Hogy készülj fel a reiki tanfolyamra?

Hogy készülj fel a reiki tanfolyamra?

Talán neked is átfutott a fejedben olyan gondolat, hogy szükséges-e bármit tennem a reiki tanfolyam előtt vagy épp kell-e csinálni valamit az elvárt optimális eredmény érdekében? Bizonyára benned is felmerültek ezek az aggodalmak. Nos a jó hír az, hogy semmi különleges előkészületet nem kell tenned, hogy reikissé válj azon kívül, hogy kipihenten érkezel a kurzusra és ott aktívan részt veszel abban.

Félelmek a spirituális témák körül

Gyakran túlzott misztikusság, ködösítés van jelen a spirituális témák, így a reiki körül is (néhány esetben akár tudatosan sajnos), ami nem tesz jót a felkészülés szempontjából és olyan aggodalmakat ültet el, ami miatt igazából felesleges nyugtalankodni.

A legtöbb ember számára bármennyire is misztikus módszer a reiki, az szerencsére elég jól definiálható racionális elvek mentén, így biztonságos magyarázatot ad egy jobban földön járó számára is. Valóban nem kell felesleges félelmeket elültet és ha vannak is kérdések vagy belső bizonytalanság miként működik a módszer, hogyan adódik át a képesség, épp elegendő egy általános nyitottság a reiki 1 tanfolyam elvégzéséhez.

A reikit valószínűleg azért nehéz körülírni, mert nem kézzelfogható és emberekként különbözőek azok a tapasztalatok, amiket emberek átélnek pl. egy reiki behangolás során vagy ki belső élményt szerez az első reiki kezelés adása és fogadásakor vagy ha pl. először próbál meg meditálni.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy nem szükséges bármilyen spirituális előképzettség. Sőt, akkor jársz a legjobban, ha „üres pohárral jössz” a képzésre, ahelyett hogy előre definiált koncepciókkal és elvárásokkal érkezel. Talán ez lehet a legnagyobb akadály. Ugyanis a reiki csatornázása, tapasztalása épp nem az elméből, hanem a befogadó üres (meditatív) állapotból fakad. Spirituális nyelven szólva úgy cselekszel, hogy nem cselekszel.

Tehát a reiki tanfolyam előtt nem szükséges semmilyen speciális előkészület:

  • nem kell böjtölnöd
  • nem kell speciális diétát követned
  • nem kell meditálnod, nem kell bármilyen spirituális gyakorlatot végezned

A reiki elsajátításában az a csodálatos, hogy mindenkinél működni fog, függetlenül, hogy pl. fogod e érezni az energetikai érzetet az első reiju (behangolás) folyamán. A kurzus során számos gyakorlat, tanárod segítsége fog támogatni abban, hogy megtapasztald a reiki kezelés és a különböző gyakorlatok nem látható aspektusait, magabiztosságot szerezz a technikákban. Meg fogod látni kérdéseiddel nem vagy egyedül, sokan, sokféle, de sokszor hasonló kérdéseken megyünk keresztül és találunk választ.

Így felesleges aggódnod. Reiki tanárként elmondhatom neked, minden tanítványom sikeresen elsajátította a képzés anyagát. És utána sem leszel egyedül, hisz folyamatos email, telefon és személyes gyakorló alkalmak során kaphatsz támogatást tőlem a Jikiden Reiki japán rendszerében. A reikis klub közösség egy olyan támogató közeg, ahol csoporttársaiddal is kicserélheted és megoszthatod a tapasztalataid a személyes fejlődésed érdekében.

Mire készülj fel fejben mégis a reiki tanfolyam előtt?

Mielőtt eljössz a tanfolyamra néhány jó tanács, amit érdemes átgondolni, figyelembe venni mielőtt belekezdesz a kurzusba és melyek befolyásolhatják a megszerzett tapasztalatodat és érdemes ezeket megfogadnod:

1. Szentelj figyelmet a számodra megfelelő tanár és tanfolyam kiválasztására. Találd meg azt a személyt, akitől szívesen tanulnál és tudsz azonosulni azzal, amit és ahogyan tanít. Pl. nyílt napon kérdezz rá a tanár reikivel kapcsolatos kezelés tapasztalataira, mit kapott a reikitől életben, pontosan mit tanít, milyen jegyzetet, oklevelet fogsz kapni, milyen támogatásra számíthatsz tőle, milyen tanátadási vonalon keresztül fog hozzád eljutni ez a tudás és tapasztalat összesség?

2. Ne hirtelen impulzusból gyere el reiki tanfolyamra! Bár vannak az életben rögtönzött és jó intuitív döntések, mivel azonban a reiki egy olyan módszer, amit remélhetőleg hosszú távon be szeretnél építeni az életedbe, így érdemes némi megfontolást tenned.

3. Akkor jelentkezz a reiki tanfolyamra, ha biztos vagy ebben! (így megúszva a jelentkezés lemondásával járó kellemetlenséget, hogy még sincs meg rá a pénz vagy épp hirtelen elpárolgott a motivációd, hogy más tanárhoz mennél/más módszert tanulnál vagy épp fejed felett összecsaptak a hullámok és nem tudsz megjelenni a kurzuson)

4. Érkezz motiváltan és kipihenten! Mint, minden más kurzus esetében is az az ideális befogadó állapot, ha eleget aludtál és magad mögött tudod hagyni a hétköznapokat az oktatás idejére. Jó ha félre tudod tenni a munkád, a családod, a jelenben épp foglalkoztató dolgokat és képes vagy az új befogadására. A könnyű tanulás érdekében érdemes sok tiszta vizet, könnyű ételeket fogyasztani, de nincs semmilyen előírás ez tekintetében. Ha voltál már nyílt napon vagy reiki terápián, akkor már lehet néhány tapasztalatod, de ez sem szükséges. A kurzus során kérdezz bátran, légy aktív, ne érez szégyent, ha valami úgy érzed nem megy, fogsz segítséget kapni!

Szeretettel várlak a következő reiki tanfolyamon! Maradt benned esetleg kérdés? Kérlek keress meg elérhetőségeimen és szívesen válaszolok. Köszönöm.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító