Így fejleszd a reiki kezelés tapasztalatod

Így fejleszd a reiki kezelés tapasztalatod

A kézrátételes gyógyítás az egyik legfontosabb gyakorlat a reikiben, mely igen hangsúlyos a Jikiden irányzatnál is. Feltehető a kérdés, hogyan fejlesztő ez a készség? Mitől függ, hogy valaki igen sikeres a reiki kezelések eredményességét illetően, míg más csak szerényebb eredményeket tud elérni? Sok esetben egy kezdő reikis magára marad a kérdéseivel, talán olyan is megfordul a fejében, hogy nála nem működik ez a japán eredetű módszer, netán szerényebb képességekkel rendelkezik, mint a „többiek” és így nincs sok esélye sikereket elérni… Nos, a jó hír az, hogy a gyógyító képesség jelentősen fejleszthető. Bár számíthat a hozott képesség is, sokkal nagyobb súllyal nyom a latba a mindennapos gyakorlás. Nem véletlenül e japán módszer eredeti neve: Usui Reiki Kezelés Módszer az Elme és a Test Fejlesztésére. Ha úgy érzed segítségre lenne szükséged, olvasd tovább a cikkem vagy keressél meg személyesen!

Mitől függ a reiki energia átadásának képessége?

A Jikiden Reiki tanfolyam során egy külön blokk foglalkozik a reiki otthoni gyakorlásával, annak a mindennapi életbe történő integrálásával. Tapasztalataim szerint ugyanis főként ettől függ, hogy kiből válik sikeres gyakorló (noha természetesen a kurzuson szerzett tapasztalatok is igen fontosak). És az is evidensnek tűnhet, hogy a képzésen tanultakat érdemes jól begyakorolni.

Gyakran nem hiszik el sokan, hogy a frissen szerzett tapasztalatok hamar megkopnak, ha nincsenek úja és újra ismételve a különböző gyakorlatok. Ezért a tanfolyamon nagy hangsúlyt helyezek és tippeket adok arra, hogy hogyan férhet bele a rendszeres reikizés a sűrű hétköznapokba. Mert bár a reiki energia átadás képessége egy életre szól, az érzékelés vagy a  technikák végrehajtásának részleteiben érdemes tapasztalatot szerezni. Milyen tényezőktől függ az energia átadás képességed?

Fizikai egészség:

ha valamilyen komoly betegséggel rendelkezel, mindenképpen érdemes nagy hangsúlyt fektetni a mindennapos önkezelésre (min 1 óra). A testedben felhalmozódott toxinok (byosen) feloldásával nemcsak az egészségi állapotodra lesz hatással, de energiarendszered is harmonikusabbá válik, ami pozitívan hat, hogy egyre erősebbé váljon az általad közvetített reiki energia.

Usui sensei így ír az önkezelésről: „Kérdés: Ha másokat meg tudok gyógyítani, akkor saját magamat is? Válasz: Azok, akik saját betegségüket nem tudják meggyógyítani, hogyan segíthetnének másokon?Az önkezelés akkor is fontos, ha nem vagy beteg mert megnövelheted a mindennapos teljesítményed. Érdekes tapasztalatokat szerezhetsz összehasonlítva önmagad és mások kezelését és annak hatásait.

Mentális egészség:

Usui sensei azt írja: „Amikor az ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség magától következik be.Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen foglalkozzunk, hogy lelkileg is kiegyensúlyozottak legyünk. Gondolj csak bele, ha állandóan zavaró gondolatok, különféle negatív érzelmek hullámában élsz, hogyan tudnál tiszta csatornája lenni a reiki energiának és könnyen érzékelni azt? Tehát, minél kiegyensúlyozottabb az elméd és a tested, annál gyorsabban leszel képes megérezni az energiát.

Ennek fordítottja is igaz – ha a tested és az elméd nincsenek harmóniában, elveszíted az érzést. Az elme lecsendesítésére az egyik legkiválóbb eszköz a Hatsurei-ho meditációs technika, mely a seiza ülésben gassho pozícióban végzett légzés figyelésén és az elme kiüresítésén alapul. Ha csak naponta 10-15 percet tudsz ezzel foglalkozni, jelentős lépést tettél az elméd harmonikus állapotáért, az aggodalommentes szemléletért, mely pozitív hatással lesz a mindennapi kapcsolataidra is. A meditáció kiváló önismereti lehetőség: megmutatja milyen rejtett gondolatok és érzelmek vannak benned, hol tartasz a saját spirituális életedben.

Adott képesség:

nekünk embereknek velünk született képességünk az energiával történő gyógyítás. Akkor is, ha ennek most nem vagy tudatában. Ez a magasabb tudatossági szintünknek köszönhető, mely kiemelt az állat világból. Tehát mindenki képes reikizni. Ezt a képességet erősíti fel jelentősen a reiki behangolás (japánul Reiju). Bár a hallgatók energia érzékelésében a kezdetekben lehet különbség, a Jikiden Reikiben alkalmazott Reiju hatására megnövekedett energia közvetítő képesség közel azonos mindenkinél, mely átható forró kézérzetben lehet megtapasztalni. Ezt sokan kétkedve fogadják, pedig igaz.

Reiki kezelési tapasztalatok gyűjtésének módjai

Ahhoz, hogy igazán hatékonnyá váljanak a kezeléseid, egy rész az energia közvetítő képesség (melyhez lényeges a meditáció és az önkezelés rendszeres gyakorlása). Ugyanilyen fontos a belső intuíciód fejlesztése és a tapasztalataid bővítése is. Ehhez elsősorban számos mások kezelése által vezet az út.

Megkerülhetetlen, hogy rendszeresen alkalmazd a reikit, ha hatékony gyógyítóvá szeretnél válni. A reiki kezelés gyakorlását elkezdheted a családtagjaidon, majd ismerőseid, barátaid lehetnek az első klienseid, míg végül magad is terapeutává válsz. Talán azt mondod, „nekem nincs kit kezelni!”

Ekkor a legjobb megoldás, ha rendszeresen eljársz reiki klubba, ahol minden alkalommal új emberekkel találkozol, ugyanakkor biztonságos környezetben, oktatói támogatás mellett gyakorolhatod a korábban tanult technikákat. Ez azért is jó, mert ha bizonytalan vagy, segítséget kérhetsz. Ráadásul a japán hagyományt követő Jikiden Reiki gyakorlásokon rendszeres időközönként ismételt Reijuban részesülsz, ami tovább segíti, hogy minél jobban érzékeld és közvetítsd a reiki energiát.

Érdemes a reiki kezelési tapasztalatokat összegezni, gyűjteni. Különösen értékes, ha lejegyzed, hogyan változik a kliensed állapota és ehhez kapcsolódóan a különböző byosen érzetek a testen. Ehhez érdemes egy Excel táblázatot vezetni feljegyezve a kliens nevét, kezelés dátumát és időtartamát és hogy milyen területeken milyen erősségű byosent tapasztaltál. Ezek az apró jegyzetek legyenek lényegre törőek, nem kell hosszúnak lenni. A fontos az, hogy később elővéve is visszakövethető legyen a kliensed energetikai állapota. Megfigyelhetsz hasonlóságokat, különbözőségeket, ha azonos típusú problémával jön egy másik kliens.

Abban is segítenek ezek a kis feljegyzések, hogy nyomon kövesd a saját fejlődésed, melyet önmagad talán nehezen érzékelnél. Azonban, ha a jegyzeted visszajelzéseiből azt látod, hogy hamarabb javulnak a klienseid, hamarabb ráérzel a probléma gyökér okára és előbb is sikerül feloldanod, mindenképpen jó úton jársz.

A belső intuíción alapuló érzékelés fejlesztése egy nagyon fontos lépcső a hatékonyságod szempontjából. Ehhez a byosen technika az első lépés. Amikor már nagyon jól megy, képessé válsz a kevésbé megfogható intuíciós technikákra is mint a Reiji-ho és Byogen-chiryo, melyek a belső érzékelésen alapulnak a problémás területre illetve a probléma gyökér okára vezetnek rá, hol kell kezelnek a klienst. Az intuíciós képességet illetően a határ a csillagos ég.

Azonban bármennyire is légy sikeres a kezelések eredményeit illetően, sose vakítson el a siker és mindig légy alázatos a reiki kezelésekkel. A reiki gyógyító nem Isten, csak egy eszköz a gyógyulási folyamat támogatásában és csatorna a reiki energia lehívásában.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító