A hit káprázatos ereje

A hit káprázatos ereje

A hit ereje néha csodákra képes. Ha olyan történeteket hallasz, amelyek főszereplői önmagukat felülmúlva jutnak túl a nehézségeken, nyernek meg nívós versenyt, vagy érnek el komoly sikereket, Te magad is hinni, bízni kezdesz a csodában, a változás reményében. Miért ne sikerülhetne neked is, ha nekik ment? Elcsodálkozol a pozitív példák felett, kicsit megállsz, de aztán mit sem tanulva belőle, úgy próbálod megoldani a problémáidat, hogy közben ismételed önmagad, megszokott stratégiákat másolod folyton-folyvást. Mi lehet a megoldás, hogy ne így legyen? Az erre a kérdésre adott válasz némi magyarázatot igényel.

Belegabalyodva hitrendszered hálójában

Kezdjük mindjárt az elején. Az, hogy mit gondolsz magadról, és a világról, nagyon korán, e földön töltött első 7 éved alatt körvonalazódik ki. Ha azt vesszed alapul, hogy döntéseink, magatartásunk 88%-át a tudatalatti beidegződések adják meg, és a maradék 12% csak a tudatos elme hatása, akkor elég nyilvánvaló, hogy a hited/hitrendszered negatív hatással is lehet az életedre. S hogy milyen ítéletünket befolyásoló hatások érnek minket?

Először is olyan viselkedési mintázatok, melyekkel egész gyermekkorunkban szembenéztünk. Például szüleink, testvéreink, nagyszüleink hozzánk és egymáshoz való viszonya. Amiatt, hogy az anyuka hosszú ideig szoros szimbiózisban él gyermekével, az érzéseit, félelmeit már magzati korban átveheti. A magasabb empátiakészség miatt a leánygyermekek esetén ez sokkal erősebben van jelen, mint a fiúknál. Sőt, még az is nagy hatással van az embrióra, hogy ellenkező neműnek várják-e a szülők.

Ha szeretetteli légkörben nevelkedünk, én-tudatunknak nagyobb esélye van egészségesen kifejlődni, míg a megfelelési kényszer, a negatív külső behatások, a stresszes környezet sérülékenységet okoz.

Megesik, hogy az életünkben előforduló problémák (párkapcsolati gondok, önbizalomhiány) első látásra nem vezethetőek vissza családi, és életkörülményeinkre. Bármilyen érthetetlen is a helyzet, valahonnan ered a rossz minta, és feloldani csak befelé fordulással, önelemzéssel lehetséges.

A csendben rejlő erő, önmagadba vetett hit ereje

Csak ülj le, vegyél néhány mély lélegzetet, és próbáld meg egy időre száműzni a zavaró gondolatokat. Aztán kérdezd meg magadtól, hogy vajon ki vagy mi hiszi azt benned, hogy nem tudsz megküzdeni az adott helyzettel/problémával?

A válaszként megjelenő kép, gondolat emlékezet arra, hogy hol tanulhattad a rossz stratégiát, megoldási mintát. Ha bármi nem működik az életedben, csendesülj el, és rájössz a miértekre. A válaszok ugyanis mindig benned rejtőznek, a belső hang szólni fog hozzád. Találd meg ezt a problémamegoldó erőt.

A másik fontos teendőd, amikor problémád akad, hogy emelkedj fölé, lásd magad külső szemlélőként, és olyan objektíven vizsgáld meg a helyzetet, amennyire csak lehet. Ha beleéled magad mások helyzetébe, átéled az ő érzéseiket, engedd el őket, és képzeld el, hogy feloldod őket. Gyakorold naponta (akár tükör előtt) a szükséges megerősítéseket, fontos, hogy hangosan kimondd őket. Éld át az öröm, a béke érzését, érezd, hogy már rendelkezel velük!

Sok sikert az útkereséshez!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító