Az érintés, a masszázs egyidős az emberiséggel, mely számos fizikai és pszichés panasz hatékony ellenszere. Hatékony segítség a fáradtság, a stressz, a merev vagy épp fájdalmas izmok vagy számos mozgásszervi probléma esetén. Gondoltál már arra, hogy vajon tovább fokozható a masszázs hatása? Nos, jelentős mértékben, ha a masszőr/masszőz/masszázs terapeuta egyben végzett reikis is, aki az Univerzum tiszta energiáját csatornázza a testedbe, amikor megérint a masszázs folyamán. Ez valami olyasmi plusz, amit fogadó félként jelentősen képes vagy érzékelni és kamatoztatni annak jótékony hatását. Így pedig olyan pluszt tudsz adni a vendégeidnek, amivel sokkal ellazultabb lesz és fizikai és pszichés panaszai is sokkal gyorsabban múlnak el. Íme tehát a legfőbb érvek, hogy masszőrként miért érdemes a reikit megtanulni.

1. Az energia átadás fokozza a masszázs kezelés hatékonyságát

Az egyik legmeggyőzőbb érv a reiki alkalmazása mellett a reiki energia csatornázása jelentette előnyök.

Ez egy látszólag láthatatlan plusz, de akár tudatában vagy nem, a vendéged megérzi ennek jótékony, kellemes hatását.

 • Forró hőérzet a tenyér alatt, mely tovább fokozza a vendég komfort érzetét
 • A reiki energia feloldja a fizikai toxinokat, tovább fokozza az elme nyugalmát
 • Támogatja a test méregtelenítő folyamatait
 • Erőteljes fájdalomcsökkentő
 • Izomfájdalom, merevség esetén gyorsabb és tartósabb eredmény érhető el
 • A reiki energia energetizálja a kimerült szervezet

Mindez azt jelenti, hogy a masszázs kezelésed hatékonyabbá válik, a vendégeid elégedettebbek lesznek. A japán reiki kézrátételes gyógymód és masszázs kapcsolata azért szoros, mert mind a kettő érintésterápia és a reiki eredetei technikái is tartalmaznak számos masszázs elemet az energia terápia kiegészítéseként. Így nem véletlen, hogy masszázs terapeuták is szívesen sajátítják el ezt az energetikai gyógymódot, hogy fokozzák a masszázs kezelésük hatékonyságát.

2. Finom érzékelés képessége, hogy könnyen ráérezz a góc-pontokra

Biztosan észrevetted önmagadon, hogy a rutin által már nem csak a megtanult fogások mentén haladsz a masszázs kivitelezésekor. Valószínűleg arra is ráérzel miközben masszírozol, hol vannak a vendégeid sajgó, merev testrészei.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha még inkább működne ez az intuíciód?

A Jikiden Reiki 1 fokozatának elsajátítása ehhez járul hozzá, amikor megtanulod a ‘byosen‘ –  a toxinok energetikai érzékelése – technikát. Innentől fogva már nem csak a kötőszövetek, izmok tónusa fog visszajelzést adni, hanem különböző érzetek mint pl. melegség, bizsergés, hűvös, vagy finom pulzálás formájában is kaphatsz energetikai visszajelzést a vendéged (energetikai) állapotáról.

Néhány esetben még nincsenek fizikai tünetek, ellenben energetikailag már érezhető, mely területek fognak merevvé válni vagy hol vannak kezdődő sajgó testrészek. A finom energia érzékeléssel a masszázs során képes leszel megérezni az érintett területeket és fókuszáltan kezelni azt.

3. Nem merülsz le a nap végére energetikailag

Az emberekkel való mindennapos munka sok esetben terhelő lehet. A fizikai érintéssel energetikai kapcsolatba is kerülsz a vendégeiddel.

Ami azt is jelentheti, ha a vendéged energiahiányos, a masszázs kezelésen keresztül “tőled szívja el” ezt a hiányzó plusz energiát. Ezt olyan formában érzed, hogy fáradtabbnak érzed magad a nap végére, mint ami indokolná.

Azonban, ha tiszta reiki csatorna vagy, akkor képes lesz úgy feltölteni a vendéged, hogy közben az energia áramlással te is töltődsz. A vendéged pedig teli energiával, ellazultan, kipihenten száll le a masszázs ágyról a kezelés végeztével.

Az energiahiányosság számos kezdődő fizikai probléma gyökere és kiindulópontja, így mindenképpen érdemes erre figyelmet fordítani. A kezelés során átadott plusz energia visszafordítja a kezdődő tüneteket, jobb életminőséget biztosít, nagyobb teljesítmény érhető e a mindennapokban, ami sokszorosan megtérül.

+1. Új terápiával bővítheted a praxisod

A reiki terápia professzionális módon végezve egy igen hatékony eszköz számos fizikai és pszichés probléma esetén, amit akár önálló kezelésként is kínálhatsz pluszban, bővítve a kezelés kínálatod. Bár valóban néhány ember érezheti azt, hogy a masszázs során valami történik, míg a reiki kezelés során csak egy statikus érintés, de a kezeléssel járó pozitív tapasztalatok magukért beszélnek.

Bár a reiki terápiát komplementer kiegészítésként alkalmazzák, hatékonyan támogatja a hagyományos és más alternatív kezeléseket, fokozza azok hatékonyságát.

A Jikiden Reiki ezen felül egy olyan spirituális módszer, amit magad is gyakorolhatsz a testi-lelki harmóniád megőrzésére és megteremtésére. Több mint terápiás kezelés, magába foglalja az elme elcsendesítését, a meditációt, szemléletmód a belső boldogság megteremtésére, egy új nézőpont kialakítására.

Hogy mindez, hogy működik a gyakorlatban, szeretném bemutatni és megosztani veled egy gyógymasszőr tanítványom tapasztalatait.

Kascsák Ármin: Több lennél mint masszőr?

Akkor talán itt az ideje hangsúlyt fektetni arra az emberre:

 • aki a vendégeket szeretettel, örömmel fogadja nap, mint nap
 • aki ha a nap végén elfárad, mégsem panaszkodik, mert hálát érez
 • aki képes arra, hogy a vendéget igazán, emberként kezelje
 • akiből önmaga által mások is töltődhetnek

Tehát: Önmagadra

Kascsák Ármin vagyok, több éve gyógymasszőr.

Számomra fontos, hogy folyamatosan fejlődjek, megtaláljam az utamat, és a lehető legtöbb segítséget nyújtsam a hozzám fordulóknak.

Ahhoz, hogy gyógyítóként a legkiválóbb eredményeket érjem el, természetesen nekem is rendben kell lennem.

Ezért írok most a fantasztikus találkozásomról, a Jikiden Reikiről, amit Szabó Gábornak köszönhetek. Gábor évek óta foglalkozik ezzel, és nemrégiben én is a tanítványa lehettem.

Mikor ne végezd el a Jikiden Reikit:

 • „Sajnos” nem németes szigorlattal kötelez minden lépést, így kitűnően fejleszti a belső intuícióidat, így fantasztikus érzékelésre tehetsz szert
 • Ez nem csak egy képzés amit a falra teszel, ez valami más, valami végtelen, aminek a részese lehetsz
 • Nem leszel vele készen, ellenben új megvilágításba helyez valami sokkal fontosabbat: Téged!
 • A tanfolyam végeztével kezdődik csak az igazi Belső munka. Gábor ebben is a segítségedre lesz.

Miben segített nekem a Jikiden Reiki, hogyan támogatja a munkám?

 • A  Jikiden Reiki elvégzése óta többet figyelek magamra, figyelem a belső érzeteimet.
 • Meditálok, nyugodtabb vagyok. Élesedtek a megérzéseim, bátrabban kérdezek a vendégtől, ami segít a ráhangolódásban is. Magamat is tudom gyógyítani, és érzem, ahogy a gyógyító energia hogy mozog a testemben, tudok ezzel kapcsolatban fókuszálni.
Vendég és az én szemszögem:
 • Kezelés előtt mindig adok magamnak pár percet, hogy ráhangolódjak a vendégre.
 • Így  sokkal mélyebben tudom átadni magamat a gyógyításnak, teljesen kikapcsolok, érzem, ahogy a gyógyító energia célt ér rajtam keresztül.
 • Én a masszázzsal ötvözöm a kezelésemet, így először izmokat lazítok fel.
 • Közben érzékelem a gócpontokat, energia blokkokat, feszültséget, byosen-t kihez milyen megnevezés áll közelebb.
 • Ezeket a területeket töltöm fel energiával, miközben én is töltődöm, és tele energiával, forró kezekkel válthatok vissza újra a gyógymasszázs fogásaiba.
 • Ilyenkor a vendégeim egy különleges, relaxált, mély, békés érzéséről számolnak be.     Többen el is alszanak a kezelés közben
Tapasztalatok

Kezelés alatt a vendégek gyakran félálomban vannak, vagy elalszanak, közben oldódik a feszültség, elengednek a stresszelt izmok, én is mélyen relaxált állapotban vagyok. A kezelés végén, én, és a vendégem egyaránt energiával tele, örömmel folytatjuk a napunkat. Néhány érdekes esettanulmány:

  * Az esettanulmányok a vendégeimről más-más megváltoztatott névvel kerültek publikálásra.

Réka – Orvosi asszisztens

Kezdetekben csípő fájdalommal járt hozzám. Az első Reiki kezelés alkalmával csökkent a fájdalma, második alkalommal pedig meg is szűntek a panaszok.Kéthetente jár hozzám.

Ádám – Irodai dolgozó, sportoló

Komoly, jobb oldali térd fájdalommal keresett fel. Több technikát alkalmaztam. Kezelés közben, és a végén kezeltem Reikivel. A közös munkának hála remek eredménnyel tudott indulni a futóversenyén.

Éva – Sofőr

Alvás probléma, krónikus váll fájdalom. Heti rendszerességgel jár kezelésre. Kezelés után nagyságrendekkel jobban érzi magát. kellemesebben tud pihenni. Az alkarba kisugárzó váll fájdalma egy hónap után szűnt meg.

 

További referenciára lenne szükséged vagy kipróbálnád a gyógymasszázs és reiki kombinációját?

KASCSÁK ÁRMIN

Telefonszám: 06-20/322-3219

E-mail: kascsak.armin@gmail.com

WEB: masszazserted.hu

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.