Reiki tanfolyam utáni gondolatok

Reiki tanfolyam utáni gondolatok

A legtöbb ember számára magától értetődő kérdés, hogy miért szeretne reiki tanfolyamra jönni. Mert szeretné elsajátítani ezt a japán módszert. Egy kezdő számára jóval nehezebb a válasz arra, hogy a reiki tanfolyamot követően, hogyan tartható fenn a folyamatos fejlődés, mit kell ezért tenni? Kell-e további tanfolyamokat végezni, új technikákat tanulni, plusz hozzáolvasni, mire érdemes fókuszálni a kívánt eredményért? Ezen kérdésekre kíván választ adni ez az írás.

Mi a Reiki? Egy kézrátételes gyógymód, egy önfejlesztő módszer, melyet a gyakorlással tudsz elsősorban fejleszteni. A reiki ugyanis főként gyakorlat, noha nem bagatelizálható el természetesen az elméleti háttér szükségessége sem. Megértés nélkül ugyanis csak gépiesen végzel valamit, anélkül, hogy tudnád, azt miért teszed.

Ezért számomra nagy jelentőséggel bír a Jikiden Reiki tanfolyam szemléletmódja, mely nem csak technikákat tanít, hanem mélységében megérted a reiki működési elvét, a technikák, szimbólumok mögött rejlő elgondolásokat. A reiki tanfolyam ugyanis az elsajátításról szól, ahol egyaránt fontos kell, hogy legyen mind az elmélet, mind a gyakorlat. Akkor tudod, hogy jó helyen voltál képzésen, ha magabiztos kompetenciára tettél szert, úgy jössz el, hogy érzel magadban készséget és lelkesedést a gyakorlatok elvégzésére és azt is tudod mit kell tenned a mindennapokban a kívánt eredmény eléréséért.

A reiki tanfolyamot követő első hetek

Akkor voltál jó, helyen ha nem csak technikákat kaptál, hanem élményt és lelkesedést is a reiki tanfolyam során az elkövetkező időszakra. Ugyanis a legfontosabb, amire szükséged lesz a kurzust követően az a kitartás. Otthon kell alkalmazni, amit a képzésen elsajátítottál önmagadon, másokon. Minden nap.

Talán ez a legnehezebb. Ugyanis a rendszeresség az, ami elsősorban elősegíti, hogy elmélyedj benne és stabilizáld a tanultakat. Azáltal ugyanis, hogy mindennap gyakorolsz, mindig egy kicsivel több tapasztalatod lesz. Így ez a sok kis tapasztalat fog végül összegyűlni sok és elmélyült tapasztalattá (ami később képessé tesz, hogy reiki terápiát végezz vagy elkezd tanítani a reikit).

Teljesen oké, ha először önmagadon vagy szűkebb környezeteden próbálod a tanultakat és érdemes türelmes is lenni önmagaddal, ne forduljon a gyakorlás erőltetetté, az az ideális, ha örömed leled a tanultakban!

Az első néhány hónapra a legjobb tanács az, hogy a már tanultakat mélyítsd el, ne kutass új technikák iránt, különösen ha a régiekkel sincs túl sok tapasztalatod. Olyan ez, mint ingatag alapra várat építeni. Előbb utóbb össze fog dőlni. Óriási különbség van aközött, hogy valamit már néhányszor végeztél vagy évek rutinja van a kezedben. Ezért a reiki gyakorlás 3 fő alappillére a következő:

  1. Meditáció és a gokai követése
  2. A kézérzékelés / intuíció fejlesztése
  3. Kezelés gyakorlása és tapasztalat gyűjtés

A tanultak elmélyítésére egy nagyon jó példa a vérfrissítő masszázs. Néhány óra alatt képes vagy elsajátítani és önállóan elvégezni a tanfolyam során, de fél-egy év is eltelhet mire tökéletesre fejleszted annak kivitelezését. Hasonló példa lehet a toxinok érzékelés a Byosen technika, melyben szintén nagy eredményeket érhetsz el a kezed érzékenységében. És ha elég kifinomulttá vált az intuíciód, képessé válsz a Reiji-ho és Byogen-Chiryo intuíciós kezelés technikákra való ráérzésre is, ezek elsajátítására. Ezt, és más speciális japán kezelést szívesen megmutatom a tanfolyamot követő gyakorlásokon.

Ezért mindenkinek jó szívvel ajánlom azon foglalkozásokat, ahol a többi reikis társával együtt gyakorolhat, kezelhet másokat/egymást, megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket. Ha szentelsz erre időt, nagyon gyors lesz a fejlődésed a reikiben! Azonban önálló gyakorlás nélkül ez is semmit nem ér önmagában. Tartsd hát fenn a lelkesedésed, kérdezz, gyakorolj, kérj rendszeresen reijut (behangolás)! Ennél jobbat magam sem tudok javasolni.

Kellenek-e további reiki tanfolyamok?

Sokan megkérdezik tőlem, hogy mire elég a reiki 1. fokozat és a 2. szintű reiki tanfolyamnak mikor jön el az ideje? Ha őszintén végzed a reikit és elsősorban otthoni használatra alkalmazod, már a Jikiden Reiki alap szintje lefedi a lehetőségek döntő részét, amivel találkozhatsz a mindennapok során. Azonban ha szeretnél távreikit küldeni, vagy szeretnél pszichés problémákat kezelni, akkor ideális számodra a reiki 2. okuden tanfolyam.

Azonban itt is érvényes az az alapelv: csak biztos alapokra érdemes építeni. Ha az alap dolgokkal sem vagy tisztában, nehezen boldogulsz a magasabb szintű technikákkal. Szintén kidobott a 2-es tanfolyamra szánt idő és pénz, ha nem gyakorlod ezen fokozat technikáit.

Ugyanígy, akár hajthat a kíváncsiság más irányzatok tanításába is belekóstolni és más reiki 1-es tanfolyamot végezni. De ez esetben is gyakori az az eset, hogy csak zavarodottság lesz a különböző megközelítések és technikák özöne miatt. Főleg, ha még meg se száradt a tinta az okleveleden. Mennél több kutat ásol egyszerre, annál kevesebb az esély, hogy elérsz a vízig.

Ahhoz, hogy jó tanár legyél szintén megkerülhetetlen, hogy sokat gyakorolj. Hiszen mit és hogyan tanítanál arról, amivel nincs elég gyakorlatod? Nem véletlen, hogy a Jikiden Reiki tanár asszisztens tanfolyam belépő követelménye a min. 40 emberen, 120 óra kezelés és 10 esettanulmány írása. Ez már egy nagy felelősség, amikor elkezdesz tanítani!

A reiki alapja tehát a tanfolyamot követően a következő: gyakorolj, fejlődj a technikában, gyakorolj, hogy még jobban elmélyítsd a tapasztalatot.

Sikeres és örömteli reiki gyakorlást kívánok a reiki tanfolyamot követően is!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító