Biztosan gondolkodtál azon, min múlik a reiki hatékony alkalmazása, mik azok a legfontosabb gyakorlatok, melyeket mindenképpen érdemes megtanulni. Nos, a kérdés kicsit bonyolultabb annál, hogy néhány reiki technika megtanulásával csodára leszel képes rövid időn belül. E japán módszer esszenciája ugyanis a belső harmónia megteremtése, melyet az elme és a test fejlesztése révén érsz el, melynek egyfajta mellékhatása a megnövekedett gyógyító képesség. Ugyanakkor kétségkívül az is igaz, hogy létezik több olyan technika, melynek alkalmazása jelentősen hatékonyabbá teszi a kezelésed, segíti a reikiben való fejlődésed.

sensing-energyA legfontosabb készség a kéz energia érzékelésének és a belső intuíciónak a fejlesztése az elme megtisztításán keresztül. Usui sensei ezt írj a Nyilvános tanítás c. írásában:

Amikor egy ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség természetesen következik be.” és

Miután ezek (a pszichés) problémák megszűntek, fel tudod magad szabadítani, hogy másokat is meggyógyíts az Isteni vagy Buddha tudatállapotban, ami boldogságot hoz neked és mindazoknak, akiket gyógyítasz“.

Ezért esszenciális, hogy napi szinten foglalkozzunk az elmével. Usui sensei két dolgot is ajánl: a Gokai (az öt életszabály) követését és a rendszeres meditációt.

A Jikiden Reiki tanítása során ezért különösen fontosnak tartjuk a Joshin hatsurei-ho elsajátítását, mely biztos alapot ad az elme üres állapotának megtapasztalásához és melyet követően egyszerűen gyakorolhatóak a reiki tanfolyamon tanított kézérzékenységet növelő energetikai gyakorlatok. Ezeket rendszeresen gyakorolva jelentősen fejleszthető az érzékelő képesség, a belső intuíció, függetlenül attól milyen képességekkel rendelkezel. Azon tanítványaim is, akiknek elsőre nehezen ment pl. a toxinok érékelése, ezen gyakorlatok rendszeres alkalmazásával jelentős fejlődést sikerült elérniük néhány hónap alatt.

Byosen1A második legfontosabb és az első említett technikára épülő gyakorlat az összegyűlt toxinok érzékelése avagy a Byosen technika, mely esszenciális a kezelésed hatékonysága szempontjából. A japán reikiben a kötött kézpozíciók és meghatározott időtartamok helyett a kéz érzékelése alapján épül fel a reiki kezelés. Ha ezt a technikát jól elsajátítod képes leszel meghatározni egy-egy területet meddig kell kezelni, akár különböző probléma, akár megelőzés céljából.

Ennek egy picit nehezebb és több belső intuíciót igénylő fokozata a Reiji-Ho, melyet a szellem jelzése néven is fordítanak és egyfajta intuíciós gyakorlat. A nehézsége az, hogy láthatatlan és mindenkinél másképp működhet: a belső jelzés lehet egy érzés, egy kép, egy hang, valami vezeti a kezed… Akár évekbe is beletelhet tökéletesíteni. Ha azonban sikerül, akár olyan válaszokat is kaphatsz, hogy mi pl. a betegség gyökere (Byogen chiryo) és azt hol kezeld.

Nagyon fontos reiki kezelési technikának tartom a reiki méregtelenítés technikát, melyről a Ryoho Shishin is említést tesz. Gedoku-Ho néven említik, mely nagyon hatékony, hogy megtisztítsd a toxintól a szervezetet. Kiváló, ha valaki erős gyógyszereket szedett, valamint hasfájás, székrekedés, hasmenés, ételmérgezés esetén is.

Szintén nagyon egyszerű alkalmazni és szükség lehet bárkinek a lázcsillapítás technika avagy a Genetsu-Ho elsajátítására. Ez a kötött több pozíció meghatározott sorrendjéből álló technika a fejet és a has területét veszi kezelésbe és nagyon eredményesen lehúzza a lázat, szükség szerint ismételhető rövid időt követően is.

ketsuekiA japán Jikiden Reiki kezelés kihagyhatatlan eleme a vérfrissítő reiki masszázs technika, melyet Ketsueki Kokan-Ho néven ismernek a Jikiden gyakorlók. Ez a különböző masszázs elemeket tartalmazó, átlagosan 8-10 percet igénybe vevő záró technika megnöveli a kezelések hatékonyságát, segítségével lesöpörhető a feloldott toxin és éberré tehető a kliens a kezelést követően. Szintén nagyon pozitívak a tapasztalataim ennek a reiki technika alkalmazásával kapcsolatban is.

Feltehető a kérdés, hogy vannak még más technikák is a japán reikiben? Igen, természetesen. Összesen húsz japán reiki technika ismert melyekről részletesen olvashatsz Frank Arjava Petter: Ez REIKI c. könyvében illetve többsége része a Jikiden Reiki tanfolyam tananyagának, valamint személyes gyakorlások alkalmával tanítom azok számára, akik komolyan foglalkoznak a kezeléssel és érdeklődnek ezen technikák megtanulása iránt.

Talán olyan kérdés is eszedbe juthatott már, hogy létezik “legjobb technika”? Frank Arjava Petter azt írja könyvében, hogy az a legjobb technika, amire már nincsen szükséged. És ez nem azért van, mert az nem jó vagy nem működik már, hanem mert képes vagy elérni a vágyott célt annak használata nélkül is. Ezt a gondolatot szeretném a figyelmedbe ajánlani útravalóul.

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.