A Jikiden Reiki előnyei más irányzatot végzetteknek

A Jikiden Reiki előnyei más irányzatot végzetteknek

A legtöbb reiki gyakorló spirituális útja során legalább egyszer felteszi magának ezen kérdések valamelyikét, hogy: Biztos elég az, amit tanultam? Vajon mit tanítanak más reiki irányzatokban, mik a főbb különbségek, melyik a jobb? Magam is szembe találkoztam ezekkel a kérdésekkel. Azonban őszintén azt gondolom, hogy mindegyik reiki irányzat értékes, noha megközelítésekben, technikákban vannak különbségek. Hiszem, hogy mindenki képes megtalálni azt a tanítást, ami személyiségéhez, világképéhez legközelebb áll és ezért lesz számára a legmegfelelőbb. Ezért, ha nyitott szemmel és szívvel járod a spirituális utad, képes vagy befogadni, ami hasznodra válik, és nem térít el, amire nincs szükséged. Ebben a szellemiségben szeretném bemutatni, mit adhat számodra a japán Jikiden (kiejtve: Dzsikiden ) Reiki iskolának a tanítása, ha ezt választod.

Mert friss és pontos információhoz jutsz

A Jikiden Reiki Intézet tanáraként, egy nemzetközi szerevet és közösség aktív tagja vagyok és ezen felül rendszeresen forgatom a frissen megjelent külföldi szakirodalmat, így igyekszem a tudásom naprakészen tartani és a gyakorlati tapasztalataimat bővíteni a szorosan vett tanfolyami anyagon kívül is. Bár a japán rendszer szerint oktatok, de tájékozott vagyok a nyugati ág tanításait illetően is (mivel régebben tanultam ilyen ágon is) és az a hozzáállásom, hogy nincs rossz kérdés, igyekszem megtalálni a válaszokat.

A jó pap holtig tanul.” – tartja a mondás. Azt gondolom, mindig van egy magasabb szint, ahova lehet fejlődni, akár az elméleti, akár a gyakorlati dolgokról van szó és ennek a legfontosabb része a rendszeres gyakorlás és gyakorlati tapasztalat szerzés. A reikit nem elég  tanítani, a napi gyakorlattal válik élővé a tanítás.

A reiki története érdekesen és részletesen

Sokan tekintenek úgy a reiki történeti részére, mint unalmas, kötelezően leadandó tananyagra. Én abban hiszek, hogy ezt el lehet mondani érdekesen is,  megemlítve több meghökkentő tényt, megosztva számos kevésbe ismert információt, bemutatva az összefüggéseket. A Jikiden Reiki tanfolyam során számos eredeti fényképet használok fel illusztrációnak, így mesterek neveit, velük kapcsolatos történeteket képekhez kapcsolhatod.

Számos anekdotát mesélek el Usui senseiről, Hayashi senseiről, Chiyoko Yamaguchi vagy Takata senseiről, melyek egyszerre érdekesek és hordozzák a reiki tanításának esszenciáját. Hallgatóim sokszor kérdezik meg tőlem, mik igazak azokból a legendákból, melyeket olvastak vagy hallottak és a legjobb tudásom szerint szoktam ezekre válaszolni.

A Jikiden tananyagában szerepel az Usui Reiki Hikkei részeinek átbeszélése is, mely eredeti forrásanyaga a reikinek.

A reiki japán szellemiségét ismered meg

A kurzus során maximálisan igyekszem átadni a reiki japán spirituális tanítását nagy hangsúlyt fektetve a Gokai – Usui mester öt életszabálya – , Meiji császár verseinek magyarázata, a szimbólumok és technikák eredetének, a reiki japán kulturális hátterének bemutatására. Számomra ez az egyik legfontosabb része a Jikiden Reikinek, ennek átadása, mert ez az, amivel sehol máshol nem találkoztam. Úgy vélem, ha az ember megérti ezt a részt, sokkal közel kerül a reiki lényegéhez, a technikák is hatékonyabbá válnak ennek megértése által. Másként fogsz a reiki gyakorlatokra tekinteni azáltal, hogy ezzel tisztába kerülsz. Pl. rájössz, hogy a reiki energiát nem kell lekérni, nincs szükség védelemre, hogy miért kapcsold ki az elmét a vizualizáció helyett…

Amikor megérted a japán reiki egyszerűségéből fakadó magyarázatokat, rádöbbensz a reiki esszenciájájára, hogy ez nem elsősorban gyógyító technika, hanem szellemi út az elme és a belső egyensúly megteremtésére és az intuíció fejlődéése, a gyógyító képesség valójában ebből fakad… és megérted miért alaptechnikája a reikinek a meditáció gyakorlása.

Japán reiki technikák, melyek hatékonnyá teszik a kezelésed

A byosentoxinok energia érzetének érzékelése – az egyik legfontosabb gyakorlati része a tanfolyamnak, mely jelentősen megnöveli a kezelésed hatékonyságát, ha alaposan megtanulod a technikát. A Jikiden technikák között nagyon népszerű még a Ketsueki Kokan-ho (vérfrissítés masszázs) technika, mely alkalmazásáról nagyon sok pozitív visszajelzést kapok. A hallgatók is nagyon szeretik egymáson gyakorolni. Egyaránt jó adni és kapni is. 🙂

A Jikiden reiki képzés során szintén megtanítom számodra a reiki energia közvetítését szemmel, ráfúvással, ujjbeggyel gyógyítást, hogyan alkalmazd a reikit megelőzésre, akut és már hosszabb ideje fennálló panasz esetén. Részletesen átbeszéljük Usui mester kezelési útmutatóját és azt hogyan alkalmazd otthon. Hogyan használd a reikit méregtelenítésre, hogyan alkalmazd a reiki masszázs technikákat a kezelés hatékonyságának növelésére.

A tanfolyam részét képezik az energia érzékelését segítő csoportos gyakorlatok pl. reiki kör. A kéz érzékenyítése és az elme kiüresítése céljából megtanuljuk a Joshin Hatsurei-ho meditációt is. A kurzus végére képes leszel megérezni a byosen különböző szintjeit, olyan gyakorlatokat tanítok meg számodra, amivel otthon tovább fejlesztheted ezen képességed.

A tanfolyamot követő klub foglalkozásokon, vagy egyéni konzultációk során további magasabb szintű és nehezebb japán technikákat is megtanulhatsz, melyekről az EZ REIKI c. könyvben olvashatsz. Számomra fontos, hogy minél több tapasztalatot átadjak és segítsem hallgatóim fejlődését, segítsek elakadás esetén – ha kérik.

Mert megtapasztalható a japán reiki energetikai tisztasága…

Talán ez a leginkább szubjektív része a Jikiden Reikinek, hogy milyen annak energiaminősége. Több embertől kaptam azt a visszajelzést, hogy nagyon tisztának, erősnek, ám lágynak érzékelik, mely eltért eddigi tapasztalataiktól (akik korábban tanultak más tanátadási vonalon).

Nekem az a véleményem, a Jikiden eszmeisége, a rövid tanátadási vonala és az eredeti behangolási szertartás egyszerűsége miatt tapasztalhatóak ezek a szubjektív érzetek. Hálás vagyok, hogy ezzel a tiszta energetikai rendszerrel dolgozhatok, ezt taníthatom.

Mindazonáltal nem gondolom, hogy rangsorolni kellene a különböző energiákat, akár reiki iskolák szerint. Én abban hiszek, hogy mindenki megtalálja azt, ami számára működik, amivel képes együtt rezonálni és amivel szimpatizál.

Mert a Jikiden tanfolyam haladók és reikimesterek számára is tud újat és fejlődési lehetőséget nyújtani…

A világon számos reiki mester végezte el a Jikiden Reiki különböző fokozatait, ennek oka, hogy a Jikiden az egyetlen olyan japán reiki iskola, mely világszerte 45 országban érhető el és őrzi a tradicionális japán reiki tanítását. Ez azt is jelenti, hogy számos olyan dologról fogsz hallani, amit a legtöbb nyugati stílusú reiki iskola nem tanít…

Az egyszerűség koncepciója leomlasztja azokat a gátakat, amit eddig a reiki gyakorlásával kapcsolatosan gondoltál. A legtöbb nyugati reiki gyakorló túlbonyolítja a kezelés, a gyakorlás szükséges lépéseit és komplikálttá azok mögötti magyarázatokat, így azonban elveszítik így a fókuszt a lényegről az egyszerű elgondolásokban rejlő hatékonyságról.

A tanfolyamon átadott szemléletmód, az átadott tananyag bárki számára kamatoztatható. Mindegy, hogy fejlődni szeretnél a reiki kezelésben, vagy szeretnéd jobban és pontosabban tanítani a reikit. A tanfolyamon felül több szakirodalmat tudok ajánlani számodra, amivel tovább dolgozhatsz még.

Összefoglalóul: nem biztos, hogy mindenkinek a japán reiki az útja, lehet más megközelítés fogja meg a szíved. Azonban, ha úgy érzed szeretnél tanulni tőlem, sok szeretettel várom a jelentkezésed a reiki 1 tanfolyamra, melyre a linkre kattintva tudsz jelentkezni.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító