+36 70 414 0508 gabor@jikidenreiki.hu

Ha valaki ma Magyarországon Reikit szeretne tanulni, nem csak az irányzatok sokféleségével szembesül, hanem azzal is, hogy a reiki tanfolyamok ára is ugyanilyen széles skálán mozog. Érdeklődőként gyakran eshetsz abba a hibába, hogy nem nézel jobban a dolgok mögé, és csak és kizárólag az ár alapján döntöd el, melyik mesterhez mégy végül. Vagy talán megkérdezed, miért ilyen olcsó, vagy miért olyan drága, de vajon mi alapján döntesz végül? Jelen cikk célja, hogy jobban átlásd, mi is lapul az ár mögött.

Mi alapján döntesz?

Ha az élet legtöbb területén, legyen szó ételről, ruháról, szórakozásról, Te általában az alapján döntesz, hogy minél olcsóbban kapj minél több dolgot, akkor itt be is fejezheted e cikk olvasását. Hiszen a reikiben nincs mennyiség abban az értelemben, ahogyan azt a fogyasztói társadalomban megszoktuk. Ha azonban egy termék vagy szolgáltatás kiválasztásánál nálad fő szempont a minőség, a hosszú távra tervezés, az egyedi igények kielégítése, ha szereted a termékkel/szolgáltatással járó extrákat, akkor érdemes megfontolni az alábbiakat is.

Mit tartalmaz a reiki tanfolyam ára?

Reiki-tanfolyam ára-lge3Végiggondoltad már valaha, hogy mi mindent kapsz egy tanfolyam során? Kezdjük az alapokkal: elmész egy helyre, ahol megfelelő kialakítású helyiségben fogsz tartózkodni. Biztos vagyok benne, hogy akár széken, fotelban, puffon vagy párnán ülsz, kényelmes lesz. Kellemes atmoszféra vesz körül, megfelelő eszközök állnak rendelkezésre a reiki képzés során, melyek maximálisan támogatják a tananyag elsajátítását és a kényelmed.

Vendéglátód biztosan főz neked frissítő teát, esetleg még snackkel is megkínál. És akkor még el sem kezdtük! Látod, rengeteg olyan apróság előkerült, amelyekről rendszerint azt gondolhatod, hogy ez jár neked vagy hiányuk apró bosszúságokkal, kényelmetlenségekkel járhat.

A Reiki tanfolyam során tanulni fogsz egy úgynevezett “Öt életszabályt”, melynek egyik pontja úgy szól: Légy hálás. Ezekről az apró, alapnak tekintett dolgokról is szól.

Mivel ez önmagában nem is képezi a reiki tanfolyam árát, nézzünk még jobban a dolgok mögé! Miben tér el a kurzusok özöne, ha ilyen sokféle árképzés létezik a piacon?

Eltérés a reiki tanfolyam időtartamában

Van, aki szerint, akár online vagy pár óra alatt is átadható az öngyógyítás eme remek képessége, míg vannak 1 és 2 napos képzések is. Vedd fontolóra, hogy mennyire alapos készségekre tennél szert, mennyire értenéd meg az elméletet a gyorstalpaló kurzusokon?

Különbözőség a reiki tanfolyam tananyagában

Talán azt is gondolhatod, hogy mindenhol “ugyanazt kapod” és ugyanabba a dologba kapsz beavatást. Az átadott elmélet mennyisége és mélysége, az elsajátított technikák tekintetében is jelentős különbséget fedezhetsz fel. És akkor még nem esett szó arról, hogy nyugati hatásoktól mentes tradicionális japán reikit szeretnél tanulni vagy a nyugati megközelítés áll hozzád közelebb? Előbbi esetben a reiki tanfolyam ára licenc alapján megszabott, míg utóbbi esetben a tanár belátása szerint szabja meg azt.

A Jikiden Reikit egységes tananyag alapján, egységes követelmények alapján vizsgázott oktatók segítségével ismerheted meg. Függetlenül, hogy Japánban, az USA-ban, Németországban vagy Magyarországon tanulsz, ugyanazzal a minőségi hozzáállással fogsz találkozni. Amikor reiki tanfolyamot választasz vedd fontolóra, hogy hol mit tanítanak, milyen céljaid vannak a reikivel? Fontos-e számodra például a hatékony gyakorlati alkalmazás? Ha igen, a Jikiden Reiki ideális választás.

Apróságok, amik mégis sokat jelenthetnek

Noha a reikiben a minőséget nagyon nehéz mérni, eltéréseket észlelhetsz, ezt azonban csak akkor tapasztalod meg, ha elmész a reiki tanfolyamra. Sajnos, mivel ugyanarról a tanárról vagy szemináriumról különböző vérmérsékletű, vagy más elvárásokkal rendelkező ember mondhat egyszerre jót és rosszat is, ezt a részét neked magadnak kell megtapasztalnod. Az ideális tanár megtalálásában segíthet, ha személyesen felkeresed egy nyílt napon.

reiki tanfolyam ára - seminar-course-notesA minőségnek azonban sok aspektusa lehet egy tanfolyamon belül. Például, hogy kapsz-e jegyzetet. Ha igen, milyet? Általánosan elterjedt Takata mester óta, hogy a nyugati reikiben nem adnak semmilyen jegyzetet. Sokan csak egy-két fénymásolt lapot, mások kézzel összetűzött lapokat. Ezzel szemben a Jikiden Reikiben Japánban nyomtatott, könyvvé fűzött jegyzet van, amely minden Jikiden oktatónál egységes. A 62 oldalas könyv végén jegyzetelésre szánt üres oldalakat is találhatsz.

A jegyzet minőségéhez kapcsolódóan az sem mindegy, mit és hogyan ad át a tanár a reiki tanfolyamon. Mennyi szó esik a Reikiről, és mennyi idő megy el szorosan a témához nem kapcsolódó, sokszor egyéni beszélgetésekkel? Utóbbi akkor, abban a pillanatban jól eshet, segíthet, de hazaérve mire emlékszel a tananyagból? Egy jó baráti beszélgetésre, vagy stabilan elsajátított tudásra?

Nem feltétlen a minőség megnyilvánulása, de fontos tényező lehet, hogy a tanfolyam végén kiosztott oklevelet vajon más tanár is elfogadja-e. Előfordulhat, hogy a Reiki első szintjét elvégezted valakinél, de az élet úgy hozza, hogy a következő szintet másnál végeznéd el. Ilyenkor sok irányzatban találkozhatsz azzal, hogy a tanárok egymás okleveleit sem ismerik el, és megismételtetik veled a tanfolyamokat az első szinttől, melynek alapja leginkább a nem egységes tananyagban keresendő. A Jikidenben akár más országba is sodorhat az élet, a Japánban nyomtatott, egységes oklevelet bárhol a világon elfogadják, és folytathatod tanulmányaidat kötelező szintismétlés nélkül.

reiki tanfolyam árában a certificate is benne vanMilyen a kiállított oklevél? Ha fontos számodra, hogy kurzus elvégzéséről az oklevelet akár be is keretezd és eltedd emlékbe, a Jikiden Reiki Intézet angol nyelvű minőségi nyomtatással készített angol nyelvű, valamint rizspapírra festett eredeti tradicionális japán nyelvű oklevelet állít ki számodra, amilyet az 1930-as években használtak. Ráadásul az okleveleken Reiju (behangolás is van), ami szintén japán hagyomány.

Kapsz-e folyamatos támogatást a kurzust követően, vannak-e személyes gyakorlás alkalmak? A Jikiden Reikiben egy életre szól az a mentorálási lehetőség, ami biztosítja, hogy elérd a professzionális szintet. A csak hallgatóknak szóló zárt gyakorlásokon kívül van lehetőséged a nyílt napokon oktatói útmutatással a vendégeken is gyakorolni, hogy minél több tapasztalatot szerezz a reiki terápiával. Ezen alkalmakkor bátran felteheted a kérdéseid és minden segítséget megadok, hogy hatékonyan tudd alkalmazni a reikit és a tanfolyami tananyagon felül további haladó technikák elmélyítésre is van lehetőséged.

Ez csak néhány szempont a reiki tanfolyam árát befolyásoló tényezők közül, amelyeket érdemes mérlegelned a képzés előtt. Gondold végig, neked mire van szükséged. Ha megnézed a fenti tényezőket, akkor igenis kijelenthető, hogy  a reiki tanfolyam ára egyfajta indikátora azoknak a plusz dolgoknak, amiket jogosan elvárhatsz, ha stabil alapokkal szeretnél indulni és alapos képzésben részesülni.

Ha komolyan szeretnél foglalkozni önmagad fejlesztésével, profi szinten érdekel a reiki terápiás alkalmazása akár családodban vagy másoknak segítve, meg fogod látni, hogy a magasabb reiki tanfolyam ár egy olyan befektetés, mely sokszorosan megtérül. A Jikiden esetén nincsenek mellékes költségek, kiegészítő további kiadást generáló plusz tanfolyamok, mindent megkapsz a reiki teljes körű alkalmazásához, maximális odafigyeléssel és a tanfolyam után is segítséget kapsz, hogy professzionális szinten gyakorolhasd a reikit. További kérdésed van az árat vagy a reiki tanfolyamot illetően? << KATTINTS A LINKRE!

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Tudni akarom, mit tehetek önmagamért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Pin It on Pinterest