3 meggyőző érv, amiért masszőrként érdemes reikit tanulni!

Az érintés, a masszázs egyidős az emberiséggel, mely számos fizikai és pszichés panasz hatékony ellenszere. Hatékony segítség a fáradtság, a stressz, a merev vagy épp fájdalmas izmok vagy számos mozgásszervi probléma esetén. Gondoltál már arra, hogy vajon tovább fokozható a masszázs hatása? Nem véletlen, hogy az interneten az energiával végzett kezelésekre sokan hivatkoznak energia masszázs technikaként is.

Nos, jelentős mértékben, ha a masszőr/masszőz/masszázs terapeuta egyben végzett reikis is, aki az Univerzum tiszta energiáját csatornázza a testedbe, amikor megérint a masszázs folyamán. Ez valami olyasmi plusz, amit fogadó félként jelentősen képes vagy érzékelni és kamatoztatni annak jótékony hatását. Így pedig olyan pluszt tudsz adni a vendégeidnek, amivel sokkal ellazultabb lesz és fizikai és pszichés panaszai is sokkal gyorsabban múlnak el. Íme tehát a legfőbb érvek, hogy masszőrként miért érdemes a reikit megtanulni.

1. Az energia átadás fokozza a masszázs kezelés hatékonyságát

Az egyik legmeggyőzőbb érv a reiki alkalmazása mellett a reiki energia csatornázása jelentette előnyök.

Ez egy látszólag láthatatlan plusz, de akár tudatában vagy nem, a vendéged megérzi ennek jótékony, kellemes hatását.

  • Forró hőérzet a tenyér alatt, mely tovább fokozza a vendég komfort érzetét
  • A reiki energia feloldja a fizikai toxinokat, tovább fokozza az elme nyugalmát
  • Támogatja a test méregtelenítő folyamatait
  • Erőteljes fájdalomcsökkentő
  • Izomfájdalom, merevség esetén gyorsabb és tartósabb eredmény érhető el
  • A reiki energia energetizálja a kimerült szervezet

Mindez azt jelenti, hogy a masszázságyon végzett energia kezelésed hatékonyabbá válik, a vendégeid elégedettebbek lesznek. A japán reiki kézrátételes gyógymód és masszázs kapcsolata azért szoros, mert mind a kettő érintésterápia és a reiki eredetei technikái is tartalmaznak számos masszázs elemet az energia terápia kiegészítéseként. Így nem véletlen, hogy masszázs terapeuták is szívesen sajátítják el ezt az energetikai gyógymódot, hogy fokozzák a masszázs kezelésük hatékonyságát.

2. A masszázs energetikai hatásai

Bár a masszázsra sokan tekintenek úgy mint fizikai kezelésre, de az érintés, a különböző simító, gyúró, ütögető masszázselemek az energetikai áramlásra is hatást gyakorolnak. Ha valahol van valamilyen energetikai blokk a manuális technikák segítik ennek feloldását és az életenergia szabad áramlását.

Ha kaptál reiki beavatást, a fizikai mozdulatok energetikai hatása is jóval erőteljesebbé válik. Könnyen harmonizálható az energetikai torlódás és a hiány is. Erre azért érdemes figyelni mert a csekély tünetek, mint izommerevség, kisebb vagy nagyobb fájdalom ennek a szignálja és sokkal könnyebb megelőzni, korai szakaszban kezelni a problémát, mint amikor már előrehaladottabb állapotban betegség alakul ki.

A masszázs ily módon beindítja a szervezet öngyógyító erőit, pozitív hatással van a vér és nyirok áramlásra, erősíti az immunrendszert és elősegíti a salakanyagok távozását és jelentősen csökkenti a stresszt is. Az energia és masszázs fizikai hatása tehát összeadódik.

3. Finom érzékelés képessége, hogy könnyen ráérezz a góc-pontokra

Biztosan észrevetted önmagadon, hogy a rutin által már nem csak a megtanult fogások mentén haladsz a masszázs kivitelezésekor. Valószínűleg arra is ráérzel miközben masszírozol, hol vannak a vendégeid sajgó, merev testrészei.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha még inkább működne ez az intuíciód?

A Jikiden Reiki 1 fokozatának elsajátítása ehhez járul hozzá, amikor megtanulod a ‘byosen‘ –  a toxinok energetikai érzékelése – technikát. Innentől fogva már nem csak a kötőszövetek, izmok tónusa fog visszajelzést adni, hanem különböző érzetek mint pl. melegség, bizsergés, hűvös, vagy finom pulzálás formájában is kaphatsz energetikai visszajelzést a vendéged (energetikai) állapotáról.

Néhány esetben még nincsenek fizikai tünetek, ellenben energetikailag már érezhető, mely területek fognak merevvé válni vagy hol vannak kezdődő sajgó testrészek. A finom energia érzékeléssel a masszázs során képes leszel megérezni az érintett területeket és fókuszáltan kezelni azt.

4. Nem merülsz le a nap végére energetikailag

Az emberekkel való mindennapos munka sok esetben terhelő lehet. A fizikai érintéssel energetikai kapcsolatba is kerülsz a vendégeiddel.

Ami azt is jelentheti, ha a vendéged energiahiányos, a masszázs kezelésen keresztül „tőled szívja el” ezt a hiányzó plusz energiát. Ezt olyan formában érzed, hogy fáradtabbnak érzed magad a nap végére, mint ami indokolná.

Azonban, ha tiszta reiki csatorna vagy, akkor képes lesz úgy feltölteni a vendéged, hogy közben az energia áramlással te is töltődsz. A vendéged pedig teli energiával, ellazultan, kipihenten száll le a masszázs ágyról a kezelés végeztével.

Az energiahiányosság számos kezdődő fizikai probléma gyökere és kiindulópontja, így mindenképpen érdemes erre figyelmet fordítani. A kezelés során átadott plusz energia visszafordítja a kezdődő tüneteket, jobb életminőséget biztosít, nagyobb teljesítmény érhető e a mindennapokban, ami sokszorosan megtérül.

+1. Új terápiával bővítheted a praxisod

A reiki terápia professzionális módon végezve egy igen hatékony eszköz számos fizikai és pszichés probléma esetén, amit akár önálló kezelésként is kínálhatsz pluszban, bővítve a kezelés kínálatod. Bár valóban néhány ember érezheti azt, hogy a masszázs során valami történik, míg a reiki kezelés során csak egy statikus érintés, de a kezeléssel járó pozitív tapasztalatok magukért beszélnek.

Bár a reiki terápiát komplementer kiegészítésként alkalmazzák, hatékonyan támogatja a hagyományos és más alternatív kezeléseket, fokozza azok hatékonyságát. Ez egyfajta energetikai masszázs, ami a test finom rétegeiben is hat.

A Jikiden Reiki ezen felül egy olyan spirituális módszer, amit magad is gyakorolhatsz a testi-lelki harmóniád megőrzésére és megteremtésére. Több mint terápiás kezelés, magába foglalja az elme elcsendesítését, a meditációt, szemléletmód a belső boldogság megteremtésére, egy új nézőpont kialakítására.

Hogy mindez, hogy működik a gyakorlatban, szeretném bemutatni és megosztani veled egy gyógymasszőr tanítványom tapasztalatait.

Kascsák Ármin masszőrKascsák Ármin: Több lennél mint masszőr?

Akkor talán itt az ideje hangsúlyt fektetni arra az emberre:

>> aki a vendégeket szeretettel, örömmel fogadja nap, mint nap

>> aki ha a nap végén elfárad, mégsem panaszkodik, mert hálát érez

>> aki képes arra, hogy a vendéget igazán, emberként kezelje

>> akiből önmaga által mások is töltődhetnek

Tehát: Önmagadra

Kascsák Ármin vagyok, több éve gyógymasszőr.

Számomra fontos, hogy folyamatosan fejlődjek, megtaláljam az utamat, és a lehető legtöbb segítséget nyújtsam a hozzám fordulóknak.

Ahhoz, hogy gyógyítóként a legkiválóbb eredményeket érjem el, természetesen nekem is rendben kell lennem.

Ezért írok most a fantasztikus találkozásomról, a Jikiden Reikiről, amit Szabó Gábornak köszönhetek. Gábor évek óta foglalkozik ezzel, és nemrégiben én is a tanítványa lehettem.

Mikor ne végezd el a Jikiden Reikit:

  • „Sajnos” nem németes szigorlattal kötelez minden lépést, így kitűnően fejleszti a belső intuícióidat, így fantasztikus érzékelésre tehetsz szert
  • Ez nem csak egy képzés amit a falra teszel, ez valami más, valami végtelen, aminek a részese lehetsz
  • Nem leszel vele készen, ellenben új megvilágításba helyez valami sokkal fontosabbat: Téged!
  • A tanfolyam végeztével kezdődik csak az igazi Belső munka. Gábor ebben is a segítségedre lesz.

Miben segített nekem a Jikiden Reiki, hogyan támogatja a munkám?

A  Jikiden Reiki elvégzése óta többet figyelek magamra, figyelem a belső érzeteimet.

Meditálok, nyugodtabb vagyok. Élesedtek a megérzéseim, bátrabban kérdezek a vendégtől, ami segít a ráhangolódásban is. Magamat is tudom gyógyítani, és érzem, ahogy a gyógyító energia hogy mozog a testemben, tudok ezzel kapcsolatban fókuszálni.

Vendég és az én szemszögem:
  • Kezelés előtt mindig adok magamnak pár percet, hogy ráhangolódjak a vendégre.
  • Így  sokkal mélyebben tudom átadni magamat a gyógyításnak, teljesen kikapcsolok, érzem, ahogy a gyógyító energia célt ér rajtam keresztül.
  • Én a masszázzsal ötvözöm a kezelésemet, így először izmokat lazítok fel.
  • Közben érzékelem a gócpontokat, energia blokkokat, feszültséget, byosen-t kihez milyen megnevezés áll közelebb.
  • Ezeket a területeket töltöm fel energiával, miközben én is töltődöm, és tele energiával, forró kezekkel válthatok vissza újra a gyógymasszázs fogásaiba.
  • Ilyenkor a vendégeim egy különleges, relaxált, mély, békés érzéséről számolnak be.     Többen el is alszanak a kezelés közben
Tapasztalatok

Kezelés alatt a vendégek gyakran félálomban vannak, vagy elalszanak, közben oldódik a feszültség, elengednek a stresszelt izmok, én is mélyen relaxált állapotban vagyok. A kezelés végén, én, és a vendégem egyaránt energiával tele, örömmel folytatjuk a napunkat. Néhány érdekes esettanulmány:

  * Az esettanulmányok a vendégeimről más-más megváltoztatott névvel kerültek publikálásra.

Réka – Orvosi asszisztens

Kezdetekben csípő fájdalommal járt hozzám. Az első Reiki kezelés alkalmával csökkent a fájdalma, második alkalommal pedig meg is szűntek a panaszok.Kéthetente jár hozzám.

Ádám – Irodai dolgozó, sportoló

Komoly, jobb oldali térd fájdalommal keresett fel. Több technikát alkalmaztam. Kezelés közben, és a végén kezeltem Reikivel. A közös munkának hála remek eredménnyel tudott indulni a futóversenyén.

Éva – Sofőr

Alvás probléma, krónikus váll fájdalom. Heti rendszerességgel jár kezelésre. Kezelés után nagyságrendekkel jobban érzi magát. kellemesebben tud pihenni. Az alkarba kisugárzó váll fájdalma egy hónap után szűnt meg.

Kipróbálnád a gyógymasszázs és reiki kombinációját?

KASCSÁK ÁRMIN

Telefonszám: 06-20/322-3219

E-mail: kascsak.armin@gmail.com

WEB: https://www.masszazserted.hu

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító