+36 70 414 0508 gabor@jikidenreiki.hu

Ha természetes megoldást szeretnél valamilyen fizikai vagy lelki eredetű problémádra, vagy aktívan szeretnél tenni egészségedért a stressz csökkentése érdekében, hatékony segítség lehet számodra a reiki kezelés. Ez az írás abban nyújt segítséget mire számíthatsz a reiki terápia során és hogyan találd meg a számodra legmegfelelőbb kezelő személyt, mikre figyeljél. Fontos figyelembe venned, hogy a magyarországi törvények szerint a reiki közérzetjavító kezelésnek számít. Hivatalosan csak orvos gyógyíthat és diagnosztizálhat. Mindazonáltal személyesen is megtapasztalhatod a reiki kezelések erőteljes pozitív hatását, melyről magad is megbizonyosodhatsz.

reiki terapeuta oktatasMilyen képzésben részesült a reiki terapeuta?

Nem szükséges mester szintűnek lenni, akár egy 2-es fokozatú gyakorló is igen hatékony reiki kezelést adhat. Sőt egy első szintű gyakorló kezeiből sokkal erősebben jöhet a reiki energia, mint egy olyan mesteréből, aki nem használja. Hivatalosan nincsen standard képzés erre, mindazonáltal érdeklődhetsz hol és mit tanult.

Sokkal fontosabb szempont, hogy rendszeresen használja a reikit, napi szinten kezelje önmagát, legyen gyakorlata a kezelésben, legyen képes jól érzékelni a blokkokat, felhalmozott toxinokat. Ideálisan a kezelőnek van tapasztalata a segítő területen, azaz tudja, hogyan kell emberekkel foglalkozni, tud aktívan hallgatni, kezelni a különböző helyzeteket.

Hogyan válaszd ki a reiki terapeutát?

Egy rövid beszélgetés keretében faggasd ki a reiki útjáról, tapasztalatairól, hogy mióta gyakorolja a reikit. A legideálisabb, ha nyitott alkalom keretében személyesen is tudsz vele találkozni és / vagy másoktól hallasz véleményt róla. Elengedhetetlen, hogy szimpatikus legyen, hogy képes legyél elfogadni a segítségét, megfogadni a tanácsait. Mindazonáltal hallgass a szívedre és a megérzéseidre. Ha úgy érzed megfelelő, foglalj időpontot. Ha nem vagy megelégedve a válaszokkal vagy a reiki kezelés nem volt megfelelő, keressél bátran mást.

Mi történik a reiki kezelés során?

A kezelő egy rövid tájékoztatást fog adni, mi fog veled történni a terápia során: hogyan történik, mikre számíthatsz. Ha ez elmarad, ne habozzál érdeklődni, különösen, ha ez az első ilyen kezelésed. Az első kezelés előtt mindenképpen érdemes tájékoztatni a kezelőt a problémád orvosi hátteréről: mi az amit diagnosztizáltak, milyen gyógyszer / kezelés alatt állsz. Ha problémáddal még nem kerested fel háziorvosod – különösen, ha súlyosnak ítéled meg – mindenképpen tedd, hogy pontos képet kapj állapotodról. A reiki ugyanis egyszerűen összeegyeztethető mind a hagyományos és más alternatív gyógymódokkal, növelve azok hatásosságát, csökkentve pl. a gyógyszerek mellékhatását.

reiki terapeuta reiki energy-healing kezelésA kezelés minden esetben ruhában történik, a cipőn kívül semmit nem kell levenni, csak ha valami rontja a komfort érzeted az ellazulásban. (pl. szoros öv meglazítása). Az energia keresztül hatol a ruhán, takarón, nem befolyásolja a hatékonyságot az se, ha pl. ékszert, nemes kövekből készült nyakláncot, réz karkötőt, stb. viselsz. A reiki kezelés általában masszázs kezelőágyon történik, de néhány esetben praktikus a szék is.

Az energia közvetítése az érintett területek finom érintésével történik. Ez általában a fejtől indul, majd a mellső oldal, majd a háti oldallal folytatódik. Az egyes területeken különböző időt tölthet el a terapeuta szükség szerint. Ha valamely pozíció nem kényelmes, ezt bátran jelezd a kezelő felé! Általában kellemes sugárzó meleget, ellazultságot tapasztalhatsz, mely feltölt és felfrissít a kezelés végére. Az sem baj, ha netán elaludnál, ez teljesen természetes. Végül egy frissítő reiki masszázs technikával ér véget a terápia, valamint lehetőség van a tapasztalatok és a felmerülő kérdések megbeszélésére is.

Egy reiki kezelés általában 1,5-2 órig tart, de bizonyos esetekben akár 1 óra is elégséges lehet. Érdemes a terápiát követően bőségesen tiszta vizet inni, mely megtámogatja a kezelés hatását. A kezelés után enyhe tisztulási reakciók, feljövő érzelmek, intenzív álmok előfordulhatnak, de ez nem gyakori. Ha ezzel kapcsolatban kérdésed merülne fel, bátran fordulj a kezelőhöz tanácsért!

Kell-e aggódni rossz diagnózis miatt?

Bár a kezelő képes érzékelni a különböző energetikai blokkokat, a testben felhalmozódott toxinok mennyiségét, reiki terapeuta hivatalos diagnózist nem adhat a magyarországi törvényeknek megfelelően. Javasolhatja azonban, hogy menj el szűrésre, orvosi vizsgálatra. Valamint, ha szeretnél pontos képet kapni egészség állapotodról, keresd fel a háziorvosodat, aki ki fogja vizsgáltatni a problémád.

forschungHány reiki kezelés szükséges?

Ez személytől és probléma típusától függhet. Általában egynél több kezelés szükséges. Akut esetekben pár kezelés gyors és látványos eredményeket hoz, míg hosszú ideje tartó probléma esetén a kezelés több időt vehet igénybe.

A kezelő javasolhatja, hogy egymást követő napokon adjon 3-4 kezelést, de mindenképpen érdemes heti 2-3 kezeléssel számolni. Ezt érdemes megbeszélni a terapeutával, aki tanácsot fog adni a kezelés rendszerességét illetően is. Végső soron azonban te vagy a felelős saját egészségedért, így a döntés a te kezedben van.

Mennyibe fog kerülni?

Az ár általában más komplementer terápiákhoz hasonló (pl. masszázs, aromaterápia, reflexológia, stb). Rendszeres kezelés esetén szóba jöhet kedvezmény. Ideálisan a reiki kezelés ára megfizethető mértékű, sok reikis rugalmas ebben a kérdésben. Az ár az energiacserét szimbolizálja.

Reikit tanulnál? Vedd fel velem a kapcsolatot! Kérdésed van? Írj bátran!

4 témakör, 22 érdekes tény a reikiről...

amiről eddig félrevezettek az interneten és a reikis könyvekben!

Az elmúlt 25 évben rengeteg anyag jelent meg a reikiről, melyek sokszor ellent mondanak egymásnak. Felteheted a kérdést: mi az ami igaz és hogy tudnék ennek jobban utánanézni?

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely 4 átfogó témakört és 22 izgalmas tény magyarázatát foglalja magába!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.