Autoimmun betegség és reiki: kezelhető, gyógyítható?

Autoimmun betegség és reiki: kezelhető, gyógyítható?

Az autoimmun betegség bármilyen korú vagy állapotú embert érinthet és igen szélesek lehetnek azok a tünetegyüttesek, amivel egy betegnek szembe kell néznie melyek jelentősen csökkentik az életminőséget. Talán a te ismerőseid között is van, aki ilyen problémával küzd. A tünetektől függően számos különböző terápia létezik és az utóbbi években egyre több alternatív módszer áll a betegek szolgálatában, egy ilyen a reiki is. Néhány érdekes információ az autoimmun betegség és reiki hasznáról, melyről az IARP oldalán olvastam.

Mi is az autoimmun betegség?

Az autoimmun betegség akkor jön létre, amikor a szervezet önmagad ellen fordul és az immunrendszer helytelenül kezd el működni. A szervezet védekező rendszerének a feladata alapvetően az, hogy megvédje a testet a behatoló vírusoktól és baktériumoktól.

Ugyanakkor néhány esetben zavar keletkezik ebben a kifinomult rendszerben, mely megkülönbözteti az idegen testeket és a szervezet saját szöveteit. Amikor ez megtörténik, az immunrendszer tévesen kezdi el támadni a saját szöveteket, ami különböző tünetegyüttesekben megjelenő autoimmun betegséggé fejlődik ki az idő során.

A gyakori autoimmun betegségek közé tartozik a cöliákia (lisztérzékenység), a graves-basedow-kór, az I. típusú cukorbetegség, a sclerosis multiplex (SM), a gyulladásos bélbetegség és a reumás ízületi gyulladás. Sok esetben ezeket a betegségeket folyamatos orvosi kezeléssel kell kezelni.

Autoimmun betegség gyógyítása lehetséges? A reiki tud segíteni a betegeken?

A reiki egy japán eredetű energetikai gyógymód, érintésterápia és spirituális módszer a test és az elme összhangjának a megteremtésére. A reiki kezelés során a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja a terapeuta által csatornázott reiki energia. Feloldva a toxinokat, az energetikai blokkokat a szervezet megerősödik és gyógyítja meg önmagát, csökkenthető a stressz, a fájdalmak és számos más tünet.

A terápia előnye, hogy bármilyen tünetegyüttes esetén alkalmazható, mely egyaránt pozitívan hat a test és az elme állapotára. Ugyanakkor krónikus problémák esetében a kezelést számos alkalommal kell ismételni az állapot javulásához vagy a teljes gyógyuláshoz, sajnos bizonyos esetekben már nem visszafordítható az állapot. A beteg állapotától és a helyzetektől függően különbözőek lehetnek a kezelés tapasztalatok. Bár az alternatív terápiák nem tekinthetőek hivatalos orvosi kezeléseknek, a tapasztalatok azt mutatják, hogy jelentős módon hozzájárulnak a betegek életminőségének javulásához.

Milyen tünetek esetén hasznos a reiki terápia? Az autoimmun betegség kezelése

Fájdalomcsillapítás. Számos autoimmun betegség esetében a fájdalom az egyik legkellemetlenebb tünet. A rheumatoid arthritisben, gyulladásos bélbetegségben vagy sclerosis multiplexben szenvedő betegek például rendszeresen fájdalmakkal küszködnek.

A reiki kezelés jelentősen hozzájárul a beteg fájdalmaink csökkentésében. Ha a betegek rendszeresen részesülnek ilyen terápiában akkor jelentősen javul az életminőségük és csökkennek a fájdalmaik (és ezáltal a szükséges beszedett gyógyszerek mennyisége is)

Kiegyensúlyozottabb fizikai és mentális állapot. Számos beteg úgy érzi, hogy a fizikai és érzelmi állapotuk kiegyensúlyozottabb a kezeléseket követően. A jobb közérzet megkönnyíti az embereknek a krónikus betegséggel való foglalkozást és javítja az általános életminőségüket.

Kevesebb szorongás és depresszió. Mindkét tünet elé gyakori probléma azok között, akik egy életen át tartó autoimmun betegségben szenvednek. Mivel az autoimmun betegség nem minden esetben gyógyítható, így sokan érthetően reménytelennek érzik magukat. És mivel a tünetek egyre gyakrabban fordulnak elő, sok beteg aggódik amiatt, hogy az idő előrehaladtával milyen lesz az állapota. Sajnos ezek a hangulati zavarok csak súlyosbítják a betegek tüneteit.

Kutatásban részt vevő betegeknél kimutatták, hogy a kliensekben a reiki kezelések hatására csökkent a szorongás és javult a hangulatállapotuk. Ez a javult közérzet nemcsak a beteg állapotát javította, hanem más hagyományos kezelések eredményességét is fokozta.

Egészségesebb immunrendszer. A reiki kezelés immunrendszerre gyakorolt hatására vonatkozó kutatások jelenleg hiányosak. Azonban sok autoimmun betegségben szenvedő beteg a reiki kezelés hatására a tünetek csökkenését érzékeli. Mivel a reiki kezelés biztonságos, mellékhatásoktól mentes terápiás módszer, így ideális lehet azok számára akik ilyen típusú természetes kezeléseket preferálnak.

Fontos felhívni azonban a figyelmet arra, hogy a reiki kezelés nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést és jogi szempontból közérzetjavító tevékenységnek minősül. Azonban az autoimmun betegségben szenvedő betegek számára számos előnyt jelenthet, ha rendszeres reiki terápiában részesülnek vagy a reiki tanfolyamot követően önmaguknak adnak ilyen kezeléseket.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító