Masszázs alkalmazása a reikiben

Masszázs alkalmazása a reikiben

Gondolkoztál már azon, hogy milyen kapcsolat van a masszázs és Usui mester által kidolgozott reiki gyógymód között? Felületesen szemlélve elég különbözőnek tűnhet: míg a masszázs a test fizikai szintjén fejti ki jótékony hatását, addig a reiki energia a nem látható energetikai szinten dolgozik. Felfedezhető azonban egy közös kapocs, az érintés, mely mentén a merev határvonalak elmosódnak. Sőt, ha megismered a japán reiki rendszerét, azt is felfedezheted, hogy az eredetileg számos masszázs elemet használtak a kezelések során, melyek feladata épp az, hogy megnövelje a terápiás kezelés hatékonyságát, fokozza a kliens komfort érzetét.

A reiki eredeti hazája Japán, melyet Mikao Usui dolgozott ki az 1920-as években. Módszerének célja a test és elme fejlesztése révén a belső harmónia megteremtése, ami egyaránt egy kézrátételes gyógymód és szellemi út is egyben. Sokan vélekednek úgy, hogy a reikizés csak az energia közvetítéséből áll megérintve a pácienst támogatva ezzel a kliens szervezetének öngyógyító képességét. Kevesen ismerik azokat az eredeti kezelési technikákat, – amik között számos masszázs elem is található – melyek feledésbe merültek sok nyugati tanátadási vonalon. Ilyen például a féltest kezelése, a féltest vérkicserélődés technika, vagy a Hayashi sensei által kidolgozott és a Jikiden Reiki tanfolyam során tanított teljes vérfrissítő masszázs technika, melyből csak egy rövid stimuláló jellegű gerinc-lehúzás gyakorlat maradt meg a nyugati reiki stílusban.

*Fontos megjegyzés: mind a kezelés, mind a masszázs ruhában történik!

A reiki masszázs technikák elemei

Nem kell túl bonyolult és misztikus dolgokra gondolni, amikor a reiki masszázs elemeiről esik szó. Ezek olyan technikák, melyek egyidősek az emberiséggel és valószínűleg te is sokszor alkalmazod nem tudatosan, pl:

  • dörzsölés
  • lesimítás
  • ütögetés, pacskolás
  • finom lenyomás

A reiki kezelés során ezeket használva hatékonyan stimulálható az adott testrész, támogatja a testen, testben felhalmozódott toxinok, energetikai blokkok feloldását. A reiki energia és az említett masszázs technikák támogatják, erősítik egymás hatását azaz szinergikusak.

Hogyan is működik a reiki masszázs a Jikiden kezelés folyamán?

A terapeuta először az energia és a szimbólum használatának segítségével feloldja a testben, testen felhalmozódott toxinokat, blokkokat. Majd a reiki kezelés végén a masszázságyon hason fekvő kliensen a Ketsueki Kokan-ho masszázs technikával lesöpri azokat. Ennek a reiki masszázs technikáknak további előnye, hogy az egész testet felfrissíti, stimulálja, segít visszatérni az éber állapotba a nagyon ellazult kezelés béli állapotból.

Sokan számolnak be arról, hogy nagyon kipihentnek, felfrissültnek érzik magukat a reiki masszázs után, mely igazán frissítő jellegű a másfél-két órás kezelést követően. A vérfrissítő masszázs technika további előnye, hogy önmagában is alkalmazható, akár többszöri ismétléssel. Számos probléma esetén nagyon hatékonyan támogatja a gyógyulási folyamatot.

Különféle masszázsok és reiki kombinálhatósága

Mindenképpen előnyös, ha a masszőr végzett reikis is. Ugyanis, ahogy a bevezetőben említettem, mindkét technika az érintésen alapul és egymás hatását erősítik. Ennek alapja az, hogy a masszázs során a masszőr/masszőz egyfajta bioenergiát közvetít a kezein keresztül, miközben a fizikai kezelés történik.

Ez automatikusan, gyakran mindenfajta tudatosság nélkül működik, azaz spontán indul meg az energia áramlás. Ha az energia közvetítése a saját bioenergiával történik, előfordulhat, hogy sok kezelést követően fáradtnak, energetikailag kimerültnek érezheti magát a kezelő.

A megoldás az ilyen típusú panaszra, ha a masszőr elvégzi a reiki tanfolyamot és innentől fogva kapcsolódva az Univerzum forrásához már nem a saját energiáját adja át, hanem a végtelenből csatornázva energetizálja a masszázs során a klienst. Ez azt jelenti, hogy kevésbé fog elfáradni, frissebbnek, energikusabbnak érezheti magát több kezelést követően is.

A kliens számára is előnyös a masszázs és a reiki kombinációja, mert a fizikai masszázs során energetikai szempontból is feltöltődik, így annak fizikai közérzetre gyakorolt hatása is erősebb lesz. Ez a mindennapos gyakorlatban azt jelenti a páciens frissebb, energikusabb lesz, hamarabb regenerálódnak a megfáradt testrészek, hamarabb múlik el a merevség, a fájdalom. Minden fajta masszázs stílusnál egyaránt működik a reiki, legyen szó olajos alapú vagy ruhában végzett technikáról. Érdemes tehát mindenkinek megtanulni ezt a japán eredetű energetikai gyógymódot.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36 70 414 0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

  • 2020. április 18-19. (Szo-V)
  • 2020. május 2-3. (Szo-V)
  • Helyszín: AUM Jógaközpont PEST – Budapest, VII. ker.

KÖVESS ENGEM

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Scroll Up
Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!