Élvezed vagy csak elszenveded az életed?

Élvezed vagy csak elszenveded az életed?

Elmélkedtél-e már valaha a boldogság fogalmán? Tudod-e, miért hálásak sokan az életnek még az őket ért súlyos tragikus események ellenére is, s miért vannak olyan emberek, akik a jó körülményeik ellenére naphosszat panaszkodnak? Ilyenkor felteheted a kérdést, hogy a valódi boldogság csak a környezeted, a veled történt események függvénye vagy esetleg sokkal többet számít az, Te hogyan látod önmagad és a világot? Megfigyelted-e már önmagad, hogy a pozitív vagy a negatív eseményeknek szentelsz-e több figyelmet? Észreveszed-e a rosszban is a jót, vagy minden jóban a burkolt rosszat kutatod? Rágódsz-e a múlt történésein, aggodalmaskodsz-e mindig a jövő miatt vagy jelen tudsz lenni a pillanatban, a mában és örömet érzel azzal kapcsolatban, amit éppen teszel?

Az indiai bölcsek szerint emberi formában születni eleve áldás a számtalan létezési forma közül. Azért, hogy egészséges vagy hányszor adtál hálát vagy természetes dolognak veszed? Gondolkodtál már az élet szépségien az ezzel járó lehetőségeken? Az, hogy itt vagy egy szép fizikai testben, amellyel érezhetsz, szerethetsz másokat és megvalósíthatod a céljaid, és tetteiddel nyomot hagyhatsz a világban.

Ha ehhez a csodához hozzávesszük azokat a mindennapos nehézségeket, például a véget nem érő kiadásokat, a néha monoton, fárasztó munkanapokat és a rövidke hétvégéket, amikor nem vagy a top formádban, esetleg lebetegszel, a különböző emberi konfliktusokat, már egy árnyaltabb képet kapsz a mindennapokról. Azonban, hogy mibe fektetsz energiát, mennyire veszed véresen komolyan az élet játékát, rajtad múlik.

Az élet ugyanis nem más mint tapasztalás. Azért születtél, hogy teljesítsd az életfeladatod, megvalósítsd önmagad. Az, hogy ebben az élet nevű játékban a különböző nehézségeket akadályként, vagy kihívásként kezeled, csak rajtad múlik. És ez általában a fejben dől el: láthatod a poharat félig üresen vagy akár félig teli is.

Az, hogy passzívan elszenveded életed történéseid vagy Te irányítod a sorsod csak rajtad múlik. Mennél görcsösebben próbálsz irányítani vagy mennél többet foglalkozol mások életével, annál több szenvedésben lesz részed… Közben keserűség mardossa a szíved, hogy másnak persze több jutott. Szeretnél örömben élni, és elégedett lenni?

5 tanács életed derűsebbé válásához

1. Lásd meg az élet napos oldalát! – Azt mondják az élet olyan mint a hullám: egyszer lent, egyszer fent. Jó és kevésbé dolgok történnek veled nap mint nap, melyek egy részét nem tudod befolyásolni. Azonban, hogy hogyan érzed magad a nehéz szituációkban, már rajtad múlik! Választhatod, hogy tovább pumpálod magadban a haragot, az elkeseredettséget vagy elfogadod azt a helyzetet és megpróbálsz a megoldásra, esetleg a rosszal járó pozitívra fókuszálni. Az élet tapasztalatok összessége, mely folyamatosan tanít és a fejlődés felé terel, de csak akkor,  ha képes vagy tanulni a leckékből. Usui mester reiki öt életszabályának  megértése és követése például segíthet ebben. Ez elvezet az élet megélésének magasabb tudatosságához, amikor egyre jobban rálátsz életed eseményeire, megérted, hogy mi miért történik veled. És végül felébred benned hála, hogy az élet mégiscsak szép!

2. Valósítsd meg dédelgetett vágyaidat! – A gyermekek esetén még nagyon ösztönös az intuíció, képesek álmodozni, könnyen szőnek különféle terveket. Talán neked is vannak gyerekkori álmaid, melyeket a mai napig nem valósítottál meg. Amiről gyermekként álmodunk, az sokszor megmutatja a Lélek egyedi igényeit, amelyek kifejezetten boldoggá varázsolják. Felnőttként sajnos különböző okok miatt (gyakorlatiasság, pénzkeresés, stb.) sokat feladsz álmaidból – holott ennek egyáltalán nem kézenfekvő így lennie. Ezzel együtt természetesen rögtön nem kell felmondani a munkahelyeden, hogy rohanj megvalósítani az ifjúkori vad álmaidat. Azonban vizsgáld meg, hogyan valósíthatod meg önmagadat, milyen megvalósítható alternatívái vannak álmaidnak. Egészen biztosan találsz egy olyan hobbit, foglalatosságot, amiben különösen tehetséges vagy. Ez belső örömöt szerez, mely teljesség fogja tenni az életed. Ideális esetben a hobbid akár a munkáddá is válhat és képes leszel megélni belőle, ezért nagyon fontos, hogy megtaláld miben leled örömed, kiteljesítsd a vágyaid!

3. Lépj ki a mókuskerékből! A rutin, az ismétlődő szokásaink sok időt és erőt spórolnak nekünk, könnyebbé és egyszerűbbé téve életünket. De ahogy minden jóban van valami rossz, így ebben is: a rutin, az egykedvűség képes elűzni az odaadásodat és motiválatlanságod miatt akár el is vesztheted az életkedved. Kilépni a megszokott komfortzónából egy új perspektíváját mutathatja meg az életednek. Ne törődj bele a mindennapos taposómalomba! Akár már apróságokkal is elkezdheted, a lényeg, hogy ne engedj a fásultság, a kiábrándultság démonainak, keress új ösvényeket, élményeket, lehetőségeket! Ehhez már az is elég, ha mondjuk a vasárnap reggeli takarítás helyett sportolni mész.

4. Öleld magadhoz a változást! Sok ember van úgy, hogy kényelmesnek tartja a jól megszokott kerékvágást, az ugyanúgy haladó dolgokat. Csak semmi extra erőfeszítést ne kelljen tenni, mert az már kényelmetlen. Azonban élet már csak olyan, hogy időről-időre különböző változásokkal zökkent ki a megszokott komfortzónádból. Ilyenkor két dolog lehetséges: vagy ellenállsz vagy nyitottan állsz a változások elé. Előbbi esetben nehéz lesz átállás, utóbbi esetben jó eséllyel jöhetsz ki pozitívan. Ez csak attól függ, miként tekintesz a változásra. Olyan lehetőségekhez is juthatsz, ami a korábbi élethelyzetedben nem volt lehetséges. Ragadd meg ezeket és nézz előre, ne a múltat sirasd!

5. Szeresd Önmagad!

Önmagad szeretete annak elfogadásával kezdődik. Ez azt jelent, hogy elfogadod önmagad minden pozitív vonásával és hibájával együttesen. Önmagad ostorozása, a kesergés a múlton, jövőd miatti folyamatos aggodalmaskodás boldogtalanná tesz. Ezzel szemben, ha pozitív gondolatokkal támogatod önmagad, odafigyelsz, hogy valóban jól érzed magad a bőrödben, a boldogság felé tettél nagy lépést.

Ezért fontos, hogy időről időre jutalmazd meg magad, olyan dolgokkal, amik javítják a közérzeted. Ez lehet egy jó masszázs, a kedvenc könyved olvasása, a sport, a meditálás, a kedvenc hobbid – akármi, ami megelégedéssel tölti el a lelkedet és támogatja a jó fizikai közérzeted.

Ne hagyd, hogy a fásultság, önmagad kizsigerelése teljesen feleméssze az életkedved. Mindennap tegyél azért, hogy fenntartsd a megfelelő fizikai és lelkiállapotot. Ez elengedhetetlen, ha örömben és megelégedettségben szeretnél élni.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító