Egészségmegőrzés tippek, tégy önmagadért reikivel!

Egészségmegőrzés reikivel

Egészségmegőrzés. Nem túlzás azt mondani, hogy az egészség az egyik legnagyobb kincs az életben. A legtöbb ember addig nem is veszi észre a jó közérzet értékét, amíg annak hiánya nem okoz problémát. Ezért az egészség megőrzése kulcsfontosságú, és ebben jelentős szerepet kaphat a reiki rendszeres gyakorlása és alkalmazása, mely számos civilizációs problémára kínál megoldást. Ez az írás azt mutatja be, hogyan segíthet számodra a reiki, hogyan alkalmazd azt a mindennapokban, hogy boldog és teljes életet élhess minél hosszabb időn át.

Az egészségmegőrzés tényezői az egészséges életmód ismérvei

A Wikipedia szerint az egészség fogalma: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”. Azonban ma már egyértelmű, hogy ez egy sok dimenziós témakör, ami kihat a biológiai, lelki,  mentális, szociális, emocionális állapotunkra is. Ezért az egészségvédelem nem csak külső tényezőkön múlik, önmagunk felelősségvállalása elengedhetetlen.

Harmóniában vagy a környezettel?

Életünk során számos anyaggal, környezeti tényezővel találkozunk, melyek jelentős hatással lehet a szervezetünkre. Az egyik legismertebb környezeti betegség az allergia, mely sok millió ember életét keseríti meg azzal, hogy a szervezet túlzott immunreakcióval válaszol a környezetben található anyagokra, mely egészséges embereknél nem vált ki ilyen tüneteket.

A különféle allergiás és asztmás panaszokat legtöbbször gyógyszeresen kezelik, ezzel csökkentve ugyan a tünetek erősségét, azonban a betegek életminősége sok esetben így sem teljes. Talán te is küszködsz ilyen jellegű problémával, ha nem, azon kevesek közé tartozol, akiknek még jól működik az immunrendszerük. Az egészségmegőrzés azonban mindenkinek megadja annak a lehetőségét, hogy minél jobban saját kezébe vegye a sorsát.

Minőségi életet élsz?

Rohanó világunkban rengeteg ember küzd a stresszes életmód következményeivel, az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életmód okozta civilizációs betegségekkel.

Így elengedhetetlen, hogy foglalkozz az egészséges táplálkozás témakörével:

 • Kerüld a feldolgozott ételeket
 • Próbálj minél több friss, elsősorban növényi eredetű ételt enni
 • Ügyelj a folyadék pótlásra, min. 2-3 liter tiszta vizet fogyasztva!
 • Az egészséges étrend jegyében törekedj bőséges friss gyümölcs és zöldség fogyasztására, szükség szerint a vitaminok és nyomelemek pótlására

Az sem mindegy, hogy félig üresnek vagy félig telinek látod a poharat, azaz milyen szemüvegen keresztül látod a világot. A mindennapos életvitel így esszenciális abból a szempontból hogyan telnek a mindennapjaink.

 • Hogy alszunk?
 • Mennyi stressz ér, azt hogyan kezeljük?
 • Milyen az étrendünk?
 • Milyenek az emberi kapcsolataink minősége és mennyisége?
 • Milyen az önképünk, milyen érzések, motivációk mozgatnak a mindennapokban?
 • Mennyi öröm, boldogság, pozitív érzelem van az életünkben?

A fizikai egészség mellett egyre többen ismerik fel, hogy szükséges foglalkozni a lélek és az elme egészségével is, hisz nagyban ezen múlik, hogy milyen a közérzeted, hogyan vagy képes beilleszkedni és aktívan működni a világban.

Ezért elengedhetetlen, hogy minden ember foglalkozzon az önismerettel, hisz csak Önmagadat megismerve (tulajdonságaid, képességeid, erősségeid, gyengeségeid) veheted fel sikeresen a harcot a modern világ kihívásaival. A tudatosság fejlesztése megadja a lehetőséget, hogy önmagadat megismerve megtaláld a számodra legoptimálisabb étrendet, mozgásformát, munkát, életmódot, mellyel kiteljesítheted Önvalód.

Mit tehetsz reikivel magadért az egészségmegőrzés jegyében?

A reiki Japánból eredő önfejlesztő módszer és energia közvetítésen alapuló kézrátételes gyógymód, melynek célja a testi és lelki egészség megteremtése. Az alapító, Mikao Usui így fogalmaz: „A boldogság megidézésének titkos módszere, csodálatos gyógyír minden betegségre”.

A reiki bár 90 év múltra visszatekintő módszer, egyszerű és a mindennapokat megkönnyítő sokrétű használati lehetősége, biztonságossága teszi ma is igen népszerűvé, melyet sok millió ember gyakorol világszerte és alkalmaz mint egészségmegőrző módszert. A reiki bár nem csodapirula, mégis számos modern életmód adta kihívásra ad választ és segítséget a mindennapok gördülékenyebbé tételéhez.

Az alábbi területeken segíthet a reiki neked:
 • Segítségévével megerősítheted az immunrendszered, mely alapja a szervezet egészséges működésének. Ha tökéletesen működik az immunrendszer jobban ellenállsz a környezeti hatásoknak. Ha jelenleg allergiával, asztmával küzdesz, 3-6 hónapos kezelés és életmódváltás segítségével újra megerősítheted a szervezeted.
 • A rendszeres reiki (ön)kezelések feloldják a nap folyamán felgyűlt stresszt, segítségével képes leszel jobban kezelni az érzelmi konfliktusokat, jobban megőrizni egyensúlyod.
 • Az egészségmegőrzés alapfeltétele az is, hogy folyamatosan fenntartod a jó fizikai és lelki kondíciód. Ezt is képes vagy támogatni a reikivel. A kezelés ugyanis feloldja a még tüneteket nem okozó, de már létező energetikai blokkokat így megelőzve a későbbi problémákat.
 • A reiki rendszeres gyakorlása hozzájárul a tudatosságod, önismereted fejlesztéséhez, így pl. képes vagy megváltoztatni negatív szokásaid, feloldani önkorlátozó hiedelmeid és blokkjaid.

Ha egyszer megtanultad a reikit, utána életed végéig képes leszel alkalmazni, ezt érdemes fejben tartani. Sajnos sokan megfeledkeznek  erről, holott a reiki tanfolyam tananyaga felfrissíthető, nagyon gyorsan újra előhívható, anélkül, hogy a képesség elveszne. A reiki egészségmegőrzésben betöltött hangsúlya épp az, hogy mindig kéznél van és szinte nincs olyan fizikai vagy lelki eredetű panasz, amit ne lehetne vele kezelni.

A reiki rendszeres alkalmazása nem csak a jó közérzet miatt fontos, hanem mert gondolkodás, szemléletmód formáló hatása is van. Képessé válsz a világot másként, pozitívabban látni (de nem rózsaszínben!), mely elősegíti, hogy boldog életet élhess. Természetesen a reiki önmagában nem ad mindenre választ, ha az egészségmegőrzés szempontjait vizsgáljuk, viszont egy életen át tartó képesség, szemléletmód,  mely jelentősen képes javítani az életminőséged, ha rendszeresen alkalmazod.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító