+36 70 414 0508 gabor@jikidenreiki.hu

Sokszor szegezik nekem azt a kérdést, hogy miben nyújt többet a Jikiden Reiki ( ejtsd: Dzsikiden ) képzés más reiki tanfolyamoknál? (részéletes kurzus ismertetőért kattints erre a linkre!) Amikor 2009-ben találkoztam ezzel a japán tradicionális irányzattal az alábbi szempontok alapján éreztem, hogy rátaláltam arra, amit kerestem. Magam is az alábbi szempontokat követve tanítok:

Mélység és alaposság az átadott ismeretekben

Korábban tanultam nyugati reikit és nem éreztem teljesnek, homályosak voltak a magyarázatok a technikák és szimbólumok eredetét illetően. Úgy éreztem, hogy nem kaptam meg azt a mélységet a tanfolyam során, amennyire érdekelt a reiki gyökere, a mögötte rejlő elgondolás.

A Jikiden Reiki tanfolyamon mindez összeállt: bár nagy mennyiségű információ hangzik el a kurzuson, azok érthetőek, megemészthetőek egy kezdő számára is. Válaszokat kaptam minden reikit érintő kérdésemre, ami különösen meglepett.

Japán technikák, melyek hatékonnyá teszik a kezelésed

A Jikiden Reiki képzés során számos olyan eredeti japán technikát tanítok, melyeket nem, vagy módosulva tanítanak más reiki irányzatokban. A toxinok, blokkok érzékelése (byosen), a vérfrissítő masszázs (Kekko) technikák jellegzetes karaktereit adják a Jikiden Reikinek, valamint azok használatának egyszerűsége. Ezen kívül számos hatékony eredeti japán kezelés technika is tanfolyam tananyaga, valamint elsajátítod, hogyan csendesítsd el az elméd a Hatsurei-ho meditáció segítségével, hogyan érzékenyítsd a kezed, hogyan fejleszd a belső intuíciód. Ezen felül a szimbólumok / technikák mögötti rejlő koncepció megértése nagyban hozzásegít azok hatékony alkalmazásában tapasztalatom szerint. Erről bővebben a reiki 1. kurzus ismertetőben olvashatsz.

gyakorlat orientált Jikiden Reiki képzésGyakorlás orientált reiki képzés

A tanfolyam idejének kb. felét teszi ki az egyes készségek / technikák begyakorlása. A hallgatók egymáson gyakorolva sajátítják el a gyakorlati elemeket, addig gyakorolva egymáson, míg mindenki magabiztos készséget nem szerez. Ehhez nagy segítség a kis csoportos képzési forma, a sok figyelem az oktató részéről. A reiki képzés hossza 1-es szinten két teljes egész nap, a 2-es szint egy teljes napig tart.

Támogatás a kurzus után

A Reiki képzést követően rendszeres időközönként megszervezett gyakorlások további lehetőséget kínálnak a szemináriumon tanultak, készségek elmélyítésére. Van lehetőség a kérdések megbeszélésére is, valamint megosztani a tapasztalatokat másokkal.
Ezeken az alkalmakon behangolások megismétlésében is részesülnek a hallgatók, mely segít, hogy egyre jobban tudják az energiát áramoltatni. Természetesen telefonon és e-mailben is rendelkezésére állok a hallgatóknak.

Tiszta japán reiki

Észreveheted, hogy a Jikiden Reiki tanátadási vonala igen rövid. Ez biztosítja a tanítás autentikusságát. Számos hallgató tapasztalata megerősíti a Jikiden behangolás (reiju) energetikai tisztaságát és erőteljességét, mely átható és forró ugyanakkor lágy energetikai érzetként tapasztalható a kezelések során. A tanfolyamon csak reikiről esik szó, nincs szó se csakrákról / szellemi segítőkről / kristályokról / angyalokról, stb, nem keverednek a tanfolyamba más technikák sem, amik nem képzik részét az eredeti reikinek. Nincsenek fecsegő üresjáratok sem.

A Jikiden Reiki tananyaga ma is ugyanaz, ahogyan az 1930-as években tanították. A tanfolyamon hangsúlyos a meditáció és a különböző kézérzékenyítést segítő energetikai gyakorlatok végzése az elmélet és technikák gyakorlása mellett.

Részletes, nyomtatott magyar nyelvű jegyzet, fényképek, dokumentum oktatási segédletek a reiki képzés során

A tanfolyamon kapott jegyzet és a leadott anyag biztosítja a biztos alapokat, hogy otthon is elővehető és gyakorolható legyen a tanfolyamon kapott tudás és készségek. Számos szemléltető segédanyag biztosítja a teljes megértést, a reiki teljes történetének, módszerének megismerését. A 62 oldalas nyomtatott magyar nyelvű jegyzetfüzetben külön fejezet foglalkozik azzal, hogyan gyakorold otthon a reikit, hogyan integráld a mindennapjaidba.

Egységes képzés és követelményrendszer világszerte

A Jikiden Reikit világszerte egységes tananyag szerint oktatják, a tanári követelményrendszer is ugyanaz mindenhol, ami biztosítja a minőséget. A Jikiden Reiki Intézet minőségi angol és japán rizspapír oklevelet bocsát ki a hallgatók számára, melyet világszerte elismernek.

A japán Jikiden Reikiben mindenhol egységes a tanfolyam tematikájaJikiden Reiki oktatóként folyamatosan képzem magam, napi szinten alkalmazom azt, amit tanítok

Kb. 7 évnyi reiki terapeuta tapasztalat áll mögöttem, ezeket is megosztom a tanfolyam során. Természetesen családomban is napi szinten alkalmazom a reikit és nagyon pozitívak a reikivel kapcsolatos visszajelzések, amiket kapok. Maximálisan meg vagyok győződve ennek a módszernek a hatékonyságáról és hasznosságáról, mely az életem részét képezi. Rendszeresen időközönként járok a Jikiden Intézet tanfolyamaira tovább mélyítve az ismereteimet, tapasztalataimat.

Hallgatóimat arra biztatom, hogy fedezzék fel a Jikiden Reiki módszerben rejlő lehetőségeket és teremtsék meg testi-lelki egészségüket, használják minél többet a reikit

Több olyan visszajelzést kaptam hallgatóimtól, hogy a tanfolyamot követő rövid idő után már igen hatékonyan tudták használni a reikit önmagukon és másokon, eredményes kezelési tapasztalatokról beszámolva. Ehhez igyekszek minden támogatást megadni számukra.

 

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Pin It on Pinterest