„Minden nap reiki önkezelést végzek”

Minden nap reiki önkezelést vegzek

Ezzel a mottóval indított el egy ma már 24 országban jelen lévő mozgalmat egy amerikai származású hölgy, Pamela Miles, aki jelentős eredményeket ért el a Reiki orvosi kezeléséket kiegészítő használatában és e keleti gyógymód kórházakban történő elfogadtatásban. Pamela 1986 óta gyakorolja a reikit, valamint mester-tanárként a Reiki Alliance (Reiki Szövetség) tagjaként tanít is 1990 óta.

Pamela számára az önkezelés olyan esszenciális, hogy ha leendő útkeresőként 1 kérdést tehetne fel mielőtt reiki kezelőt vagy mestert keresne ez lenne az: mindennap adsz magadnak reiki önkezelést? Ez egy egyszerű eldöntendő kérdés, mely értékes válasz ad arról, hogy valaki hogyan viszonyul a reikihez.

Csatlakozva Pamela Miles mozgalmához, ezzel a cikkel szeretném én is a reiki önkezelés népszerűségét növelni és arra biztatni mindenkit, tegyen a reikivel mindennap a testi-lelki egészségéért! Kérlek olvass tovább, hogy miről is van szó és ismerd meg, hogyan tudsz ehhez a virtuális közösséghez csatlakozni! Pamela eredeti (angol nyelvű) bejegyzését az alábbi linkre kattintva éred el:

http://reikiinmedicine.org/reiki-self-treatment

Miért fontos a mindennapos reiki önkezelés?

Könnyen belátható, hogy óriási különbség van aközött, hogy valamit alkalmanként, vagy mindennap végzel. Ugyanazt fogod tapasztalni akár a meditáció, akár a reiki a tárgya ennek a kérdésnek.

Akik elkötelezettek a reiki gyakorlásában, azok számára nem kérdés, hogy a napi rutin mennyi tapasztalattal jár és milyen előnyt jelent azokkal szemben, akik csak alkalmanként használják a reikit. A rutin ugyanis gyakorlatot és elmélyített tapasztalatot eredményez, mely megsokszorozza a hatékonyságát a kezelésednek!

Mikao Usui, a reiki megalapítója így fogalmaz a Nyilvános tanításában:

K: Előfordulhat, hogy valaki mások betegségét képes a Reikivel gyógyítani, ám a magáét nem?

V: Az olyan emberek, akik saját betegségüket nem tudják meggyógyítani, hogyan segíthetnének másokon?

Feltehető a kérdés, hogy a reiki önkezelés magától értetődő?

Pamela Miles így fogalmaz: „Mennél nagyobbra értékeled a reiki gyakorlását, annál valószínűbb, hogy önkezelést végzel minden nap. És minél több reiki önkezelést végzel, annál jobban megérted és értékeled a reiki gyakorlást. Ez egy nyertes körfolyamat.”

Hogyan végezzem a reiki önkezelést?

Bár a tanfolyamon mindig elhangzik ez az információ, mégis egy gyakran felmerülő kérdés a hallgatók részéről. Amit javaslok:

 • találj napi rendszerességgel dedikált időt ennek: lehet ez ébredés után vagy lefekvés előtt vagy akár napközben
 • szánj rá legalább 30 percet, ha valamilyen komolyabb problémád van, akkor akár napi 1 óra vagy 2x 1 óra is szükséges.
 • Ha elkapott az influenza, vírus, akár több órán át kezelheted magad egész nap, amikor az ágyban fekszel
 • Az önkezeléshez a legideálisabb/legkényelmesebb, ha hanyatt fekszel a hátadra, így kényelmesen elérsz minden testrészt. Ha megtámasztod a hátad, akár a veséket is kényelmesen eléred.
 • Nyugati módon, akár végigkezelheted az összes tanult reiki önkezelés kézpozíciót, de meglátásom szerint sokkal hatékonyabb, ha csak az energetikailag érintett területek kezelésére fókuszálsz, de azt hosszabban kezelve.
 • Az önkezelés során kulcs területek: a fej, a tanden, a vese.

MEGJEGYZÉS: A Jikiden Reiki nem alkalmaz kötött kézpozíciókat és meghatározott sorrendet az (ön)kezelés során, ehelyett a kézérzetekre (byosen) és belső intuícióra alapozva épül fel a kezelés, hogy mely területeket és milyen hosszan kezelünk. Erről a koncepcióról és hasznáról illetve a gyakorlati alkalmazásáról a Reiki 1. kurzuson kapsz részletes útmutatást.

Gyűjts magad köré minél több Reiki önkezelés végzőt!

reiki önkezelés jelvényA „Mindennap Reiki Önkezelést végzek” jelvény egy virtuális találkahely, ahol a reiki gyakorlók, akik egyetértenek az önkezelés tradicionális értékével, kapcsolódhatnak egymással. Akik kezelést vagy tanfolyamot keresnek, azok számára egy minőségi útmutató lehet ez a képviselt érték.

Mi – e jelvény használói – egy sokszínű reiki közösség tagjai vagyunk és mindannyian tisztelettel fordulunk a reiki tradicionális gyakorlatához, tisztelve az egyént is.

Légy büszke arra, hogy mindennap reikizel!

Ez egy becsületességen alapuló rendszer, ahol a „Mindennap Reiki Önkezelést végzek” jelvény bárki számára használható, aki mindennap ad önmagának reiki önkezelést és szeretné népszerűsíteni a reiki használatát.

Például egy új hallgató is kiposztolhatja ezt a jelvényt a Facebookra, büszkén vállalva a reiki mindennapos gyakorlását.

A reiki terapeuták / mesterek szintén kitehetik ezt a jelvényt a weboldalukra, Facebook oldalukra, stb. Így a látogatók elsőre láthatják, hogy ő egy komoly, elkötelezett reiki gyakorló. Nyilvánvaló ugyanis, hogy aki gyakorolja a Reikit a mindennapokban, sokkal nagyobb értékkel bír, mint, aki csak beszél róla.

Minél több Reiki önkezelés jelvény jelenik meg az interneten (reményeim szerint a magyar weben is), annál több emberhez jut el az az üzenet, hogy milyen fontos reiki önkezelés és ez egy megvalósítható módja annak, hogy minél jobban elmélyítsd a kapcsolatod a reikivel. A közgondolkodás ugyanis gyakran úgy ismeri a reikit, mint egy olyan terápiás módszert, amit mástól kapsz.

A rendszeres reiki önkezelés az alábbi előnyöket nyújtja számodra:

 • Erősíti az immunrendszered
 • Vitalizál, energiával tölt fel
 • Feloldja a felgyülemlett stresszt
 • Érzelmileg kiegyensúlyoz
 • Segít egészségesnek maradnod
 • Hatékony elsősegély balesetek esetén

Miért ne élnél ezekkel az előnyökkel?

Új vagy a Reikiben? Jó, ha tudod az alábbi dolgokat

Ha még csak most fontolgatod, hogy megtanulod a reikit vagy frissen végeztél tanfolyamot, talán még csak tapogatózol vajon a reiki hogyan segítheti az életed. Az is lehet tele vagy kérdésekkel vagy bizonyos témákkal kapcsolatban bizonytalan vagy.

Olvass el minden elérhető dolgot, tájékozódj könyvből, internetről, személyesen. Bátran tegyél fel kérdéseket a leendő mesterednek, terapeutádnak egészen addig, amíg biztonságban nem érzed magad és választ nem kaptál minden kérdésedre. (Azonban, ha kérdésid bosszantja vagy zavarba ejti azt, akihez fordulnál, kezdj el gyanakodni….)

És bátran tedd fel a cikk elején említett kérdést: „Mindennap adsz magadnak önkezelést?” (Szerk.: És milyen tapasztalataid vannak mások kezelésével kapcsolatban?)

A reiki önkezelés napi gyakorlása az elsődleges módja annak, hogy fejlődj, mint reiki gyakorló. Ha egy reikis nem fektet energiát abba, hogy magán gyakorolja a reikit, biztosan azt akarod, hogy téged kezeljen vagy tanítson?

Az önkezelés egy esszenciális része a reiki gyakorlatának. Ha magadon sem gyakorolsz, hogyan akarnál segíteni másnak vagy mit tanítanál a hallgatódnak a reiki gyakorlatáról, hogyan tudnál támogatást adni a tanítványodnak?

A „Mindennap reiki önkezelést végzek” jelvény ingyenes, bárki számára használható, aki elkötelezett az önkezelés tradicionális értékének mindennapos gyakorlásában és szeretné ezt nyilvánosan is felvállalni.

Az alábbi kód bemásolásával egyszerűen kiteheted a jelvényt a blogodra vagy weboldaladra és szabadon felhasználhatod. Ha tetszett a cikk, az szabadon másolható a forrás megjelölésével (pl. ahogy én is hivatkoztam Pamela cikkére).

Kérdésed van reiki önkezeléssel kapcsolatban? Keressél bátran telefon vagy e-mail elérhetőségemen!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító