteni, fejleszteni és használni a mindennapokban? A legtöbb emberben él a segítés, a mások gyógyítása iránti vágy, a kérdés, hogy lehet erre a spirituális szintre eljutni? Erre a válaszra törekszik válaszolni ez az írás.

A gyógyító erő, az energia csatornázás képességének felébresztése

Szinte ezoterikus közhely, hogy mindenkiben ott van a gyógyító erő, az energiával kezelés képessége. Azonban ez csak részben igaz a tekintetben, hogy milyen hatékonysággal működik az egyes emberekben. Vannak olyan emberek, akiben ez erős ez a képesség, akár bármilyen tanfolyam nélkül is képesek ezt működtetni, míg sok emberben alig pislákol a gyógyító energia.

Jogosan teheted fel a kérdést, hogy akkor „születni” kell erre? Igen és nem egyszerre.

  • IGEN, mert a spirituális gyógyító energia erő, érzékelés képesség egy szintig fejleszthető és egy készség szinttől ez hozott képesség. Ez hasonlatos ahhoz, hogy nem lesz random bárkiből zongoraművész vagy világbajnok sportoló a legnagyobb erőfeszítés ellenére se.
  • NEM, mert gyakorlással bármiben, így a spirituális energia gyógyításban is el lehet érni a haladó szintet sok gyakorlással, függetlenül, hogy mennyire vagy „tehetséges”, milyen hozott képességeid vannak.

Így lehetséges, hogy egy hosszabb utat kell bejárnod a haladás és az egyéni fejlődés lépéseiben, de  idővel sikerek, tapasztalások koronázzák az erőfeszítéseid. És az is igaz, hogy lesznek olyan spirituális képességek, ami ebben az életedben nem fognak felébredni benned, bármennyire is vágysz rá.

Sok ember vágyik különleges képességekre, azonban nem számolnak az azzal járó felelősséggel. Másod részről a képességek nem csak spontán felébrednek, sok esetben tenni is kell a spirituális fejlődésért.

Mikao Usui, a reiki megalapítója 21 napon át böjtölt, meditált a Kurama-hegyen, hogy elérje a megvilágosodást, elérve a szakadék szélét, ami a halál és a magasabb tudatállapotba lépés közt létezik és spontán jutott a spirituális gyógyító erő birtokába.

Neked szerencsére nem kell bejárnod ezt az aszketikus utat, jó néhány módszer létezik arra, hogy elkezdhesd működtetni magasabb szinten a gyógyító erőt. Egy ilyen módszer a reiki is, ahol az energia átadás-beavatás megnyitja ezt a képességet és megemeli egy elég magas szintre.

Ha körülnézel a különböző alternatív módszerek közt, az alábbi csoportosítást láthatod:

  • masszázs és mozgás – ezek alkalmazásához nem kell semmilyen képesség, csak a technika pontos végrehajtása, a módszer gyakorlatában szerzett tapasztalat
  • táplálkozás – főként elméletet jelent
  • tudattal dolgozás – sok esetben vizualizáción, koncentráción, belső intuíción alapuló technikák, melyek hatékonysága sokban függ attól, valakinek milyen képességei vannak
  • energetika – sok esetben beavatással erősítik fel a spirituális gyógyító képességeket
  • egyéb, a fentiekbe nem sorolható – különböző diagnosztikai, rezgés, fizioterápiák, modern természetgyógyászati módszerek

Ezért, ha valamilyen módszert szeretnél megtanulni, érdemes utánajárni, mennyire passzol hozzád, meglévő képességeidhez. Pl. ha a vizualizáció, az ellazulás semennyire nem megy, ne tanulj olyan módszert mely ezen alapul, mert vért fogsz izzadni. És sok hasonló példát lehetne mondani.

Általában az mondható el, hogy bármilyen tanfolyam egy első lépcső az úton és fejlődésben. Különböző eredményeket lehet elérni, tapasztalni rövid időtávon, egy módszer teljes potenciálja viszont csak hosszabb távon mutatkozik meg. Tehát próbáld elkerülni, hogy sok mindenbe belekapsz csak a kíváncsiság miatt.

A gyógyító energia fejlesztése avagy hogy növelhetőek spirituális képességek?

A jelen kor tele van a könnyű eredményeket ígérő ezoterikus módszerek tucatjaival, mely illeszkedik a hamburgertársadalom fogyasztói szemléletéhez. Gyorsan, sokat, erőfeszítés nélkül, könnyen elérhető, könnyen megvásárolható formában. Talán érzed, hogy ez valamelyest sántít.

A mindennapi életben is rendszeres erőfeszítéseket kell tenni az elvárt eredmények érdekében, nincs ez másként a spirituális úton.

Fizikai test szinten érdemes megfontolni azt, hogy elhagyod az állati eredetű táplálékokat és a teljes értékű növényi étrendet választod. Úgy tartják, hogy a húsban benne van a levágott állatok szenvedésének, félelmének negatív rezgése, míg a növények hordozzák és tárolják a napból nyert pozitív rezgéseket és a legideálisabb tápláléknak tartják – ha jól összeállított az étrend.

Természetesen önmagában a növényi étrendről nem világosodsz meg / nem ébred fel a gyógyító erő / nem válsz jobb emberré, szentté. Azonban megfigyelheted, hogyan változik a közérzeted, a gondolataid a táplálkozás függvényében. A tiszta táplálkozás egy katalizátor, ami elősegíthet bizonyos lelki-energetikai folyamatokat.

A reikiben nem kérjük/kötelezzük a hallgatókat étrendjüknek megváltoztatására, azonban sok ember érez rá a fenti összefüggésre és nem kívánja a húst és a negatív rezgésű ételeket és a tudatosságának emelkedésével változik az étrendje is.

Természetesen az egészség megőrzéséhez ugyanilyen fontos a rendszeres testmozgás is, mely szintén hatással az energetikára. Megfigyelheted, hogy egy kiadós mozgás mennyire tud vitalizálni, szinte érzed az energia pulzálását. Ez nem véletlen.

Az elme szintjén sok mindent megtehetsz a fejlődésért, mint spirituális gyakorló. A keleti tanítások pl. a jógában Patandzsali is sokat beszél az elme elcsendesítéséről és a helyes cselekvésekről, melyek spirituális fejlődés alapkövei:

  • a nem ártás mások és önmagad felé
  • az igazságra törekvés
  • a nem lopás
  • a vágyaid uralása
  • a gyűjtögetés mellőzése
  • a külső és belső tisztaság
  • törekvés a megelégedettségre
  • az önfegyelem gyakorlása
  • az önismeret gyakorlása, az önvaló tanulmányozása
  • isten vagy felsőbb erő iránti odaadás

A legtöbb ember a lépésről lépésre halad a személyiségének és az elméjének a csiszolásában, mely nem megy egyik pillanatról a másikra. A probléma ugyanis sokszor az, hogy nem ismerjük a tudat alatt futó gondolatmintákat, melyek mint egy bevésett program működnek mindennap. (akárcsak a számítógépben a ROM, ami úja és újra betöltődik minden indításnál, míg felül nem írjuk)

A reikiben az elmével és a helyes szokásokkal végzett szellemi gyakorlatot a gokai, az öt életszabály képviseli és az okuden szinten létezik egy speciális mentális kezelés, mely erre az „újrahuzalozásra”, azaz szokások, gondolatminták megváltoztatására használható.

Usui sensei azt mondja a Nyilvános tanításban, hogy „miután ezek a (mentális) problémák megszűntek, fel tudod magad szabadítani, hogy másokat is meggyógyíts a Kami (Isteni) tudatállapotban, ami boldogságot hoz neked és mindazoknak, akit gyógyítasz.

Az elmén és önmagunk csiszolásán végzett munka látványos transzformációhoz vezethet, mely új valóságot teremthet a mindennapokban és aktív katalizátora a belső képességek felébredésének, ugyanis az érzelmek, gondolatok erős kapcsolatban vannak az energia rendszerrel.

A rendszeresen végzett spirituális gyakorlatok szintén hozzájárulnak a belső képességek felébresztéséhez, a gyógyító energia erő növeléséhez. Feltehető a kérdés, hogy az aszkézis milyen szerepet játszik ebben, kell valamilyen különleges gyakorlatot végezni, pl. hosszan böjtölni, vallásos imákat mondani, stb.?

Erre a kérdése valószínű különböző válaszokat lehet kapni, attól függően ki miben hisz. Ma már nem jellemzőek, kikoptak a különféle önsanyargató vallásos aszketikus gyakorlatok. A mögöttes tanítás mégis az ezek mögött, hogy a folyamatos erőfeszítés elengedhetetlen. Ha célba akarsz érni ehhez szükséges egy olyan tanár, aki már előtted megjárta az utat és tud vezetni.

Usui mester a Kurama-hegyen lévő végső böjtje előtt 3 éven át egy zen kolostor szigorú szabályai szerint gyakorolt, amit ha figyelembe vessük nem lehetett könnyű elviselni (összehasonlítva a mai kényelmes életünkkel).

A meditáció az egyik olyan nem vallásos gyakorlat, amit bárki beépíthet a napi rutinjába, mely jelentősen hozzájárulhat a képességeinek növeléséhez. Sokféle formája lehet, érdemes autentikus formát választani, ugyanis sokan összekeverik az imaginációt és a lazítást a meditációval. A meditáció minden esetben az elme kiüresítését és fókuszát jelenti.

A képességek fejlesztésének szintén hatásos módja, ha rendszeresen gyakorlod, ami kezd felébredni. Legyen szó az energia különböző érzékeléséről, az energia tiszta áramoltatásától. Rendszeres erőfeszítést kell tenned, csak így haladhatsz egyről kettőre. Ilyen értelemben ez egy áldozat, aszkézis, hogy lemondasz a szórakozásra fordítható időd egy részéről, hogy fejlődj.

A reikiben a beavatás szintén egy mód arra, hogy a spirituális gyógyító erőt bárkiben felerősítsük igen rövid idő alatt. Azonban fontos tisztába lenni, hogy ez nem egy csoda képesség előhívása, hanem a bennünk rejlő erő újra aktiválása egy energia átadással, így ennek fogadása hozzájárul a spirituális ébredés és tudatosság növelésének céljához is.

A gyógyító energia küldése, azaz a kezelés

Egy fontos kiegészésről fontos írni, ami sok félreértésre adhat okot: a gyógyító energia küldése. Hányszor hallani ezoterikus körben, hogy „küldjél egy kis energiát nekem!” Mintha ez valami olyasmi lenne, hogy pár-perc hókusz-pókusz varázslás és instant megszűnik az adott probléma.

A valóság azonban az, hogy az energia kezelés általában személyesen történik, egy hosszabb folyamat (1-1,5 óra), mely nem 5 percig tart és általában többször kell ismételni a kívánt eredmény eléréséhez. Bár valóban lehetséges távkezelés (a reikiben is), de a küldő részéről ez pontosan egy olyan időigényes folyamat, mintha a kliens előtte feküdne a kezelőágyon.

 

A spirituális energia gyógyászatban való magas szintre eljutáshoz sok gyakorlás szükséges, melyhez szükséges mind energetikailag, mind pedig az elmén és a személyiségen dolgozni. A cél ugyanis az energetikai, tudatosság emelkedésével egyre harmónikusabbá váljunk, haladjunk a spirituális fejlődés és megvilágosodás felé vezető hosszú úton.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító