Miként támogatja a reiki az immunrendszered?

Miként támogatja a reiki az immunrendszered.

Az immunrendszer támogatása fogalom gyakran hangzik el a reiki kapcsán. De vajon mit jelent pontosan ez a gyakorlatban? Milyen mértékben és hogyan befolyásolható a szervezet ellenálló képessége és ez hogy fűzhető kapcsolatba a reiki kezeléssel? Ezt a kérdéskört és a közszájon terjedő félreértéseket tisztázza az írás, hogy mit tehetsz a reikivel önmagadért és milyen eredményekre számíthatsz az immunrendszered erősítése kapcsán.

Hol helyezkedik el az immunrendszer és mi a feladata?

Ha valakit megkérdezel, hogy hol van a testben a légzőrendszer, rögtön rá tud mutatni a tüdőre. Azonban, ha ugyanezt megkérdezed az immunrendszer kapcsán, ekkor már nem lehet rámutatni egy konkrét szervre. Az immunrendszer egészséges működéséért több terület is felel:

  • mandulák
  • csecsemőmirigy
  • nyirokcsomók
  • bőr
  • nyálkahártyák
  • csontvelő
  • lép
  • bélrendszer

Tehát sokkal inkább a különböző testrészek optimalizált és szinkronizált működéséről van szó, amelyek nagyrészt az emésztőrendszerben helyezkednek el. Az immunsejtek 70 százaléka az emésztő rendszerben tartózkodik, amely a szájánál kezdődik és a végbélnél végződik.

Az immunrendszer részt vesz a megelőzésben – pl. a bőr, a könnyek és a savak segítenek távol tartani az idegen anyagokat -, és a betolakodók elleni küzdelemben, amelyek áthatolnak ezeken a védelmi akadályokon. A test más rendszereihez hasonlóan az immunrendszere akkor működik a legjobban, ha kiegyensúlyozott és egészséges vagy.

A szokásos téli influenza vagy például a mostani Covid járvány azokat sújtja jelentősebb százalékban, akiknek már korábban is voltak egészségügyi problémáik, valamilyen krónikus betegségük vagy már legyengült a szervezetük az idős koruk miatt.

Reiki és az immunrendszer támogatása

Egyszerűen szólva az immunrendszer támogatásának legjobb módja az egészség és az egyensúly megőrzése. Feltehető ugyanakkor a kérdés, hogy nem az immunrendszer az, ami az egészség megőrzéséért felel, ez nem egy 22-es logikai bukfenc? Nos, a reiki alkalmazását itt lehet bekapcsolni a rendszerbe.

A reiki kezelés egy mentális erőfeszítést nélküli, kézrátételes kiegyensúlyozó technika, ami támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, vitalizál, növeli az életerőt, feloldja az energetikai blokkokat, megszünteti az energiahiány az érintett területeken, csökkenti a stresszt. Tehát közvetetten befolyásolja pozitívan a fizikai és mentális állapotot.

Ez azt is jelenti, ha nagy terhelés alatt állsz vagy aktuálisan sok stressz ér, akkor a reiki kezelés segíthet neked abban, hogy ellenállóbb maradj és képes legyél jobban megőrizni a testi-lelki egyensúlyod. Illetve a reiki kezelés segít felgyorsítani a gyógyulást, ha elkaptál valamilyen betegséget.

Honnan tudod, hogy jól működik az immunrendszered? A bőrpír, duzzanat, láz, stb. mind erős szignálok, hogy az immunrendszer elkezdte a kórokozókat visszaszorítani. Az ok nélküli fáradtság szintén lehet egy jel, hogy megbomlott az egyensúly és a szervezetnek pihenésre van szüksége.

Sokan követik el azt a hibát, hogy nem figyelve a test jelzéseire bevesznek egy “antitablettát” vagy pl. kávé, energiaital segítségével megpróbálják a taposómalmot folytatni. Ha elég erős a szervezet, akkor ez időlegesen semmi baj nem történik, de a vége általában mindig az, hogy a szervezet végül feladja a harcot és az illető ágynak dől egy jóval hosszabb időre.

Ezért nagyon fontos lenne figyelni a szervezet jelzéseit és a tüneteket minél hamarabb észlelni és visszafordítani. Napi 30-60 perc reiki önkezelés nagy mértékben képes csökkenteni a kimerültséget, a stresszt. Az is előfordulhat, hogy beleesel egy fertőzésbe pl. elkapod az influenzát vagy a koronavírust, de jóval enyhébb lefolyása lesz, ebben szerepe van az immunrendszered állapotának.

Mi minden befolyásolja az immunrendszert?

A tömör válasz: minden.

A legtöbb ember nem gondolná, hogy a közérzet, az érzelmi állapot szintén hatással van az immunrendszere. Ennek az elsődleges oka a biokémiai összefüggések. Ha sok stressz ér, a test felszabadítja a stresszhormonokat, beleértve a kortizolt is, amely elnyomja az immunitást. A kortizol tartósan magas szintje hozzájárul az álmatlanság kialakulásához, és ilyenkor az elhízás is könnyebben kialakul.

Ugyanakkor a szorongás, a félelem, a düh, a tehetetlenség, reménytelenség érzése, stb. szintén a belső erőt apasztja a stressz miatt. Ha egy élethelyzet miatt tartósan kell ilyen hatás alatt lenned, a belső egyensúlyod hamarosan meg fog bomlani.

A reiki gyakorlása hozzájárul ahhoz, hogy képes legyél fenntartani a nyugodt és békés lelki állapotot, ami támogatja az immunrendszer kiegyensúlyozott működését. Azáltal, hogy minden nap végén megkezeled önmagad, csökkented a stressz szinted és így eredményesebben tudsz stabil maradni. Több energiád lesz, este jobban alszol mert nem kínoznak a kattogó gondolatok és az érzelmin hullámvasút, az aggodalmaskodás.

Az életben lehetnek stresszes helyzetek, érzelmi hullámok, de az hogy hogyan reagálsz ezekre rajtad múlik elsősorban. Megküzdhetsz ezekkel a kihívásokkal vagy épp ronthatod is az aktuális helyzetet.

A reiki gyakorlása, szemléletmódja segít táplálni a hála érzését. Így ha odafigyelsz erre könnyebben észreveszed a pozitív, támogató dolgokat az életedben, mely szintén az életminőségedhez lesz pozitív hozzájárulás.

Az immunrendszerre szintén hatást gyakorolnak a mindennapos szokások. Pl. mi a napi rutinod, mikor fekszel le aludni, mennyire osztod be az időt, halogatsz-e, ami stressz generál? A rendszeres mozgás hatása hasonlóan előnyös és a testi-lelki jóllétedre támogatóan hat. A napi étkezésed annak minőségén és a bélflórád állapotán keresztül, szintén hatással van.

Azaz bár a reiki gyakorlásának, a kezelés adásának és fogadásának számos pozitív hatása van, de más dolgokra is fontos figyelnek, ha az immunrendszered egészségéről van szó.

Reiki tippek az egészséges immunrendszerért

Ha a reiki gyakorlatát nézzük, akkor a reiki kezelés az egyik legfontosabb támogató eszköz, ami hozzájárul az immunrendszered egyensúlyához. Mivel az immunrendszer nem köthető kizárólagosan egy területhez, így az ilyen célú kezelés sem egy kizárólagos pontra fókuszál. Mit érdemes kezelni?

  • fej – e terület kezelése támogatja az érzelmi egyensúlyt és nagyon hasznos, ha nem ismert a fizikai probléma helye
  • gyomor, máj, belek – ezek elsődleges szervek, valamint energetikailag a tanden és a solar plexus kiemelt a kezelés szempontjából
  • vesék – a chi gyűjtő központja ; a japán megközelítés szerint innen indul el a toxinok felhalmozódása, ha megbomlik az energetikai egyensúly vagy energetikailag kimerül a szerv.

Ez az alap kezelés kiegészíthető bármilyen érintett / szükségszerű terület energetizálásával tetszés szerinti időtartamban. A fenti 3 fő alap terület kezelésre érdemes 30-60 percet rászánni szükség szerint, lehetőleg naponta. Jóval egyszerűbb ugyanis a prevencióra helyezni a hangsúlyt, a tűz oltása helyett, amikor már kialakult a betegség vagy a tünetek súlyossá váltak.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító