Méregtelenítés reiki segítségével!

Méregtelenítés reiki segítségével!

A méregtelenítés egy kulcsfontosságú folyamat az emberi szervezetben, melyet hatékonyan segíthetünk, ha rendszeresen alkalmazzuk a reikit. A kezelés során az energia feloldja a toxinokat és az energetikai blokkokat, így elősegítve a természetes gyógyulási folyamatot és a méreganyagok távozását a szervezetből. Tehát mennél akadálymentesebb a nyirok és az energia áramlása, annál gyorsabb a regeneráció illetve a gyógyulási folyamat. Érdemes tehát megismerd a méregtelenítés egy hatékony módját, melyet bármikor használhatsz ezzel sokat téve a mindennapos egészségedért!

A Jikiden Reiki tanfolyamon ismertetett technikákon felül létezik egy célzott gyakorlat a méregtelenítés hatékony elősegítésére, melyet japánul Gedoku-ho* néven említenek. A Ge szó jelentése lehoz, míg a doku méregtelenítést jelent. A ho jelentése módszer.

Magam is számtalanszor alkalmaztam ezt a technikát magamon és máson is különféle problémák esetén  úgy mint: emésztési problémák, ételmérgezés, székrekedés, hasfájás, hasmenés, kemoterápia mellékhatásának csökkentésére, bármilyen gyógyszeres kezelés során a méreganyagok kivezetésére. Csodálatosan működik, akár magadon, akár másokon használod, segítve a méregtelenítés folyamatát.

A kivitelezés sem bonyolult: helyezd az egyik kezed a tanden területére (küldök alatt 2-3 ujjal lejebb), a másik kezed szembe a keresztcsont tájékára, mintha csak szendvicset formáznál a kezeiddel. Tartsd ezt a pozíciót legalább 30 percig! Még hatékonyabb, ha a kezelés előtt és után a kezelt személy megiszik 1-1 pohár tiszta vizet. Szükség szerint megismételhető a kezelés akár naponta többször is.

Teljesen normális jelensége a kezelésnek, hogy a méregtelenítés miatt felgyorsul a kiválasztás, többször kell kimenni a mosdóba, sötétebb lehet a vizelet vagy hígabb a széklet. Ez teljesen normális kísérő jelenség, de nem mindig szükségszerű, hogy ezzel jár ez a speciális reiki kezelés. Ez egy energetikai méregtelenítő gyakorlat, mely elvégezhető egy normál kezelés részekén vagy önállóan használva.

A méregtelenítés témakörében természetesen nem lehet elmenni a  többi természetes módszer mellett sem úgy mint:

  • fokozott folyadék fogyasztás (tisztított víz)
  • méregtelenítő gyógyteák alkalmazása
  • frissen préselt levek éhgyomorra vagy léböjt kúra szerűen
  • nyers zöld saláták öntet nélkül, csak citromlével meglocsolva
  • tiszta levegőn végzett mozgás és légzőgyakorlatok
  • szauna
  • stb.

Amikor ilyen kúrákat végzel és tanultál már reikit, nagyszerűen energetizálhatod a fogyasztani kívánt ételt és italt. Erre egy nagyon jó példa Hawayo Takata reiki mestertől származó reiki juice recept**, melyet maga is szívesen fogyasztott és különösen fontosnak tartotta a táplálkozást*** az egészség szempontjából. Hozzávalók:

  • 1 db kicsi cékla kb. 2 hüvelyk átmérőjű
  • 10 db friss / 1 ek. szárított vízitorma levél
  • 2 szár zellerlevél
  • 1 közepes répa
  • 2 csésze tisztított víz
  • 3-5 perc reiki

Az összetevőket magas fordulaton turmixold össze, majd kézbe fogva a csészét reikizd meg 3-5 percig. Először két részletben idd meg, később elfogyaszthatod egyszerre. Takata asszony szerint ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a turmixot, az megtisztítja a vért és energetizálja a testet. Ez nagyon jó a májnak, az epehólyagnak és a tüdőknek. Egészségedre!

* Frank Arjava Petter: Ez REIKI c. könyvében bemutatott leírás alapján

** A recept a Reiki News Magazine 2007. tavaszi számában jelent meg

*** Hawayo Takata kerti saláta és fiatalító italának a receptjét ITT találod.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító