Segíti-e az ellazulást a reiki relaxációs zene?

Segíti-e az ellazulást a reiki relaxációs meditáció zene?

Sok stresszel küzdő ember számára elképzelhetetlen, hogyan lehet egy reiki kezelés során ellazulni, az pedig még nagyobb talányt jelenthet, hogy mivel tölthető ki a terápia másfél-két óra hossza. Általában ilyenkor segíthet egy nyugtató hatású meditációs reiki zene, sőt egyes vélemények szerint ez feltétlen szükséges is. Találkozni olyan állásponttal is, hogy olyan további kellékek mint a  gyertya, aromamécses / füstölő szintén elengedhetetlenek a kliens kényelme érdekében.

Nyugtató meditáció zene mint mankó

Talán azzal a legjobb kezdeni, mi is a funkciója a zenének? Ahhoz, hogy ezt megértsed, szeretném kicsit lefesteni jelen korunkat.

Modern világunkban a csönd egy ritka jelenség, a legtöbb ember hozzá van szokva ahhoz, hogy erős háttérzaj veszi körül szinte a nap 24 órájában: a közlekedés zöreje, az emberek zsivaja… és a legfontosabb a muzsika, mely manapság szól a rádióból, a telefonon, számítógépen keresztül, a tévéből megállás nélkül. Megannyi impulzus és inger a szemen és a fülön át. Nem csoda tehát, ha egy véletlen folytán nem kapsz ilyen „behatásokat”, akkor azok erős hiányként jelentkeznek. Ugye veled is előfordult, hogy ez jutott eszedbe: „Olyan csönd van!”

Tehát, amikor valaki eljön egy reiki terápiára és nincs ilyen finom bejövő impulzus se, az elme a külső csönd hatására elkezdi visszasugározni azt, amivel folyamatosan bombázták. Ilyenkor van az, hogy szinte hallod a zene dallamát/ritmusát, jönnek elő a különböző hangok, képek, emlékek, gondolatok törnek elő, melyeket definiálhatunk az elme hullámzó állapotának is. Ez gyakran nem kellemes, zavarja az ellazulást, az elme kikapcsolását és ellazulását.

Ezért alkalmazzák gyakran a különböző relaxációs reiki zenéket, melyek bár lágy impulzusokat adnak, lekötik a csapongó elmét, segítik az ellazulást és finom fonákként vezetnek pl. egy meditáció során. Talán úgy érzed, az idő is hamarabb telik el.

Gyógyító meditációs zene reikihez

Hazudnék, ha azt  mondanám én nem szoktam reikizéshez gyógyító hatású meditációs zenét alkalmazni, mert tényleg magával tudja ragadni az embert a dallam és arra is jó a zene (főleg, ha ismerős :), hogy a reiki energia adásába belefeledkezve mégis kontroll alatt tartsd az időt és segíti az ellazulást is. Sőt a Solfeggio frekvenciák még inkább megtámogatják a test energetikai haromizálását.

Engedd meg, hogy két kedven gyógyító relax zeném belinkeljem:

Az első egy könnyed zene (ön)kezeléshez, mely gitár alapú:

A második kedvencem egy igen ellazult állapotba vivő zene, mely alkalmas lehet reikizéshez épp úgy, mint meditációhoz is.

A csend ereje

Ami miatt mégis pártolom a csendet, mert rendkívüli módon segíti a befele figyelést. Nincs semmi jobban, ami megmutatná, mi lakozik legbelül. Próbáld meg megtartani a külső csend mellett a belső csend állapotát! Nem lesz egyszerű. Ahogy korábban írtam, igen hamar szárnyra kell a gondolat, a hang, a kép… elnyomhatatlanul, mely őszinte tükröt tart önmagunk fele.

Ezzel párhuzamosan, ha csendben reikizünk sokszorosára növelhetjük a belső érzékelésünk, olyan belső dolgoknak lehetünk megfigyelői, melyről egyébként megfeledkeznénk. Ha megkérdezel, van e különbség a csendben és relaxációs reiki zene mellett végzett kezelésnek? Igen, van. Akár fogadóként, akár adóként tekintesz a folyamatra. Fogadóként könnyebb a befele figyelés, adóként könnyebb az érzékelés, az intuíció erősebb lehet. Ezen tapasztalataimat meg szoktam osztani a reiki tanfolyamon.

Éppen ezért az esetek nagy százalékában csendben reikizem a klienst, hacsak nincs külön kérése arra vonatkozóan, hogy szeretne valamilyen meditatív zenét / aroma párologtatást a kezelés alatt.

És hogy visszatérjek a kiinduló kérdés megválaszolásához, hogy segíti-e az ellazulást a meditáció reikis zene? Határozottan igen, de még jobb, ha megtapasztalod a csendet és elmerülsz mély önvalódban. A döntés szabadsága a tied.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító