Mit mond az intuíció? Hallgass a megérzéseidre!

Mit mond az intuíció? Hallgass a megérzéseidre!

Az intuíció jelentése nem más, mint a belső megérzés. A tested, a különböző élethelyzetek gyakran küldenek finom visszajelzéseket arról ami épp történik veled, vagy ami épp most történik veled. De vajon meghallod-e az intuitív éned? Talán veled is többször előfordult, hogy kaptál egy tanácsot egy problémáddal kapcsolatban, de elodáztad a dolgot. Vagy valaki azt mondta, hogy minden rendben van, de a benned lévő hang azt sugallta, érdemes lenne újra megvizsgálni.

Olyan is előfordul, hogy a társadalmi nyomás, a különböző elvárások, annak a hite, hogy nem vagy kompetens a témában elnyomja az intuíciót és annak megértését mi zajlik most a szervezetedben vagy körülötted. Azonban, ha képes vagy meghallani ezeket a belső hangokat nem csak önmagad egészsége szempontjából válhat a hasznodra, hanem a reiki használatakor is kamatoztathatod megérző képességed.

Intuíció és megérzés a mindennapokban

A bölcsek úgy tartják „az orvos bennünk lakozik”. Ha figyeled a látszólag láthatatlan jelzéseket, pontosan tudni fogod, hogy mire van épp szükséged. Úgy is mondják, ekkor kapcsolatban vagy a belső vezetőddel, isteni önvalóddal.

Ez egy természetes állapot, amikor még nem billentél ki a belső egyensúlyodból és képes vagy észlelni, hogy számodra mi az igazán megfelelő. Ahogy távolodsz el önmagadtól, úgy válik egyre megfoghatatlanabbá ez a természetes érzés, mely a javadat szolgálja.

A rohanó mindennapok során sajnos sokan nyomják el ezt a természetes megérzést és helyett a betegségek tüneteit elnyomó „anti”gyógyszereket szednek be a problémájuk látszólagos kezelésére. Vannak olyan emberek is, akik a kézzelfogható visszajelzéseket sem akarják meghallani homokba dugva a fejüket.

Pedig a megoldás néha egyszerűbb, mint gondolnád. Sok esetben már apró dolgokon változtatva jelentős élet minőség változás indul el pozitív irányba. Bár sok megoldást hallhatsz a környezeted felől, de az igazi, személyre szabott megoldást csak te tudhatod Önmagad számára, mi az ami jó neked, mi az ami nem.

Így például egyedül te tudhatod, hogy milyen ételek esnek jól, melyik mozgásforma a számodra ideális, mitől vagy boldog, mi képes motiválni, mikor vagy a legjobb formádban. Önmagad ismerete és a belső megérzéseidre való hallgatás kulcsfontosságú abban, hogy sikeres legyél és képes legyél navigálni a bizonytalan helyzetekben. Amikor nem tudsz dönteni a józan ész segítségével vagy egy nehéz helyzeten, csak az intuíciódra hagyatkozhatsz. Mennél erősebb a belső hangod és mennél jobban rá vagy hangolva, annál nagyobb az esély, hogy a helyes megoldást választod. Ez lehet az egészségedet érintő kérdés vagy életpályáddal, emberi kapcsolataiddal kapcsolatos helyzet.

Intuíció fejlesztése a reikiben

A megérzésedre hallgatás igen a hasznos, ha a mindennapok kihívásait vesszük alapul, ez még igazabb a reiki használata során. A Jikiden Reiki kezelések során ugyanis kitüntetett figyelmet kap a kézzel érzékelés és a belső intuíció használata a kezelés során. Eltérően a nyugaton elterjedt gyakorlattal, ahol fix kezelési pozíciók mentén egyenlő időt eltöltve történik a terápia, a japán reikiben sokkal többre tartják a test energetikai visszajelzését alapul vevő kezelést.

Ez látszólag elég megfoghatatlan és bizonytalanságot sugallhat a byosen technikát nem ismerő számára, szerencsére azonban ez mégse bonyolult. A Reijut (behangolás szertartás) követően ugyanis mindenkiben felerősödik ez az adottság, hogy képes érzékelni az energia finom áramlását és kölcsönhatását. Ennek egyszerű magyarázatát a japán reiki megközelítése írja le.

Japánban ugyanis úgy gondolják, az ember eredendően kapcsolatban van a felsőbb dimenzióval, amit hited szerint sokféleképpen nevezhetsz. Ez a kapcsolat az, ami működik az intuícó során és melyet képes vagy a kezelés során is kamatoztatni, hogy még hatékonyabbá váljanak a kezeléseid.

Először csak az energia finom áramlását és a különböző kölcsönhatásokat figyelheted meg a tenyeredben különböző érzetek formában. Olyan benyomásra kell gondolnod mint hő, bizsergés, lüktetés, stb. érzet melyek különböző információt mondanak el számodra a kliens energetikai állapotáról. Az intuíció fejlesztésévél ahogy egyre ösztönösebbé válik ez a fajta érzékelés úgy válsz egyre hatékonyabbá „kitapintva” a legsúlyosabb gócokat. Így a kliensed gyógyulása gyorsabb lesz, hatékonyabbá válik a betegséget megelőző kezelés is.

Az intuíció felső fokát Reiji-ho és a Byogen Chiryo technikák jelentik a reikiben, melyet nehéz kézzelfoghatóan megmagyarázni. Először talán csak azt veszed észre az energia vezeti a kezed, arrébb húzva a kezed a problémás területre, később a kliens megérintése nélkül tudni fogod hol kell kezelni, hogy kioldjad a probléma gyökér okát. Ezt a belső sugallatot megkaphatod, egy érzés, egy hang, egy kép formájában.

Az intuíció fejlesztése: meg kell tanulnod kiüresíteni az elméd

Feltehető a kérdés, hogy miként fejleszthető az intuíció? Elsősorban a meditáció rendszeres gyakorlásával, azzal, hogy minél jobban képes vagy a belső zajt lehalkítani és figyelni a belső jelekre. Ez a fajta észlelés azt is jelenti, hogy képes vagy „meghallani” olyan információkat is, amik mások mellett elmennek vagy nem tulajdonítanak jelentőséget.

Minél kifinomultabbá válik ez a belső érzékelés annál jobb lesz az intuíciós képességed, annál jobban képes leszel szűrni a számodra hasznos dolgokat az információ tengerből és azokat hasznosítani. Élj ezzel a lehetőséggel! A reiki tanfolyam során is megtanulhatsz pár ilyen technikát, amivel fejlesztheted ezen intuitív én készséged, amit használhatsz a reiki kezelés során.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító