A reiki szimbólumok a tradicionális reiki misztikus, titkos tanítását képezik, melyek különleges jelentéssel és meghatározott használattal bírnak. Egyaránt fontosak mind a beavatás, mind a terápia során. Utóbbi esetben különféle speciális alkalmazási területek céljából használják pl. a toxinok feloldására, mentális problémák kezelésére, az energia téren túli átadására. Itt nyugaton elég ellentmondásos a reiki szimbólumok megítélése: egyszerre övezi túlzott titkolózás, ugyanakkor számos könyvben, interneten elérhetőek a különböző rajzok, mantrák és használatuk. (számtalan esetben nem helyes változatban)

Talán felmerülhet a kérdés benned, hogy mi szükség van a titkolózásra, ha számos nyomtatott és elektronikus formában bárki számára elérhetőek a reiki szimbólumok rajza, mantrái. Sőt számos nem nyilvános anyagot, így pl. a reiki beavatás különféle formáit is megtalálni a különböző videó megosztó oldalakon. Ennek több oka is van:

A reiki szimbólumok tisztelete

A spirituálikishimaDKMs tanításokban a szakrális dolgokat megbecsülés övezi, azoknak erőt tulajdonítanak. Éppolyan ez, mint pl. az ünnepi asztal terítéket is csak különleges alkalmakkor vesszük elő. A reiki szimbólum nem gyerek játék, nem komolytalan játszadozásra való.

Másrészt a szimbólumok a reiki misztikus tanítását képezik, mely nem hozzáférhető mindenki számára, csak a haladó gyakorlók ismerhetik meg őket, akik elég tapasztalatot szereztek az alapokkal és pl. képesek jól érzékelni a különböző energia érzeteket. Ezt különösen komolyan vették a II. világháborút megelőző időszakban Japánban a reikit tanító senseiek. Nem véletlen, hogy a 2. fokozat – okuden – elnevezése: “belső mélység”. 

A reiki szimbólumok rajza, mantrája önmagában nem elég a használathoz

Ha nem részesültél megfelelő reiki behangolásokban és nem ismered a pontos használatot, nem leszel képes működtetni ezeket a jeleket.

További félreértésre ad okot az is, hogy az interneten és néhány reikis könyvben számos formában és eltérő magyarázattal találhatók meg a reiki szimbólumok. Ha nem vagy biztos hogyan kell működtetni ezeket az eszközöket, csak össze fogsz zavarodni a túltengő és eltérő információ áradatban. Ahogy nem érdemes keverni a különböző irányzatok tanításait sem. Tarts ki egy mellett és használd, ahogy azt a reiki tanfolyamon tanultad.

Hanging_scrollAhhoz, hogy képes legyél működtetni a reiki szimbólumokat, feltétlen szükséges, hogy reiki gyakorló legyél, azaz korábban részesülnöd kellett behangolásokban. Bár sokan azt gondolják, hogy be kell avatva lenni a szimbólumokba, ez nem teljesen igaz. Nem attól működik a reiki szimbólum, hogy rád rajzolják a beavatáskor, sokkal inkább múlik azon a szimbólum hatékonysága, hogy Te mennyire van tiszta csatornája a reikinek, milyen a Te hozzáállásod ezekhez a szakrális eszközökhöz.

Itt nyugaton az igen gyakori jelenség, hogy sok reikis szinte szimbólum függővé válik: kontrollálatlanul és valós indok nélkül rajzolja mindenhova és minden helyzetben. Ez körülbelül olyan, mint vaktában lövöldözni a céltáblára. A reiki szimbólumoknak meghatározott használata van, célzott és speciális helyzetekre. Ez segít tudatosítani a szakrális voltuk és értékük.

Sajnos olyannal is találkozni, hogy egyes reikisek pólóra, medálokra rajzolják, önmagukra tetoválják a reiki szimbólumok jeleit, vagy azok mantráit különleges erőt látva bennük, de mondani se kell, hogy csupán azért mert rá van rajzolva egy jel, nem lesz hatása. Mondani sem kell, hogy a reiki szimbólumok kiteregetése az internetre vagy könyvek oldalaira nem sok mindent szolgál. Lehet, hogy kielégíti néhány ember kíváncsiságát, de önmagában nem tud velük mit kezdeni. Manapság, amikor a reiki tanfolyamok a világ minden táján igen könnyen elérhetőek teljesen feleslegesnek tűnik egy belső tananyag nyilvánosságra hozatala.

Néhányan azzal érvelnek, hogy szeretnék megismerni az “eredeti” formáját a szimbólumnak vagy kíváncsiak mások, hogyan rajzolják. Nos, érdekes módon az összes rajzolási mód működik, noha természetesen jelentős különbségek fedezhetőek fel az egyes változatok között. A valóban eredeti változatok pedig szerencsére nem kerültek fel az internetre, megmaradtak a reiki tananyagának titkos tanításaként. Így a Jikiden Reikiben is követve a hagyományt, a hallgatóknak tilos minden oktatási anyag, beleértve a szimbólumok továbbadása.

Ha szeretnéd megtudni, mi a a reiki szimbólumok eredeti rajza, használata, honnan erednek a gyökereik, milyen elgondolás áll a használatuk mögött, a legjobb, ha eljössz egy Jikiden 2-es szemináriumra, ahol autentikus forrásból, mélységében megismerheted őket és minden kérdésedre egészen biztosan választ fogsz kapni.

További érdekességeket olvasnál a reiki szimbólumokról? Kérlek tekintsd meg ezt az írásom is:

Reiki szimbólumok: tények és fikciók azok eredetéről és használatáról

 

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.