+36 70 414 0508 gabor@jikidenreiki.hu

Nem túlzás azt mondani, hogy az egészség az egyik legnagyobb kincs az életben. A legtöbb ember addig nem is veszi észre a jó közérzet értékét, amíg annak hiánya nem okoz problémát. Ezért az egészségmegőrzés szerepe kulcsfontosságú, és ebben jelentős szerepet kaphat a reiki rendszeres gyakorlása és alkalmazása, mely számos civilizációs problémára kínál megoldást. Ez az írás azt mutatja be, hogyan segíthet számodra a reiki, hogyan alkalmazd azt a mindennapokban, hogy boldog és teljes életet élhess minél hosszabb időn át.

Az egészségmegőrzés tényezői

Harmóniában vagy a környezettel?

Életünk során számos anyaggal, környezeti tényezővel találkozunk, melyek jelentős hatással lehet a szervezetünkre. Az egyik legismertebb környezeti betegség az allergia, mely sok millió ember életét keseríti meg azzal, hogy a szervezet túlzott immunreakcióval válaszol a környezetben található anyagokra, mely egészséges embereknél nem vált ki ilyen tüneteket. A különféle allergiás és asztmás panaszokat legtöbbször gyógyszeresen kezelik, ezzel csökkentve ugyan a tünetek erősségét, azonban a betegek életminősége sok esetben így sem teljes. Talán te is küszködsz ilyen jellegű problémával, ha nem, azon kevesek közé tartozol, akiknek még jól működik az immunrendszerük. Az egészségmegőrzés azonban mindenkinek megadja annak a lehetőségét, hogy minél jobban saját kezébe vegye a sorsát.

earth_love

Minőségi életet élsz?

Rohanó világunkban rengeteg ember küzd a stresszes életmód következményeivel, az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életmód okozta civilizációs betegségekkel. Az sem mindegy, hogy félig üresnek vagy félig telinek látod a poharat, azaz milyen szemüvegen keresztül látod a világot. A fizikai egészség mellett egyre többen ismerik fel, hogy szükséges foglalkozni a lélek és az elme egészségével is, hisz nagyban ezen múlik, hogy milyen a közérzeted, hogyan vagy képes beilleszkedni és aktívan működni a világban.

Ezért elengedhetetlen, hogy minden ember foglalkozzon az önismerettel, hisz csak Önmagadat megismerve (tulajdonságaid, képességeid, erősségeid, gyengeségeid) veheted fel sikeresen a harcot a modern világ kihívásaival. A tudatosság fejlesztése megadja a lehetőséget, hogy önmagadat megismerve megtaláld a számodra legoptimálisabb étrendet, mozgásformát, munkát, életmódot, mellyel kiteljesítheted Önvalód.

heart-healthyMit tehetsz reikivel magadért az egészségmegőrzés jegyében?

A reiki Japánból eredő önfejlesztő módszer és energia közvetítésen alapuló kézrátételes gyógymód, melynek célja a testi és lelki egészség megteremtése. Az alapító, Mikao Usui így fogalmaz: “A boldogság megidézésének titkos módszere, csodálatos gyógyír minden betegségre”.

A reiki bár 90 év múltra visszatekintő módszer, egyszerű és a mindennapokat megkönnyítő sokrétű használati lehetősége, biztonságossága teszi ma is igen népszerűvé, melyet sok millió ember gyakorol világszerte és alkalmaz mint egészségmegőrző módszert. A reiki bár nem csodapirula, mégis számos modern életmód adta kihívásra ad választ és segítséget a mindennapok gördülékenyebbé tételéhez.

Az alábbi területeken segíthet a reiki neked:hand_in_hand
  • Segítségévével megerősítheted az immunrendszered, mely alapja a szervezet egészséges működésének. Ha tökéletesen működik az immunrendszer jobban ellenállsz a környezeti hatásoknak. Ha jelenleg allergiával, asztmával küzdesz, 3-6 hónapos kezelés és életmódváltás segítségével újra megerősítheted a szervezeted.
  • A rendszeres reiki (ön)kezelések feloldják a nap folyamán felgyűlt stresszt, segítségével képes leszel jobban kezelni az érzelmi konfliktusokat, jobban megőrizni egyensúlyod.
  • Az egészségmegőrzés alapfeltétele az is, hogy folyamatosan fenntartod a jó fizikai és lelki kondíciód. Ezt is képes vagy támogatni a reikivel. A kezelés ugyanis feloldja a még tüneteket nem okozó, de már létező energetikai blokkokat így megelőzve a későbbi problémákat.
  • A reiki rendszeres gyakorlása hozzájárul a tudatosságod, önismereted fejlesztéséhez, így pl. képes vagy megváltoztatni negatív szokásaid, feloldani önkorlátozó hiedelmeid és blokkjaid.

 

Ha egyszer megtanultad a reikit, utána életed végéig képes leszel alkalmazni, ezt érdemes fejben tartani. Sajnos sokan megfeledkeznek  erről, holott a reiki tanfolyam tananyaga felfrissíthető, nagyon gyorsan újra előhívható, anélkül, hogy a képesség elveszne. A reiki egészségmegőrzésben betöltött hangsúlya épp az, hogy mindig kéznél van és szinte nincs olyan fizikai vagy lelki eredetű panasz, amit ne lehetne vele kezelni.

A reiki rendszeres alkalmazása nem csak a jó közérzet miatt fontos, hanem mert gondolkodás, szemléletmód formáló hatása is van. Képessé válsz a világot másként, pozitívabban látni (de nem rózsaszínben!), mely elősegíti, hogy boldog életet élhess. Természetesen a reiki önmagában nem ad mindenre választ, ha az egészségmegőrzés szempontjait vizsgáljuk, viszont egy életen át tartó képesség, szemléletmód,  mely jelentősen képes javítani az életminőséged, ha rendszeresen alkalmazod.

Reikit tanulnál? Vedd fel velem a kapcsolatot! Kérdésed van? Írj bátran!

4 témakör, 22 érdekes tény a reikiről...

amiről eddig félrevezettek az interneten és a reikis könyvekben!

Az elmúlt 25 évben rengeteg anyag jelent meg a reikiről, melyek sokszor ellent mondanak egymásnak. Felteheted a kérdést: mi az ami igaz és hogy tudnék ennek jobban utánanézni?

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely 4 átfogó témakört és 22 izgalmas tény magyarázatát foglalja magába!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.