+36 70 414 0508 gabor@jikidenreiki.hu

Ha még csak ismerkedsz a reikivel, netán már végeztél reiki tanfolyamot, nagy hasznodra válhat az alábbi (egyelőre csak angol és német nyelven elérhető) reiki könyv, mely a szemináriumi tananyagon túl segíti a további elmélyedést a reiki japán gyökereiben, a különböző technikák alkalmazásában, ezért reiki mesterek számára is ideális a következő kiadvány olvasása.

Light on the Origins of Reiki: A Handbook for Practicing the Original Reiki of Usui and Hayashi

Rátalálás a Reiki gyökereire: Kézikönyv Usui és Hayashi eredeti Reikijének gyakorlásához

Rátalálás a reiki gyökereireTadao Yamaguchi 2007-ben megjelent könyve elsőként foglalkozott a reiki japán gyökereivel, annak kulturális hátterének bemutatásával. Ez a könyv számos korábban nem ismert eredeti fényképet is publikál, melyek jelentősen gazdagítják azokat a forrásokat, amelyeket korábban az átlagember ismert a reikiről. Részletes betekintést kaphatsz a Yamaguchi család történetébe, a Jikiden Reiki tanításába is, melyről átfogó képet kapsz, ha elolvasod ezt a könyvet. Bár viszonylag terjedelmes, olvasása igen élvezetes. Számos személyes történet, beszámoló, korabeli fényképek, visszajelzések gazdagítják a japán reikivel való ismerkedést. A könyv az alábbi témaköröket érinti:

Az első fejezetben egy áttekintést kaphatsz a reiki történetéről, a nyugati és japán reiki közti különbségekről, arról, hogy miért volt jelentős, hogy elindult a Jikiden Reiki tanítása intézményes keretek között.

A második fejezetben betekintést nyerhetsz Chiyoko Yamaguchi asszony élettörténetén keresztül, hogyan jutott el a reiki a Sugano családba Wasaburo Sugano úron keresztül és hogyan terjedt el a széles rokonságban. Ez a fejezet részletesen elmeséli Chiyoko behangolás élményét és tapasztalatait a reikivel, mely segített átvészelni a háborús időket, információkat tudhatsz meg a Yamaguchi család szamuráj őseiről is.  Tadao Yamaguchi beszámolójában számos érdekes történettel megfűszerezve meséli el tapasztalatait a reikivel, mely egészen kisgyermek kora óta elkíséri. Megtudhatod, hogy miért volt “néhéz” a háborút követően gyakorolni a reikit, milyen spirituális csoportokkal került kapcsolatba és hogyan döbbent rá, hogy a reiki, amit édesanyjától tanult, mennyire értékes. Megismerhetjük Chiyoko békés eltávozásának történetét is.

A harmadik fejezet részletesen foglalkozik a reikit alapinformációival:

  • Usui sensei ráébredése a reikire, melyet a Kurama-hegyen tapasztalt megvilágosodás-élménye indított el benne.
  • Az Usui Reiki Ryoho Gakkai szervezet megalakulása, terjeszkedése és működése napjainkban.
  • Chujiro Hayashi sensei és az általa alapított kutatóintézet, mely 16 kezelővel és 8 kezelőággyal működött.
  • Hayashi sensei hasonlata az iszapos folyómederről és az utolsó héj lehántásáról; a toxinok összegyűlésének koncepciója és a byosen technika alkalmazása a kezelés során.
  • Megismerheted a természetes és a kiegyensúlyozott tisztulás elméletét, hogyan segíthetjük reikivel a gyógyulást.
  • A Vérfrissítő-masszázs technika.
  • Az öt életszabály és Meiji császár waka stílusú versei.

 

japan2A negyedik fejezet a reiki kulturális, spirituális hátterével foglalkozik. Így megismerheted a japán gondolkodás, társadalmi érintkezési szokások hátterét, a japán embereknek a shinto vallással való kapcsolatát. A tradicionális mester-tanítvány viszonyról is szó esik. Olvashatsz a kotodama (erővel feltöltött szó) elméleti hátteréről, ennek alkalmazásáról a reikiben, kulturális és tudományos hátteréről Masaro Emoto professzor írása segítségével.

Az öt életszabály és a Meiji waka versek értelmezése szintén segíti azok megértését és használatát a reikiben. Részletes magyarázatot kaphatsz a reiki japán írásjelének megértéséhez, ehhez érthető összegfoglalóban olvashatsz a japán írásrendszerről. Egy angol hölgy, Amanda Jayne tapasztalatain keresztül megérheted a japán és a nyugati kulturális különbségeket, hasonlóságokat, a Japánban töltött 5 év tapasztalatának tükrében.

Az ötödik fejezet célja a reiki gyakorlatának bemutatása. Megismerheted a Ryoho Shishin (Kezelési útmutató) használatát, hogy mi a különbség Usui és Hayashi sensei által kiadott verzió között. Számos praktikus tanácsot, alkalmazási módját fedezheted fel a japán reikinek.

A hatodik fejezet a Jikiden Reiki rendszerének bemutatásáról szól. Megtudhatod, hogyan folynak a szemináriumok, az egyes szinteken mit tanítanak a Jikiden Reiki tanárai, milyen követelményszintek szükségesek a magasabb fokozatok eléréséhez. Megismerheted a kapcsolódási pontokat és a különbségeket a nyugati reikihez képes, információt kaphatsz a szimbólum és mantra eltérő használatának okairól. Megismerheted a mentális kezelés japán koncepcióját, min alapul ez a Jikiden Reikiben. Bemutatásra kerül a könyvben a reiki-kicserélődés gyakorlat, melyet Hayashi sensei dolgozott ki tanítványai számára.

Nem lenne teljes a Jikiden Reiki bemutatása visszajelzések nélkül, melynek a hetedik fejezet ad helyet. Számos reiki gyakorló, Jikiden Reiki tanár tapasztalatait olvashatod el ebben a részben.

Ha a könyv elolvasása során valami nem világos, vagy kérdéseid lennének, a Jikiden Reiki tanárai készséggel adnak felvilágosítást, valamint szemináriumi keretek között megtanulhatóak az ismertetett technikák.

 

Reikit tanulnál? Vedd fel velem a kapcsolatot! Kérdésed van? Írj bátran!

4 témakör, 22 érdekes tény a reikiről...

amiről eddig félrevezettek az interneten és a reikis könyvekben!

Az elmúlt 25 évben rengeteg anyag jelent meg a reikiről, melyek sokszor ellent mondanak egymásnak. Felteheted a kérdést: mi az ami igaz és hogy tudnék ennek jobban utánanézni?

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely 4 átfogó témakört és 22 izgalmas tény magyarázatát foglalja magába!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.