Híres reiki mesterek napjainkban

Híres Reiki mesterek napjainkban

A reiki története kapcsán a legtöbb reikis megismeri e japán módszer nagy neveit, de jóval kevesebb ember van tisztában azzal, kik jelen korunk nagy reiki tanítói? Bármennyire is hihetetlen, a reiki kutatása és fejlődése nem állt meg. Méltatlanul nem ismert reiki mesterek fáradhatatlan munkája van ebben, akikről a legtöbb magyar gyakorló alig hallott. Ebben az írásban szeretnék bemutatni több olyan nagy nevet, akire mindenképp érdemes odafigyelni.

Justin B. Stein

Justin B. Stein
Kép forrása: Facebook nyilvános fotó

A kanadai származású Justin B. Stein doktorjelölt és kurzus oktató a Torontói Egyetem Vallástudományi Tanszékén. Kutatása a vallási kultúra transznacionális cseréjével foglalkozik a Csendes-óceán modern északi részén.

Disszertációs kutatása az Usui Reiki Ryōhō huszadik századi fejlődéséről e szellemi gyógyító rendszer és a buddhista gyakorlat kereszteződéseit vizsgálja Japánban, Hawaii és Észak-Amerikában, beleértve Reiki gyökereit a mikkyót (ezoterikus buddhizmust) alkalmazó japán gyógyító gyakorlatokban, annak háború előtti szakaszában. (forrás)

A teljes önéletrajza, publikációnak listája ITT olvasható.

Számos igen értékes  publikációja elérhető a reiki témában:

  • Academia.edu weboldalon – LINK
  • A reiki japán és nyugati történeti bemutatása
  • Youtube: interjú a reiki kutatásával kapcsolatban ; A Reiki Ryoho történei kontextusai előadás

Frank Arjava Petter

Frank Arjava Petter
Kép forrása: reiki-conciliation.org

Német származású reiki mester, akit a reiki 1990-es és 2000-es években végzett eredet kutatása és annak eredményeinek publikálása kapcsán az egyik legjelentősebb személynek tartják.

10 évig élt Japánban, magas szinten beszéli a japán nyelvet és ismeri a japán kultúrát. Jelenleg Görögországban él és a Jikiden Reiki Intézet aligazgatója, reiki szemináriumokat tart világszerte. Legismertebb könyve a Reiki tűz, mely magyar nyelven is elérhető.

Életéről és a reikiben végzett munkásságáról nemrégen videó sorozat készült, mely megtekinthető ezen a LINKEN.

Weboldala: http://frankarjavapetter.com/

Megjelent könyvei és azok elérhető fordításai:  LINK

Youtube videók:

Walter Lübeck

Walter Lübeck
Kép forrása: walterluebeck.com

Német származású reiki mester és spirituális tanító. Szintén részt vett a reiki gyökereinek felkutatásában, valamint 25 könyvet írt eddig, melyet 20 különböző nyelvre fordítottak le.

Takata vonalú nyugati reikit és Jikiden Reikit tanult, majd megalkotta saját komlex spirituális reiki rendszerét, melyet Rainbow Reiki néven nevez. Jelenleg Németországban északi részén tanít, emellett számos publikációt és interjút készít a reiki megismertetése céljából.

Weboldala: https://walterluebeck.com/

Megjelent könyvei és azok elérhető fordításai: LINK

Robert Fueston

Robert Fueston
Kép forrása: thereikipreservationsociety.org

Amerikai származású reiki mester, aki több mint 20 éve Hawayo Takata életének és tanításának a felkutatására és átadására szentelte az életét. Különleges módon több olyan mestertől tanult, aki közvetlen Takata asszony tanítványai voltak.

Robert emellett kínai medicinával és akupunktúrával foglalkozik, eredeti szakmája levéltáros. Ez a precíz alaposság fedezhető fel a reiki kutató munkásságában.

Az Usui Shiki Reiki Ryoho rendszere és története c. könyve (melynek további két újabb kötetének kiadása van folyamatban) felmérhetetlen érték a reiki nyugati ágának megismeréséhez.

Robert tagja a Reiki Allience szövetségnek és a The Reiki Preservation Society szervezt megalapítója és vonalvezető tanítója.

Weboldala:

Könyve: LINK

Youtube interú videók: LINK   és  LINK

William Lee Rand

William Lee Rand
Kép forrása: reiki.org

Amerikai származású reiki mester az ICRT (The International Center for Reiki Training) megalapítója és elnöke, a Reiki News Magazine kiadója és főszerkesztője valamint több 100 publikáció szerzője. Szintén egyike azon mestereknek, akik aktívan részt vettek a reiki kutatásában a 90-es években. Ezen kívül az Usui/Tibeti, a Karuna és a Holy Fire stílusok megalkotója.

Reiki tanulmányait 1981-ben kezdte és több tanári átadása is van köztük Hawayo Takata-Bethel Phaightól és Chiyoko Yamaguchitól.

Nagy szerepe van a reiki kórházakban való alkalmazásában, mely eredményekről a centerforreikiresearch.org oldalon lehet tájékozódni.

Könyvei:  LINK

Youtube videói: LINK

René Vögtli

René Vögtli
Kép forrása: reiki-international.ch

Svájci származású reiki mester, aki számos reiki szervezetben dolgozik és a Reiki Usui Shiki Ryoho irányzat oktató és 1993 óta teljes állású reiki mester.

1996-2002-ig a The Reiki Network aktív munkatársa, 2010-ben megalapítója a RIO – Reiki International Organisation -t, mely 2017-ig működött. 2017-ben a ProReiki német reiki szervezet társ alapítója és tanácsának tagja 2009. óta és ezzel a csoporttal megalapították a European Reiki Group ERG-t is 2018-ban.

René legfrisseb projectje a „reiki kibékélés” (https://reiki-conciliation.org/) mely arra helyezi a hangsúlyt, hogy harmóniát teremtsen a reiki irányzatok és mesterek közt és számos oktató, forrás anyagot tárjon a nyilvánosság elé, ami az egyik legaktuálisabb kérdés a reikiben.

Vízió a reiki jövőjéről videó LINK és LINK

További videók a reikiről:  LINK

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító