Előzd meg, gyógyulj meg a téli nyavalyákból a reiki segítségével!

Előzd meg, gyógyulj meg a téli nyavalyákból a reiki segítségével!

A téli időszak, különösen kedvez a megfázás, influenza, tüdőgyulladás, egyéb fertőzéses betegségek elkapásának. Ezt főként az enyhe és nedves és a csontig hatoló jéghideg időszakok váltakozásakor tapasztalhatod, azonban a téli időszak alatt általánosan is sokkal több a beteg ember. Ezek a téli nyavalyák sok ember életét keserítik meg, melyet igyekszenek rendszeres vitamin és napi gyümölcs fogyasztással csökkenteni, de a legtöbb ember számára törvényszerűen elfordul egy-egy lebetegedés a téli időszak alatt. Azonban, ha ismered a reikit, sokkal védettebbé válsz ezekkel a fertőzésekkel szemben: ellenállóbbá válik a szervezeted és gyorsabb lesz a gyógyulás is.

Mi a reiki és miként működik?

Mára ez a természetes gyógymód és önfejlesztő módszer meghódította a világot, melynek eredeti hazája Japán. Mikao Usui, a reiki felfedezője 21 napos böjtölését követően ébredt rá erre a képességére, miután elérte a megvilágosodottság (satori) állapotát a szent Kurama-hegyen. Halálát követően tanítványai révén terjedt el egész Japánban, később pedig nyugaton is népszerűvé vált annak egyszerűsége és hatékonysága miatt.

A reiki ugyanis épp a természetes gyógyulási folyamatot segíti elő azzal, hogy ez az energia helyreállítja a kibillent egyensúlyi állapotot. Ez az univerzális energia egyaránt erősíti a immunrendszered, támogatja a szervezeted ellenálló képességét. Azáltal, hogy rendszeresen önmagad kezeled vagy ilyen kezelésben részesülsz egy terapeuta által szervezeted mindig kiváló állapotban lesz, így könnyedén képes megbirkózni a kórokozókkal.

A különféle fertőzések és betegségek bekövetkezése ugyanis nem egyik pillanatról a másikra történik. Lehet először csak fáradékonynak érzed magad, vagy merevvé válnak az izmok vagy hideggé válik a vese. Az is lehet, hogy valamid elkezd tompán fájni, esetleg enyhe hőemelkedéssel jelzi a szervezeted, hogy valami nincs rendben. Ha tudatosan figyeled a tüneteidet és időben cselekedsz ez a romló közérzet visszafordítható sok esetben. Különösen, ha ilyenkor időben ágyba tudsz bújni, inni pár csésze gyógyteát és türelmesen kivárni, amíg szervezeted helyreállítja önmagát. Megfigyelheted, hogy hamarosan jobban leszel. Ez a szervezeted természetes öngyógyító rendszere, melyet megtámogathatsz a reiki kezeléssel.

Mit tehetsz megelőzésként, hogy elkerüld a téli megfázást, influenzát?

Mindenekelőtt vigyázz az egészségedre, táplálkozz tudatosan, télen is fogyassz elegendő nyers zöldséget és gyümölcsöt, teljes értékű ételt. Ne feledkezz meg a testmozgásról sem! A fizikai aktivitás kiemelt szerepet játszik az egészségmegőrzésben, az izzadás által kiválasztod a méreganyagokat, a mozgás által javul a keringés, előnyösen hat a csontrendszeredre, szívedre és megerősíti a légző kapacitásod is.

Ugyanilyen fontos a megfelelő hosszúságú és minőségű alvás. Használd ki bátran, hogy télen rövidebb a napos időszak, legalább hétvégén pihend ki magad, ne fáraszd ki magad hosszú éjszakázással. A meditáció gyakorlása, egy számodra élvezetes hobbi segít, hogy jó közérzeted lehessen. Ebbe a napi rutinba természetesen beleilleszthető a reiki mindennapos alkalmazása is. Megkezelheted önmagad, vagy adhatsz reikit másoknak is szükség szerint (miután elsajátítottad a módszert egy reiki tanfolyamon).

A reiki kezelés mint gyógyulás támogató eszköz

Akkor sem kell elkeseredni, ha bekövetkezett a baj és ledöntött a lábadról a betegség. Csak rajtad múlik, hogy milyen hamar jössz ki ebből a megváltozott állapotból. Ugyanis, ha valaki túl egészségtelen életet folytat, vagy rendszeresen túl sok „anti” gyógyszert szed, a szervezet immunreakciója gyenge lesz.

Ellenben, ha erős az immunrendszer, néhány nap alatt megtisztítja a szervezeted önmagát a felhalmozódott toxinoktól, melyet a Jikiden Reikiben „byosen” néven illetünk és képes bárki érzékelni a tenyere segítségével, hol vannak ilyen felhalmozódások.

Sokan valami rossznak gondolják, de a betegség tünetei (láz, hasmenés, orrfolyás, gyakori vizelet, stb.) egyfajta tisztító folyamata a szervezetnek, melyet a tünetek elnyomása helyett inkább érdemes támogatni reikivel. Az energia kezelés ugyanis kisüti ezeket a toxinokat, így gyorsabbá válik a gyógyulási folyamat.

Ez nem azt jelenti, hogy ne vehetnél be fájdalom / lázcsillapítót. Épp ellenkezőleg: a reiki szemléletmódja nem orvos ellenes. A felesleges gyógyszer szedést érdemes elkerülni, helyette érdemes a természetes praktikákhoz nyúlni, úgy mint böjt, gyógyteák, pihenés. Az állatok is így gyógyítják meg magukat.

Feltehető a kérdés, hogy ki adhat neked reiki kezelést, ha lebetegedtél? Nos, ha elvégzed a reiki tanfolyamot, képessé válasz nemcsak másnak, hanem önmagadnak is ilyen energetikai kezelést adni. Ne várd meg, hogy ledöntsön az influenza és más téli nyavalya, vedd kezedbe az egészséged, sok szeretettel várlak a legközelebbi kurzuson!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító