A Jikiden Reiki előnyei más irányzatot végzetteknek

Jikiden Reiki hal

A legtöbb reiki gyakorló spirituális útja során legalább egyszer felteszi magának ezen kérdések valamelyikét, hogy: Biztos elég az, amit tanultam? Vajon mit tanítanak más reiki irányzatokban, mik a főbb különbségek, melyik a jobb? Magam is szembe találkoztam ezzel, azonban őszintén azt gondolom, hogy mindegyik reiki irányzat értékes, noha megközelítésekben, technikákban vannak különbségek. Hiszem, hogy mindenki képes megtalálni azt a tanítást, ami személyiségéhez, világképéhez legközelebb áll. Ezért, ha nyitott szemmel és szívvel járod a spirituális utad, képes vagy befogadni, ami hasznodra válik, és nem térít el, amire nincs szükséged. Ebben a szellemiségben szeretném bemutatni, milyen pluszt adhat számodra a japán Jikiden (kiejtve: Dzsikiden ) Reiki iskolának a tanítása.

Mert jelentősen kiegészíti az eddig tanultakat…

A jó pap holtig tanul.” – tartja a mondás. Azt gondolom, mindig van egy magasabb szint, ahova lehet fejlődni, akár az elméleti, akár a gyakorlati dolgokról van szó. A Jikiden reiki tanfolyamok számomra az alábbi területeken nyújtottak extra pluszt:

A reiki története érdekesen és részletesen

Hirohito_flag
Sokan tekintenek úgy a reiki történeti részére, mint unalmas, kötelezően leadandó tananyagra. Én abban hiszek, hogy ezt el lehet mondani érdekesen is. A Jikiden Reiki tanfolyam során számos eredeti fényképet használok fel illusztrációnak.

Számos anekdotát mesélek el Usui senseiről, Hayashi senseiről, Chiyoko vagy Takata senseiről, melyek egyszerre érdekesek és hordozzák a reiki tanításának esszenciáját. Hallgatóim sokszor kérdezik meg tőlem, mik igazak azokból a legendákból, melyeket olvastak vagy hallottak és a legjobb tudásom szerint szoktam ezekre válaszolni.

A Jikiden tananyagában szerepel az Usui Reiki Hikkei részeinek átbeszélése is, mely eredeti forrásanyaga a reikinek.

A reiki japán szellemiségét ismered meg

A kurzus során maximálisan igyekszem átadni a reiki japán spirituális tanítását nagy hangsúlyt fektetve a Gokai – Usui mester öt életszabálya – , Meiji császár verseinek magyarázata, a szimbólumok és technikák eredetének, a reiki japán kulturális hátterének bemutatására. Számomra ez az egyik legfontosabb része a Jikiden Reikinek, ennek átadása, mert ez az, amivel sehol máshol nem találkoztam. Úgy vélem, ha az ember megérti ezt a részt, sokkal közel kerül a reiki lényegéhez, a technikák is hatékonyabbá válnak ennek megértése által. Másként fogsz a reiki gyakorlatokra tekinteni azáltal, hogy ezzel tisztába kerülsz.

Japán reiki technikák, melyek hatékonnyá teszik a kezelésed

A byosentoxinok energia érzetének érzékelése – az egyik legfontosabb gyakorlati része a tanfolyamnak, mely jelentősen megnöveli a kezelésed hatékonyságát, ha alaposan megtanulod a technikát. A Jikiden technikák között nagyon népszerű még a Ketsueki Kokan-ho (vérfrissítés masszázs) technika, mely alkalmazásáról nagyon sok pozitív visszajelzést kapok. A hallgatók is nagyon szeretik egymáson gyakorolni. Egyaránt jó adni és kapni is. 🙂

A Jikiden reiki képzés során szintén megtanítom számodra a reiki energia közvetítését szemmel, ráfúvással, ujjbeggyel, hogyan alkalmazd a reikit megelőzésre, akut és már hosszabb ideje fennálló panasz esetén. Részletesen átbeszéljük Usui mester kezelési útmutatóját és azt hogyan alkalmazd otthon. Hogyan használd a reikit méregtelenítésre, hogyan alkalmazd a reiki masszázs technikákat a kezelés hatékonyságának növelésére.holistic1

A tanfolyam részét képezik az energia érzékelését segítő csoportos gyakorlatok pl. reiki kör. A kéz érzékenyítése és az elme kiüresítése céljából megtanuljuk a Joshin Hatsurei-ho meditációt is. A kurzus végére képes leszel megérezni a byosen különböző szintjeit, olyan gyakorlatokat tanítok meg számodra, amivel otthon tovább fejlesztheted ezt a képességed.

A tanfolyamot követő klub foglalkozásokon, vagy egyéni konzultációk során további magasabb szintű és nehezebb japán technikákat is megtanulhatsz, melyekről az EZ REIKI c. könyvben olvashatsz. Számomra fontos, hogy minél több tapasztalatot átadjak és segítsem hallgatóim fejlődését, segítsek elakadás esetén – ha kérik.

Mert megtapasztalható a japán reiki energetikai tisztasága…

Pure_EnergyTalán ez a leginkább szubjektív része a Jikiden Reikinek, hogy milyen annak energiaminősége. Több embertől kaptam azt a visszajelzést, hogy nagyon tisztának, erősnek, ám lágynak érzékelik, mely eltért eddigi tapasztalataiktól (akik korábban tanultak más tanátadási vonalon).

Nekem az a véleményem, a Jikiden eszmeisége, a rövid tanátadási vonala és az eredeti behangolási szertartás egyszerűsége miatt tapasztalhatóak ezek a szubjektív érzetek. Hálás vagyok, hogy ezzel a tiszta energetikai rendszerrel dolgozhatok, ezt taníthatom.

Mindazonáltal nem gondolom, hogy rangsorolni kellene a különböző energiákat, akár reiki iskolák szerint. Én abban hiszek, hogy mindenki megtalálja azt, ami számára működik, amivel képes együtt rezonálni.

Mert a Jikiden tanfolyam haladók és reikimesterek számára is tud újat és fejlődési lehetőséget nyújtani…

A világon számos reiki mester végezte el a Jikiden Reiki különböző fokozatait, ennek oka, hogy a Jikiden az egyetlen olyan japán reiki iskola, mely világszerte 45 országban érhető el és őrzi a tradicionális japán reiki tanítását.

A tanfolyamon átadott szemléletmód, az átadott tananyag bárki számára kamatoztatható. Mindegy, hogy fejlődni szeretnél a reiki kezelésben, vagy szeretnéd jobban és pontosabban tanítani a reikit. A tanfolyamon felül több szakirodalmat tudok ajánlani számodra, amivel tovább dolgozhatsz még.

Összefoglalóul: nem biztos, hogy mindenkinek a japán reiki az útja, lehet más megközelítés fogja meg a szíved. Azonban, ha úgy érzed szeretnél tanulni tőlem, sok szeretettel várom a jelentkezésed a tanfolyamra, melyre az alábbi űrlappal tudsz jelentkezni.

Bemutatkozás

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Telefon: +36 70 414 0508

Email: gabor@jikidenreiki.hu

Rendeld meg a saját példányod a képre kattintva!

Tanfolyam időpontok

Reiki tanfolyam tájékoztató »

Reiki 1. tanfolyam

Bővebben »

  • 2019. május 18-19.(szo-va)
  • 2019. június 8-9.(szo-va)

Budapest, VII. ker.

Reiki 2. tanfolyam

Bővebben »

Budapest, VII. ker.

Reiki kezelés

Kérlek kérj időpontot elérhetőségeimen!
Helyszín: Budapest
Bővebb tájékoztató »
English prospectus: Reiki treatment in Budapest »

Értesülj a legfrissebb reikis hírekről!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Csatlakozz Te is!

Minden nap reiki önkezelést végzek

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.