Reiki alkalmazása műtétek és láz esetén

Reiki alkalmazása műtétek esetén

Talán sok emberben felmerül az a kérdés, hogy miként alkalmazható a reiki műtétek esetén, milyen szabályai van a kezelésnek egy ilyen speciális esetben. Egyes reiki mesterek csak egy bizonyos testrész pl. a vállak kezelését javasolják, míg mások a fej kezelésére helyezik a hangsúlyt csökkentve a kliens feszültségét és szorongását a műtétet megelőzően. Erről a témáról találtam egy angol nyelvű érdekes cikket (ld. a cikk végén a forrást), melyben Lourdes Gray mondja el saját, illetve férje, John tapasztalatait ezzel a témával kapcsolatban. John Harvey Gray egyike azon mestereknek, aki közvetlenül Hawayo Takata mester tanítványa volt. Úgy gondolom ez a írás érdekes szempontból közelíti meg a műtét folyamatát és hasznos tanácsot ad minden reikis számára több kérdésben.

A reiki alkalmazása műtétet megelőzően

Az operáció minden esetben egy komoly orvosi beavatkozás, mely történhet az élet megmentése érdekében egy súlyos balesetet követően, de az is lehet, hogy egy elhúzódó betegség esetén válik szükségszerűvé a művi beavatkozás. A reiki kezelés alkalmazása mindkét esetben eredményes segítséget nyújthat.

Mivel a reiki harmonizáló hatású, így segít feloldani a közelgő műtéttel járó feszültséget és ezzel párhuzamosan a szervezet is energetizálódik, mely megteremti az optimális állapotot, a sebészeti beavatkozás után pedig hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz.

Azonban a reiki nem csak fizikai gyógyítás, egyaránt hat fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szinten. Lényeges, hogy a kezelő kérjen engedélyt / beszéljen a leendő klienssel a kezelésről. Ha kliens energetikai állapota átlagos vagy jó, elég egy teljes reiki kezelést a műtét napján vagy azt megelőző este adni. A kezelt szekció területek:

  • 1. szekció: felsőtest
  • 2. szekció: fej, nyak, vállak
  • 3. szekció: hátsótest, térdhajlat, talpak

Minden egyes területet kezelj 2-3 percig (*szerk.: a kötött kézpozíciók és meghatározott időtartamok a nyugati reiki jellemzői, a Jikiden Reikiben a kezelés a kézérzet alapján épül fel, hogy hol, melyik területet meddig kell kezelni).

Ha a kliens energetikai állapota alacsony, indokolt egy kezelés sorozat a műtét előtt. Ez  esetben érdemes a kezeléseket a műtét előtt legalább 1 héttel kezdni, napi 1 terápiával számolva (a fentebb említett pozíciókat 5 percig alkalmazva).

Ha reiki 2. vagy magasabb fokozatod van, alkalmazhatod a mentális szimbólumot a 2. szekció alatt, hogy a kliensed felkészüljön az operáció folyamatára. A mentális kezelés alatt kívánhatod / elképzelheted a kliens sikeres műtétjét és gyors gyógyulását.

Ne feledd, hogy a mentális szimbólum aktivizálja a kommunikációs csatornát, mely segítségével képes vagy kommunikálni a Felsőbb énnel (ez a test gyógyító folyamata) *szerk.: a japán Jikiden Reikiben eltér a mentális kezelés alkalmazási módja a nyugaton elterjed változattól.

Reiki alkalmazása műtétet követően

A műtét alatt küldhető távreiki kezelés, ha 2-es vagy magasabb fokozatú  gyakorló vagy. Ez igen jótékony a páciens számára.  Lourdes Gray beszámolója szerint, amikor egy rokonának küldött távkezelést miközben vajúdott a szülőszobában, érezte az összehúzódásokat. A reiki távkezelés segít csökkenteni a műtét közben a stressz szintet, támogatja a műtét folyamatát. Ezért ideális lenne, ha a műtő orvosok is kapnának ilyen távkezelést. Ebben az esetben adj csoport kezelést a 2. szekció területeire. Adhatsz mentális kezelést arra, hogy a kezelő orvosok éberek, fókuszáltak és nyugodtak legyenek, miközben hatékonyan dolgoznak a betegen.

Műtét után kezeld úgy a pácienst, mintha sürgősségi kezelést csinálnál. Vidd a kezed az érintett területre. A kezed 3-5 centiméterre legyen a műtéti sebtől. Ne érintsd meg a frissen műtött területet, mely érzékeny és az érintés kellemetlen lenne a beteg számára. Egyszerűen csak tarts lazán az érintett terület felett a kezed és hagyd, hogy az energia áramoljon a problémás területre. Addig kezeld a területet, amíg az energia áramlás le nem csökken. Ennek időtartama változó lehet, általában 30-60 perc kezelés javasolt ilyen esetekben.

A seb kezelését követően engedd el ennek a gondolatát és adj reikit a mellékvesékre. Hawayo Takata azt mondta a mellékvese tárolja a sérülés (vagy a műtét) emléknyomát a testben. Annak érdekében, hogy a test gyorsabban gyógyuljon, a páciensnek szükséges elengedni ezt a sejt memóriát a műtétről / sérülésről. Ezért kezeld a mellékvese területét hát felől (3. szekció, 3-as és 4-es pozíció)

A legtöbb esetben a mellékvese felszívja a szükséges energia mennyiséget, amikor az aktív. A legtöbb reiki gyakorló intenzív hőt és bizsergést érzékel a mellékvese kezelése során. Addig reikizd a mellékvesét, amíg a kézérzet el nem kezd kihűlni. Ez átlagosan 10 percet vesz igénybe, hogy megtörténjen.

Ha az illető nem tud feküdni, akkor a mellékvesét kezelheted a test mellső részéről, az első szekció 1. és 2. pozíciójára helyezve a kezed. Mivel az energiának el kell jutnia a megfelelő helyre a mellékveséhez, így a kezelés időtartama hosszabb lesz, körülbelül 20 perc.

Távreiki segítségével szintén végezhetsz műtét utáni kezelést, melynél célszerű használni a mentális szimbólumot a 2. szekció pozíciói alatt kommunikálva a beteg testével. Képzeld el, hogy a beteg gyorsan és teljesen gyógyul, lásd boldognak, erősnek, egészségesnek.

Reiki kezelés a lábadozás alatt

A műtétet követő első héten célszerű a reiki kezelést napi gyakorisággal  megismételni, melyet személyesen vagy távkezeléssel is végezhetsz. A lábadozó klienst kezeljük krónikus állapotú betegként teljes kezelést adva minden alkalommal. Tölts több időd, ahol a műtét volt, továbbra sem érintve az érzékeny területet, csak fölé helyezve a tenyeret. A kliens javulásának ütemétől függően csökkenthető a kezelések gyakorisága: például 3 kezelés a második héten, 2 kezelés a harmadik héten.

A cikk Lourdes Gray írása – LINK alapján készült.

Reiki lázcsillapításra

A betegségek szintén kísérőjelensége lehet a láz, amire szintén jótékony hatást gyakorolhat a reiki kezelés. A beteg pihenése, fokozott folyadék fogyasztás (tiszta víz és lázcsillapító gyógynövény tea) mellett az alábbi kezelés pozíciókat javasolja Arjava Petter: Ez a reiki c. könyve.

Genetsu-Ho, a láz csillapításának módszere
Nentsu = láz ; Ge = levinni ; Ho = módszer

A technika kivitelezése, mely területeket ajánlott kezelni:

  1. Fej területe (30 perc): homlok, halánték, tarkó, nyak, torok, fejtető
  2. Hasi rész (30 perc): gyomor + belek területe
  3. Vesék (15 perc)

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító