Valóban hatásos a reiki a rák ellen?

Valóban hatásos a reiki a rák ellen?

A rák az egyik legrettegettebb betegség, mely a fejlett nyugati országokban vezető halál ok. A rákbetegségek azonos ismertetőjegye a szabályozatlan sejtszaporulat, a biológiai szövetekbe való betörési képesség. Ezt a fajta rendellenességet a DNS hibáknak és genetikai mutációknak tulajdonítják, melyek a sejtciklus irányításában vesznek részt. A rendellenes sejtműködést kiválthatják különféle kémiai anyagok, fizikai hatások, visszavezethető öröklődés eredetre éppúgy, ahogy sokszor spontán jelenik meg. A rákot szövet minták és a labor eredmények vizsgálatával lehetséges kimutatni. A hagyományos orvoslás műtéttel, kemoterápiával, sugárkezeléssel igyekszik felülkerekedni a betegségen, ugyanakkor egyre több helyen beszélnek a különböző alternatív (kiegészítő) kezelések pl. a reiki szerepe mellett is. Ezen cikk célja bemutatni a reikit mint módszert, hogy milyen szerepet játszhat a kezelésben és hogyan segíthet, miként támogathatja a beteget.

Reiki szerepe a rák megelőzésében

Mindenekelőtt érdemes leszögezni, hogy a rák halálos kimenetelű lehet, ha azt nem kezelik vagy túl későn észlelik. Ezért esszenciális, hogy minden ember figyelmet fordítson a megelőzésre és a tudatos egészség megőrzésre. A rák a legtöbb esetben különböző tünetegyüttessel járhat együtt, úgy mint:

  • Nem indokolt fogyás
  • Nehézségek a nyelés során
  • Ismeretlen eredetű duzzanat
  • Nem gyógyulós seb, fekély
  • Különféle elváltozások az anyajegyen, szemölcsön
  • Változások a székeléssel és vizeléssel kapcsolatban
  • Szokatlan helyen és időben történő vérzéses tünetek
  • Ismeretlen eredetű váladékozás

Ez az úgy nevezett 8 tünet, amit, ha valaki magán észlel érdemes alapos szűrő vizsgálatra elmenni.

A reiki mint energetikai gyógymód szintén nyújthat támpontot a betegség korai észlelésében. Egy gyakorlott reiki kezelő ugyanis képes a tenyér segítségével észlelni a különböző nem harmonikus állapotokat. A ráknak ugyanis jellegzetes kézérzete van. A reiki energia kezelés tehát egyaránt segíthet a még ki nem fejlődött betegség visszafordításában épp úgy, mint az észlelésben. Ilyenkor a terapeuta egy teljes szűrő vizsgálatra tehet javaslatot és ha valóban probléma van, könnyebben kezelhető a rákos megbetegedés a korai stádiumban.

Azonban nagyon fontos a tudatosság a megelőzésben, odafigyelve az alábbiakra:

  • A dohányzás mellőzése
  • A rendszeres testmozgás fontossága
  • Az elhízás elkerülése
  • A rendszeres zöldség és gyümölcs fogyasztásra; A WHO naponta minimum 5 adagot (0,5 kg) javasol, sok természetgyógyász azonban 10 adag (1 kg) fogyasztását javasolja.
  • Az alkoholfogyasztás mérséklése (elhagyása)
  • A napon történő leégés megelőzése
  • A rákot okozó vegyi anyagok elkerülése
  • Rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel
  • Védőoltás a vírusok okozta rák ellen

A reiki kezelés hatékonyan csökkenti a mindennapos stresszt, erősíti a szervezet immunrendszerét, a méregtelenítő szervek aktív kezelésével támogatható a szervezet öngyógyító méregtelenítő funkciói. Így megállapítható, hogy a reiki mint módszer hatékony kiegészítője lehet a tudatos egészség megőrzésnek és aktív szerepet kaphat a prevenció során.

Mit tehet a reiki, ha kialakult a rák?

Sok ember akkor fordul segítségért, amikor már kialakultak a különböző elváltozások és a tünetek fizikai panaszokat is okoznak. Azonban korai stádiumban felfedezve sem 100%-ig biztos minden esetben a teljes gyógyulás. A rákos megbetegedéseket két fő csoportba lehet sorolni: jóindulatú és rossz indulatú elváltozás. Magyarországon az alábbiak vezető rák típusok.

Újonnan bejelentett daganatos esetek száma mindkét nemre vonatkoztatva 2001-ben a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján (forrás: Wikipédia)

Daganat Esetszám Daganat Esetszám
1. Tüdő 8827 7. Prosztata 2304
2. Kolorektális (vastag- és végbél) 7600 8. Gyomor 2175
3. Bőr 6379 9. Húgyhólyag 2091
4. Emlő 5730 10. Vese 1535
5. Nyirok- és vérképzőrendszer 3034 11. Hasnyálmirigy 1466
6. Ajak- és szájüreg 2993 12. Melanoma 1286

A rák kezelésére a legelterjedtebb módozatok a sebészeti eljárás (de néhány esetben a rák megtámadja a szomszédos szöveteket is és a test távoli részébe is áttevődnek), a kemoterápia (de ez mérgező az egészséges szövetekre is), a sugárterápia (de károsíthatja az egészséges szöveteket is) Ezen mellékhatások miatt sokan fordulnak a különböző alternatív megoldások felé. Azonban a különböző étrend kiegészítők, terápiák sem garantálják minden esetben a gyógyulást. Sajnos azt is előfordul, hogy a beteg emberek kétségbeesését kihasználva anyagilag megkárosítják a kétes termékek / szolgáltatások forgalmazói, akik biztos gyógyulást és reményt ígérnek. Ezen jelenségek miatt nagyon sok ellentmondás és különböző tapasztalatok vannak a rák kezelésével kapcsolatban.

A rák kezelésénél ugyanakkor nem elég kezelni a beteg testét, ugyanilyen fontos a pszichés támaszadás is. Sok természetgyógyász szorgalmazza az életmódváltást, a szemléletmódban történő változást is, melyek együttesen támogatják a gyógyulási folyamatot.

A reiki terápia is alkalmazható a rák kezelésére, a hagyományos kezelések mellékhatásainak csökkentésére, az szervezet vitalizálására, a betegséggel járó stressz csökkentésére. Azonban felelőtlenség lenne úgy definiálni a reikit, mint olyan módszert, amivel a rák 100%-osan gyógyítható, noha sok esetben a kezelések igen eredményesnek bizonyultak. Azzal kapcsolatban is sok félreértés van, hogy hány kezelés szükséges és milyen eredményességre lehet számítani. Hibás elgondolás a reikit úgy beállítani, mint olyan csodamódszert, amihez a végső esetben lehet nyúlni… sokkal ésszerűbb a realitás talaján maradni.

Erre egy történelmi példa Hawayo Takata története, akinek méhdaganata volt, valamint epekövet és vakbélgyulladást állapítottak meg nála az orvosok. Fran Brown, aki megírta élettörténetét azt írja könyvében, hogy Takata egy belső hangot hallott, hogy a műtét nem szükséges. Takatát sorsa Dr. Chujiro Hayashi Reiki Klinikájára vitte, ahol három héten át mindennap!, majd ezt követően további 3 hónapon keresztül rendszeres reiki kezelésben részesült, amíg meggyógyult.

Ez a történet azt mutatja meg, hogy türelemre és kitartásra van szükség a gyógyuláshoz. A reiki kezelés akkor tud hatékony lenni, ha azt rendszeres időközönként adják. Nagyon sok ember elvárása, hogy hipp-hopp csodával történő gyógyulása, de ez sajnos teljesen irreális elvárás. Ezen felül, aki komoly betegséggel küzd igen tanácsos a betegség pszichés oldalával is foglalkoznia. Egészséges lélek nélkül nincs fizikai egészség sem. A reiki kezelés igen hatékony módja annak, hogy felülkerekedj a negatív érzelem és gondolat mintákon és kiegyensúlyozd az elméd. Amikor önmagaddal valóban egyensúlyba kerülsz, a fizikai egészség is szinte magától fog helyreállni.

A hagyományos orvosi terápiákat kiegészítő kezelések legnagyobb haszna tehát épp az lehet, hogy holisztikus szempontból képesek a beteget kezelni, jut idő és figyelem a lelki vonatkozású részekre is, támogatható a szervezet öngyógyító képessége, csökkenthető a betegségből fakadó stressz, aggódás, erősíthető az immunrendszer, csökkenthető a sugár/kemoterápia mellékhatásai.

Sajnos bizonyos esetekben igen előrehaladott a rákos elváltozás és nem menthető meg a beteg élete. Ez esetben is nagyon sokat jelenthet a pszichés támasz, a fájdalomcsillapítás, a békésebb átmenet a halálba. A reiki segítségével ezen utolsó stádiumban is adható kezelés a fentebb említett területekre, ellenjavallat nélkül. A reiki bár nem csodamódszer mégis igen sokoldalúan alkalmazható, mely hatékony segítség lehet minden fizikai és pszichés problémával rendelkező betegnek.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító