Keress a kérdések között

Van-e államilag elismert reiki képzés?

Jelenleg itt vagy:
← Minden témakör

Magyarországon a 11/1997. (V. 28.) NM rendelet rendelkezik a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről, mely megkülönböztet:

  • csak orvos által végezhető tevékenységeket
  • gyógytornász felsőfokú végzettséggel végezhető tevékenységet
  • illetve orvosi és egyéb felsőszintű egészségügyi szakképesítés nélkül végezhető tevékenységeket. Ezen utolsó besorolásnak további alkategóriája van:
     – A)  Csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenységek
     – B)  Vizsgával záruló továbbképzéssel megszerezhető képesítés után végezhető tevékenységek.

Ezen legutolsó kategóriába tartozik a Bienergetika, mely különböző módszereket foglal magába: “bioenergetikai, radiesztéziai, ESP-n alapuló módszerek, USUI Reiki, RAI Reiki (Tifar, Arolo), Human Energia Jógája, Mahikari, Biegelbauer-féle fényadás”.
Mindazonáltal a reiki kezelés praktizáláshoz és annak oktatásához nem szükséges természetgyógyász végzettség a magyar jogszabályok szerint és emiatt nincs “hivatalos képzés” sem, csak számlaadási kötelezettséget várnak el. Természetesen a képzés minőségét nagyban garantálja, ha azt egy külföldi reiki szervezet hitelesíti, pl. a kyotoi székhelyű Jikiden Reiki Intézet.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító