+36 70 414 0508 gabor@jikidenreiki.hu
Engedd el a múltat 3 könnyű lépésben!

Engedd el a múltat 3 könnyű lépésben!

Mindannyian szereztünk már sérüléseket a múltban, így jogos a kérdés: hogyan engedd el a múltat? Mi az, ami fáj és már nem tudod megváltoztatni, milyen dolgok bünteted önmagad vagy épp milyen sérelem ért, amit tüskeként a mai napig hordozol? Gyakran mondják mások: “tedd már le végre a terhet!”, Egészen addig, amíg erős érzelmi hatás van a fájdalmadon, a racionális megbocsátás, a másra gondolás, “Ó túl vagyok ezen!” racionalizálás nem igazán működik vagy csak a felszínen… azonban hamar észreveheted, hogy egészen kis impulzus hatalmas érzelmi vihart képes vetni. Miként engedd el a múltad, hogy lehessen jövőd? (tovább…)

A szívcsakrám el van záródva! Mit tegyek?

A szívcsakrám el van záródva! Mit tegyek?

Ez a kérdés akár bármelyik spirituális / ezoterikus csoportban elhangozhatott volna. Érdemes azonban megállni egy pillanatra: honnan jött az info, ki állította a szívcsakra elzáródásának tényét a személynek, mennyire valós ez a tünet és mit is jelent, hogyan érdemes a tünetekről, a nem megfogható témákról beszélni? Mettől-meddig terjed egy terapeuta / oktató felelőssége, hogyan és mit kommunikáljon, mit reagáljon a vendége számára? Ez egy igen fontos témakör, amiről a segítő szakmában mindenképp érdemes beszélni. (tovább…)

Miként segíthet a reiki ADHD esetén?

Miként segíthet a reiki ADHD esetén?

A figyelemhiányos hiperaktív rendellenesség (ADHD) vagy a jelenség hétköznapi megnevezései: figyelemzavar,  hiperaktivitás, impulzivitás , mely számos más tünetegyüttessel jár együtt. Gyermekkorban kezdődik és az amerikai statisztikai kutatások szerint a 4-17 évesek kb. 10% érintett.

Ez egyre nagyobb problémát jelent a világban és az ilyen tünetegyüttesben szenvedők száma folyamatosan növekszik, melyet hagyományosan gyógyszeresen és más kezelésekkel igyekeznek kézben tartani. Azonban van egy szelíd terápiás módszer, a reiki, mely szintén segíthet a tünetek kezelésében, megszüntetésében, melyről az IARP cikkében olvastam. (tovább…)

Az elme lecsendesítése a rohanó hétköznapokban

Az elme lecsendesítése a rohanó hétköznapokban

Az elme kiürítéséről sokat hallani a meditáció kapcsán. Azonban nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az elme lecsendesítése azaz a negatív gondolatok legyőzése mennyire fontos a rohanó hétköznapokban is a lelki egyensúly megteremtése érdekében. A pozitív gondolatok ugyanis addig nem tudnak gyökeret ereszteni mélyen az elmédben, míg különféle borúlátó hitrendszerek, ítéletek szabotálják a mindennapokat. Ezért elengedhetetlen, hogy kézben tartsd az elmédet és tudatos szintre emeld a  tudatalattid témáit. (tovább…)

A japán reiki tanítási rendszere

A japán reiki tanítási rendszere

Sok félreértésre adhat okot a reikiben előforduló kifejezések mint reiki mester, nagymester, tanár asszisztens, tanár, senior tanár.. milyen jogosultságokkal jár, ki milyen szintet avathat, milyen eltérések vannak a nyugati és japán reiki tanítás rendszer szemlélet módja között. Ezen írás ezt a témakört igyekszik körüljárni, melyhez felhasználtam Nishina Masaki írását. Azért is tartom fontosnak ezt a témakört, mert e szemléletbeli különbség rávilágít mit jelent tanárt képezni két különböző elgondolás szerint, manapság mi az elterjedt gyakorlat és miként hat a reiki népszerűségére. (tovább…)

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.