Stresszoldás egyszerűen reikivel

Stresszoldás egyszerűen reikivel

A tartósan fennálló stressz jelentősen károsíthatja immunrendszer működési hatékonyságát, amit, ha nem kezelsz stresszoldás segítségével, könnyebben lebetegedhetsz. Ennek oka, hogy szervezeted kevésbé lesz ellenálló a különböző vírusokkal, baktériumokkal szemben, ráadásul a felgyülemlett feszültség a teljesítményedre is negatív hatással van. Érdemes tehát figyelmet fordítani a stresszoldásra, elsajátítani stresszoldási technikákat, olvasd tovább a cikket, hogy megtudd hogyan!

A stressz minden esetben káros?

Bár a legtöbb esetben a stresszt negatív tényezőként ismerik, érdemes jobban megismerni ennek a testben lejátszódó jelenségnek a hatását és néhány alapfogalmat. A stressz az élőlény reakcióját, a stresszor pedig az őt fenyegető veszélyt jelenti.

Ha a hatás rövid ideig tart, sok esetben doppingként hat és így például elkerülhetsz egy veszélyes helyzetet vagy egy verseny helyzetben a legjobb teljesítményedet hozhatod elő. Ilyen pl. a vizsgadrukk, vagy egy fontos esemény előtti izgulás az elvárt cél érdekében. Azonban, ha a stressz túl gyakran ismétlődik és tartóssá válik az életedben, akkor igen könnyen kimerülhetsz és teljesítményed meredek ívben romolhat.

A faktorok felismerése és a stresszoldási technikák szükségessége

A stressz kezelése során egyaránt lényeges a stressz faktorok felismerése, majd ha lehetséges azok elkerülése és végül azok kezelése. Milyen esetekben érhet stressz?

 • ha emberi  kapcsolataid érzelmi feszültségekkel telítettek
 • ha folyamatosan nyomás alatt állsz, nagy elvárásoknak vagy kénytelen megfelelni
 • ha erődet meghaladó teljesítményt kell folyamatosan nyújtani
 • ha szoros határidőkkel kell együtt élned, anélkül, hogy fellélegezhetnél
 • folyamatos bizonytalanságban vagy kénytelen élni

Elsőre érdemes megvizsgálnod az életed. Mi az amin tudsz változtatni? Mit tudsz tenni, hogy minél jobban elkerüld a számodra stresszes helyzeteket? Képes vagy megszüntetni, netán csökkenteni a stressz forrását?

A legjobb stresszoldó technikák, tippek

 • figyeld a szervezeted jelzéseit, ne várd meg míg kilátástalan lesz az életed
 • fogyassz bőségesen tiszta vizet! (min. 2-3 litert naponta)
 • mozogj, sportolj rendszeresen
 • étkezz nyugodtan, figyelj a B vitamin beviteledre (pótold multivitaminnal, ha szükséges)
 • tervezd meg, próbáld jobban beosztani az idődet!
 • feküdj le időben, legyen meg a napi 8 óra alvásidő
 • tanulj meg relaxálni, meditálni, végezz lassú nyugtató gyakorlatokat: pl. jóga, thai-chi
 • gondolkodj pozitívan, légy elfogadóbb magaddal és a környezeteddel

Stresszoldás egyszerűen Reikivel

A fentebb említett tippeken kívül az egyik legeredményesebb stresszoldó módszer a reiki, ha azt rendszeresen alkalmazod. Ugyanis a reiki alkalmazása nem csak csökkenti a stresszt, hanem ellenállóvá tesz a mindennapos feszültséggel szemben. Ráadásul energikus leszel, mely pozitív hatással lesz a mindennapos teljesítményedre is. Mivel dogmáktól mentes módszer, így más stresszoldási technikákkal is kombinálhatod tetszés szerint.

Hogyan működik a reiki stresszoldó hatása?

A reiki energia egyszerre hat fizikai, érzelmi és spirituális szinten úgy, hogy feloldja a testben felhalmozódott toxinokat és feszültségeket. Nagyon hatékony, hogy ellazítsa a megfeszült izmokat, hogy elengedd a kavargó gondolataidat. A kezelés alatt önkéntelenül ellazulsz és alfa/théta állapotban élvezheted a reiki energia jótékony energetizáló hatását.

A mintegy 1-1,5 órás kezelés végére nemcsak a stressznek inthetsz búcsút, hanem kipihent és energikus is leszel, mintha csak frissen ébredtél volna. A stresszoldó reiki kezelés hatására képes leszel jobban aludni (ha alvás problémáid vannak), kiegyensúlyozottabbá válik a hangulatod, a gondolataid, sőt, a mindennapokban jobban képes leszel a stresszel megküzdeni, kevésbé fog rád hatni.

A reiki rendszeres alkalmazása egyfajta védelmet biztosít, melyet a megnövekedett teljesítményedben és a harmonikusabb életvitelben tapasztalhatsz meg.

A reiki bár nem csodatechnika, de igen hatékonyan járul hozzá a minőségi élethez akár stresszoldás, akár egészségmegőrzés, akár különböző problémák kezelésére használod. Hinned sem kell benne, működni fog. Mellékhatásoktól mentes, ám hatékony, 90 éves múltra eredeztethető japán spirituális technika és önfejlesztő módszer a reiki.

Ha szeretnéd kipróbálni a stresszoldás egyszerű ám hatékony módszerét érdemes felkeresned egy kezelőt vagy eljönni egy nyitott napra, ahol magad is megtapasztalhatod ezt a japán technikát. Ha szeretnél tenni magadért és másokért, akkor a reiki tanfolyam elvégzése a legjobb megoldás számodra, ahol a reiki történeti-spirituális hátterének megismerése és a gyakorlás orientált képzés mellett meditálni is megtanulhatsz, ami szintén hatékony az elme lecsendesítésére és ezáltal a stressz leküzdésére.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

.

Ajándék ebook a reikiről

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!