Az elme lecsendesítése a rohanó hétköznapokban

Az elme lecsendesítése a rohanó hétköznapokban

Az elme kiürítéséről sokat hallani a meditáció kapcsán. Azonban nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az elme lecsendesítése azaz a negatív gondolatok legyőzése mennyire fontos a rohanó hétköznapokban is a lelki egyensúly megteremtése érdekében. A pozitív gondolatok ugyanis addig nem tudnak gyökeret ereszteni mélyen az elmédben, míg különféle borúlátó hitrendszerek, ítéletek szabotálják a mindennapokat. Ezért elengedhetetlen, hogy kézben tartsd az elmédet és tudatos szintre emeld a  tudatalattid témáit.

Miért nehéz az elme kiürítése és mit tehetünk az elme lecsendesítéséért?

A legtöbb ember számára ez azért kemény dió, mert nincsenek is tudatában milyen programok futnak. Talán te is észrevetted önmagadon, hogy önkéntelenül ilyesmiket mondasz önmagadnak vagy másoknak fennhangon:

  • “Ohh milyen …… vagyok!”
  • “Mindig úgyis elrontom… / ehhez hülye vagyok!”
  • “A nők / férfiak már csak ilyenek”
  • “Kinek kellenék így?”
  • “XY az oka ennek!”

Ismerős? Gyakran csak piesen ismétlődnek a “programjaid” anélkül, hogy azoknak tudatában lennél nap-mint nap, igazolva az életedben jelen lévő negatív történéseket.

A rossz gondolatok okai

Honnan erednek ezek az akaratlan rossz gondolatok? Jogos a kérdésed. Ha megfigyeled a környezeted számos ember használ ilyen önkorlátozó hiedelmet.

Amikor magáról beszél vagy épp megannyi ítéletet fejez ki, amik másokról vagy egy történésről, élethelyzetről szólnak.

Ezeket igen könnyű átvenni és magunkévá tenni, ha gyakran hallod a családban, baráti körödben vagy épp más emberek társaságában, akikkel több időt töltesz.

De igen gyakran mi magunk teremtjük ezeket az ítéleteket, amikor balszerencse ér bennünk és önigazolásokat keresünk. Talán te is megfigyelted ezt a jelenséget önmagadon, ha elindultál önmagad felfedezésének folyamatában. Miért fontos ez? A negatív gondolatok hatása ugyanis megmérgezi az életed és bezártja a lehetőségek kapuit.

Valószínűleg azt is tapasztalod, hogy sokszor képtelen vagy az elmét kikapcsolni… folyton gondolatok cikáznak az elmédben, ami épp történik, ami már megtörtént, ami fog történni… és érzed, hogy szinte zsibbad a fejed a sok feszültségtől a nap végére, amit képtelen vagy letenni. Vagy épp muszáj a zenét hallgatni vagy bekapcsolni a tévét, különben a kis manók a fejben folyamatosan duruzsolnak…

Jogosan kérdezheted, hogyan lehet az elmét kiüríteni? A negatív gondolatokat lehet törölni?

Nem áltatlak azzal, hogy elég egy csettintés a varázspálcával és megszűnik a dolog. Valószínűleg több hosszabb hónap, év lesz mire mindent kigyomlálsz. Azonban elég sok eszköz és technika segíthet ebben, hogy felülkerekedj az elméden.

1. Tudatosítás és törlés + felülírás technika: Amikor észreveszed önmagadon, hogy önkorlátozó hiedelmet vagy valamilyen ítéletet mondasz, mondd azt hogy “törlöm” / “törlés” és akár írd felül egy pozitív megerősítéssel. Ezt megteheted a mindennapokban gyakorolva vagy akár leülve és összeszedve és leírva egyfajta önismereti munkaként. Meg fogsz lepődni, mi minden rejtőzik a tudatalattiban! Ez is egyfajta elme kiüresítése gyakorlat, amit tudatos szinten végzel.

2. Meditáció rendszeres gyakorlása. Elég sok fajta technika létezik kezdve egy mantra ismétlése vagy a be és kilégzés figyelése és követése meditációs pózban, behunyt szemmel, miközben megpróbálod fenntartani az elme üres állapotát. Utóbbira jó gyakorlat az a reiki meditáció, amit részletesen tanítok a Jikiden Reiki tanfolyamon is.

3. Tudatos lazítás. Ha rendszeresen végzel autogén lazítást vagy jóga nidrát, ezek nagyon sokat segíthetnek a stressz és a túl sok gondolat és hullámzó érzések lecsendesítésében.

4. Reiki kezelés fogadása / (adása). Szintén egy nagyon egyszerű módja a mély ellazult állapot megteremtésének és a sok gondolat, a zavaró negatív érzések elengedésének. Szeretnél budapesti reiki kezelés időpontot?

Miért fontos az elme megtisztítása a negatív gondolatok legyőzése a mindennapok szempontjából?

A meditációban esszenciális fenntartani az elme üres, fókuszált állapotát, de megkérdezheted, hogy kapcsolódik ez a mindennapokhoz? Nos, az elme kiürítéséből nagyon sok hasznod lehet. Ha logikusan belegondolsz a sok gondolat = sok mentális erőfeszítés, ráadásul az sem mindegy min van a fókuszod?

Egészen biztos vagyok benne, hogy nem szereted rosszul érezni önmagad, akkor miért rombolnád a közérzeted, életed ilyen negatív gondolatokkal? Azzal, hogy elkezded tudatos szintre hozni az elmédben tudattalanul kavargó gondolatokat, máris egy fontos lépést tettél önmagadért.

Fontos megértened, míg önkorlátozó negatív programok, ítéletek futnak a tudatalattidban, addig hiába / kis eredménnyel sikerül csak valósággá transzformálni a pozitív megerősítéseket és nehezebb lesz elérni azt, amire igazán vágysz.

Ezért a negatív gondolatok elengedése azok tudatosítása által egy fontos önismereti gyakorlat.

Akár hiszel benne vagy sem, de ahol a fókuszod, amire gondolsz a legtöbbet, különösen minél nagyobb érzés töltettel, annál inkább az fog létrejönni az életedben!

Az életedet Te teremted gondolataid, érzéseid által, melyek meghatározzák, hogyan kapcsolódsz önmagadhoz, a világhoz, más emberekhez. Miként látod önmagad, az életed és másokat.

Az elme kikapcsolása megadja annak lehetőségét, hogy egy magasabb szemszögből nézd a dolgokat. Ez megtörténhet a meditáció során, de ha folyamatosan munkálkodsz ezen, akkor a hétköznapokban is a kész ítéletek helyett a bölcs intuíciód fog megszólalni.

Ez nem azt jelenti, hogy rózsaszínben, pozitív szemellenzővel kell látni a világot, megerőszakolva a valóságot….  De fel fogod fedezni azt, hogy minél kevesebb előre gyártott ítéleted van bármiről, annál több lehetőséget leszel képes bevonzani és valósággá manifesztálni. Ilyen módon a pozitív gondolatok teremtő ereje is értelmet nyer, de talán még jobb, ha pozitív kérdésben fogalmazod meg őket, ami további lehetőségeket nyithat meg, amire nem is számítottál.

Készen állsz az utazásra? Tedd meg az első lépéseket még ma és vesd el azokat a magokat, melyeken munkálkodva be fog érni az a cél, amire igazán vágysz.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító