Te is meggyógyulhatsz az allergiából a reiki segítségével!

Te is meggyógyulhatsz az allergiából a reiki segítségével!

Az allergia világszerte „népbetegségnek” számít, melynek tüneteivel a lakosság nagy százaléka küzd, sokan szorulnak gyógyszeres kezelésre a szimptómák súlyossága függvényében. Magam is megjártam ezt az utat tizenéves koromban, azonban szerencsére találkozva a reikivel és megtanulva azt, egy bő fél év után teljesen tünetmentessé váltam és le tudtam tenni a gyógyszereimet. Az eltelt évek alatt a rendszeres reiki kezelések segítségével megerősödött a szervezetem, feloldottam a pszichés blokkjaim, átalakítottam az életmódom is. Így azt mondhatom teljesen meggyógyultam és képes vagyok egészséges életet élni. Ezzel az írással szeretném megmutatni, hogyan gyógyítsd meg Önmagad, vagy hogyan segíts allergiával küszködő ismerősödnek.

Mi is az allergia?

Az immunrendszer kétféle képen tud nem megfelelően működni:

 • Ha alul működik, nem tudja leküzdeni a szervezetbe jutó káros anyagokat, ez esetben fertőzés jön létre.
 • Ha túlműködik, azaz túlzott mértékben reagál a kívülről érkező testidegen anyagokra, illetve túl sok limfocita keletkezik, ekkor allergiás reakció jön létre.

Az allergének nagyon sokfélék lehetnek, számuk több ezerre tehető. Ilyenek lehetnek a virágok pollenjei, különböző állati szőrök, poratka ürüléke (porallergia), penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, különböző élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek, stb…

Az allergénekkel a mindennapos élet során kerülünk kapcsolatba: légzés útján pl. spórák, por, pollen; fizikai kontaktussal pl. bőrrel érintkező anyagok; szúrás útján pl. rovarcsípéssel; táplálkozással pl. tej, liszt tojás.

Feltehető a kérdés, hogy mi az allergia oka? A XX. századtól kezdődően drasztikusan növekszik a környezeti szennyeződés, mely kihat az egész életünkre. Szennyezetté vált a levegő, a víz, az élelmiszerek. A legtöbb ember évente 4-5 kg adalékanyagot fogyaszt el. Így az sem megy ritkaság számba, hogy a különböző keresztallergiák is egyre gyakoribbak. Annak ellenére, hogy az egészségügyi ellátás, a gyógyszeripar és a higiénia sokat fejlődött a múlt század eleje óta, mégis egyre több ember küszködik ezzel a problémával.

A holisztikus megközelítés szerint érdemes figyelembe venni az allergia pszichés hátterét is. Az, hogy ennek mekkora szerepe van, több tudományos kísérlettel is bizonyították. Beteg kliens az altatásban, amikor a tudata teljesen ki volt kapcsolva egyáltalán nem reagált az allergénre, amire érzékeny volt. De fordítva is működött a kísérlet: akár az allergénről készített kép is allergiás reakciókat volt képes kiváltani.

Így megállapítható, hogy az allergiák fő lelki oka az, hogy az ember tudatosan vagy tudattalanul elutasítja életének egyes területeit, hárítja azt, amivel nem sikerül megbirkóznia, amivel nem kíván érintkezésbe lépni. Mindaddig míg ez a belső konfliktus, bezártság és elszigetelődés fennáll, az allergiás tünetek jelen lesznek, míg a beteg fel nem dolgozta ezeket. Néhány allergén és szimbolikus életterület kapcsolatának lelki oka következik most:

 • virágpor – félelem a termékenységtől, a szerelemtől, a szexualitástól
 • állatszőr – a természetes (szexuális) ösztön el nem fogadása, annak megvetése / agresszivitás elfojtása
 • házipor – az élet egyes területeinek tisztátalanként látása, annak elutasítása / ha a belső értékrendet olyan magas eszményképek szablyák meg, melybe bizonyos dolgok „nem férnek bele”
 • tejallergia – anya-gyermek kapcsolat rendezetlensége
 • lisztallergia – apa-gyermek kapcsolatában lévő diszharmónia*

Az allergia leküzdése

Megfogadva a természetgyógyászat tanácsát, magam is megerősíthetem, hogy nagyon sokat tud segíteni az étrend megváltoztatása:

 • állati eredetű ételek kerülése – húsok, húskészítmények, tojás, tej és tejtermékek
 • alacsony fehérjebevitel
 • allergének kerülése
 • rotációs étrend – minél változatosabb az étrend, annál kevésbé leszel hajlamos az allergiára
 • cukor mellőzése
 • helyes ételkombináció, hogy elkerüld az ételek erjedését
 • minél több nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása. Gyümölcsöt mindig éhgyomorra egyél és önmagában egyfélét, a különböző nyers zöldségeket salátaként a fő étkezésekhez, melyben domináljanak a zöld levelek (salátafélélék, zellerlevél, petrezselyem, rukkola, spenót, sóska, madársaláta, kapor, koriander-levél, stb.), de lehet bele rakni gyökereket és terméseket is.
 • természetes vitamin és nyomelem bevitel

Ezen kívül segíthetek még más természetes terápiák úgy mint: Müller-féle vitaminterápia, homeopátia, Back-virágterápia, léböjt, fitoterápia, reflexológia, kineziológia, klímakúra, stb.

Ezért hatékony a reiki kezelés az allergia esetén:

 • A reiki mind fizikai mind pszichés eredetű problémáknál eredményesen alkalmazható. Az allergia esetén ez nagyon jól jön, hisz egyszerre kezelhető mind a pszichés ok, mind a fizikai test.
 • Szemben azonban a gyógyszerekkel, melyek a tüneteket tompítják, addig a reiki a gyökér okot kezeli. Egyszerre hat fizikai, pszichés és szellemi szinten. A reiki energia eltávolítja a toxinokat, az energetikai blokkokat így támogatva a szervezet öngyógyító folyamatait. Tehát testünk saját magát gyógyítja meg, így javul fizikai és mentális közérzetünk napról napra a kezelések hatására.
 • Mellékhatásoktól mentes, bármikor alkalmazhatjuk. Akár akut panaszunk van pl. folyik az orrunk az allergének jelenléte miatt, akár pl. a folyamatos szinten tartás, az immunrendszerünk erősítése a célunk, működik.
 • Eszköz nélküli és egyszerű. Ha megtanultad a módszert egy reiki tanfolyam során, mindig kéznél lesz. Kezelheted egyaránt önmagad és másokat is. Ha még habozol az elsajátítással, megtapasztalhatod a kezelés eredményességét képzett terapeuta segítségével is.
 • A reikit egyaránt használhatod akár más természetes gyógymódokkal kombinálva akár önmagában, de hatékonyan kiegészíti az orvosi kezelést is. Alkalmazd akkor is bátran a reikit önmagadon mialatt a felírt gyógyszereket szeded.

Saját tapasztalatom szerint több hónap kitartó kezelésre is szükség lehet, hogy elérd a teljes gyógyulást, azonban a reiki kezelés eredményeként az allergiás tünetek csökkenése hamarabb is érzékelhető. Ez attól is függhet, milyen típusú, erősségű a panaszod.

A gyógyulás üteme egyéni. A fizikai test méregtelenítése, a diéta és az allergének kerülése mellett érdemes a lelki háttér feloldására is odafigyelni, melyben szintén segítséget nyújthat a reiki. A kezelések hatására feljöhetnek gondolatok, érzések, képek, de lehet hogy csak azt tapasztalod, hogy a folyamatos kezelések hatására kitisztulnak a problémás élethelyzetek. Ez is rendjén van.

A kezelés kivitelezéséhez az Usui Reiki Hikkei javasol néhány területet, melyre koncentrálhatunk. De ezen felül más szükséges területeket is kezelhetsz, igény szerint.

Allergia: has, belek, tanden, érintett területek

Asztma: hörgők, tüdő, máj, hasnyálmirigy, rekeszizom, gyomor, belek, vesék, fej, orr, szív

Ahhoz, hogy megállapítsd melyik terület igényel hosszabb kezelést, kiváló eszköz a byosen érzékelése technika, melyet megtanulhatsz a Jikiden Reiki szemináriumon. Ráadásul a kurzuson tanított shirushi felgyorsítja a toxin feloldását így hatékonyabbá is fog válni a kezelésed.

Mindazonáltal a gyógyulás folyamán legyél türelmes magaddal, tudatosítsd, hogy ez egy olyan állapot, melyet képes vagy megváltoztatni. Ahogy haladsz a fizikai javulás útján és oldódnak a blokkok, úgy fogod a világot is más szemmel látni. Sikeres gyógyulást kívánok!

*Váradi Tibor: Allergiák c. előadása alapján

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító